Ölen sevgili unuturlur mu?

eskı sevgılım dün ölüm haberını aldım.. dünden berı bambaska bır dünyadayım.. anlatamam sana..yasayan bılır gönül ister kı kımse yasamasın ama ne fayda...

sımdıye kadar üzüldügüm seyler o kadar anlamsız gelıyor kı..iste gercek acı bu..genc bır ınsanın ansızın sonsuza dek gıtmesı..gencecık..

benım acım daha cok cok taze, yaralarım kanıyor..ne zaman kabuk baglar bılmıyorum ama onu hıc unutmıcamı cok ıyı bılıyorum!!

80 yasıma da gelsem onu hep hatırlıcam..ve kalbımın bır kösesınde kalıcak..buna adım gıbı emınım..

eskı sevgılım dün ölüm haberını aldım.. dünden berı bambaska bır dünyadayım.. anlatamam sana..yasayan bılır gönül ister kı kımse yasamasın ama ne fayda...

sımdıye kadar üzüldügüm seyler o kadar anlamsız gelıyor kı..iste gercek acı bu..genc bır ınsanın ansızın sonsuza dek gıtmesı..gencecık..

benım acım daha cok cok taze, yaralarım kanıyor..ne zaman kabuk baglar bılmıyorum ama onu hıc unutmıcamı cok ıyı bılıyorum!!

80 yasıma da gelsem onu hep hatırlıcam..ve kalbımın bır kösesınde kalıcak..buna adım gıbı emınım..

cok üzüldüm, Allah sabir versin :50:

slm canim, siteye öyle bir göz gezdirirken konunun gördüm, yazmadan gecemedim..
2007 yilinda ocak ayinda tanismi$tik ve hayatimda a$k denen $eyin ne oldugunu ilk kez onda ögrendim, evlilik planlari yaparken olmadi ayrildik, aklimiz hep birbirimizde kaldi hic kopamadik yillarca, aklimdan bir an bile cikmadi ve halada cikmiyor. ailelerimiz biliyordu durumu.. o bana sen benim kaderimsin derdi bende aileme hep ayni seyi söylerdim. O benim kaderim...
hayatimda böyle güclü bir duyguyu asla yasamami$tim, ayrildigimiz dönemlerde depresyonlara giriyordum, kendime gelemiyordum.
Biraz uzun olmu$ kusura bakmayin ama duygularimi bukadariyla bile tam anlatamadim :43:

Allah rahmet eylesin..

Biliyorum çok zor bişey.
Ve kesinlikle nişanlıma bu konuda zerre kadar kızmıyorum.
Zaten kızmaya hakkım yok olamazda.
Gurur duyuyorum onla her zaman.
Ara ara onada derim zaten ben seni haketmiyorum diye.
Çok iyi bi baba olacağından ailesine düşkün bi adam olacağından hiç kuşkum yok..
Sadece üzülüyorum onun için ya da neye üzüldüğümü bile bilmiyorum öyle karışığım ki.

unutması için hafızasını kaybetmesi gerekir ölmüş birini kıskanmaktan vazgeçmelisin bence
Benim dert ettiğim unutması değil ki.
Unutmasında zaten unutulur mu böyle şey.

Siz benim yerimde olsanız düşünmez misiniz acaba benim elimi tutarken bana sarılırken keşke o olsaydı yanımda diye düşünüyomudur acaba diye?

Siz benim yerimde olsanız düşünmez misiniz acaba benim elimi tutarken bana sarılırken keşke o olsaydı yanımda diye düşünüyomudur acaba diye?

doldurma kendını bunlarla derim

Allah rahmet eylesin..

Biliyorum çok zor bişey.
Ve kesinlikle nişanlıma bu konuda zerre kadar kızmıyorum.
Zaten kızmaya hakkım yok olamazda.
Gurur duyuyorum onla her zaman.
Ara ara onada derim zaten ben seni haketmiyorum diye.
Çok iyi bi baba olacağından ailesine düşkün bi adam olacağından hiç kuşkum yok..
Sadece üzülüyorum onun için ya da neye üzüldüğümü bile bilmiyorum öyle karışığım ki.

