Okunmaya Değer...

Sen benim görmek için,
Bakmaya bile gerek duymadığım ezberimsin.

~Kahraman Tazeoğlu

Hayat öyle lanet birşey ki; Sustuğunda konuşmadın diye pişman eder,
Konuştuğunda ise susmadığın için kahreder.

Charles Bukowski

Artık öğrendim ki; kimi sevdiğin önemliymiş. Uzun yolu göze alamayana kelebek olunmazmış. Nefesi yetmeyenle dipte hazine aranmazmış. Aşkın ibadetini bilmeyene bayram bağışlanmazmış...

İclal AYDIN

Bu gece en hüzünlü şiiri yazabilirim.
Sevdim ben onu, o da beni sevdi bir ara...

Pablo Neruda

Son düzenleme:
Kimseyi kendi ölçülerinle yargılama, herkesi kendi ölçüleriyle yargıla. Ahlaksız benim ahlakıma uymayan değildir, ahlaksız kendi ahlakına uymayandır.

Ahmet Altan

Kızlarınızı iyi yetiştirin.
Kendi kendilerine yetmeyi öğretin.
Namuslu olmanın yürekten geçtiğini öğretin.
Evden çıkar çıkmaz ilk köşede eteğinin boyunu kısaltmasına gerek olmadığını öğretin.
İstediğini giymeyi öğretin.
İnsanın ahlakının sadece kendi beyninde olduğunu öğretin.
Kıskanılmanın sevilmeyle aynı olmadığını öğretin.
Kıskanılmanın güzel, saygısızlığın kötü olduğunu öğretin.
Beni çok kıskanır, dışarı çıkarmaz, şunu bunu giydirmez diyen adamla gurur duymamayı bunun aslında kendine hakaret olduğunu öğretin.
Arayıp neredesin; kiminlesin vs. diyen adama seni tanımadan önce nasıl davranacağımı bilmiyor muydum haddini bil demeyi öğretin.
Eşlerini aldatan erkeklerin yanındaki ikinci kadın olmamayı öğretin.

Oğullarınızı iyi yetiştirin.
Karşı cinse saygı duymayı öğretin.
Gece yarısı evine dönen kadının “aranmadığını” öğretin.
Bir kadının omzuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin.
Dokunmaktan korkmamasını öğretin.
Sevmenin değer verme olduğunu öğretin.
Sahip çıkmayla sahibi olmanın farklı olduğunu öğretin.
Bulunmaz hint kumaşı olmadıklarını; olsalar bile burun silinen mendillerinde kumaştan yapıldığını; hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin.
Ama bunları önce kendi içinizdeki çocuğa öğretin…

Alıntı

En zoru da;
Yüreğinde söyleyemeyeceğin sözlerin kalmasıdır...

Elif Şafak

Sevmek seviyorum demek değil, yüreğinde hissetmektir ve aşk yanında olanı sevmek değil, bazen gelmeyecek birini beklemektir.

Can YÜCEL

Senin de duyman gerekenleri.
Sana söylemek içimden gelmiyor.
Seni affetmiyorum, konuşmuyorum.
ve merak edersen bil.
Seni Seviyorum.

Ceyhun Yılmaz

Meral Okay hayatını kaybetmiş. Allah rahmet eylesin...

Yıllar önce yine kanser nedeniyle henüz 41 yaşında yaşama veda eden tiyatrocu eşi Yaman Okay'ın arkasından şunları yazmış:

"Bir gün evi düzenlerken fark ettim. Bir de baktım ki, benden çok Yaman''ın eşyaları var... Küçük poşetlerle sızmıştı.

Aşk bir sızma halidir...

Yaman o kadar temiz bir adamdı ki ona kızamazdınız. Bir o kadar da yiğitti. Ben derdim ki; bu adam ne zaman yorulacak! Meğer acelesi varmış...Herşeyi o kadar yoğun, hızlı ve coşkulu yaşıyor ve yaşatıyordu ki büyüleyici bir şeydi bu. Ben köşeleri çok olan bir insandım. Yaman beni eğitti...

Aşk kendinden vazgeçme halidir, kendi benliğini ezmeden ''biz'' olabilme halidir...

