Okumak o kadar da mühim bir şey değil dedi.

Ben havacılık lisesi 3.sınıftayım.
Devlet lisesinden bazı arkadaşlarım var.
Onlar benden 1 yaş büyükler.
Kendilerini isteyen amir memur mühendis falan.varmış.Mezun oluncada evleneceklermiş.
Bir arkadaşım daha var onlara okumalarını kendi ayaklarının üzerinde durmalarını söylemişti.
Ben de o arkadaşıma hak verdim.
Sonra bize dediler ki
Bizi kıskanıyorsunuz amir memur istedi diye.
Siz okuyup bir memurla anca evlenirsiniz.Bizim o cefayı çekmeye gerek kalmadan amirler memurlar ister dedi.
Kıskançlığınızı bu kadar belli etmeyin dedi.
Arkadaşımda dedi ki Pişman olacaksın.
Ama yine tartışmaya devam ettik.
Ve bize dediler ki sizide göreceğiz.Üniversteye geçince orda burda oynaşacaksınız.İffetinizi koruyabilecek misiniz orası bile muamma.
biz arımızla namusumuzla en azından kocaya gidiyoruz dedi.
Biz baya sinirlendik.
Siz her okuyan bilim ışığında ilerleyen kendi ayakları üzerinde erkeğe muhtaç olmadan çalışan ve okuyan kadınları namussuz mu sandınız dedik.
Baya sinirlendik ama.
Hemcinsimiz bunu nasıl söyler.
Mazoşistler.
Mazoşist.
Hala da orda burda yok beni mühendis istedi yok beni öğretmen istedi.
İyi de senin bir niteliğin yok.
Allahım ya.Sinir oldum kızlar.
canım benim sen inşallah bu akılla gidersen ileride cokkk güzel mevkilere geleceksin aferin sana . O kocaya gitmeyi marifet zanneden arkadaşların 10 lira pazar parası için kocasına yalvarırken sen kendi hayatını yaşayacaksın cahil ve yetişme tarzıyla alakalı bazı kızlar o yaşlarda gelinlik nişanlılık hevesiyle evleniyor ama pişman oluyorlar. Her okuyanda namussuz değildir namus göreceli bir kavram ve herkes kendi namus bekçiliğini yapabilir ve son birşey daha onlar başkalarının memuriyetiyle ovunurken sem kendi başarınla ovuneceksin

Konsum okumamis liseden sonra beninle yasit memurla evlenmis. Simdi kvalidesi de esi de okumadigini yuzune vurup duruyor. Gecen hickira hickira agladi. Sen calisma da yine de oku. Namus evlenmekle korunmuyor bunu da onlara acik acik soyle...

Konsum okumamis liseden sonra beninle yasit memurla evlenmis. Simdi kvalidesi de esi de okumadigini yuzune vurup duruyor. Gecen hickira hickira agladi. Sen calisma da yine de oku. Namus evlenmekle korunmuyor bunu da onlara acik acik soyle...
Ben bu yüze vurma olaylarını çok gördüm.17 yaşındayım duymadığım şey kalmadı maşallah:KK48:
Bizim binaya bir gelin geldi.
Kocası öz.har polisi kendi ev hanımı.
Kaynanası sürekli geline işte oğlum okudu da şöylede böylede oğlumun parasıyla adam olanlar gibi cümle kurmus.
Ve oğlu maddi konuda sürekli annesine yardım ediyor.Bu kız da sürekli ağlıyor:KK43::KK43:

Allah hepimizden razı olsun, hayatlarınızın kıymetini bilin, önce sizler değer vereceksiniz kendinize, eş bulmak da yarışanlar olmak yerine okuyup kendini geliştirmek de yarışanlardan olun.
Hele kızlar, kesinlikle okumalı, her evlilik için geçerli değil ama olur ya kötü giden bir evliliğe denk geldiniz, okumamışlık, meslek sahibi olmamışlık eli kolu bağlıyor, bakın bdvdeki konulara, çoğu kadın maddi imkansızlıklardan boşanamıyor.

