Bence zor değilÜniversite okurken , part-time çalışmak zor olur mu ? Mesela garsonluk , kıyafet mağazalarında herhangi bir görev vb. .
Ve bu tür part- time işler okul masraflarını yurt- yeme içme- kitap gibi şeylerin masrafını karşılar mı ?
Ve iş bulmak kolay olur mu ? Yani öğrenciye iş verirler mi ?
Gerçekten mi ? Anladım , teşekkürler. Evet, iş ilanı çok da öğrenciye verirler mi diye merak etmiştim :)İş bulmak kolay, her yer bas bas eleman aranıyor diye bağırıyor ama ücreti bu kadar masrafı karşılamaz.
Saydıklarının aylık tek bir tanesini ancak karşılayabilir.
Woww çok teşekkür ediyorum. Ve sizi de ayrıca tebrik ediyorum :)Sıkıca bir araştırma yapıp doğru işi seçersen, yapabilirsin. Kolay olmaz elbette, yorucu bir şey. Ben tüm eğitim hayatımı çalışarak tamamladım. Animatörlük, garsonluk, paintball hakemleri, özel ders verme, çocuk tiyatroları, market standları ve daha hatırlamadığım bi sürü iş :) tabii ki yapabilirsin hatta yapmalısın. Senin için çok büyük tecrübe olur. Öğrenciye herkes iş vermiyor maalesef, saatlerinin uyması gerek. Ders saatlerinle çakışırsa zor olur. Bence okuldaki üst sınıflardan çalışan öğrencilerden yardım iste. Çevrende en iyi işi onlar bilir.
Bir de tabii ki pek çok masrafını karşılarsın. Eğer biraz tutumlu davranırsan, hepsini değil belki ama büyük kısmının altından kalkabilirsin.
Aman tanrım didim nasıl başardınızSıkıca bir araştırma yapıp doğru işi seçersen, yapabilirsin. Kolay olmaz elbette, yorucu bir şey. Ben tüm eğitim hayatımı çalışarak tamamladım. Animatörlük, garsonluk, paintball hakemleri, özel ders verme, çocuk tiyatroları, market standları ve daha hatırlamadığım bi sürü iş :) tabii ki yapabilirsin hatta yapmalısın. Senin için çok büyük tecrübe olur. Öğrenciye herkes iş vermiyor maalesef, saatlerinin uyması gerek. Ders saatlerinle çakışırsa zor olur. Bence okuldaki üst sınıflardan çalışan öğrencilerden yardım iste. Çevrende en iyi işi onlar bilir.
Bir de tabii ki pek çok masrafını karşılarsın. Eğer biraz tutumlu davranırsan, hepsini değil belki ama büyük kısmının altından kalkabilirsin.
Teşekkür ederim. Peki , okul sattleriyle bir sorun olmuyor değil mi ?Bence zor değil
Hatta zamanını daha iyi değerlendirmeni sağlıyor
Ben düğün organizasyonlarında çalıştım
Kafede barista olarak çalıştım
Salon şefi olarak çalıştım
Okuluda bitirdim iyi bir puanla
Aslında bulunduğun yere göre değişir büyük bir şehirse hiç zorlanmazsın bizim odadaki kızların hepsi kafede mağazada ürün tanıtımı gibi şeylerde çalışıyordu fiyatı da baya bi kısıyorlardıGerçekten mi ? Anladım , teşekkürler. Evet, iş ilanı çok da öğrenciye verirler mi diye merak etmiştim :)
Aaa özür dilerim yanlış anlaşıldım sanırım. Ben üniversite sınavına hazırlanıyorum. Fakat aile içi ilişkilerimiz pek iyi değil. Üniversiteye gittiğimde maddi konuda sıkıntı çekeceğim , çünkü para gönderen olmayacak. Hatta şimdiden çok kısıyorum ve para biriktiriyorum.Devam zorunlulugun var mi ,
Okul saatlerine uyan bir is bulman zor olabilir ,
Olay su acidan bak tam zamanli vasifsiz biri 1300 tl aliyor saatlik ucrette ne kadar alirsin ,
Biraz harcamalarini kismak daha mantikli olabilir
İnsallah iyi bir is bulursun
Anladım çok teşekkürlerAslında bulunduğun yere göre değişir büyük bir şehirse hiç zorlanmazsın bizim odadaki kızların hepsi kafede mağazada ürün tanıtımı gibi şeylerde çalışıyordu fiyatı da baya bi kısıyorlardı
Benim için çok güzel bir örneksiniz. :)Dört yıl boyunca ihtiyacım olmamasına rağmen hem okudum hem çalıştım hem de gayet güzel bir ortalamayla mezun oldum. İsteyen yapar. Zor mu, tabi ki kolay değil ama keyifli..
Garsonluktan kuaför yamaklığına, bankada çalışmaktan promosyona kadar her işi yaptım. Yoğuruldum, piştim, çok şey öğrendim.
Saydığın kalemlerin hepsini karşılamaz muhtemelen yaptığın iş ama seni oldukça rahatlatır. Okul panolarında genelde ilanlar olur öğrenciye uygun.
Organizasyon işleri genelde akşam yada hafta sonu oluyorduTeşekkür ederim. Peki , okul sattleriyle bir sorun olmuyor değil mi ?
Anladım siz de işinizi büyük ciddiyetle yapmışsınız. Helal olsun. TeşekkürlerOrganizasyon işleri genelde akşam yada hafta sonu oluyordu
Bu işte devamlılık sağlarsan çok iyi kazanıyorsun
Ancak güvenilir bir şirket bulmak şart
Baristalığa keyfiye başlamıştım sonra iyice öğrendim kafe sahibi öğrenci olduğumu biliyordu okuldan sonra 6 saat çalışıyordum tanıdıkça daha çok imtiyaz sağlıyorlar sınav zamanları gitmezdim
Sonrasında aynı yerde şef olarak devam ettim
İlk başlarda işi savsaklamaz hakkını verirsen biraz zaman geçince daha anlayışlı davranırlar
Kafede aylık 900 falan kazanıyordum
Organizasyon işinde min 300 max 2000 civarı alıyordum
Ben mezun olalı 5 yıl oldu, Söylediklerimin hepsini aynı anda yapmadım tabii ki.. Bi hafta boş günümde, tübitak anaokulunda yılbaşı eğlencesinde karınca ya da tabiat ana kostümü giyip, ordan çıkıp bir sünnet düğününde palyaço olup, hafta sonları paintball hakemliği, ama hiçbiri her hafta değil. İş ne zaman çıkarsa, yani hafta 100-200 fln kalırdı.. O da yol yemek- kitap fln karşılıyodu. Felsefe okuduğum için kitaba dünyanın parasını yatırdım. Gerçekten çok zordu.Aman tanrım didim nasıl başardınız
Arkadaşın saydıklarını düşündüm de her şeyi düşündüğümde asgari 2000 gibi bir şey çıktı.
Böyle part-time işlerle nasıl kazanılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?