Olan her şey en hayırlısıyla mı oluyor sizce?

Her şey bizim için en iyi olanı, en hayırlısı filan diye düşünmüyorum. Ölümcül hasta olmanın güzel tarafını göremem şahsen, ya da 5-6 yaşlarında tecavüze uğrayan birine "Senin için hayırlı olan buymuş" diyebilirseniz buyurun deyin.

Her yaşanan, sizi şimdiye taşıyan, şimdiki sizi yaratan şeyler, sadece bu kadar.

Benim hayatımda ne kadar üzülüp ağladığım şey varsa bir süre sonra iyi ki öyle olmuş dedirtti...ama hala yaşarken üzülüp ağladıklarım var sonrafan çok şükür diyeceğimi bile bile

Herşeyin hayırlı olanının başımıza geldiğine inanırım. Bazen hayr istediklerimizin olmaması, bunun yerine istemediklerimizin olması, musibetlerle ve kötülüklerle karşılaşmamız, çokça hatalar yapmamızdır. Hayır=mutluluk ve rahatlık, şer=olumsuzluklar diye bişeye inanmıyorum. Evrende herşey bi denge içinde.

ben pek kaderci değilim ama bazı şeyler de bariz bile bile lades dememek lazım.

yanlış biriyle olmak istemem yanlış olduğunu anladığım an dönerim o yoldan. bildiğim doğru yoldan ayrılmam
kim mutlu kin mutsuz bilemezsiniz dışardan

Bazen öyle zor şeyler yaşıyoruz ki bu çok ağır geliyor bize ama zaman geçtikten sonra bir bakıyoruz ki bu yaşadığımız acının altında meğer ne sırlar saklıymış aslında bu acı birçok hayra vesile olmuştur bunu son zamanlarda çok yaşadım hala da yaşamaktayım iki sene önce delirecek kadar canımı yakan derdimi şimdi iyi ki yaşamışım ki bana gerçekleri göstermiş hayatıma yepyeni bir yol çizilmiş diyorum bu yol bence bizim çizebileceğimiz bir yol değil kaderin yolunda sürükleniyoruz adeta ama iyi ama kötü ama bu kötünün arkasında bir iyilik,iyinin arkasında ise aslında bir kötülük olabiliyor.. mühim olan bu sırra erebilmek
Anlatmak ister misiniz yaşadıklarınızı? bana da güzel bir örnek olur

Kimi seçersen seç, aklın hep seçemediğinde kalır..
Seçimin sonu kötü biterse kalıyor daha çok...
Olmuş olan ve şu an olmakta olan her neyse en mükemmelidir ben buna inanırım.

Çünkü hepimiz kendi özumüzdeki her ne ise onu bulup ortaya çikarmak ve kendi varolma nedenimize uygun yasamak icin buradayiz.

Ve her birimizin hayat senaryosu kendi gelisimimiz için en mükemmel olan.

Siz gecmiste yaptiklarinizı yaparak bugünkü siz oldunuz ve belli ki bugünkü hayatınızdan memnun değilsiniz.

Gecmisteki farkli secimlere ah etmeniz mutlu olmanizı değil bugünden kacmanizı sağlıyor.

Yani yol ayrımındasınız ya gecmişe eseflenip bugünü de yarının dertlenme konusu haline getireceksiniz ya da yasadiklarınizdan toplu ders çıkarıp hayatinizın aşkıyla karşılaşacakşınız :)
Ahh keşke 2. Olsa :D
İnsan geçmişteki hatalarından ders çıkararak gelecek oluşturur ve evet ben buna gerçekten inanırım bir işe koyulacaksam hep Allah'tan hayırlısını isterim. Zira hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır olabilir bilemeyiz. Çok zorlayıp hayiflanmamak lazım eğer istediğimiz şey olmuyorsa
Öyle gerçekten. Ben de dua ederken hayırlısını etmeye dikkat ederim
Keşke yerine bir daha ki sefere demek lazım.
Olmuş olanda hayr vardır evet ama öncesinde bir çaba da olmalı. Kendimizi oradan oraya savrulan kuru yaprak gibi ortalığa birakamayiz.
Bir de hayatimizda her zaman aynı seyler oluyor, dönüp dönüp aynı şeyleri yaşıyorsak o olaydaki imtihanın hikmetini anlayamamisiz demektir. O sınavdan gecemiyoruz yani.
Yani herseyde bir hayır vardır deyip köşeden izlemek olmaz. Çabaladiktan sonra olmuyorsa o zaman olanda vardır hayr demek lazım.
Zaten ayette herseyde bir hayır vardır diye geçmez. "Olabilir ki siz, bir seyden hoslanmazsiniz; oysa ki o sizin için bir hayirdir. Yine olabilir ki, siz bir seyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür." diye gecer.

