• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öleceğim Uyku Diye

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.423
43.913
798
kızlar öleceğim artık uyku diye. günü yetiremiyorum kendime. Homeoffice çalışıyorum yani iş olursa oda bazen haftada 2-3 gün yoğun olup 1 hafta boş olduğum zamanlar oluyor. onun dışında evdeyim. Gece 2-3 de uyuyorm sabah 6.45 de kalkıp kardeşimi okula yolluyorum 7.30 da tekrar uyuyorum ama 12 den önce uyanamıyorum o halde bile gün içinde uykum var. Bir türlü uykumu alamıyorum ben :(

uyku uyudukça mayalaşır derler büyükler.bende iki hafta raporluydum evdeydim vee hep uyudum uyudukça dahada uyudum çoluk çocuk koca olmasa yemek falanda aramıyorum hiiç kalkmadan yatasım var günlerce o derece.

uyku uyudukça mayalaşır derler büyükler.bende iki hafta raporluydum evdeydim vee hep uyudum uyudukça dahada uyudum çoluk çocuk koca olmasa yemek falanda aramıyorum hiiç kalkmadan yatasım var günlerce o derece.
bugün bir dha uyumadm okula yolladıktan sonra kardeşimi dün akşamda 12 yoktu yattığımda ama şuan ölüyorum uykudan

kızlar öleceğim artık uyku diye. günü yetiremiyorum kendime. Homeoffice çalışıyorum yani iş olursa oda bazen haftada 2-3 gün yoğun olup 1 hafta boş olduğum zamanlar oluyor. onun dışında evdeyim. Gece 2-3 de uyuyorm sabah 6.45 de kalkıp kardeşimi okula yolluyorum 7.30 da tekrar uyuyorum ama 12 den önce uyanamıyorum o halde bile gün içinde uykum var. Bir türlü uykumu alamıyorum ben :KK43:

Hayatinizi duzene sokun aksam vaktinde yatmaya sabah norma saatte ayakta olmayan bakin, duzensiz uyudukca hersey kotuye gider cunku, gece uykusu ile gunduz uykusu ayni etkiyi vermez vucut uzerinde. Sadece gece uykudayken salgilanan hormonlar var mesela.

düzensiz uyuduğun için böyle.Kesintisiz 7 saat civarı uyuyabilirsen sorun kalmaz.Ayrıca evde boş duruyorsan o da yapar.

Hayatinizi duzene sokun aksam vaktinde yatmaya sabah norma saatte ayakta olmayan bakin, duzensiz uyudukca hersey kotuye gider cunku, gece uykusu ile gunduz uykusu ayni etkiyi vermez vucut uzerinde. Sadece gece uykudayken salgilanan hormonlar var mesela.

dün akşam erken yatmama rağmen sabah uykum olduğu halde tekrar uyumadm ama şuan deli gibi uykum var

düzensiz uyuduğun için böyle.Kesintisiz 7 saat civarı uyuyabilirsen sorun kalmaz.Ayrıca evde boş duruyorsan o da yapar.
genelde ya pcdeym ya da kitap okuyrm

kan değerlerinize baktırın lütfen
hasta falan olursunuz allah korusun

ben düzenli uyuyorum
sabaah 8 e kalkıyorum
gece en gec 12 de yatarım haftaiçi

ama gun içinde işyerınde bile uyku hayalı kurdugum cok olur
uykuyu sevıyorum evde olunca ben de 12 den once kalkmak ıstemem ama eşim saolsun en gec 9 da uyanır
bazen hsonu kahvaltıdan snr da mayısırım uykum gelır :)

kızlar öleceğim artık uyku diye. günü yetiremiyorum kendime. Homeoffice çalışıyorum yani iş olursa oda bazen haftada 2-3 gün yoğun olup 1 hafta boş olduğum zamanlar oluyor. onun dışında evdeyim. Gece 2-3 de uyuyorm sabah 6.45 de kalkıp kardeşimi okula yolluyorum 7.30 da tekrar uyuyorum ama 12 den önce uyanamıyorum o halde bile gün içinde uykum var. Bir türlü uykumu alamıyorum ben :KK43:
Kan tahlili yaptır istersen

Uyudugun saatlerdendir, cok duzensiz.. Yoksa insana bazen 3 saat bile yetiyo dinç kalkiyo..
Demir eksikligi filan da olabilir, halsizlik yorgunluk hissi vs yapar..

Çok zor bir durum biliyorum bende annemin yanında hastanede refakatçi kalmıştım günlerce bir de annem yoğun bakımdayken üzül üzül uyku uyuyamaz olmuştum ,uyuduğum saatler de bana yetmiyordu , hastaneden çıktık ben üç ay oldu kendime gelemedim hep sabahları yorgundum ayağa kalkacak halim yoktu uyanıyordum bir saat yataktayım . ama bende demir eksikliği de vardı demir depolarım tamamen tükenmiş ferritin 2ye düşmüştü bir de üzerine üzüntü yorgunluk derken tamamen bittim şuan iyiyim çok şükür , bir git hastaneye tahlil yaptır etkisi olabilir eskiden bende kansızlık ve b12 eksikliği vardı o zaman da böyleydim ,bir tahlil yaptırmanı öneririm canım .

kan değerlerinize baktırın lütfen
hasta falan olursunuz allah korusun

Tiroidim var sanırım ondan kaynaklanıyor.

