Okunmaya Değer...

ikimizin yerine dinliyorum
sevdiğin şarkıları
siyah tişörtünü giyiyorum yatarken
gömleklerini, kazaklarını, kokunu
senin rüyalarını görüyorum ölür gibi uyurken
gün boyu elimde kahve fincanı

kapıyı açmıyorum
telefonlara çıkmıyorum
başını bekliyorum geleceği olmayan hatıraların..

Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme,
sen dağları seyret...
Yenik düşüyorsan özlemlerine aldırma,
kalbindeki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset...
Işıklar sönmüşse ve karanlıksa onada aldırma,

Ay ışığını seyret... SABRET!...Sabret ki;
herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun...
Sabret ki herşey gönlünce olsun...

Alıntı

Öyle eksildik ki yaşarken, bize dokunan her şeyi eksiltiyoruz.Yalnızlığımızla çoğalıp kalabalıklığımızla eksiliyoruz ve öylesine kalabalık ki yalnızlığımız.Ne yana dönsek kendimize çarpıyoruz...

Cahit Sıtkı Tarancı

Bir şey sorduğumda ‘evet’ diyorsun ya hani,

Ayağına basmak geliyor hemen içimden.

Hayal işte, kuruyor insan…

**Ezgin KILIÇ

-Napıyo o öyle?

+Leylayla konuşuyor.

-Ne konuşması? Oturmuş öyle boş boş bakıyor mezara.

+Bazen dil, gönlün hissetiklerini kelimelere dökemez. Eğer sevdiğinin yanındaysan, konuşmak zaten gürültüden başka bir şey değildir.

Leyla ile Mecnun

Son düzenleme:
Ortalama erkeğin tutkusu da takıntısı da tendir.
Sevdiği kadın başkasına gönül verse aldırmaz ama, eline başka erkeğin eli değse cinayet işleyebilir.
Şöyle düşünür:
“İsterse başkasını sevsin, yeter ki sevişmesin.”
Kadında cümle tersine döner:
“İsterse başkasıyla sevişsin, yeter ki sevmesin.”
Çünkü kadına göre vücudun merkezi yürektir; erkeğe göre etek...
İstisnalar dışında ikisi de o merkezi koruma derdindedir.
Erkek eteği paylaşmaz, kadın yüreği...

Can Dündar

Aşk nedir ? Avuçların mı terliyor , kalbin mi tekliyor, sesin mi kısılıyor? Bu aşk değil , hoşlanma.Gözlerini ondan mı ayıramıyorsun , dokunmak istiyorsun, öyle mi ? Bu aşk değil , şehvet. Onu herkese göstermek istiyorsun , aşkını haykırmak istiyorsun , öyle mi ? Bu aşk değil , gösteriş. Onu istiyorsun çünkü yanında değil , öyle mi ? Bu aşk değil , zayıflık. Sana aşkını itiraf ettiği için onunlasın ? Bu aşk değil ,acıma . Ona aitsin çünkü görünüşü seni cezp ediyor,kalbini tekletiyor , öyle mi ? Bu aşk değil , vurulma .Hatalarını görmezden geliyorsun çünkü onu önemsiyorsun , öyle mi ? Bu aşk değil arkadaşlık.Ona ,her gün , her an onu düşündüğünü mü söylüyorsun ? Bu aşk değil , yalan .Sevdiğin her şeyi hatıra olsun, diye ona vermek mi istiyorsun ? Bu aşk değil , hayır işi . AMA ; O ÜZGÜN OLDUĞUNDA , KALBİN Mİ ACIYOR ? İŞTE BU ,AŞK . O İYİYKEN BİLE ONUN CANI YANAR , DİYE AĞLIYOR MUSUN ? BU ,AŞK . GÖZLERİ, KALBİNİ GERÇEKTEN VE GÖRÜYOR VE RUHUNU DERİNDEN İŞLİYOR MU ? BU ,AŞK .KÖR OLMUŞ BİR ŞEKİLDE ,ACILAR ,,İÇİNDE KIVRANIRKEN BİLE HÂLÂ ONUNLA MISIN ? BU ,AŞK . ONU HATALARIYLA KABUL EDİYORSUN , ÇÜNKÜ HATALARI DA ONDAN BİR PARÇA DİYE DÜŞÜNÜYORSUN , ÖYLE Mİ? BU , AŞK. BAŞKALARINA DA İLGİ DUYUYORSUN AMA HER ŞEYİNLE , PİŞMAN OLMADAN ONUNLA MISIN ? BU, AŞK .ONU KALBİNİ , HAYATINI , HATTA ÖLÜMÜNÜ BAĞIŞLAYABİLİR MİSİN ?

ŞİMDİ , GERÇEKTEN AŞIK MISIN ? BİR KEZ DAHA DÜŞÜN.

Alıntı

‎'' Seni uzaktan seviyorum...' diye düşündü erkek içinden.'Yaklaşmadan, anlatmadan, anlaşılmadan..

Ben seni beklentisiz seviyorum.Hiçbir şey ummadan, talepte bulunmadan, hayal bile kurmadan. Kendi içimde taşıdığım sessiz sedasız bir sır bu.

Ben belki de senden çok bu sırrı seviyorum.''Seni uzaktan seviyorum.'' diye geçirdi kadın içinden ve başını çevirdi.Bakmadı bile ondan yana. Bakması gerekmedi.Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen...

Ne incitir,ne acıtır. Ne yaralar ne kanatır...

Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun,Varlığıyla huzur bulduğun bir denizin Yakınında yürümek gibidir böyle sevmek... ''

Elif Şafak

Ters giden birşeyler oluyorsa sürekli,
Yürümüyorsa tren, rayındayken bile...
Hayat dalga geçmeye başlamışsa seninle,
Uzatmamak gerekli...
Ne pes etmeli insan, nede mücadele etmeli...

Ne peşinden koşmalı sürekli,

Ne de çekmeli elini eteğini,herşeyden...
Gözlerini kapattıgında başka şeylerde düşünebilmeli
Hatta,
Hatta, misafir etmeli olumsuzlukları yüreğinde...
Ve Unutmalı geçmişini,
Unutmalı ki, olsun bir geleceği...

Alıntı

Dışarıya kapanmak esasen içeri açılmaktır...
Huzur mu istiyorsun?
Az eşya, az insan...!

Franz Kafka

“Ben onu çok seviyorum ama o beni çok üzüyor” diye bir şey yok..!!
Doğrusu “o kadar çok seviyorum ki hayatımın içine etmesine bile izin veriyorum”dur.

Alıntı

Boşversene biz aşık olmayalım birbirimize. Konserlere gidelim. Maça gidip küfür edelim. Uçurtma uçuralım. Kumsalda uzanıp deli gibi içelim. Gece de yıldızlara bakalım. Bisikletle gezerken yağmur yağsın, sırılsıklam olalım. Benimle kek yap. Balık tut, ben onu denize atayım. Boşver aşık olmayalım biz. Aşk korkutucu. Beraber eğlenelim en iyisi. Ama hep benimle uyu... Bizi kimse bilmesin!

Küçük İskender

Bende susuyorum sevgimi saklayıp içimde..
Duyuyorsun değilmi suskunluğumu nasıl haykırıyor..
Susarak sevgisini ilan eden çok var sevgilim ..
Ama bir başka seven yok benim sustuğum biçimde.

- Aziz Nesin

Evet.. Belki umudum kalmadı geleceğimden; Ama asla pişman değilim geçmişimden..

Nazım Hikmet Ran

Back
X