• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okur ve cvp verirseniz sevinirim :(

Gardenya5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
217
142
53
mrba arkadaslar..ben 6 yıldır evliyim ve şuan 28 buçuk yasındayındayım..genc evlenmeme ragmen gecen 6 yıl zarfında hep korunduk...sadece gecen mart ayında bir denedik ama malesef adetime cok yakınmış olmadı gebelik..bu ay içinse okadar ümitliydimki hatta 3 gün gecti diye dun aksam gidip nöbetci eczaneden test aldık eve bi geldimki adet olmuşum..insan bi üzülüyo yaa :( neyse daha bu ikinci denememiz hayırlısı dedik ama..ben hem yumuurtlamaya hem ilşki enasında ve sonrasında herturlu tedbirimi alıp olmayınca piskolojik buhran oldu acaba aylarca böyle olmucakmı die..sizden belki bi deneyiminizi veya bu konuda yazabilicek bir cevabınızı bekliyorum..şimdiden tesekkürler..

düşünün ki bir ay içerisinde 24 saat yumurta canlı kalıyor.bu sürede mutlaka tutacak diye bir kural yok.sağlıklı bile olsanız çok kısa sürede hamile kalamayabilirsin.üzülmeyin akışına bırakın.moral bozmayın.inşallah en kısa süree olur.günleri kaçırmamaya özen gösterin ve bazı ayrıntılara dikkat edin yeter.

düşünün ki bir ay içerisinde 24 saat yumurta canlı kalıyor.bu sürede mutlaka tutacak diye bir kural yok.sağlıklı bile olsanız çok kısa sürede hamile kalamayabilirsin.üzülmeyin akışına bırakın.moral bozmayın.inşallah en kısa süree olur.günleri kaçırmamaya özen gösterin ve bazı ayrıntılara dikkat edin yeter.
öncelikle çok tesekkürler cevabın için.. ne gibi ayrıntılar biraz acarmısın konuyu ?.

ben ayın 28 nde adet oldum ve ayın 13unden adetten bir hafta sonrasından basladık ayın 13unde yani ve 13 den 20 sine kadar ilşki oldu bir gun arayla..yani yumurtayı yakalamışızdır diye düşünüyordum :KK43:cunki adet yumurtlamadan 14 gun sonra olur deniyorya..ama dün adet oldum yani ya bizim yumurta nazlı yada biz sorunlu :110:

ben oncesinde kontrole gidip ultrason ve kan idrar tahlili yaptirip folik asit vermisti doktor .ayrica dengeli beslenmeye ozen gosteriyordum esim sigara birakmisti vs.istedigimiz ay hamile kaldim ama dusukle sonuclandi.siz tedbirinizi alin ve tevekkul edin.basi da sonu da guzel olsun..hayirlisi olsun insallah.

begonya 3 konun da hamilelikle ilgili.
bence akışına bırakmalısın.
insan istediği için sabırsızlanıyordur herhalde ama hamilelik bir mucize aslında. doğru zaman gelince sizin de olacaktır bir sıkıntı yok ise. İyi şanslar :)

canım ben de 6 yıldır evliyim.. bi süredir bebek istiyorum..
umutsuzluğa kapılma,
gereken her şeyi yapsan da her ay gebe kalma ihtimali %20-25 diyor doktorlar zaten..
biz de ovulasyon testleriyle, preseedle, hatta ovulasyon zamanı tatillerle denedik birkaç kez ancak olmadı
gerekli kontrolleri yaptırdım, muayene, kan testi(hormonlar için) her şey normal görünüyor..

