• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okumak istemiyorum , evlenmek de istemiyorum ne yapıcam bilmiyorum. Ne yapmam gerekir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bilinmeyenhesap2367

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2021
31
8
16
Baskıcı bi ailem var okusam da bu mümkün değil aşırı baskı uygulayıp okumaktan bile vazgeçebilirim o derece . şimdi de hiç bir şeye izin vermiyorlar " evlenince yaparsın " diyorlar herşeye ama ben evlenmek istemiyorum. Ne olucak bilmiyorum çok stres yapıyorum kafam içi çok bulanık nasıl düşünüp karar vermem gerekiyor .

Benim bir arkadaşım vardı ailesi aşırı baskıcıydı sırf bu yüzden kız mesleğe verdiler erkekler olmasınmış 😒 Ama bölümü anadolu da olduğu için karma bir sınıf vardı okuldan bile alacaklardı kız ikna etti okudu. Sonra öğretmenlik istedi şehirdışına yollamayız dediler o şehir dışını kazandı inat etti okudu ve atandı.. Sizin ailenizin okumayı evlenince yaparsın dediğini sanmıyorum gezmek dolaşmak arkadaşlarınızla vakit geçirmek konularında baskı yaptığını düşünüyorum öyle mi?

Evlenmek bir zorunluluk değil zaten evlenmek istemiyorsan evlenmezsin ama kEndi ayaklarının üzerinde durabilmek için okumalısın okulunu oku açıktan da olsa bitir. Ne kadar okursan o kadar değer görür ve özgür olursun.

Baskıcı bi ailem var okusam da bu mümkün değil aşırı baskı uygulayıp okumaktan bile vazgeçebilirim o derece . şimdi de hiç bir şeye izin vermiyorlar " evlenince yaparsın " diyorlar herşeye ama ben evlenmek istemiyorum. Ne olucak bilmiyorum çok stres yapıyorum kafam içi çok bulanık nasıl düşünüp karar vermem gerekiyor .
Yaş kaç? Önceliklilerinizi belirlemeniz sizin için iyi olur. Kendinize uygun bi meslek alanına yönelmenizi tavsiye ederim.

Bence sizin bir idealiniz yok.. ne istediğinize karar vermemişsiiniz. Kendinize öncelikle ben ne istiyorum diye sorun bence..

Ailem baskı yapıyor, okumama engel oluyor ayrı bir şey, ben okumak istemiyorum ayrı bir şey.

Konu başlığından siz okumak istemiyorsunuz gibi anlaşılıyor. Konuya ailem yüzünden olmuyor yazmışsınız.

Eğer aile baskısı ise mesele, dinlemeyin. Mutlaka çalışıp mesleğinizi elinize alın.

Ama gözüm yok istemiyorum diyorsanız, evlenmek de istemiyorsanız, yapacak bir şey yok. Evde oturacaksınız yani sizce başka bir alternatif var mı? 🤷🏻‍♀️

Okuyun. İse yarar bi bolum okuyun. Ayaklarinizin uzerinde saglam durabileceginiz issiz kalmayacaginiz bir bolum okuyun. Anne babaniz sag kalmayacak. Evlenceginiz adam belki yaniniza kalmiycak. Calistiginizda yavas yavas ailenizi acabilirsiniz ama calismadan asla.kendinizi oyle bi donanimli hale getirinki bosandiginizda bile Allah korusun tabi tam yikilamayin. Evli oldugunuzda esinizde harclik beklemek yerine kendi paraniz olsun. Evinize istediginizi alabilin. Ve evet evlendiginiz insani dogru secerseniz herseyi de yaparsiniz onunla gezerdiniz de eglenirsinizde.Ama dogru insan oyle evde oturmaylada gelmiyor. Hem calismayan hic bir sebep yokken bu devirde erkekler bile bazen istemiyor. Benim size tavsiyem kendi yasadimlarimdan cikarak. Calisin inanin calisan kadin meslegi olan kadin daha bir dik durabiliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X