• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olgun yumurtanın az olması

Canınızı sıkmayın olmuyorsa daha güzeli olacağı içindir bol bol avakado tüketin ve doktor olarak mutlaka Bülent hocamı tavsıye ederım size benım ılk denemem onda çok şükür pozıtıf
Çok sağolun bülent hocayla da görüşeyim.
Sizin adınıza çok sevindim sağlıkla gelsin bebişiniz :)

Negatif ne yazık ki :(
2-3 ay takviye kullanıp sonra tekrar deniycez. Sizin süreciniz decam ediyor mu herhangi bir takviye kullandınız mı?
Üzüldüm :( benim amh 0.76. 3 kere tedavi gördüm, olumsuz. 3. Tedavimde doktor değiştirdim. O diğerlerinden farklı olarak bana da genotropin verdi. Büyüme hormonu yani. Önceki tedavilerimin aksine 1 yumurta toplandı. Öncekilerde en azından 4 tane toplanıyordu. Ve 5. Güne veya 3. Güne gitmişti. Ama genotropinle döllenme bile olmadı. Sadece yumurtanın büyümesine odaklanınca böyle oluyor :(

Ben ikinci reglimi bekliyorum. Bu süreçte genetik testlerim yapıldı omun sonuçlarını bekliyorum
Merhaba benimde ilk transferim tutmadı doktor büyük ihtimalle genetik bir sorun olabilir eşli onu yaptırın dedi karyotip önerdi sadece siz hangi tahlilleri yaptırdınız acaba

Üzüldüm :( benim amh 0.76. 3 kere tedavi gördüm, olumsuz. 3. Tedavimde doktor değiştirdim. O diğerlerinden farklı olarak bana da genotropin verdi. Büyüme hormonu yani. Önceki tedavilerimin aksine 1 yumurta toplandı. Öncekilerde en azından 4 tane toplanıyordu. Ve 5. Güne veya 3. Güne gitmişti. Ama genotropinle döllenme bile olmadı. Sadece yumurtanın büyümesine odaklanınca böyle oluyor :(
Burada genotropinin bazılarına iyi geldiğini de okudum. Her ay yumurta kalitesi de değişkenlik gösteriyor tabi. Bilemiyorum artık ne etki ediyor. İnşallah takviyelerle birlikte güzel bi sonuç alırım.

Merhaba benimde ilk transferim tutmadı doktor büyük ihtimalle genetik bir sorun olabilir eşli onu yaptırın dedi karyotip önerdi sadece siz hangi tahlilleri yaptırdınız acaba
Bunları verdim en baştakiler 1 haftada çıktı kromozom analizini bekliyorum

Eklentiler

• IMG_0527.webp
    IMG_0527.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_0528.webp
    IMG_0528.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 26
Şükür diyorum bende ama çokta korkuyorum tutmayacak diye hiç düşünmedim gerçi tutu ama sağlıklı olmadı neden diye sorgulamadan edemiyor insan
Gerçekten de çok zorlu bir süreçmiş insan içine girmeden olayların bilemiyor hep bir düşünce içindeyiz ister istemez tutmuyor neden tutmadı kimyasal ve ya düşük oluyor neden oluyor diyoruz Allahım kimseyi bunlarla sınamasın inşallah hepimiz öncelikle sağlıklı bir şekilde pozitifi görüp kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🙏🏻

Merhaba,
Eşimle yaklaşık 2 senedir bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Sebepsiz infertilite tanısı aldık ve sonunda tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdik. Bu süreç benim için hem umut dolu hem de oldukça yorucu geçti.

Ben 30 yaşındayım ve AMH değerim 2.65. İlk tüp bebek denememde kullandığım ilaçlar ve süreç şu şekilde ilerledi:
  • Reglin 2. günü: Gonal-F 225 ve Genotropin 1.2 ile başladım.
  • Reglin 6. günü: Gonal-F dozum 300’e çıktı.
  • Reglin 7. günü: Çatlatmayı önleyici Cetrotide eklendi.
  • Reglin 10. günü: Kontrole gittiğimde Gonal-F 150 vuruldum, akşamına çatlatma iğnesi (Ovitrelle) ve 2 adet Genopeptly uygulandı.
Toplamda iğne tedavim sadece 8 gün sürdü.
Reglin 12. günü OPU işlemi yapıldı ve 15 yumurta toplandı.

Fakat ertesi gün gelen haber beni çok üzdü. 15 yumurtadan sadece 5 tanesi olgunmuş, onlardan da 3 tanesi döllenmiş. Açıkçası bu sonuçla yıkıldım. Çünkü çoğu yerde en az %60-70’inin olgun çıkması gerektiğini okumuştum.

AMH değerim normaldi. Kafama takılan soru şu: Acaba Gonal-F’in 300’e çıkması yumurta kalitesini bozmuş olabilir mi? Benzer bir durum yaşayan var mı?
Canım yaşın kaç

Merhaba,
Eşimle yaklaşık 2 senedir bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Sebepsiz infertilite tanısı aldık ve sonunda tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdik. Bu süreç benim için hem umut dolu hem de oldukça yorucu geçti.

Ben 30 yaşındayım ve AMH değerim 2.65. İlk tüp bebek denememde kullandığım ilaçlar ve süreç şu şekilde ilerledi:
  • Reglin 2. günü: Gonal-F 225 ve Genotropin 1.2 ile başladım.
  • Reglin 6. günü: Gonal-F dozum 300’e çıktı.
  • Reglin 7. günü: Çatlatmayı önleyici Cetrotide eklendi.
  • Reglin 10. günü: Kontrole gittiğimde Gonal-F 150 vuruldum, akşamına çatlatma iğnesi (Ovitrelle) ve 2 adet Genopeptly uygulandı.
Toplamda iğne tedavim sadece 8 gün sürdü.
Reglin 12. günü OPU işlemi yapıldı ve 15 yumurta toplandı.

Fakat ertesi gün gelen haber beni çok üzdü. 15 yumurtadan sadece 5 tanesi olgunmuş, onlardan da 3 tanesi döllenmiş. Açıkçası bu sonuçla yıkıldım. Çünkü çoğu yerde en az %60-70’inin olgun çıkması gerektiğini okumuştum.

AMH değerim normaldi. Kafama takılan soru şu: Acaba Gonal-F’in 300’e çıkması yumurta kalitesini bozmuş olabilir mi? Benzer bir durum yaşayan var mı?
Ben de yakın zaman da seninle aynı bir yumurtam vardı o da boş çıktı transfer öncesi opu işlemi yapıldığı gün öğrendim çok ağladım şimdi regl olmayı bekliyorum merak ettiğim transfer olmadı ücreti alabiliyor muyuz

Back
X