Bu koli evleri yapsak da sokakta sağlam kalabileceklerini hiç sanmıyorum. Çoluk çocuk, çöpçüler alır atar. Keşke başka bir yol olsa..
Aslında ev sahibi ile alakalı bir durum değil.Yönetici ile konusup apartman karar defterine bakmak ıstediğinizi söyleyin.Eğer evde evcil hayvan beslenemez gibi bir ibare yok ise besleyebilirsiniz.Kimse de birşey diyemez.Ben bulunduğum yerde hiç yavru kedi görmedim daha, görsem eve alırım dayanamayıp.. Sayısına da bakmam, 3 odalı evde tek yaşıyorum, bir odayı onlara versem ne olur sanki.. Ama ev sahibi istemez tabi..
Sokakta, kapı önlerinde minicik yavru kediler
Daha 15 gün önce bir tanesini daha aldım geldim eve.Kadro zaten kalabalık bizim.
Gene gördüm 2 tane titreyen minicik bebekHangi birini alıcam eve offffff Kara kış önümüz. Ben kapımın önünde bir tas mama ve bir tas su her zaman bulunduruyorum..Ama yetmiyor yetemez bişeyler yapmalı
Açlar, üşüyorlar..
Üşüyorlar ve açlar!!!
Offfffffffffffffffffffffff!!!!!!!!!!
'Her eve 4 ayaklı dost' diyorum arkadaşlar.
Koli ev yapımına başlayalım diyorum sokaktakiler için. Yapılışı sabit konularda var.
Paylaşımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum bu biçareler için...
Neler yapılabilir?
Canım müstakil evdeyim ben, 3 kat.. Bir katta ev sahibim diğer katta da anne babası oturuyorlar. Öyle sözleşme vs gibi şeyler olmadı. İnsafına kalmış artık onun..Aslında ev sahibi ile alakalı bir durum değil.Yönetici ile konusup apartman karar defterine bakmak ıstediğinizi söyleyin.Eğer evde evcil hayvan beslenemez gibi bir ibare yok ise besleyebilirsiniz.Kimse de birşey diyemez.
Canım herkesten Allah razı olsun..Hayvanlar konusunda çok duyarlı olduğumu düşünmüyorum. Görünce içim cız eder ama sizin gibi çaba gösterdiğim söylenemez. Allah razı olsun sizin gibi insanlardan. Bizim açığımızıda kapatıyorsunuz.
Hımm anladım.Yani köpek olsa bir derece havlar falan ama kedinin inanın dışarıya yansıyan bir rahatsızlığı yokCanım müstakil evdeyim ben, 3 kat.. Bir katta ev sahibim diğer katta da anne babası oturuyorlar. Öyle sözleşme vs gibi şeyler olmadı. İnsafına kalmış artık onun..
Canım herkesten Allah razı olsun..
Bence sen de bişeyler yapabilirsin.. Mesela bu koli evin yapımı çok ama çok kolay. Kapının önüne de yemek artıklarını koyabilirsin mesela..
Öpüyorum seni..
Ben zaten kedi besliyorum, bir tanecik kedişim var. :)Hımm anladım.Yani köpek olsa bir derece havlar falan ama kedinin inanın dışarıya yansıyan bir rahatsızlığı yok
Canım,güzel yürekli arkadaşımhem kutudan hemde bundan yapacağım. Sevaba vesile oldunuz. Allah birkere daha razı olsun.
Malzemeler:
1.Dilediğiniz kadadar havlu peçete yada tuvalet kağıdı karton rulosu.
2.Reçel yada fındık-fıstık ezmesi gibi akışkan yenebilir madde.
3.Kuş yemi, ekmek kırıntısı
Yapılışı:
Boş olan rulomuzun üzerine reçel vb. yapışkan olabilecek yenebilir malzemeyi sürüyoruz. Daha sonra düz bir zemine döktüğümüz kuş yemi yada ekmek kırıntısı üzerinde rulomuzu yuvarlıyoruz. Rulomuzun etrafı tamamen yem ile kaplanmış oluyor. Bu ruloları kedilerin yetişemeyeceği yükseklikte yerlere asıyoruz. ( Balkonunuz olabilir, yüksek ağaç dalları olabilir)
İşte bu kadar basit. Böylelikle bu soğuk günlerde minik dostlarımızın da karnı doyacak. Hatta ağaç dallarına ortadan ikiye kestiğiniz mandaline ve portakalları da asarsanız buradan da su ihtiyaçlarını karşılarlar ve vitamin alırlar Eki Görüntüle 1710489
Sizi çok sevdim,ister evcil olsun ister sokak hayvanı olsun onlar için sürekli birşey yapma telaşesi içindesiniz,gerçekten kendi adıma teşekkürederim.Hiçbir hayvan beslemememe rağmen( bazı sebeplerden ötürü) inanılmaz hayvan aşığıyım,yani öyle böyle değil anlatamam.Ama onlar için elimden geleni de yapmaya çalışıyorum şöyle ki;Sokakta, kapı önlerinde minicik yavru kediler
Daha 15 gün önce bir tanesini daha aldım geldim eve.Kadro zaten kalabalık bizim.
