oğlan dediği benim ezik kocam
Kayınvalidenizden önce eşiniz suçlu değil mi? Niye böyle biriyle evlendiniz? Ehliyetiniz yoksa bir an önce alın ve arabanız hakkında söz sahibi olun. Araba bana lazım, annenleri sağa sola götüreceksen başka plan yap diyebilirsiniz o zaman. Yok, ehliyet alamam kocama da laf dinletemem diyorsanız bence fazla sinirlenmeyin. Adam bu kişiliği bu.sadece kendine biraz saygı deger versin. Hiç gibi ya sayılmıyor onun peşinden bizde sürekli ordan oraya rezil oluyoruz biz evde kalalım diyince de izin vermiyo nereye giderse peşinden sürüklüyor bizi.
Burada asıl büyük sorun kayınvalidenizde değil, eşinizde.Hayırlı geceler bu saatte yazıyorum çünkü uyku tutmuyor.... şimdi şöyle, görümcemin kızı evleniyor haftaya.. annesi yani kaynanam köyde oturuyor.. kızı yani görümcem, şehir merkezinde. Neyse düğüne gidecekler haftaya. Görümcem minibüste sürünmeyin sizi bizim arabayla aldırayim demiş. Kaynanam gorumcemin arabası yeni diye ay yok sen alma bizi gerek yok araba buraya kadar yol yapmasın, oğlan gelsin alsın beni demiş.. oğlan dediği benim ezik kocam. Planlar yapılır, bizi adam yerine koyan olmaz, piknik gezi gibi planlarsa haberimiz bile olmaz dahil edilmeyiz, fakat çıkarları söz konusu ise aslaaaa sormadan plana dahil ediliriz ve uygulama zamanı geldiğinde son dakika arar haber ederler.... Biz ne şehir merkezindeyiz, ne de köyde .. iki tarafa da uzak ayrı bir ilcedeyiz. Ve benim eşim burdan çıkacak. hurda araciyla trafiğin ortasında şak diye istop eden arabasıyla anasını alacak, görümceme götürüp birakcak ordan eve gelecek. Tam 6 saat sürüyor bu şekilde. Neyse aynı gün diş randevularimiz vardı başka bir yerde.. günlerdir diş tedavisi görüyoruz ikimizde. Hastane randevumuz var diyebilirdi. Benim izin günüm değil bensiz plan yapamazsınız diyebilirdi ama demedi! Ve bu gidişle de demicek saygısızlık yapsın demiyroum sadece kendine biraz saygı deger versin. Hiç gibi ya sayılmıyor onun peşinden bizde sürekli ordan oraya rezil oluyoruz biz evde kalalım diyince de izin vermiyo nereye giderse peşinden sürüklüyor bizi. Neyse çok mu abartiyorum ya akıl verin .. teşekkür ederim simdiden
Bu nasıl oluyor? Gitmiyorum deyince saçınızdan sürükleyip mi çıkarıyor sanki. Siz de tamam deyip gidiyorsunuz peşinden işte. Siz niye eşiniz kadar pasifsiniz? Şiddet mi uyguluyor?biz evde kalalım diyince de izin vermiyo nereye giderse peşinden sürüklüyor bizi.
Nedense üzerime alındım:/her ailenin bir enayisumi vardir. sizinkinde de sizsiniz
Sorun kocanda ailesinde değil, böyle adamlar değişmez...Hayırlı geceler bu saatte yazıyorum çünkü uyku tutmuyor.... şimdi şöyle, görümcemin kızı evleniyor haftaya.. annesi yani kaynanam köyde oturuyor.. kızı yani görümcem, şehir merkezinde. Neyse düğüne gidecekler haftaya. Görümcem minibüste sürünmeyin sizi bizim arabayla aldırayim demiş. Kaynanam gorumcemin arabası yeni diye ay yok sen alma bizi gerek yok araba buraya kadar yol yapmasın, oğlan gelsin alsın beni demiş.. oğlan dediği benim ezik kocam. Planlar yapılır, bizi adam yerine koyan olmaz, piknik gezi gibi planlarsa haberimiz bile olmaz dahil edilmeyiz, fakat çıkarları söz konusu ise aslaaaa sormadan plana dahil ediliriz ve uygulama zamanı geldiğinde son dakika arar haber ederler.... Biz ne şehir merkezindeyiz, ne de köyde .. iki tarafa da uzak ayrı bir ilcedeyiz. Ve benim eşim burdan çıkacak. hurda araciyla trafiğin ortasında şak diye istop eden arabasıyla anasını alacak, görümceme götürüp birakcak ordan eve gelecek. Tam 6 saat sürüyor bu şekilde. Neyse aynı gün diş randevularimiz vardı başka bir yerde.. günlerdir diş tedavisi görüyoruz ikimizde. Hastane randevumuz var diyebilirdi. Benim izin günüm değil bensiz plan yapamazsınız diyebilirdi ama demedi! Ve bu gidişle de demicek saygısızlık yapsın demiyroum sadece kendine biraz saygı deger versin. Hiç gibi ya sayılmıyor onun peşinden bizde sürekli ordan oraya rezil oluyoruz biz evde kalalım diyince de izin vermiyo nereye giderse peşinden sürüklüyor bizi. Neyse çok mu abartiyorum ya akıl verin .. teşekkür ederim simdiden
seni tanimiyorum ama ailende / sülalende olasi bir can sıkıcı durumda/ angaryada - kimsenin istemeyecegi islerde ilk akillara gelen sensen , "courylawer yapar zaten" diye sıyrılıyorlarsa, yaparken yalandan bir iki soz haric takdir görmeyip yapmayinca herkesten ayri ayri papara yiyip onca yaptiklarin unutulup sen kötü oluyorsan evet sizin ailenin enayisi de sensin demektir, üstüne alinabilirsin. malesef bizim toplum en zayif halkayi secip onu lehine kullanmak konusunda cok deneyimli, bu bizim genlerimize islemis. neredeyse her ailede/sulalede boyle bir enayi vardir. "yok bizim sulalemizde oyle bir sey hepimiz esitiz" diyen o ailenin enayisi değildir- yapılan angaryalar o kisinin gorevi görüldüğü icin ailenin enayisine herkesten fazla is kitlendiginden habersizdirNedense üzerime alındım:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?