senin ne demek istedigini ve ne hissettigini cok iyi anliyorum canim, bende sevdigimi kendi gözünden bile kiskanan sahiplenen, onun baska yasanmi$liklarinin olmu$ olabilecegini kabullenebilen biri degilim. benim bir gecmisim oldugu halde erkek arkadasimin taaaaa lisedeki elini bile tutamadigini kiz arkadasini ögrendigimde bile hazmedememistim.. cok sacma duygular aslinda ama cogu kadin böyle hisseder.. sen aklini karistirma, gecmisi cok takmak dogru degil, gecmemi$ olsa ismi gecmi$ olmazdi dimi ama :34:

vefalı biri olması ne güzel.
karısı öldükten sonra hemen evlenen adamlar bile var, o karakterde biri değildir...

eski kız arkadaşını kıskanmanıza gerek yok, gencecik yaşında acı bir şekilde gitmiş dünyadan :(( Allah rahmet etsin.
bu olay nişanlınızı çok olgunlaştırmıştır, hayatındakilerin değerini anlamasını sağlamıştır.
ayrıca, gencecik yaştaki duyguları ile şimdikiler başkadır.
ne kadar o kızı sevmiş olsa bile, yasını tutmuş. geçmişte bırakmıştır. sizinle yeni bir sayfa açmıştır. onun anısına, nişanlınıza yaşattığı duygulara saygı duymaktan başka yapacak birşey yok.
kız ile ilgili konulara denk gelseniz bile soğuk kanlı olun. onu eski sevgilisi gibi değil, gencecik yaşında, hayallerinin çoğuna ulaşamadan dünyadan göçen biri gibi düşünün. nişanlınıza ve eski anılarına saygı duyun. böylece siz de mutluluğunuzu gölgelerin ardına itmemiş olursunuz.

güzel düşünceleriniz var, umarım onlara layık bir mutluluğunuz olur.

senin ne demek istedigini ve ne hissettigini cok iyi anliyorum canim, bende sevdigimi kendi gözünden bile kiskanan sahiplenen, onun baska yasanmi$liklarinin olmu$ olabilecegini kabullenebilen biri degilim. benim bir gecmisim oldugu halde erkek arkadasimin taaaaa lisedeki elini bile tutamadigini kiz arkadasini ögrendigimde bile hazmedememistim.. cok sacma duygular aslinda ama cogu kadin böyle hisseder.. sen aklini karistirma, gecmisi cok takmak dogru degil, gecmemi$ olsa ismi gecmi$ olmazdi dimi ama :34:
Haklısınız kendi kendimi dolduruyorum resmen.
Kimseyede söyleyemedim dertleşemedim buraya yazdım bi tek kendi kendime iyice kuruntu yapıyorum çünkü..7

Bi keresinde biz henüz arkadaşken bana kızı olursa adını onun adı koycam demişti.
Eşine haksızlık olmaz mı dedim.
Karıma o diye bakmaktansa kızıma bakarım dedi:43:
Bir daha da konuşulmadı bu.

Şimdi düşünüyorum da acaba kızım olursa koymak ister mi..
Hayır diyemem kesinlikle üzmek kırmak istemem onu.
Onun için katlanırım herşeye ama üzülürümde işte..

Neyse eminim geçicek bunlar.
Kimseyi unutturmak gibi bi niyetim yok aşkıma.
Ben aşkı sende tattım aşık oldum sanıp kandırmışım kendimi der hep.
Buna inanıcam ona göre düşünmicem artık bunları..

bence düşünmez.
kavuşma ihtimali zerre kadar yok ki hayaller kursun...
eski sevdiği hayattayken bile, yeniyle eskiyi ayırt edebilenler var. sizin nişanlınız neden olmasın?

Ölen birini kıskanmazdım ..

Ama!
Yaşanamayan anılar her zaman değerlidir
Hala o'nu dusunuyorsa,
Acaba yaşasaydı şöyle yapardık gb hissiyatları varsa
İçinden atamadıgını dusunur , ılıskımı bıtırırdım..

Çok ince bır cızgı var vefalı olmakla , yarım kalmış bır aşk arasında ..

Haklısınız kendi kendimi dolduruyorum resmen.
Kimseyede söyleyemedim dertleşemedim buraya yazdım bi tek kendi kendime iyice kuruntu yapıyorum çünkü..7

Bi keresinde biz henüz arkadaşken bana kızı olursa adını onun adı koycam demişti.
Eşine haksızlık olmaz mı dedim.
Karıma o diye bakmaktansa kızıma bakarım dedi:43:
Bir daha da konuşulmadı bu.