Gene gördüm 2 tane titreyen minicik bebekHangi birini alıcam eve offffff Kara kış önümüz. Ben kapımın önünde bir tas mama ve bir tas su her zaman bulunduruyorum..Ama yetmiyor yetemez bişeyler yapmalı
Açlar, üşüyorlar..
Üşüyorlar ve açlar!!!
Offfffffffffffffffffffffff!!!!!!!!!!
'Her eve 4 ayaklı dost' diyorum arkadaşlar.
Koli ev yapımına başlayalım diyorum sokaktakiler için. Yapılışı sabit konularda var.
Paylaşımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum bu biçareler için...
Neler yapılabilir?
aaa bayıldım bu fikire,en kısa zamanda bende deneyeceğim,harika ya cidden.hem kutudan hemde bundan yapacağım. Sevaba vesile oldunuz. Allah birkere daha razı olsun.
Malzemeler:
Yapılışı:
Boş olan rulomuzun üzerine reçel vb. yapışkan olabilecek yenebilir malzemeyi sürüyoruz. Daha sonra düz bir zemine döktüğümüz kuş yemi yada ekmek kırıntısı üzerinde rulomuzu yuvarlıyoruz. Rulomuzun etrafı tamamen yem ile kaplanmış oluyor. Bu ruloları kedilerin yetişemeyeceği yükseklikte yerlere asıyoruz. ( Balkonunuz olabilir, yüksek ağaç dalları olabilir)
İşte bu kadar basit. Böylelikle bu soğuk günlerde minik dostlarımızın da karnı doyacak. Hatta ağaç dallarına ortadan ikiye kestiğiniz mandaline ve portakalları da asarsanız buradan da su ihtiyaçlarını karşılarlar ve vitamin alırlar Eki Görüntüle 1710489
Ben böyle duyarlı ve ilgili olduğunuz için sizi de kutlarım..Sizi çok sevdim,ister evcil olsun ister sokak hayvanı olsun onlar için sürekli birşey yapma telaşesi içindesiniz,gerçekten kendi adıma teşekkürederim.Hiçbir hayvan beslemememe rağmen( bazı sebeplerden ötürü) inanılmaz hayvan aşığıyım,yani öyle böyle değil anlatamam.Ama onlar için elimden geleni de yapmaya çalışıyorum şöyle ki;
Apartman girişinde ve hatta benim gibi birçok komşumuzun kendi dairelerinin kapı önünde daima su ve mama kabı bulunur,çünkü kediler üşüdüğü için apartman kapısı açılınca bizimle birlikte içeriye giriyor ve apartman içinde gezinmelerine izin veriyoruz.Onlar zaten hangi katta ne var bildikleri için direkt gelip yiyip içiyor,zaten dayanamayıp eve alıyoruz çoğumuz.
Ben ve bir başka komşum beraber köpük ve kartondan bodrum kata ve yine apartman bahçesine 3 tane kulübe yaptık,ikisi dışarıda bahçede bir tanesi apartman içinde bodrumda ama bence en önemlisi onların soğuk havalarda apartman içine girmesine izin vermeliyiz,tabii bu durum köpekler için zor ama en azından her zaman olmasada bir dönerciden döner yada şu aç bitirlerden alıp veriyorum,işte elimden gelen sadece bu, birde çocukken evdeki bulgur prinç buğday ne varsa alıp karınca yuvasının kenarına bırakırdım,baharda yine yapmak lazım Meg ve tekrar bu duyarlılığın için teşekkürler.
hem kutudan hemde bundan yapacağım. Sevaba vesile oldunuz. Allah birkere daha razı olsun.
Malzemeler:
Yapılışı:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?