Okunmaya Değer...

Bir insan birisini seviyorsa olduğu gibi sever olmasını istediği gibi değil...

Tolstoy

Arasam,
-Biliyorum açmayacak ya da kalbimden geçen her şeyi bozacak.
Dönsem,
-Biliyorum özlediklerim aynı olmayacak.
Başlasak,
-Biliyorum birbirimizden daha çok nefret edeceğiz.
"Bu kadar şeyi biliyorum,
Ama soluk borumun ucunda sızıya dönüşen hissi ne yapacağımı bilmiyorum!"

Pucca

Son düzenleme:
Ağlamak, insanın gözüyle küfür etmesidir...

küçük iskender

Son düzenleme:
‎"Korku, çoğu zaman, yalan söylemeyi öğretir insana."

Alfred de Vigny

Hayatımızda işlediğimiz hataların çoğu...
Düşünmemiz gereken yerde HİSSETMEKten...
Hissetmemiz gereken yerde DÜŞÜNMEKten ileri gelmektedir....

John COLBINS

Yoksun ya;
buruşturulup atılmış mektuplar gibiyim.
içimdeki yürek boşluğuna yoldaş,
gülüşüm bükülü kaldı dudağımda.
sana sargın kalmak vardı gül yüzlü.
bu aşkın üstü
böyle örtülür müydü.

~Kahraman Tazeoğlu

‎''Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. "Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?''

ŞEMS-İ TEBRİZİ

Biri sizi bir kez aldatırsa suç onundur.
İkinci bir kez aldanırsanız bilin ki suç sizindir.

Sarah BERNHARDT

Belki de ayrılık, yeterince sevmeyenler için bir sondur.
Çünkü, 'bittiğinde gitmek kolay; ama aşk ayrılıkta belli olur'.

~Bob Marley

Eğer bakmayı bilirsen gözlerin sana oyun etmez, dosdoğru görürsün.İçinde saklı olanı, canını acıtanı, kanatanı görürsün. O vakit anlarsın ki o dediğin sensin, seyrettiğin kendi bedenin, kendi suretin; ağladığın kendi acıların...

ELİF ŞAFAK

O kadar uzun yol geldik ki seninle
Şimdi, sen ayrı ben ayrı olan o yolu
Nasıl yürüyeceğiz?

Birhan Keskin

Seninle yaşlanmak istiyorum. Seneler geçsin, sen beni bil, ben seni bileyım istiyorum. Benim olduğu kadar dostlarının, dostlarının olduğu kadar benim ol istiyorum. Nice sıkıntı ve zorluk yaşayıp anlatalım.
Yaşayalım kı, öğrenelim hayatı ve destek çıkmayı. Birbirimizin omuzlarında ağlamalıyız. Sen çok dertlenip, içip, arkadaşlarınla eve gelmelisin. Paylaşmalı ve beraber sıkılmalıyız. Öyle ki, yalnız sıkılmak sıkmalı bizi.
Yaşayalım ki, paramız olunca sevinelim. Güzel günlerimizi, evimizde, bır şişe şarap ve pijamalarımızla kutlamalıyız. Ya da bazen dostlarla ucuz biralar içerek… Böylece yaşamalıyız işte.
Sonra çocuğumuz olmalı, düşünsene, senin ve benim olan bir canlı. Geceleri ağladıkça sırayla susturmalıyız. Sen arada mızıkçılık yapmalısın. Ve ben söylenerek sıranı almalıyım. Yorgun olduğum için yemek yapmamalıyım, söylenerek yumurta kırmalısın. Hava soğukken birbirimize sıkıca sarılıp yatmalıyız.
Zaman su gibi akıp giderken, herşey yaşanmış bir hayatımız olmalı. Herşeye rağmen hiç bıkmamalıyız birbirimizden. Mutlu da olsa, kötü de olsa, yaşadığımız günler bizim günlerimiz olmalı. Saçlara düşünce aklar ya da gidince aklar, çocukları güvence altına alıp gitmeli bu şehırden.
Kavgasız, her sabah gürültüyle uyanılmayan, sessiz bir yere gitmeliyiz. Geceleri balkonda denizi seyredip, sandalyelerimizde sallanmalıyız. Eve gelip, benden kahve istemelisin. Çocuklar gelmeli zıyaretimize, geçmışteki hareketli günlerimizi anımsamalıyız…
Öyle sevmelisin ki beni, bu yazdıklarım korkutmamalı seni. Tebessümler açtırmalı yüzünde. Bir gün bu hayatı bırakıp giderken, sadece mutluluk olmalı yüzümüzde, birbirimizi sevmenin gururu olmalı \”herşeyde\”.

Can Yücel

:43::43::43::43::43:

hangi birini alıntıliim bilemedim ama buna bayıldım ya işte hayat budur ...
emeğine sağlık çok güzeller okumaya doyamıorum

Ya düşlerinin peşine düşmeyi seçersin ya da olanları kabullenmeyi.

İyiliklerinle güçlenir, keşkelerinle tükenirsin.

Karar senin...

C.BUKOWSKI

Ve mutluluk bir kibrit çöpü...
Artık ne kadar yanarsa...

Edip Cansever

Bana yalan söylemiş olman değil,
Benim sana artık inanmamam, sarstı beni...

Nietzsche

Kalbinizle yaptığınız her şey,size geri dönecektir..

*Hz.Mevlana

Ne kadın gerçekten erkeği anlıyor ne de erkek kadını… bu anlama çabası bozuyor tüm büyüyü. oysaki anlamaya çalışmaktan vazgeçip olduğumuzu yaşamaya başlasak, hesaplardan vazgeçip kendimizi bıraksak birbirimize, ne güzel olacak biliyorum.

o kadar korkuyoruz ki emin olmak istiyoruz. karşımızdakinin bizi sevdiğinden emin olmak. o yüzden duymak istiyoruz defalarca aynı şeyleri… büyü yok gizem yok. her şeyi duymak bilmek emin olmak arzusu güvenlik arayışı bitiriyor gerçek aşkların büyüsünü. hesap kitap koşul işin içine girdiği an aşk da bitiyor. bırak ve yaşa…

kaybetmekten mi korkuyorsun; kaybet. düşmekten mi korkuyorsun; düş . yaralanmaktan mı korkuyorsun; yaralan. sonra iyileş. yeniden kalk. yeniden sev. yeniden aşık ol. bir daha mı düştün? bir daha kalk. er ya da geçbeklediğin gelecek. er ya da geç aradığın seni bulacak. ama sen bir kez yıldın mı korktun mu, maskeni yüzüne geçirip kalkanlarını kuşandın mi, o zaman bitecek. beklediğin asla gelmeyecek…

(..Sen ve Ben- Aret vartanyan)

Bir anıyı görmeye gittiğinizde neye dokunsanız canınız acır.

Murathan Mungan

Ama sende biliyorsun..
Yaşattığın acıların üstesinden gelmek zor.
Zor işte ilk öpüşlerimi unutmak
Ellerimle yüreğine dokunduğumu
Ben ayaklarım altına alamıyorum..
Kusura bakma
Yâr diyemiyorum sana,yar'a/m acıyor en derinden..

~Kahraman Tazeoğlu

Back
X