Okuyun, bir şeyler söyleyin bana lütfen..

Belliki durum daha cok beyninde olan seyler..Kendini sorumlu hissediyorsun ve bu sorumluluk hissini birakamiyosun. Ki bu cok dogal bir durum, sonucta annenin vefatindan sonra (Allah nur icinde yatirsin), kendine annelik rolunu ustlenmissin.
Diger arkadasin onerisine katiliyorum, piskologla konusmayi dene,eminim faydasi olacaktir. Tabi piskolog senin beyninde gecenleri degistiremezsin, sonucta yine bunu sen yapacaksin. Ama en azindan konusarak rahatlayabilirsin.
Ayni zamanda arkadaslarinlada konusmayi dene derim..Ve kendini suclu hissetme, hos vakit gecirdiginde. Ev icinde babana ve kardeslerine karsi sinirli davranmanida cok iyi anliyorum. Sonucta icinde birikmis duygular var. Surekli aklin onlarda, bu kendinde bitiyo. Soyle dusunmeye calis: sen onlari dusununce herhangi bir sey degisecekmi? Hayirsa cevabi ne yapman gerektigini sen biliyosun.

Hepinizden birer birer allah razi olsun Guzel yorumlariniz icin.. Beni anlayan insanlarin olmasi ne guzel.. Genelde kimse bilmior icimdeki sessiz aci ceken kizi kimseye gostermiorum.. Kimseyle bu durumu konusamiorumki, kimseye annemi ozledim kucuk bi kiz olmak istiorum diyemiorum, ne arkadaslarima ne kardeslerime.. Bu yuzdende icimde kalanlari farkli yonlerde vuruorum disa.. Aslinda mutluyum, cok sukur babam kardeslerim hersey yolunda.. Ama icimde hep bi eksiklik var beni ben olmaktan ali koyan..

Canım öncelikle Anneciğine Allah ' tan rahmet dilerim. Ben de çok uzun zaman önce babamı kaybettim. 8 yaşımdayken. O gün bugündür kendi ayaklarım üzerinde duruyorum. Sağolsun annem de bana babalık etti. Hiçbirşeyimi eksik etmedi. Hani derler ya annenin yerini tutmaz diye. Ebeveyn ebeveyndir. Kimse ne bir anne ne bir baba olamaz. Yerini tutmaz tabiki. Gördüğüm üzere yaşına göre olgun ve güçlü bir kızsın. Emin ol tek değilsin. Ben de küçük yaşta zorluklarla karşılaştım, ağladım, çocukluğumu yaşamadım dedim. Ama bugün yaşadığım hiçbirşeyden pişman değilim. İnan ilerde hiçbirşeyin seni yıldıramadığını , yıkamadığını gördüğünde katlandığın o cefanın seni güçlendirdiğini göreceksin. Kardeşlerine tabiki sahip çık , ne güzel yapıyosunda. Arada sinirlenmek seninde hakkın. Sadece biraz telaş yapıyorsun gibi geldi. Bak çok şükür kardeşlerin de kocaman olmuş. Onlarada sorumluluk ver, iş yapmayı öğret. ki yapıyorlar diyorsun , sorumluluklarını arttır , daha çok paylaşın. Babanda başınızda çok şükür. Sen sadece kendine zaman ayıramadığın ve mükemmelliyetçi olduğun için bir telaşa girmişsin. Arkadaşlarını evine davet et, zaman geçirin. Sen arkdaşlarına git. Dışarda gezin en azından haftada bir kere falan yap bunları.

Allah yardımcın olsun

canım maddı durumunuz nasıl
arada yemek yapacak utu yapacak temızlıge bırını alabılırmısınız?

Canim benim maddi durumumuz cok iyi, sukur.. Bunu bi kac kisi daha onermisti, bende babamla konusup fikrini almak istemistim.. Ama babam istemio, bilmiorum neden ama kendine yediremio galiba, biz yetioruz ya dio, hani ne eksik dio.. Anlayamio yani , biz gibi dusunemio..