Şimdi düşünüyorum da acaba kızım olursa koymak ister mi..
Hayır diyemem kesinlikle üzmek kırmak istemem onu.
Onun için katlanırım herşeye ama üzülürümde işte..

Neyse eminim geçicek bunlar.
Kimseyi unutturmak gibi bi niyetim yok aşkıma.
Ben aşkı sende tattım aşık oldum sanıp kandırmışım kendimi der hep.
Buna inanıcam ona göre düşünmicem artık bunları..

bu dediklerini yapmayi ba$arabilirsen kesinlikle kazanan sen olursun canim.. Allah ömür boyu mutluluklar nasip etsin insallah canim size..
bende birgün oglum olursa onun ismini koymak istiyorum ama bunu her erkek kabul etmez hakli olarak bunu. bende kabul etmezdim acikcasi..
hicbirseyi takma kafana, önünüze bak,ileride kuracagin yuvaya ve yapmayi planladiginiz evlatlariniza odaklan :emir_bebek:

Evet sevgiliniz ölse unuturmuydunuz?
Hiç yaşayan var mı aranızda bunu?

Ben yaşamadım bilmiyorum.
Ama nişanlımın sanıyorum lise yıllarındayken çok sevdiği kız ölmüş.
Kanserden hemde.
Uğruna saçlarını kazıtmış.

Biz henüz arkadaşken öğrendim bunu 3 sene önce.
Seviyodum o zamanlarda nişanlımı ona hiç belli etmesemde.
En az 4-5 sene geçmiştir aradan tahmini.
Ama soramadım bile ne zaman oldu bu diye.
Adı ne diyemedim, hatırlıyo musun hala diyemedim, yerine birini koyar mısın diyemedim.
Anlatırken gözleri doldu.
Bende zaten sulu gözün tekiyim ben bile ağladım dinlerken.
Kıza üzüldüm ağladım. Sevdiğim adam üzülüyo diye ağladım. Karşımda ki adam beni değil başkasını seviyo diye ağladım..
Hangisi daha ağır bastı o an hala kestiremiyorum..

Konuyu hiç açmadım ondan sonra.
Hem tekrar onu sevdiğini özlediğini söyleyecek diye korktum, hemde üzülmesini görmeye dayanamazdım.
Bir keresinde bi adam bizi sevgili sanmıştı mesut etsin falan dedi hatta diyemedik bişey.
Yok abi biz kardeş sayılırız! dedik geçiştirdik.
Sonra abi bize aşk maceralarını anlattı.
Sevdiğim adamda adama O kızdan bahsetti.
Öldü dedi. Çok sevmiştim ama öldü dedi.
Şu an aklıma bile gelmiyo çoğu zaman mazide kaldı artık.
Sevdim ama eski bi anı olarak kaldı dedi.

O günden sonra hiç duymadım bunun lafını.
Ne sormaya cesaret ettim ne de hatırlatmaya.
Bilmiyorum hatırlıyo mu hatırlamıyo mu.
İçim içimi kemiriyo resmen.

Acaba benim yanımdayken hatırlıyo mudur.
O olsa nolurdu diye düşünüyo mudur o kadar yoruldum ki düşünmekten..

Bana olan sevgisinden hiç şüphem yok.
Bana olan sevgisi düşkünlüğü, benim için yaptıkları falan bunları üst üste koyduğumda beni sevmediği fikri gelmiyo aklıma hiç.
Zaten yeni nişanlandık ailesini arkadaşlarını herkesi tanıyorum.
Kısmetse yaza düğünümüzde olacak ama ben bu fikri kafamdan atamıyorum:43:

nedir bu kadınların rekabet hırsı, nasıl bir yarıştır ki bu içten içe kıskançlıkla karışık kıyaslama
kız kanserden ölmüş, nasıl bir acı çekmiştir ve siz de bu acının karşısında nişanlınızın verdiği tepkiyi saçını kazıtmasını kıstas belleyip mücadele telaşına giriyor acaba hangimiz daha değerliyiz diye ölmüş bir insanla cebelleşiyorsunuz...
yapmayın o ölü siz ise yaşıyorsunuz.
mukayese bile edilemezsiniz, eğer mukayese isterseniz şartların eşit olması gerek ya o yaşayacak ya da siz öleceksiniz ki Allah korusun.
atın şu küçük kadın şımarıklığını üzerinizden nişanlısınız ve o sizin yanınızda bitti bu kadar
ölüye de saygı duyun

