Okumak o kadar da mühim bir şey değil dedi.

Ailem yakınlarım vardı, eşimden dolayı birikmişimiz de vardı ama nereye kadar? Hazıra dağ dayanmaz, çalışmam gerekecekti, meslek olmayınca kaç para maaş alırsın da nasıl geçindirirsin evladını kendini, hele İstanbul gibi koca bir şehirde, bir kere baba evinden çıkınca her yer yabancı oluyor insana, istedikleri kadar kol kanat gersinler, iyi niyetle söylenmiş bir laf dahi gücünüze gidebiliyor.

Çok şükür Allah korudu hamd olsun, günlerce yatmak zorunda kalan eşimin nefesini dinledik kızımla, minicik elleriyle babasının yanaklarını tutar başın acıyor mu babacım, ben seni iyileştireceğim deyince kötü olurdum.

Tanınmış iş adamlarının kızları bile nasılsa baba parası var, evlendiğim kişi de benim statümde deyip yan gelip baba eş parası yemeyi düşünmez, okuyup çalışırken bizim okumama gibi bir lüksümüz yok.

Annem de hep öyle der baba evini bile el kapısı görür.
Okumama gibi bir seçimimizde olamaz.Allah ömür ve sağlık verdiği sürece okuyacağız insallah.Hem kendim için hem ailem için hemde ülkem için..
Bu konuşmadan sonra derslerime daha çok yükleneceğime söz verdim.Çok teşekkür ederim mune abla.
Gerçekten hayat göründüğü gibi kolay değil.

Gülüm cahillerle tartismak niye? Onlarda pogaca yerken sohbet böyle olur sanirim:

O: esim mühendiz olmali,evi olmali,arabasi felan filan
Siz: ya sen evliliye ne katiyorsun..
O: Bakireyim ya...
Bitti...

Ugrasmaya degmez öyle beyinsizlerle...
Bekaret 2 bacak arasından ibaret değildir.Evet bakirelik önemli.O özeldir..Özel ve gizlidir.O yüzden hayatını bir ömür paylaşacağın kişiyle yaşaman gerekir..Aksi halde üzülürsün.Ben hep böyle düşünürüm.
Annem bana bu yönde öğütler verir.
Ama bedeni bakire olupta ruhu fahişe olanlara ne demeli.Kız erkek fark etmez.Benim abim var.Annem öğüt verirken abime der namusuna sahip çık.
İffetinizi koruyun der.
NAMUS sadece kadın için geçerli ise HZ.YUSUF'UN ZÜLEYHA'DAN sakındığı şey ne idi.

Kaldı ki bir insan insana gerçekten güveniyorsa problem yoktur.
Ama sorun şu ki beyni kıt insanlar.Offf her yanımızdalar.Size şöyle bir olay anlatacam.
Bizim bir komşunum oğlu vardı arkadaşı polis 33 yaşında.Amma velakin 20 yaşında kız istiyor.Bide kriterleri var bembeyaz olacakmış.Uzun boylu olacakmış.Güzel yüzü olacakmış.Yemek yapmasada olurmuş.Kız yeter ki güzel olsunmuş.Ben gülmekten yerlere yatmıştım.

Son düzenleme:
Kardeş hayatta herkesin bir amacı bir yolu vardır.Kiminin amacı eğitim kariyer planları ve akabinde evlilik, kiminin sadece evlilik, kiminin sadece kariyerdir. Farklı amaçların var diye seninle alay eden saçmalamış, ama seninde onun tahrikine aynı oranda cevap verme çaban gereksiz olmuş.Hayatı siz yaşıyosunuz, faturası size gelecek.Diğerleri ne dese boş..

Arkadaslarinin ufku dar.
Amir memur dedigin adam ne ki? Ben de memurum maddi olarak bakarsak cift maas anca yetiyor, manevi olaraksa arkadaslarinla tartismaya bile girme.

Bekaret 2 bacak arasından ibaret değildir.Evet bakirelik önemli.O özeldir..Özel ve gizlidir.O yüzden hayatını bir ömür paylaşacağın kişiyle yaşaman gerekir..Aksi halde üzülürsün.Ben hep böyle düşünürüm.
Annem bana bu yönde öğütler verir.
Ama bedeni bakire olupta ruhu fahişe olanlara ne demeli.Kız erkek fark etmez.Benim abim var.Annem öğüt verirken abime der namusuna sahip çık.
İffetinizi koruyun der.
NAMUS sadece kadın için geçerli ise HZ.YUSUF'UN ZÜLEYHA'DAN sakındığı şey ne idi.

Kaldı ki bir insan insana gerçekten güveniyorsa problem yoktur.
Ama sorun şu ki beyni kıt insanlar.Offf her yanımızdalar.Size şöyle bir olay anlatacam.
Bizim bir komşunum oğlu vardı arkadaşı polis 33 yaşında.Amma velakin 20 yaşında kız istiyor.Bide kriterleri var bembeyaz olacakmış.Uzun boylu olacakmış.Güzel yüzü olacakmış.Yemek yapmasada olurmuş.Kız yeter ki güzel olsunmuş.Ben gülmekten yerlere yatmıştım.