Pc de kitap da bende uyku hissi yapıyor :)

kitap okuyunca uykum kaçar benm genelde :)

ben düzenli uyuyorum
sabaah 8 e kalkıyorum
gece en gec 12 de yatarım haftaiçi

ama gun içinde işyerınde bile uyku hayalı kurdugum cok olur
uykuyu sevıyorum evde olunca ben de 12 den once kalkmak ıstemem ama eşim saolsun en gec 9 da uyanır
bazen hsonu kahvaltıdan snr da mayısırım uykum gelır :)

babamda öyle 7 de kalkar en geç 8.30 falan

Kan tahlili yaptır istersen

Uyudugun saatlerdendir, cok duzensiz.. Yoksa insana bazen 3 saat bile yetiyo dinç kalkiyo..
Demir eksikligi filan da olabilir, halsizlik yorgunluk hissi vs yapar..

Çok zor bir durum biliyorum bende annemin yanında hastanede refakatçi kalmıştım günlerce bir de annem yoğun bakımdayken üzül üzül uyku uyuyamaz olmuştum ,uyuduğum saatler de bana yetmiyordu , hastaneden çıktık ben üç ay oldu kendime gelemedim hep sabahları yorgundum ayağa kalkacak halim yoktu uyanıyordum bir saat yataktayım . ama bende demir eksikliği de vardı demir depolarım tamamen tükenmiş ferritin 2ye düşmüştü bir de üzerine üzüntü yorgunluk derken tamamen bittim şuan iyiyim çok şükür , bir git hastaneye tahlil yaptır etkisi olabilir eskiden bende kansızlık ve b12 eksikliği vardı o zaman da böyleydim ,bir tahlil yaptırmanı öneririm canım .

Tiroidim var sanırım ondan kaynaklanıyor.. geçen kış okul zamanı gece 1 de de yatsam sabah 6 da kalkıyordum ve bu kdr uyumuyordum. uykum bu kadr gelmiyordu evde olmak düzenimi bozdu

8-9 saat uyuyosunuz fazla değil ki..benim gibi 10 saat uyumadan kendine gelemeyenler naapsın :) benimki ama bence hayattan kaçmak için bir hastalık halini aldı çocukluğumdan beri,normal değil

Bu aralar bende öyleyim. Gece uykum gelmez uyuyamam 3 e kadar.sabahları mecburen 6.30 da kalkıyorum.ve bütün gün zombi gibi geziyorum ortalıkta. .fırsat bulursam öğlen filan bi yarım saat uyurum ama yetmiyor tabiki..:KK62:

Uyku bence bir kaçış ve monotonluktan dolayı çok ihtiyaç duyulan bir şey...
Hayatta renk yoksa heyecan yoksa sorumluluk varsa sadece bıkıyor insan.
Beden ve zihin sorumluluklardan yorulunca hep uykulu uyumaklı oluyor insan.
Ama kafa rahat olsun değişik şeyler olsun insanın hayatında uyku olmuyor o kadar.

Bu aralar bende öyleyim. Gece uykum gelmez uyuyamam 3 e kadar.sabahları mecburen 6.30 da kalkıyorum.ve bütün gün zombi gibi geziyorum ortalıkta. .fırsat bulursam öğlen filan bi yarım saat uyurum ama yetmiyor tabiki..:KK62:

bana da yetmiyor şuan ble esniyorum

Uyku bence bir kaçış ve monotonluktan dolayı çok ihtiyaç duyulan bir şey...
Hayatta renk yoksa heyecan yoksa sorumluluk varsa sadece bıkıyor insan.
Beden ve zihin sorumluluklardan yorulunca hep uykulu uyumaklı oluyor insan.
Ama kafa rahat olsun değişik şeyler olsun insanın hayatında uyku olmuyor o kadar.

yoğun değilim evdeym ama doyamıyorum uykuya.

erken yatip erken kalkmaya calismak gerekiyor biraz.
ev icinde olunce aksama kadar ister istemez insanin uykusu gelir.
disarda calissan boyle olmaz muhakkak.
bende 11 de yatip 6 da falan kalkiyorum, normalde uykuyu cok severim, biraksalar 9a kadar uyurum, ama duzene oturtunca yetiyor 7 saat uyku insana. disari cikip kalabaliga karisinca uyku falan kalmiyor aklinda.

İnsan evde durdukça mayışıyor. Bende okuldan mezun olunca 6 ay kadar bir boşluğa düştüm ve aşırı mayışık bir haldeydim. İşiniz yoksa bile dışarı çıkın yürüyüş yapın, sürekli evde olma hali insana iyi gelmiyor.

Ayrıca uyku saatinizi de düzenlemelisiniz. 3'te yatarsanız tabi 12'den once kalkamazsınız. 4-5 saat insan vücuduna zaten yetmez. Bol yürüyüş, düzenli yatış-kalkış.

Back
X