olanları hazmedemiyorm...

adisyon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
53
3
48
İzmir
herşeyi büyütmeyeyim takmayayım diyorum olmuyo, burdaki bazı arkadaşlar kıskanç diye yorum yapıp beni daha fazla üzmeye çalışmadan yorum yaparlarsa sevinirim.
eltimle ciddi sorunlar yaşadık insanın hayatında duymayı isteyeceği en son şeyleri söyledi bana. eşim kardeşinin yanında çalışıyor die ne üstünden geçinmediğimiz kaldı ne de ben ailemin yanına gidince ben yokken eşimin yüzünün o zaman güldüğünü söylemediği kaldı. yaşanılan o kadar çok şeyden sonra uzun zamandır konusmuyordum. kayınvalidemler hep onun tarafında oldu ben buna maddiyatın gücü dedim. haklı olduğum yerde bile onun tarafındalardı. neyse gel zaman git zaman bu ara şöyle böyle konusmaya başladık. ama eşimin ailesi torunların arasında iyiden iyiye ayrım yaptıklarını gösterirler. ben kayınvalidemlerin üstünde oturuyorum eltimler haftada iki kez gelirler onun oğluda oğlumla oynamak için hep bize gelir. evimde ne varsa yedirir içiririm. çocuğun yemekle çok arası yok zayıf die üzülürler her geldiğinde oyunla kandırarak yedirrim. kayınvalidemde bundan hoşnut olur yemeyinde gönderir bana, ben bu birilerinin hoşuna gitsin die yapmam. çocuk onlar daha annesini sevmiyor olabilirim ama onunla ne derdim olur benim. çocuk ne zaman yukarı gelse halan onu aldı bana bunu aldı diyor oğluma oğlumda bana almadı diyor. okula gidiyor die geçenlerde şemsiye almıştım kulaklı falan, kaynanamla görümcem sordu nerden aldın die bende söyledim aradan bi kaçgün geçti eltimin oğlu, oğlumun elinde görünce aaa halamda bana aldı aynısından dedi, bi süre sonra oğluma kaynanamla kaban almaya gittim oğluma denettiğim kabanı kayınvalidem ben bunu olmazsa diğerine alıyım dedi bende al anne dedim ben almadan geri geldim. buna benzer neler neler, oğluma ne alırsam bi şekilde aynısını alıyorlar. sorun almaları değil tabii, ama kimse diğerine bişey alırken oğlum aklına gelmiyor. biraz önce yine geldi çocuk elinde jelibonlar oğlumda bakıyo halam aldı dedi yine... bende bitane ona da verirmisin dedim benim o dedi ama bi tane çıkarttı verdi, sonra ikisi de aşağı ineceklerdi oğlum halana sor bakalım bana neden almadın die dedim, sorun 1 liralık şeker de değil ben ona zaten alırım yaptıkları zoruma gidiyor.oğlum aşağıda söylemiş bana nie almadın hala die eline meyve suyu tutuşturmuş... dün eşimin akrabasının mevlütü vardı, oradaydık hepbirlikte ben de hazırlıklarına yardımcı olurken iki çocukta acıktığını söyledi eltim sadece kendi oğluna tabak hazırladı oturttu masaya benim oğlumda yanında öyle elinde çatalla bakıyo bende masa hazırlarken gözüm onlara ilişti oğlumda bakakaldı. bende üzüldüm oğlum gel ne istiyosan koyayım ben dedim. buna gerçekten üzüldüm. çok üzülüyorum....

kusura bakmayın çok gerginim karışık yazmışım.

Bence üzülmekte haklısınız. Benim de oğlum var. Böyle bir olay başıma gelse sinirimden çatlarım herhalde. Siz yine insanlığınızı devam ettirin. Bu kadınla da bir daha görüşmeyin, konuşmayın.

teşekkür ederim canım, görmemezlikten geleyim diyorum ama aynı binada yaşayınca çok mümkün olmuyor. kayınvalidem ile görümcemin yaptıkları yanlış...

iki çocuk arasında hangi mantıkla ayrım yaparlar hiç anlamam bir gün ona alıyorsan bir gün ona al
Yada ikisine birden tabak hazırlasa nolurmuş sanki
Hayatta yapamayacağım şeydir
Siz baya sabırlıymışsınız

ne kadar aldırış etmeyeye çalışsanda zor bir durum. benim annemde hep bu sorunu yaşardı ananem bize hiç değer vermezdi ki hala vermez.. sizin için üzüldüm temiz kalbinizle böyle çocuklar arasında ayrım yapan insanların içine düştüğünüz için.