-ovulasyon testleriyle takibi yapın,
-kayganlaştırıcı kullanıyorsanız su bazlı olanları tercih edin
(krem, jel..vs birçok şey spermleri öldürür)
-en önemlisi de stresinizle hormonlarınızı yönetmeyin, sakin olun, önemsemeyin der hekimler

dilerim en kısa zamanda kavuşursun meleğine...

evet taktım kafayı çunki bi okuyorum burda kimi 22 kimi 20 kimi 25 ben olmuşum 28 :( hep derlerdi beklemeyin hemen olmuyo diye ama neyse bekledik işte belki böylesi daha hayırlıydı bilmiyorum ama kocamışım gibi hissediyorum ya bide aylarca olmazsa die buhrana girdim :KK61:adetim duzenlidir..mantardan tedavi olmuştum yumurtalıklarımda duzenli demişti dr en son..ama işte :(

öncelikle çok tesekkürler cevabın için.. ne gibi ayrıntılar biraz acarmısın konuyu ?.

adetinin başladığı günden itibaren yaklaşık 14. gün hamilelik olasılığı yüksek deniyor ama eksi artı 4-5 gün olabiliyor.benim geç olmuştu ve hamileliği anlamadım bile ilk günler.netten biraz araştırırsan kolaylaştırıcı pozisyonlar var ;)
benim hiç bir sıkıntım olmamasına rağmen her ay stresinden 1 sene olmadı.amannn boşver dediğim ay oldu :)
kafanı rahat tut.yemene içmene ve tabii aynı zamanda eşinin yediklerine dikkat et gerisi gelir.

canım ben de 6 yıldır evliyim.. bi süredir bebek istiyorum..
umutsuzluğa kapılma,
gereken her şeyi yapsan da her ay gebe kalma ihtimali %20-25 diyor doktorlar zaten..
biz de ovulasyon testleriyle, preseedle, hatta ovulasyon zamanı tatillerle denedik birkaç kez ancak olmadı
gerekli kontrolleri yaptırdım, muayene, kan testi(hormonlar için) her şey normal görünüyor..

-ovulasyon testleriyle takibi yapın,
-kayganlaştırıcı kullanıyorsanız su bazlı olanları tercih edin
(krem, jel..vs birçok şey spermleri öldürür)
-en önemlisi de stresinizle hormonlarınızı yönetmeyin, sakin olun, önemsemeyin der hekimler

dilerim en kısa zamanda kavuşursun meleğine...
tesekkür ederim cevabın için..krem jel vs kullanmadık..ovulasyonuda kendim tahmini takip ettim..yaa cok kucuk yasta bebek sahibi olanları gördükçe keske beklemeseydik diyo insan ama hayırlısı işte demekki vakti değildi değil :( meger şıp diyede olmayabiliyomuş..birde 6 yıldır hiç hap kullanmadım korunma hapı..ondanda ümitliydim..

tesekkür ederim cevabın için..krem jel vs kullanmadık..ovulasyonuda kendim tahmini takip ettim..yaa cok kucuk yasta bebek sahibi olanları gördükçe keske beklemeseydik diyo insan ama hayırlısı işte demekki vakti değildi değil :KK43: meger şıp diyede olmayabiliyomuş..birde 6 yıldır hiç hap kullanmadım korunma hapı..ondanda ümitliydim..

böyle düşünme ya bi sorun yokmuş ki neden olmasın :KK51:
ben 24 yaşındayım 3 senelik evliyim neredeyse
28-29 a kadar çocuk planım yok.
ve eşim korunmayı reddettiği için ben doğum kontrol hapı alıyorum
artık benim hiç olmaz herhalde senin gibi düşünürsek :rolleyes:

tek diyebileceğim lütfen koşullama kendini olur mu

oluruna bırak ve rahat ol :KK39:

böyle düşünme ya bi sorun yokmuş ki neden olmasın :KK51:
ben 24 yaşındayım 3 senelik evliyim neredeyse
28-29 a kadar çocuk planım yok.
ve eşim korunmayı reddettiği için ben doğum kontrol hapı alıyorum
artık benim hiç olmaz herhalde senin gibi düşünürsek :rolleyes:
canım bir nebze içime su serptin demekki o yaslarda erteleyip çocuk düşünmeyen tek ben değilim o_O bizim çok tartışmalarımız oluyordu eşimle..çok oturmuş bi evlilik değildi ve bende çok mantıklı piskolojisi rahat olamıyordum bu nedenle bekledim hep ama demekki hayırlısı böyleymiş..