Sadece bu da değil, yazdığım topiği okudunuz, okumuş insana özeniliyor, okumuş kendini geliştirmiş, ayakları yere sağlam basıp özgüveni tam olanın seçtiği arkadaşlar ve eş dahi çok fark ediyor, bu yıllarınız bir daha geri gelmeyecek, okuyun, meslek edinin, gençliğinizi yaşayın, sonrası nasıl olsa oluyor.
O kadar çok haklısınız ki.Söylediğiniz her şeyde.
17 yaşındayım ve kendimi 8-10 yıl sonra mesleğini eline almış.Çalışan.Özgüveni yerinde bir kadın olarak görüyorum..insallah.
Hayat bize neler getirecek bilemeyiz.Çok şey yaşayacağım çok engelim olacak.Ama ne bilimden vazgeçerim ne ilimden.

O kadar çok haklısınız ki.Söylediğiniz her şeyde.
17 yaşındayım ve kendimi 8-10 yıl sonra mesleğini eline almış.Çalışan.Özgüveni yerinde bir kadın olarak görüyorum..insallah.
Hayat bize neler getirecek bilemeyiz.Çok şey yaşayacağım çok engelim olacak.Ama ne bilimden vazgeçerim ne ilimden.
Aman okuma, diploman olacak da ne olacak, sonuçta kızsın, varacaksın bir kocaya, koca evinde olacaksın diyenler olursa asla kulak asmayın.

Çok yazdım buralarda ama bir kez de sizin için yazayım, 5 yıllık evliydim o zamanlar, yaş 27'ydi, kızım 4 yaşındaydı, eşim iş gezisi için 4 kişilik ekiple arabayla yola çıktı sabahın kör karanlığında, mevsim kış, aylardan Ocak.

Ne zaman uzun yola gitse saat başı arar, bilir benim ne pimpirikli olduğumu, aradı birkaç defa konuştuk vs sonra telefonlar kesildi, arıyorum ulaşamıyorum, saatler geçiyor çıldıracağım.

İçim içime sığmıyor ama kucakta 4 yaşında çocuk, nereye gideceğim de nerede arayacağım eşimi, akşam üstü oldu ben kafayı yedim yiyeceğim, kapı tıkırtısı duydum, fırladım kapıyı açmak için, eşim en yakın arkadaşının kolunda başı kocaman bandajlı, her yeri perişan, rengi solmuş, olduğum yere yığıldığımı hatırlıyorum, gerisi yok.

İş gezisi için yola çıkan eşim arabanın arka koltuğunda oturuyormuş, hava yağışlı, arabayı kullanan kişi direksiyon hakimiyetini kaybedince araba ıslak yolda kayıyor benzin tankerinin altına giriyor, herkes kurtuluyor, bir tek eşim tanker altında sıkışıp kalıyor, baştan öldü diyorlar, sonra cılız bir nefesle kurtarma çabaları başlıyor, eşim hastaneye kaldırılıyor, başında 32 dikiş, kaburgalardan birkaçı kırık, her yer kan gölü.

Hastane de yatırmak istiyorlar ama ölürsem evimde eşimle kızımla birlikteyken öleyim diyor imza verip çıkıyor, arkadaşına da haber veriyorlar, üst başını değiştiriyorlar, çünkü ben onu kan içinde görürsem çıldırırım biliyorlar.

İşte o gün, eşimin ölme ihtimalini sonuna kadar yaşadığım gün, lise mezunu mesleksiz bir kadın olduğuma kahrettim çünkü hayattaki en büyük dayanağım, benim sırtımı yasladığım tek Çınar ağacım eşimdi ve kucağımdaki kızımı okutmak için elimden geleni yapacağıma söz verdim.

Okuyun, ne olursa olsun, kim ne derse desin okuyun.

Amir memur karısı olunca ne oluyormuş Allah aşkına?
Biri şu rütbeli eşlerine rütbenin kendilerine ait olmadığını,kocalarının omuzlarında olduğunu hatırlatsın yaw.
Kayınbiraderim benzer şeyleri söyleyince cinlerim tepeme çıkıyor. "Benin abim x ne de olsa"
Ergenliğine verip susuyorum.
Aynını ortaokul arkadaşım yapıyordu.
"Benim babam prof tamam mı"
Ota b.ka söylüyordu bu lafı.
Küçücük çocuktuk ya hu nerden akıllarına geliyor bununla övünmek.