Sevdiğin birini ölümle kaybetmek hiç bir acıya benzemez, hele kanser gibi bir hastalık, her evresinde kazınır içine

Unutmasını, silmesini bekleyemezsin. Bu zaten aşktan farklı bir duygu

İsterse kızına da adını koysun bunda üzülecek bir şey yok. Gencecik ölüp gitmiş bir kızın anısıdır, bu rekabet edilecek bir şey değil

Şunu düşünün ; böyle bir acı yaşamış bir adam, yeniden sevmiş, hayata tutunmak için çabalamış, size değer vermiş. Bu nasıl bir savaştır, duygularınla nasıl bir mücadeledir ! Sizi de çok sevmiş ki bu mücadelede galip gelmiş, şu an yanınızda değil mi...

Amansız hastalıktan ölmüş birinin arkasından ancak bir Fatiha okunur, o adamın içinde kalan duygulara da saygı duyun.

nedir bu kadınların rekabet hırsı, nasıl bir yarıştır ki bu içten içe kıskançlıkla karışık kıyaslama
kız kanserden ölmüş, nasıl bir acı çekmiştir ve siz de bu acının karşısında nişanlınızın verdiği tepkiyi saçını kazıtmasını kıstas belleyip mücadele telaşına giriyor acaba hangimiz daha değerliyiz diye ölmüş bir insanla cebelleşiyorsunuz...
yapmayın o ölü siz ise yaşıyorsunuz.
mukayese bile edilemezsiniz, eğer mukayese isterseniz şartların eşit olması gerek ya o yaşayacak ya da siz öleceksiniz ki Allah korusun.
atın şu küçük kadın şımarıklığını üzerinizden nişanlısınız ve o sizin yanınızda bitti bu kadar
ölüye de saygı duyun
Haddinizi bilinde konuşun biraz bu nasıl suçlamadır.
Okuyun baştan sona bi ne yazmışım ne etmişim.
Ben o kız için çok üzülüyorum her aklıma geldiğinde dua ederim.
Allah öbür tarafta yerini güzel eder inşallah..

Benim kimseyle rekabete falan girdiğim yok.
Kızın anısına saygısızlık ettiğim falanda yok.
Kızın mezarı başına gidip dua ettim ben ya Hu!
Nasıl okudunuz nasıl anladınız bunları Allah aşkına.

Saçını kazıtmış dememi bile kıstas varsaymışsınız.
Ben biliyorum ki benim sevdiğim adam elinden gelse ona canını bile verirdi!

Benim cebelleşmem derdim kendimle, kendi kafamdakilerle.
Kem sözlerinizi kendinize saklayın lütfen.
Dilinizden nasihat değil zehir akıyo sizin.

Sevdiğin birini ölümle kaybetmek hiç bir acıya benzemez, hele kanser gibi bir hastalık, her evresinde kazınır içine

Unutmasını, silmesini bekleyemezsin. Bu zaten aşktan farklı bir duygu

İsterse kızına da adını koysun bunda üzülecek bir şey yok. Gencecik ölüp gitmiş bir kızın anısıdır, bu rekabet edilecek bir şey değil

Şunu düşünün ; böyle bir acı yaşamış bir adam, yeniden sevmiş, hayata tutunmak için çabalamış, size değer vermiş. Bu nasıl bir savaştır, duygularınla nasıl bir mücadeledir ! Sizi de çok sevmiş ki bu mücadelede galip gelmiş, şu an yanınızda değil mi...

Amansız hastalıktan ölmüş birinin arkasından ancak bir Fatiha okunur, o adamın içinde kalan duygulara da saygı duyun.
Bu mücadelesinde her daim yanındaydım zaten onun..
Hislerine de duygularına da saygım sonsuz..
Sağolun..

Haddinizi bilinde konuşun biraz bu nasıl suçlamadır.
Okuyun baştan sona bi ne yazmışım ne etmişim.
Ben o kız için çok üzülüyorum her aklıma geldiğinde dua ederim.
Allah öbür tarafta yerini güzel eder inşallah..