Aynen. Polise gelince: Öyle kriterlerle evlenirler. Ama öyle kücük yasta birini almak sadece o kadini cücük tutabilmek icin bence. Yani bana birisi öyle kriterlerle gelse süphe ederim hemen

Çok teşekkür ederim.Ama pilot olamayacağım.Havayolu Lojistiği bölümündeyim.Pilotaja geçiş yapmayı düşünüyorum.Burayı bitiren çoğu kişi pilot olamıyor.Hostes uçak bakım vesaire.İnşAllah hedefime ulasabilirim.
Havacılık lisesi hakkında bilgim yok o yüzden direk pilot olacaksın gibi düşündüm, hakkında hayırlısı, başarılar dilerim :)

c
Ben havacılık lisesi 3.sınıftayım.
Devlet lisesinden bazı arkadaşlarım var.
Onlar benden 1 yaş büyükler.
Kendilerini isteyen amir memur mühendis falan.varmış.Mezun oluncada evleneceklermiş.
Bir arkadaşım daha var onlara okumalarını kendi ayaklarının üzerinde durmalarını söylemişti.
Ben de o arkadaşıma hak verdim.
Sonra bize dediler ki
Bizi kıskanıyorsunuz amir memur istedi diye.
Siz okuyup bir memurla anca evlenirsiniz.Bizim o cefayı çekmeye gerek kalmadan amirler memurlar ister dedi.
Kıskançlığınızı bu kadar belli etmeyin dedi.
Arkadaşımda dedi ki Pişman olacaksın.
Ama yine tartışmaya devam ettik.
Ve bize dediler ki sizide göreceğiz.Üniversteye geçince orda burda oynaşacaksınız.İffetinizi koruyabilecek misiniz orası bile muamma.
biz arımızla namusumuzla en azından kocaya gidiyoruz dedi.
Biz baya sinirlendik.
Siz her okuyan bilim ışığında ilerleyen kendi ayakları üzerinde erkeğe muhtaç olmadan çalışan ve okuyan kadınları namussuz mu sandınız dedik.
Baya sinirlendik ama.
Hemcinsimiz bunu nasıl söyler.
Mazoşistler.
Mazoşist.
Hala da orda burda yok beni mühendis istedi yok beni öğretmen istedi.
İyi de senin bir niteliğin yok.
Allahım ya.Sinir oldum kızlar.
Cevap vermeye bile değer bulmuyorum. Sinir olacak bir şey yok mide bulandırıcı bir şey var bence.

Hakli bi taraflari varki o da su.. aileden uzak uniye giden kizlarin cogu ailesinden habersiz isler ceviriyo.. erkek arkadasla beraber yasama ya da sole soliim ders calismak haricinde herseyle ilgileniolar...hepsi degil tabii.. heleki gunumuzde iliskilerin cogu cinsellik olmadan yurumuyo bile.. en cok yipranan gene kizlar oluyo... aileleri duysa bir cogunun belki kahirlarindan ölür

Ama okumamak onun yerine evlenmek tabii sacma..

TTlım mazoşist KEnDİNE eziyet edene derler.
Bırak gitsin amire memura.. (doktor muhendıs bile degilmiş yazık) o amirle memur bi gün aldatırsa görürüm ben onu,tekmeyi basmak yerine gelir buraya konu açar

Ben havacılık lisesi 3.sınıftayım.
Devlet lisesinden bazı arkadaşlarım var.
Onlar benden 1 yaş büyükler.
Kendilerini isteyen amir memur mühendis falan.varmış.Mezun oluncada evleneceklermiş.
Bir arkadaşım daha var onlara okumalarını kendi ayaklarının üzerinde durmalarını söylemişti.
Ben de o arkadaşıma hak verdim.
Sonra bize dediler ki
Bizi kıskanıyorsunuz amir memur istedi diye.
Siz okuyup bir memurla anca evlenirsiniz.Bizim o cefayı çekmeye gerek kalmadan amirler memurlar ister dedi.
Kıskançlığınızı bu kadar belli etmeyin dedi.
Arkadaşımda dedi ki Pişman olacaksın.
Ama yine tartışmaya devam ettik.
Ve bize dediler ki sizide göreceğiz.Üniversteye geçince orda burda oynaşacaksınız.İffetinizi koruyabilecek misiniz orası bile muamma.
biz arımızla namusumuzla en azından kocaya gidiyoruz dedi.
Biz baya sinirlendik.
Siz her okuyan bilim ışığında ilerleyen kendi ayakları üzerinde erkeğe muhtaç olmadan çalışan ve okuyan kadınları namussuz mu sandınız dedik.
Baya sinirlendik ama.
Hemcinsimiz bunu nasıl söyler.
Mazoşistler.
Mazoşist.
Hala da orda burda yok beni mühendis istedi yok beni öğretmen istedi.
İyi de senin bir niteliğin yok.
Allahım ya.Sinir oldum kızlar.
Sene 1998 lise sondayim universite sinavina birkac gun var biz haril hari ders calisiyiruz dersane cikisi baska bir liseye giden arkadasin okul arkadaslariyla karsilastik giyinmis suslenmisler geziyorlar bi onlara baktim bi kendime arkadasima ne kadar rahatlar sinava kac gun kaldi? Dedim arkadasim onlar sinava girmeyi dusunmuyorlar dedi ben o kadar sasirmistim ki lise son ogrencisi nasil sinava girmez? Nasil okumaya devam etmez?cok tuhaf gelmisti bana aradan 20 yil gecmis demek ki hicbirsey degismemis hala bazi genc kizlara evlilik daha cazip gelmekte bu arada o kizlar liseyi bitirip evlendimi bilmiyorum ama benim 1 degil 2 meslegim var

Böyle insanlarla ağız dalaşına girilmez " he " dersin geçersin.sen istediğin kadar kendini yırt yinede anlamazlar,senin söylediklerini dinlemezler kulak arkası ederler.sen dövündüğünle kalırsın.o yuzden dedigim gibi he deyip geçecek ve gerekirse bu insanlardan uzak duracaksın.en güzeli hiç değilse kafan rahat olur.

Başarılarının devamını diliyorum
Evlenmek çıkış yolu değildir
Okul bitince evlenmek en güzeli
:super:

Back
X