İnsan egosu denetlenmesi en güç şeydir. Bunu ancak aşk becerebilir, sadece aşk ile üstünden atlayabilirsiniz...

Biz birbirimize karşı çok saygılıydık... Eee bazen de sıkılırdık, hele üç beş aydır bir aradaysak birbirimizin gözüne bakardık, önce kim gidecek diye, böyle nefes molaları da verirdik...

Döndüğümüzde yepyeni bir enerji ve hasret bekliyor olurdu bizi... Aşk bazen de bir kıyamama halidir... Şunu çok açık yüreklilikle söyleyebilirim, o benden daha iyi bir insandı...

O kadar bebek, o kadar adam, o kadar temiz, onun kadar beklentisiz, onun kadar temiz yaşamayı öğrenmeye çalıştım. Buradan bir öğretmen öğrenci ilişkisi anlaşılmasın...O, o kadar ahlaklı ve temizdi ki, yaşam biçimi ve duruşu karşısında başka türlü olamazdınız. Onun yanında kirli kalamazdınız. Böyle bir şölen gibi, bir lunapark gibi sevdalık yaşayınca bu görkemi taşımayan her şey bir çadır tiyatrosu gibi geliyor insana...

Bu ateşle yanma hali o kadar derinden, için için yanıyor ki, dönüp bir başka ölümlüyü yakmaya içi elvermiyor insanın...Yaman’la her günümüz sevgililer günüydü...Eşine bu kadar çok çiçek getiren bir adamı daha analar doğurmamıştır...

Biz birçok defa sabah uyanıp birlikte gün doğumunu seyreder, ne bileyim çingene vapuruna binip sabah erken boğaz’ı turlardık.Bugün eksik olan ne? Bu topraklarda eksik aşk ve mutluluk kutsanmaz, ayrılık ve acı kutsanmıştır... Birlikteliklerdeki tutku kutsanmaz da, ayrılıklardaki tutku kutsanır hep...Yaralarıyla mutlu olmaya daha yatkın bir kültüre sahibiz biz.."

Diyorlar ki; küsme aşka daha kimler gelecek kimler geçecek. Bilmiyorlar ki en son giden her şeyimi götürdü.
Bilmiyorlar ki; en son giden, daha sonra gelecekleri bile götürdü..

~Kahraman Tazeoğlu

Ama biliyorum
Ne kadar uzak olsak da çok yakınız...

Metallica - Nothing Else Matters

‎"Yalnızlığın sebebi ne o, nede bir başkasıdır. Sadece ulaşamayacağı bir hayale gitmeye çalışan kalbin, gerçeği anlamasıdır"...

Gore Vidal

‎" Bir gün benden şikayet ettiğin ne varsa, özleyeceksin..."

Özdemir ASAF

Nefes alıyorsan umut var demektir, ama nokta koyulduktan sonra 'belki' demek umut değil, çaresizliktir...

SENECA

Mutluluğu bulmak için değil,
paylaşmak için evlenilir...

Harry Emerson Fosdick

Ya sizin hayalleriniz sevdiğinize bir beden büyük gelir ,
Ya da sevdiğinizin aşkı size dar. sıkar,boğar,vazgeçmezsiniz. Vazgeçmedikçe de boğulmaya devam edersiniz.
Varlığı sizi yok edecekmiş gibi yaşatır,yokluğu ölür gibi.

~Kahraman Tazeoğlu

Hayat benimse eğer kimse karışamaz
Ve biliyorum ki herkesle dost olunmaz.
Aşka gelince bir kere sevdim işte,bir daha işim olmaz...

*Cemal Süreya

Son düzenleme:
Önemli olan haklı ya da haksız olmak değil!
Kavganın kazananı yoktur.
Ya kaybedersiniz ya da daha çok kaybedersiniz.
Önemli olan kalp kırmamak.
Önemli olan yargılamadan, karşılıksız sevebilmek ve iyilik yapabilmek.
Haklı bile olunsa özür dileyecek kadar asil olmak, bilge olmaktir.
Egonuzu kontrol edemediğiniz sürece, o sizi kontrol etmeye devam edecek.
Böyle olduğu sürece tüm dünya sizin bile olsa asla mutlu olamazsınız.

-Albert Einstein

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…