Aman okuma, diploman olacak da ne olacak, sonuçta kızsın, varacaksın bir kocaya, koca evinde olacaksın diyenler olursa asla kulak asmayın.

Çok yazdım buralarda ama bir kez de sizin için yazayım, 5 yıllık evliydim o zamanlar, yaş 27'ydi, kızım 4 yaşındaydı, eşim iş gezisi için 4 kişilik ekiple arabayla yola çıktı sabahın kör karanlığında, mevsim kış, aylardan Ocak.

Ne zaman uzun yola gitse saat başı arar, bilir benim ne pimpirikli olduğumu, aradı birkaç defa konuştuk vs sonra telefonlar kesildi, arıyorum ulaşamıyorum, saatler geçiyor çıldıracağım.

İçim içime sığmıyor ama kucakta 4 yaşında çocuk, nereye gideceğim de nerede arayacağım eşimi, akşam üstü oldu ben kafayı yedim yiyeceğim, kapı tıkırtısı duydum, fırladım kapıyı açmak için, eşim en yakın arkadaşının kolunda başı kocaman bandajlı, her yeri perişan, rengi solmuş, olduğum yere yığıldığımı hatırlıyorum, gerisi yok.

İş gezisi için yola çıkan eşim arabanın arka koltuğunda oturuyormuş, hava yağışlı, arabayı kullanan kişi direksiyon hakimiyetini kaybedince araba ıslak yolda kayıyor benzin tankerinin altına giriyor, herkes kurtuluyor, bir tek eşim tanker altında sıkışıp kalıyor, baştan öldü diyorlar, sonra cılız bir nefesle kurtarma çabaları başlıyor, eşim hastaneye kaldırılıyor, başında 32 dikiş, kaburgalardan birkaçı kırık, her yer kan gölü.

Hastane de yatırmak istiyorlar ama ölürsem evimde eşimle kızımla birlikteyken öleyim diyor imza verip çıkıyor, arkadaşına da haber veriyorlar, üst başını değiştiriyorlar, çünkü ben onu kan içinde görürsem çıldırırım biliyorlar.

İşte o gün, eşimin ölme ihtimalini sonuna kadar yaşadığım gün, lise mezunu mesleksiz bir kadın olduğuma kahrettim çünkü hayattaki en büyük dayanağım, benim sırtımı yasladığım tek Çınar ağacım eşimdi ve kucağımdaki kızımı okutmak için elimden geleni yapacağıma söz verdim.

Okurken içim cız etti.
Allahım korumuş ya Rabbim.Ya o 4 yaşındaki kızla ortada kalsaydın abla.Ne kadar da vahim bir durum olurdu.Evet eşimiz bizi mutlu edebilir zengin olabilir.Ama Allah etmeye ya ona bir şey olursa o zaman ben napardım empati kurdumda düşünmesi bile acı.Allahım kimseye öyle acılar yaşatmasın.zor vallahi.Hele bir kadın olarak daha zor.

Okurken içim cız etti.
Allahım korumuş ya Rabbim.Ya o 4 yaşındaki kızla ortada kalsaydın abla.Ne kadar da vahim bir durum olurdu.Evet eşimiz bizi mutlu edebilir zengin olabilir.Ama Allah etmeye ya ona bir şey olursa o zaman ben napardım empati kurdumda düşünmesi bile acı.Allahım kimseye öyle acılar yaşatmasın.zor vallahi.Hele bir kadın olarak daha zor.

Ailem yakınlarım vardı, eşimden dolayı birikmişimiz de vardı ama nereye kadar? Hazıra dağ dayanmaz, çalışmam gerekecekti, meslek olmayınca kaç para maaş alırsın da nasıl geçindirirsin evladını kendini, hele İstanbul gibi koca bir şehirde, bir kere baba evinden çıkınca her yer yabancı oluyor insana, istedikleri kadar kol kanat gersinler, iyi niyetle söylenmiş bir laf dahi gücünüze gidebiliyor.