hayatta tek kıyamayacağım şey çocuktur.. sizi tebrik ederim o kadar olumsuz şeyden sonra duruşunuzu hiç bozmamışsınız..ben büyüklerin kavgasından ötürü küçük çocukla yarışan koca koca kadınlarda gördüm..siz tavrınızı bozmayın.. yaptıları çok ayıp ben olsam bende yavrumu öyle görsem içim sızlardı..

teşekkür ederim sana, bende onların karşısında yapayalnız olduğum için üzülüyorum, ailem yok burda benim. malesef tek başımayım...

arkadaşım üzülmekle çok haklısın.. Sonuçta çocuk onlar yaptıkları çok ayıp ne olurdu 1 tabak daha hazırlayıp koyuverseydi eltin incilerimi dökülürdü bi sorsaydın.. çok kızıyorum böyle şeylere çok.. bariz ayrımcılık var ortada ya anneanneler babaanneler torunlar arasında nasıl ayrımcılık yapabilir aklım almıyor.. aldırış etmeyin desem yapamazsınız biliyorum zor.. sizde tavrınızı belli edin.. yada bu düşüncelerinizi kayınvalidenizle falan paylaşın .. Bilmiyorum bu durum nasıl çöüzülür ancak çocuğunuz içinde çok üzüldüm sonuçta oda halasının ona jelibonlar almasını ister çikolatalar almasını ister..

yorumlarınız için teşekkür ederim ne zamandır içim içimi yiyor üzüntüden. destek olduğunuz için çok teşekkürler.

Eşinizin ailesi ayrımı aşmış artık başka bir boyuta geçmiş. Bu ayrım olayını yaşamayan bilemez. Ben sizi anlıyorum mesela şeker, kaban, şemsiye değil mesele değer görmek.

Ama malesef yapabileceğiniz bir şey yok onları böyle kabul edeceksiniz. Onların seviyesine hiç düşmeyin seviyenizi koruyun. Siz iyi davransanız bile değeriniz hiç bir zaman anlaşılmaz ama en azından kendi içiniz rahat olur.

Bende bunun benzerini yaşadım yıllar geçti ama hala değerimiz anlaşılmadı anlaşılacak gibi de değil. Ama artık umrumda da değil açıkçası bir süre sonra insan alışıyor.

neyaparsın kardeşim ye kürküm ye devri
ama eşin orada çalışıyor diye ezik hissetme kendini
emeğinin karşılığını alıyor neticede
sen fazla verici davranıyorsun çek biraz kendini hakettikleri kadar değer ver

ayrım konusunda haklısın ama bunu çocuğuna hissettirmiyo olman gerekiyor. çocuğu iyice ezik yetiştireceksiniz, neden ona oğlum hala bana niyealmadın diye sordurttun ki... bence sen de her seferinde onlara inat bir sürü şeyler al doldur evini oyuncaklar yiyeceklerle, hiç de onlara ihtiyacınız olmadığınızı anlasınlar. ayrım yapıyorsa yapıyor sürekli buna mı üzüleceksin, sen kendi hayatına bak boşver

Bu; insanlarin birbirlerinden hinc almak icin
çocukları kullanmasindan baska bir sey degil...

Ve acizliklerinin göstergesi.
Bence mumkun mertebe görüşmeyin...

Canım hiç üzülme, gün geliyor gerçekten devran dönüyor. Sen en güzelini yapıyorsun, çocuk bunlar nihayetinde.

Sen kendi çocuğunu aynı kendin gibi kıymet bilir, vicdanlı bir insan olarak yetiştirirsen gün gelir onlar da yaptıklarından utanırlar. İllaki insana ihtiyaç duyacakları gün gelecektir, bu durumlarda nedense genellikle şımartılanlar değil de ezilenler yine yardıma koşar.

Başkalarının yapmadıklarını düşünmek yerine kendi yaptıklarınla gurur duymalısın. Herkes vicdanlı olamaz...

Yaptıkları hiç hoş değil.
Haklısın hemde sonuna kadar.
Sabret canım onlar bilmese de bir bilen var
Küçücük bir çocuğun boynunun bükülmesi dayanılmaz ki hem de öz torunları.
Sabret ve bekle çocuğuna da hissettirme halan da sana bunu aldı unuttum de kendin al.

anlattıklarınızı cok samimi buldum kesınlıkle cok haklısınız ama kendnızı uzmeyın üzülünce kimse anlamıyor yaptıgı yanlısı kendınızı kahretmekle kalıyorsunuz . hıc takmayın

haklısın canım seni çok iyi anlıyorum hemde aynı durumu yaşayarak.bizdede var torun ayrımcılığı ama elden hiçbirşey gelmiyor ALLAHA havale ettim.inşallah en yakın zamanda hatalarını anlarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…