Okunmaya Değer...

*Türkler, Çanakkale'yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir.
(Churchill)

* Avrupa'da hiçbir asker yoktur ki, bu ifadenin altını çiziyorum, Türklerle mukayese edilebilsin. Almanların müdafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir. Fakat siperlerde onlar dahi Türklerle kıyas edilemez. Misal olarak Gelibolu'yu zikretmek isterim. Orada bizim gemi ateşlerimizle büyük zayiata uğrayan kıtalar, Türk olmasalardı. Yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi. Halbuki, Türkler, bütün muharebe müddetince yerlerinde kaldılar. (General Tawshend)

“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

M. Kemal ATATÜRK .

”Bilirsin; noktayı koymak ne kadar zor olsa da, tamamlanmış cümleler eksik kalmışlara göre daha az acı verir.”

Dedemin İnsanları

Bi adam varmıs. Bi adam daha varmıs. Bi tane daha varmıs. Şaka yaptım Şaka ! Ne Arar Bu devirde Bu Kadar Adam !...
‎

- C.Bukowski -

Güzel günler sana gelmez.
Sen onlara yürüyeceksin.

*Hz.Mevlana

Çirkin kadın yoktur, güzel görünmesini bilmeyen kadın vardır.
Kötü çocuk yoktur, kötü terbiye edilmiş çocuk vardır.
Şefkatsiz insan yoktur, annesiz insan vardır.
Başarısız insan yoktur, pes eden insan vardır.
İhtiyaç yoktur, istek vardır.
Fakirlik yoktur, doyumsuzluk vardır.
Suda boğulmak yoktur, yanlış gemide bulunmak vardır.

TOLSTOY

‎'' Madem ki siz böylesine tutkunken o hep başkalarını seçmiştir madem ki kıymetiniz bilinmemiştir o halde günah sizden gitmiştir... ''

Can Dündar

‎"Ne an yaklaştımsa ittiniz ve ne zaman geldimse gittiniz. Siz hep büyük ve önce idiniz gerçekten öyle oldu önce siz bittiniz."

Özdemir Asaf

Yalnızlık; adam olmayanların vereceği saygıdan, sevgiden yeğdir. Dayan be gönlüm! Bîçâre değilsin. Yaradan sana yâr. Kimsesiz değilsin, yanında "Kimsesizler kimsesi" var! Biliyorum! Sığmazsın hiç bir yere bu sevdayla, dünya sana dar! Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahı var...

Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi

Yaktım yine; bir,bir çektiğim acılarımın üstüne bir sigara!.

Yalnızlığa se(n)sizce adım atıyorum..

Uğultuya yelken açmış sokak köşeleri gibi,

Sensizliğe sessizlik çığlık atıyorken,

Bir yanım inceden, inceden sızıntıları yaşıyor!.

Y.Bozyel

Papatyalar Suçlanmamalı Αrtık Sevmiyor Diye. Zaten Sevse; Otdan Böcekten Medet Umulmazdı Heralde.
‎
- Yılmaz Erdoğan -

“Herkesin yaşamında çıplak günler vardır; savunmasız, iddiasız, direnmesiz, gösterişsiz, öylece… Yalın ve kendi halinde. İçine kimsenin kabul edilmediği, alınmadığı, hani o ‘en yakın’ların bile.”

-Ayın En Çıplak Günü // Buket Uzuner-

Aldırmadan gidemiyorsa,
aldırmadan kalmayı bilmeli insan.
Çünkü henüz icat edilmedi;
anlamayana anlamayı öğretecek bir lisan.

[ Pablo Neruda ]

Seni tanıdığım için en mutsuz olduğum anda, "senin" gibi bir kalp taşımadığım için, şükrederim, gülümserim. Sebebini kimse bilmez..

Ceyhun Yılmaz

Düştüm, düşmüşlüğüm kimsenin değil benim yanılgımın eseri.
Düştüm.Düşenin dostu Allah.
Tut elimden kaldır beni.

Nazan Bekiroğlu

Acım mı ?
Geçmedi, Alıştım sadece.

[ K. Tazeoğlu ]

Gerçek gerçektir.
Sen birinin canını acıtırsan, kendi canını acıtırsın.
Birine yardım edersen, kendine yardım edersin.
Kan ve kemik bütün insanlarda bulunur.
Farklı olan yürek ve niyettir…

Marlo Morgan

Ben acılar denizinde boğulmuşum
İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını
Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni
Duyarım yosunların benim için ağladıklarını

Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime
Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını
Bu ne karanlık, bu ne zindan gece böyle
Bütün gemiler söndürmüş ışıklarını

Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma
Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek
Baksana;herkes içime dökmüş artıklarını

Bu karanlık bitse artık, bir ay doğsa
Bir deli rüzgar çıksa; alıp götürse
Yılların içimde bıraktıklarını...

ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN

“Âşık olmak böyle bir şeydir işte. Nefesin kesilecek ölçüde kendini iyi hisseden de, derin bir karanlıkla boğuşan da sen olursun”

-Sahilde Kafka // Haruki Murakami-

Back
X