Çok şükür Allah korudu hamd olsun, günlerce yatmak zorunda kalan eşimin nefesini dinledik kızımla, minicik elleriyle babasının yanaklarını tutar başın acıyor mu babacım, ben seni iyileştireceğim deyince kötü olurdum.

Tanınmış iş adamlarının kızları bile nasılsa baba parası var, evlendiğim kişi de benim statümde deyip yan gelip baba eş parası yemeyi düşünmez, okuyup çalışırken bizim okumama gibi bir lüksümüz yok.

Gülüm cahillerle tartismak niye? Onlarda pogaca yerken sohbet böyle olur sanirim:

O: esim mühendiz olmali,evi olmali,arabasi felan filan
Siz: ya sen evliliye ne katiyorsun..
O: Bakireyim ya...
Bitti...

Ugrasmaya degmez öyle beyinsizlerle...

Cok gecmis olsun. Esiniz umarim iyidir simdi

Oha diyorum müsadenle.
Lisedeki kardeşlerimin bu kafada olduğuna hayır inanmak istemiyorum.
Beni amir istedi onu memur istedi hahahahhahah.
Resmen 90’lar kafası vay arkadaş ya.
Bu devir kocaya güvenerek koyvermek devri değil ne yazık ki.
Umarım acı şekilde tecrübe etmezler bunu.

Kendilerini isteyen amir memur mühendis falan.varmış.Mezun oluncada evleneceklermiş.
Bir arkadaşım daha var onlara okumalarını kendi ayaklarının üzerinde durmalarını söylemişti.
Sonra bize dediler ki
Siz okuyup bir memurla anca evlenirsiniz.Bizim o cefayı çekmeye gerek kalmadan amirler memurlar ister dedi.
Ve bize dediler ki sizide göreceğiz.Üniversteye geçince orda burda oynaşacaksınız.İffetinizi koruyabilecek misiniz orası bile muamma.
Biz baya sinirlendik.
Siz her okuyan bilim ışığında ilerleyen kendi ayakları üzerinde erkeğe muhtaç olmadan çalışan ve okuyan kadınları namussuz mu sandınız dedik.
Baya sinirlendik ama.
Mazoşistler.
Mazoşist.
Takma yaa. Aynı frekansta değilsiniz. Sizin fikriniz de geç, er geç kendi anlar zaten. Ama takıldığım şey amir, memur, mühendis .... bu insanlar 15, 16 yaşındaki kızlara mı göz koymuş. En az on yaş farkla gözleri açılmadan , iyi ezeriz zaten çalışmıyorlarda diye düşünüyorlar sanırım. Yazık ya güzel ülkemin canım insanları.

Son düzenleme:
Çocukça muhabbetler kaile alınacak cinsten değil.

Ve malesef olayın gerçeği “ OKUMAK BİR O KADAR DA MÜHİM”

Eskidenmiş o memur olsun evlenelim diyenler, arkadaşınız hangi çağda kalmış, kim büyütmüş etmiş bilmiyorum da acıdım sadece. Memurlar artık öyle aman aman bir statüde değiller ki. Kendi paranı kazanmanın ve bu parayı dilediğin şekilde harcamanın tadı ayrıdır, kim ne derse desin. Kocam harçlık versin de gideyim ihtiyacımı göreyim diye elime sayacağı parayı beklemek ağırıma gider benim. O koca bir gün bırakırsa diye ödün kopar, aldatmasına da göz yumarsın kumarına da içkisine de. Çünkü parasına mecbursun.

Koca parasıyla övünecek tiplerle arkadaşlık etme. Dengin görüyorsan et tabi sen bilirsin ama denk değilsiniz.

Ahahahhaha cok iyidi bu :KK70:
Birakin yahu allahin cahilleri. Konussun dursunlar iste...

Sonra bize dediler ki
Biz baya sinirlendik.
Baya sinirlendik ama.
Mazoşistler.
Mazoşist.
Onlar amirle mühendisle hava atsın.yarın birgün siz kendiniz amir mühendis olursunuz tatlım.bende bir mühendis ablanız olarak mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.onlar suan düşünemiyor daha cok ufaklar.yarın birgün yasadıkları pişmanlığı göreceksiniz

Back
X