Kişi tercihlerinden sorumlu elbet. Fakat sürekli keşke şöyle yapsaydım, keşke böyle olmasaydı vs tarzı geçmişe saplanmak da şeytanın vesvesesi. Her işte vardır bir hayır. Tabi bu sal çayıra mevlam kayıra yaşamak değil. En doğruyu seçmeye her daim çalışmalı insan
Çok güzel yazmışsınız ikiniz de. Benim daha çok bu dönem cidden her seyde bir ders mi var? Gibi sorgulayıslara girdiğim bi dönem oldu.
ben senin dediğini anladım konu sahibi. ben de hep düşünmüşümdür bu meseleyi.
hani birşey olmayınca hayırlısı buymuş derler ya, yahu başımıza gelen herşey hayırlı mı ki diyorum..
yani bu tarz laflar bana hikaye geliyo..
Evet ben de bu sıralar bunu çok sorguluyorum.
Yoo degil.. hayir zannettiklerimizde ser, ser zannettiklerimizde hayir olabilir..
Keske bilebilsek
Yaşadığımız hersey hayırlı olansa yasamanin ne anlamı var ki? Öyle olsa yan gelir yatar yola devam derdik. Bence bazen hayatımızi mahvedebiliyoruz ders alıp yola devam etmekten başka çare yok.
Öyle sanırım...
Tevekkül ediyoruz

Eğer en hayırlısını istemişseniz, evet hakkınızda en hayırlısı olmuştur. Ancak bazen hayır şer sûretinde gelebilir.
İnşallah öyledir
Eğer en hayırlısını istemişseniz, evet hakkınızda en hayırlısı olmuştur. Ancak bazen hayır şer sûretinde gelebilir.

Hayatta bazı şeyleri değiştirebiliriz bazı şeyleri değiştiremeyiz.
Mesela bireysel çaba ile bir durumu yapmaya gayret edersin fakat elinden geleni yapmana rağmen olmazsa burada olması gereken kabullenmektir.
İnsanoğlu egoisttir.Yani her şeyi istediği zaman elde edebileceğini zanneder.
Ve her zaman erişilemeyen kıymetli olur. ''Kör ölür badem gözlü olur.'' sözü de bu durumdan çıkmadır.
Hep kaybettiğimiz şeyler çok iyi gibi gelir.
Ama alakası bile yok, kim bilir belki de çok kötü olaylar olacaktı, altından kalkamayacaktınız.

Tabi elimizden geleni yapacağız.Olmazsa yaşanılanı kabul edip, ders alıp devam etmek gerekiyor.
Çünkü çaba bizim elimizdedir,sonuç değil.:KK66:
Kabullenmek zor geliyor sanırım bana.

birsey olmadi diye üzulmeyin ya hayirsizdir.. yada daha hayirlisi cikicaktir..

belki gecmisde olanlar sizin icin hayirsiz olucakti bunu bilemeyiz zaten insan ilerde neyin iy neyin kötü oldugunu bilse ona gore yasar hayatini..
Öyle olur inşallah
İki kişi arasında kaldın birini seçtin yola onunla devam ettin ama şimdi diğer kişinin senden daha mutlu bir hayatı olduğunu gördün kıskandın kendini kötü hissettin neden onu seçmedim ki dedin .
O zaman şunu düşün neden yola devam ettiğin kişiyi seçmiştin o zaman ?
İkincisi belki de 3. bir kişi olacak ve ilk ikisinden çok daha iyi bir hayatın olacak.