Benim kimseyle rekabete falan girdiğim yok.
Kızın anısına saygısızlık ettiğim falanda yok.
Kızın mezarı başına gidip dua ettim ben ya Hu!
Nasıl okudunuz nasıl anladınız bunları Allah aşkına.

Saçını kazıtmış dememi bile kıstas varsaymışsınız.
Ben biliyorum ki benim sevdiğim adam elinden gelse ona canını bile verirdi!

Benim cebelleşmem derdim kendimle, kendi kafamdakilerle.
Kem sözlerinizi kendinize saklayın lütfen.
Dilinizden nasihat değil zehir akıyo sizin.

öncelikle haddimi biliyorum, söylediklerim gayet düzgün hakaret içeren bir cümle yok ama düz ve yalın yaklaştığım içim haddini bil demişsin.
niye sana nasihat edeyim ki ben?
aklın başında, kızın mezarına gidip dua okumuşsun allah kabul etsin,
öncelikle yazdıklarını okudum tabiki,
peki sen niye kendi kafanda kendinle cebelleşiyorsun iç sesin sana ne diyor? neden bu çelişkiye düştün niye bu rahatsızlığı yaşıyorsun
canııımmm üzülme geçer ve türevleri söyleseydim daha mı doğru ya da hoşuna gitmeyen ve kendini suçlu hissettiğin kaçmak istediğin düşünceleri söylediğim için mi dilimden zehir akıyor benim
ben sana açıkça söyleyeyim :

sen vefat etmiş olan o kızı kıskandın ve acaba nişanlının gönlünde hanginiz daha fazla yer etti ,hanginizi daha fazla sevdi diye için içini kemirdi, bunu düşünceyi kabul edemedin çünkü ayıp, kimseye de diyemedin ruhuna telaş ve tedirginlik kurtçukları düştü acaba nişanlımın aklına geliyor mudur, ya ben daha az ise bi de işin için vefat var bu da senin mukayese alanını otomatikman daraltıyor, işte bu düşüncelerle cebelleştin sen, her kadının içinde bulunan sahiplenme ve ait olduğunu bilme tedirginliğinde yenik düşmek istemedin kafan karıştı ve ben böyle deyince de dilimden zehir aktı : )))
canım kendine karşı dürüst olursan huzurun da yerine gelir, kafan rahat olur ama lütfen dürüstlük dürüstlük dürüstlük
bize değil kendine karşı.

not : ben şahsına hakaret etmedim ama sen bana dilinden zehir akıyor demeye kadar getirdin nedeni de çok açık hoşuna gidecek rahat hissettirecek şeyler demediğim için. bu tutumunu karmakarışık oluşuna veriyorum, olgunlukla karşılıyorum.

öncelikle haddimi biliyorum, söylediklerim gayet düzgün hakaret içeren bir cümle yok ama düz ve yalın yaklaştığım içim haddini bil demişsin.
niye sana nasihat edeyim ki ben?
aklın başında, kızın mezarına gidip dua okumuşsun allah kabul etsin,
öncelikle yazdıklarını okudum tabiki,
peki sen niye kendi kafanda kendinle cebelleşiyorsun iç sesin sana ne diyor? neden bu çelişkiye düştün niye bu rahatsızlığı yaşıyorsun
canııımmm üzülme geçer ve türevleri söyleseydim daha mı doğru ya da hoşuna gitmeyen ve kendini suçlu hissettiğin kaçmak istediğin düşünceleri söylediğim için mi dilimden zehir akıyor benim
ben sana açıkça söyleyeyim :

sen vefat etmiş olan o kızı kıskandın ve acaba nişanlının gönlünde hanginiz daha fazla yer etti ,hanginizi daha fazla sevdi diye için içini kemirdi, bunu düşünceyi kabul edemedin çünkü ayıp, kimseye de diyemedin ruhuna telaş ve tedirginlik kurtçukları düştü acaba nişanlımın aklına geliyor mudur, ya ben daha az ise bi de işin için vefat var bu da senin mukayese alanını otomatikman daraltıyor, işte bu düşüncelerle cebelleştin sen, her kadının içinde bulunan sahiplenme ve ait olduğunu bilme tedirginliğinde yenik düşmek istemedin kafan karıştı ve ben böyle deyince de dilimden zehir aktı : )))
canım kendine karşı dürüst olursan huzurun da yerine gelir, kafan rahat olur ama lütfen dürüstlük dürüstlük dürüstlük
bize değil kendine karşı.