Canım ALLAH yardımcın olsun cok gencsin daha.Hayat herzaman gülmüyor malesef insana.Sen zorlu olan sınavını veriyorsun suan..Asla isyanetmeALLAH yardımcın olsun bnm tavsiyem iyi birgün gecir kafandn herseyi at alıswerş yap ne seni mutlu ediosa al onu acıma paraya fln rahatlarsn snrada psikologa git faydası cokk olur eminol

Canım, annenin mekanı cennet olsun, ne güzel hala ailesinizi bunu düşün birbirinize bağlı bi aile olduğunuz senin sorumluluk duygundan belli,
Herşeye yetişeceğim diye kendini bunaltma olduğu kadar de benim elimden gelen bu de yıpratma kendini, Seni anlamaya çalışsamde sürekli bu şekilde gerçekten zor oluyordur, içinde atma birileriyle paylaş,
Psikoloktan da yardım almayı ihmal etme rahatlamak açısından
Kendine iyi bak güzelim mutlu olmaya çalış

canım benim okudukça yüreğim burkuldu annemin değerini bir kez daha anladım.
Annene Allahtan rahmet diliyorum.Mekanı cennet olsun.Peygamber Efendindimiz(s.a.v) in şefaati annenin üzerinde olsun canım.
Keşke sana bu mesajdan başak elimden gelen birşey olsa.Biraz oluruna bırak canım.bugün bitmezse o işler yarın da olur.Sıkam kendini bu kadar fazla.Evet yaşına göre omuzlarına binen yük fazla ama ..... Takdiri İlahi işte.Herkesin bir sınavı var.Senin sıvanında bu kardeşim.

Kendini fazla yıpratma.Kardeşlerinle,babanal yardımlaşın.Birlikte oturup konuşun ve başka bri aktiviteler yapın.Kafanız dağılsın.kendini ne sen ez,ne de ezdir.Olduğu kadar olsun herşey.Hiçbirşey için ne üzül,ne de sıkıl canım.Arkadaşlarınla gez eğlen değişik şeyler yap (tabi yanlış şeyler değil:olmaz: ) .
Psikologdan önce kendin rahatlaman için birşeyler yap.Kendin bugun mutlu olucam,ağlamıycam de.
Baktın olmuyor o zamn git bir psikoloğa ama herşey sende biter canım.Kendine iyi bak.

bence mutlaka pskologdan yardım al.

bende babamı 7 yaşında kaybettim. gergin hırçın agresif zamanlarım çok oldu. ama çok sık gittim terapiye.

evi yüklenmek zorunda hissetmişsiniz kendinizi. bir yerden sonra taşıyor insan ve daha çok arıyor yokluğunu.

kardeşleriniz ve babanızda destek oluyormuş güzel ama siz kendinizi daha bir sorumlu hissediyorsunuzdur.

teyzeleriniz var mI?

Üzüldüm gerçekten.
Hayat bazılarını erken olgunlaştırıyor,
ağır yükler yüklüyor, ama emin ol kaldırabileceğin kadar.
Sen o çocukluğu yaşayamıyorsun belki ama yaşadıkların
sana çok şey katmıştır, birçok boş yaşayan insanlardan daha çok şey katmıştır.
Ama altından kalkamadığın zamanlar elbet olacaktır, malesef
kimse kimsenin yerini tutmuyor, sen de bir çocuksun,
senin de anneye ihtiyacın var, hem ablasın, hem annesin, hem çocuksun.
Bu rollerin hepsini aynı zamanda yapmak, mümkün değildir heralde.
Rabbim içine ferahlık versin, yardımcın olsun inş.
Sana ve kardeşlerine, güzel günler göstersin,
hepinize yaşayamadığınız çocukluğu yaşatacak eşler, evlilik nasip etsin.
Üzerindekileri atmak mümkün değil ama içindeki yükü azaltsın inş.

pisikolojık yardım almanı tavsiye ediyorum üstünde ki agırlık sinirlerini çökertiyor sen istemeden

Back
X