(benim tamda böyle oldu)

ben seçimlerimiz sonucunda yaşadıklarımızın bir şeylere vesile olduğunu düşünüyorum.
Belki siz de bu seçiminiz nedeni ile birileri için bir şeylere vesile oldunuz hiç değilse.
İnşallah benim de öyle olur. Tercih etmediğim mantıksız gelen insanların mutlu olduğunu görünce acaba sorun bakış açımda mı diye düşünüyorum ya da onları tercih etsem ben de mutlu olabilir miydim vs vs
Her şey bizim için en iyi olanı, en hayırlısı filan diye düşünmüyorum. Ölümcül hasta olmanın güzel tarafını göremem şahsen, ya da 5-6 yaşlarında tecavüze uğrayan birine "Senin için hayırlı olan buymuş" diyebilirseniz buyurun deyin.

Her yaşanan, sizi şimdiye taşıyan, şimdiki sizi yaratan şeyler, sadece bu kadar.
Evet bunları ben de düşünüyorum. Her şey bir ders o olayı çektiysen öğrenmen gereken bir ders vardır deniyor ancak dediğiniz gibi ağır şeyleri yaşayanların yaşamayanlardan fazla öğrenmesi gereken ne olabilir ki
Benim hayatımda ne kadar üzülüp ağladığım şey varsa bir süre sonra iyi ki öyle olmuş dedirtti...ama hala yaşarken üzülüp ağladıklarım var sonrafan çok şükür diyeceğimi bile bile
Benim de genelde o oldu ama ilk kez arkadaşık ve ask iliskilerim ard arda kötü gidiyor o yüzden sorgulamaya geçtim sanırım
Herşeyin hayırlı olanının başımıza geldiğine inanırım. Bazen hayr istediklerimizin olmaması, bunun yerine istemediklerimizin olması, musibetlerle ve kötülüklerle karşılaşmamız, çokça hatalar yapmamızdır. Hayır=mutluluk ve rahatlık, şer=olumsuzluklar diye bişeye inanmıyorum. Evrende herşey bi denge içinde.
Evet doğru diyorsunuz
ben pek kaderci değilim ama bazı şeyler de bariz bile bile lades dememek lazım.

yanlış biriyle olmak istemem yanlış olduğunu anladığım an dönerim o yoldan. bildiğim doğru yoldan ayrılmam
kim mutlu kin mutsuz bilemezsiniz dışardan
Benim biraz da bunu yapmamın etkisi de var. Tamamen tek bu olay değil tabi ki ama lisede hoşlandığım biri vardı mesela. Son sınıfta açılmıştı ve ben onun davranışlarından huylarından dolayı mantıklı bulmamış ve reddetmiştim. Simdi yine aynı liseden baska bir kızla senelerdir sevgili. İçlerini bilemem ama dışardan mutlu görünüyorlar hatta beraber yurtdışına yerleşeceklermiş. Benim de hep hayalim evlenceğim kişiyle yurtdışına taşınmaktı. Mesela reddetmeseydim nasıl olurdu diye bu da aklıma gelmişti.

Evet ben her şeyin en hayırlısını eninde sonunda bir insanı bulduğunu düşünüyorum. Ayrıca hayatta acı çekmek çok normal bir şey,en hayırlı olanlar da sanırım büyük acılardan sonra geliyor.

Evet ben her şeyin en hayırlısını eninde sonunda bir insanı bulduğunu düşünüyorum. Ayrıca hayatta acı çekmek çok normal bir şey,en hayırlı olanlar da sanırım büyük acılardan sonra geliyor.
Evet genelde hep en büyük yükselişlerin dibe vurduktan sonra geldiği deniyor...

Back
X