Okunmaya Değer...

Geri dönersem, daha beter!
Aynı korkunç yollardan bir kez daha geçmem gerekecek.
Oysa ilerlersem, yolun düzelebileceği umudu var...

-Oriana Fallaci-

‎" Ben sahip olduklarımın tadını çıkarmayı öğrendim hayatta. Sahip
olamadıklarımın ve olamayacaklarımın acısına ise ayıracak zamanım yok.
Hayat çok kısa...."

Mina Urgan

İlk bakışta güvendiği şeylere, birkez daha bakılması gerektiğini mutluyken değil, hep mutsuzken anlar insan...

P. Coelho

burası gibi değil gideceğim memleket
denizi ayrı deniz,
havası ayrı hava...

Can YÜCEL

Her şeyin bittiğini düşündüğünüz bir an gelir.
İşte o an başlangıçtır..!!

*Louıs L'amour

Hayatta öğrendiğim her şeyi 3 kelime ile özetleyebilirim:
"Hayat devam ediyor"

Robert Frost

Bir hayat kırıldığı zaman yeniden biraraya getirilemez, yalancıktan onarılır, kırık parçalar üzerine zamk sürülebilir; ama kırığın yapıştırıldığı nokta her zaman gözönünde kalır...

Susanna Tamaro

Biz papatya yoluyoruz seviyor mu sevmiyor mu diye. Hayatta bizi yoluyor aslında dayanacak mı dayanamayacak mı diye.....

P . Auster

Ben’ kattım sana biraz, öyle sevdim seni.
Çünkü sen de bensiz; O kadar güzel değilsin hani...

Özdemir ASAF

“İnsanlar yanlış yapabilirler, yalnız büyük insanlar yanlışlarını anlarlar…”

Ferdinand Von Kozebue

Hayat ne yaşadıklarındır ne de kazandığın başarılar. Hayat dediğin ömür boyunca 'hayatım' diyebileceğin insanı bulunca başlar.

Can YÜCEL

Kimse aslında kimsenin yerine koyamaz kendini. Çünkü herkes kendidir, kimse bir başkası olamaz. Tahmin edebilirsin, anlamaya çalışabilirsin ve bazen hakikaten de hiç anlamayabilirsin. Yapabileceğin tek şey bilmeye çalışmak, en başta da söylediğim gibi, birbirimizin hikayesinden haberli olmak, dinlemek ve duymaktır. İnsana düşen, en anlayamadığının varlığını kabul etmek, göz göze gelmeyi göze almaktır.

Olsun istersin…
Hatta olsun diye yapılması gerekenden daha da fazla üstelersin.
Aşktır ; değer verirsin, ödün verirsin, sevgiden de öte saygı gösterirsin, olmayacak kaç şey varsa bir araya bile getirirsin…
Bakarsın, ne anlattığını anlayabilmiş (?) ne de çözüm için bi’şeyler yapma gayretinde.
İştir ; sabahlarsın, “olsun” diye ailenden çaldığın zamanı oraya verirsin…
Dosttur ; hayatta kimseyi dinlemediğin kadar dinler, kendine ayırmadığın onca şeyi “O’na” ayırmaya çalışırsın…
Sonra olayın içinden kendini çıkartır şöyle karşıdan yaptıklarına bir bakarsın… Bakarsın ki her şey başladığın gibi!
Olmuyorsa, olmuyordur!

Gönlün rahat mı?
Elinden geleni yaptın mı?
Cidden olmuyorsa zorlamayacaksın…

Can Yücel

Bardağı yere at, sonra ondan özür dile.
Aslında onu kırmak istemediğini Tekrar su içmek istediğini söyle.

İşe yararsa, ben buradayım....

Alıntı

Back
X