Ben otuz yaşındayım ve hemen oldu. Üstelik hesaplamalarıma göre olmaması bir günde oldu. Nasıl olsa hemen hamile kalmam diye korunmayı bıraktım sadece. Ayrıca bu kadar sıkıntı stres edilecek birşey yok. Arkadaşların da dediği gibi folik asite başla. Hamile kalmadan üç ay önce başlamayı tavsiye ediyor doktorlar. Bir de daha önce nasıl korunuyordun? Hap falan kullandıysan hormonların dengesini bulana kadar zaman geçer. Sorun olsa bile çözümler şimdiki zamanda çok kolay. Rabbim yeter ki istesin.

mrba arkadaslar..ben 6 yıldır evliyim ve şuan 28 buçuk yasındayındayım..genc evlenmeme ragmen gecen 6 yıl zarfında hep korunduk...sadece gecen mart ayında bir denedik ama malesef adetime cok yakınmış olmadı gebelik..bu ay içinse okadar ümitliydimki hatta 3 gün gecti diye dun aksam gidip nöbetci eczaneden test aldık eve bi geldimki adet olmuşum..insan bi üzülüyo yaa :KK43: neyse daha bu ikinci denememiz hayırlısı dedik ama..ben hem yumuurtlamaya hem ilşki enasında ve sonrasında herturlu tedbirimi alıp olmayınca piskolojik buhran oldu acaba aylarca böyle olmucakmı die..sizden belki bi deneyiminizi veya bu konuda yazabilicek bir cevabınızı bekliyorum..şimdiden tesekkürler..
ilk başta hemen olcak sanıyosun çok hevesleniyosun sonra her ay hevesin kırılıyo ümitsizliğe kapılıyosun :KK61: Rabbim sizi çok bekletmesin inşallah

Kafaniza cok takarsaniz olacagi varsada olmaz, vucut kendini ona göre ayarliyor, nekadar sartlandirirsaniz okadar zor tutma olasiligi, rahat olun, günlere takmayin, madem artik zamani geldi diyorsunuz ozaman hergün tavsanlar gibi :oops: Birlikte olun.., günlere takarsaniz zor is dahada strese girersiniz, bide görev haline getirmeyin, zevk alin gerisi gelir :KK48:

Ben otuz yaşındayım ve hemen oldu. Üstelik hesaplamalarıma göre olmaması bir günde oldu. Nasıl olsa hemen hamile kalmam diye korunmayı bıraktım sadece. Ayrıca bu kadar sıkıntı stres edilecek birşey yok. Arkadaşların da dediği gibi folik asite başla. Hamile kalmadan üç ay önce başlamayı tavsiye ediyor doktorlar. Bir de daha önce nasıl korunuyordun? Hap falan kullandıysan hormonların dengesini bulana kadar zaman geçer. Sorun olsa bile çözümler şimdiki zamanda çok kolay. Rabbim yeter ki istesin.
6 yıl içinde sadece birkez ertesi günü hapı kullandım o_O hiç hapla korunmadık..adetimde hep duzenliydi masallah..bu ay sadece 2,3gun gecikmiştiki adet oldum..o_Oo_Oo_O

Canim hap kullanmadan bile uzun sure korununca hamilelik hemen olmayabiliyor. Ben de zamanında ecsaneyi zengin ettim.. Testi yaptigimda adet oluyordum yaa.. Yataklara yatiyordum adet yaklasinca.. Sanki yatay vaziyette gelmeyecekmis gibi :rolleyes: biz de 3 sene korunmustuk.. Sonra bir sene olmadi.. Bir suru sorun vs. Yani ha deyince de olmuyor ne yazik ki.. Hele kafaya taktikca hic olmuyo :confused:

Back
X