not : ben şahsına hakaret etmedim ama sen bana dilinden zehir akıyor demeye kadar getirdin nedeni de çok açık hoşuna gidecek rahat hissettirecek şeyler demediğim için. bu tutumunu karmakarışık oluşuna veriyorum, olgunlukla karşılıyorum.
Kusura bakmayın ama eğer ki kıza saygısızlık ediyosun derseniz, Rekabet ediyosun derseniz kıyas yapıyosun derseniz ,Şımarıklık ediyosunuz derseniz kızarım ben size.
Nerden çıkardınız siz bunları çok merak ettim.
Buraya yazan herkes demiş zaten bana haksızlık eetme nişanlına diye yanlış düşünüyosun diye.
Kimseye kalkıpta bana düzgün şeyler söyleyin demedim ben.
Üslubunuza bir bakın önce görende kızın arkasından atıp tutuyorum nişanlıma kızıyorum sanır..

Kimseyi kıskandığımda yok benim.
Evet kıskanırım sevdiğimi kıskandığım çok kişide var.
Ama o insan için düşündüğüm kesinlikle bu değil..

Benim tek derdim var o da ileride pişman olmamak.
Eğer ki nişanlım onu arkadaşların dediği gibi hüzünle hatırlamak yerine daha içten bi şekilde hatırlıyo ve seviyosa,
Bizim evliliğimizin uzun ömürlü olacağını hiç sanmıyorum.
Ben beni sevmeyen bi adamla ömrümü geçiremem çünkü. Aynı yatağa giremem.
Bunun adı şımarıklık değil kimse beni sevmek zorunda değil zaten.
Ne kadar güveniyorum desem de benim aklımda bir şüphe var ve ben ondan kurtulamıyorum.

Olgunluğunuz takdire şayan gerçekten. Ama birde suçlayıcı üslubunuzu öz eleştiri süzgecinden geçirmenizi tavsiye ederim..

Kusura bakmayın ama eğer ki kıza saygısızlık ediyosun derseniz, Rekabet ediyosun derseniz kıyas yapıyosun derseniz ,Şımarıklık ediyosunuz derseniz kızarım ben size.
Nerden çıkardınız siz bunları çok merak ettim.
Buraya yazan herkes demiş zaten bana haksızlık eetme nişanlına diye yanlış düşünüyosun diye.
Kimseye kalkıpta bana düzgün şeyler söyleyin demedim ben.
Üslubunuza bir bakın önce görende kızın arkasından atıp tutuyorum nişanlıma kızıyorum sanır..

Kimseyi kıskandığımda yok benim.
Evet kıskanırım sevdiğimi kıskandığım çok kişide var.
Ama o insan için düşündüğüm kesinlikle bu değil..

Benim tek derdim var o da ileride pişman olmamak.
Eğer ki nişanlım onu arkadaşların dediği gibi hüzünle hatırlamak yerine daha içten bi şekilde hatırlıyo ve seviyosa,
Bizim evliliğimizin uzun ömürlü olacağını hiç sanmıyorum.
Ben beni sevmeyen bi adamla ömrümü geçiremem çünkü. Aynı yatağa giremem.
Bunun adı şımarıklık değil kimse beni sevmek zorunda değil zaten.
Ne kadar güveniyorum desem de benim aklımda bir şüphe var ve ben ondan kurtulamıyorum.

Olgunluğunuz takdire şayan gerçekten. Ama birde suçlayıcı üslubunuzu öz eleştiri süzgecinden geçirmenizi tavsiye ederim..

peki, dediğiniz olsun, mutlu olun inşallah.
saygılar.

bir ilk mesajınızı okudum birde sonuncuyu birinde beni sevdiğimden şüphem yok diyosunuz (ki bu asıl fikriniz bence) bide acaba onu düşünüyomudur aynı yatağa giremem diyosunuz.konuma sahip çıkacağım takıntımı haklı göstereceğim eleştirileri cevaplayacağım derken durumunuzu iyice dramatikleştirmişsiniz.aman dikkat son söylediklerinize bir süre sonra kendinizde inanmaya başlarsanız kötü...

Back
X