• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olgunlasmamış erkegi adam etmek mümkün mü?

benkimimki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
307
2
46
Diğer
Arkadaslar,

esinizi,sevgilinizi,nisanlinizi yeterince olgun buluyormusunuz?
benim esim yeterince olgun degil malesef bazi konularda benim onu uyarmam gerekiyor ve ben aslinda bundan cok yoruluyorum..surekli uyarmakla bir erkek olgunlastirilirmi? yani siz erkeginizle tanistiginizda yeterince olgunmuydu(evlilik,iliski adina) yoksa bunu sizinle berabermi basardi, erkekler cocuk kalir filan biliyoruz hep ama yontemleriniz varmi? cok merak ediyorum paylasirsaniz sevinirim..a.s.

Son düzenleme:
insan yedisinde neyse yetmişin de de odur ama bu huy için geçerli..olgunlaşmak daha farklı olabilir evet kişi yaşamından dolayı falan olgunlaşabilir uyarılarak yaşayıp görerek ama bu geç yaştaki kişiler için ne kadar geçerli bilemem...örneğin askerlik erkeği çok olgunlaştırıyor

Canım ben eşimle tanıştığım zamanlar ne yer bilir, ne mekan bilir, nerde ne yenir (bazı şeylerin bile ilk defa tadına benle bakmıştır) öyle bir adamdı işte. Hep benim yoğurmam gerekiodu hamur gibi şimdi çatal-bıçak kullanmasını, kıyafet seçmesini, oturup kalkmasını, garsona bile hitabı öğrendi. Erkekleri biraz iktirmek gerekio daha sonra askerlik fln girince birde olgunlaşıolar daha oturuo yani herşey merak etme.

erkekler ve olgunluk.. bu biraz düsündürücü :delphin:
naparsak yapalim onlar hep cocuk hepte cocuk olarak kalirlar..

Canım ben eşimle tanıştığım zamanlar ne yer bilir, ne mekan bilir, nerde ne yenir (bazı şeylerin bile ilk defa tadına benle bakmıştır) öyle bir adamdı işte. Hep benim yoğurmam gerekiodu hamur gibi şimdi çatal-bıçak kullanmasını, kıyafet seçmesini, oturup kalkmasını, garsona bile hitabı öğrendi. Erkekleri biraz iktirmek gerekio daha sonra askerlik fln girince birde olgunlaşıolar daha oturuo yani herşey merak etme.

ya bi insan kocasını bu kadar aşağılamaz bence çatal bıçak kullanmayı bir şeyler yemeyi ben öğrettim die.bilmiom ters geldi bana.eminim kavga sırasında da seni ben adam ettim eskiden çatal bıçak bile kullanamıyodun vs diyosundur.

bir insanın huyu 7 sinde neyse yetmişindede odur, olgunlaşmamaktan kastım benim sorumsuz ham adamdır. sorumsuz adamda hep sorumsuzdur kadına hayatı zindan eder, var öyle bir arakadaşım kocasının sürekli g.tünü topluyor

olgunlasır olgunlasır yonlendırmeyle sekılde alır bosuna dememısler erkekler cocuk gıbıdır dıye hamur gıbı sekıl verıceksın sabırlaısanmadan her seferınde.Ama cok yogurmadan sekıl verıceksın cok mıncıklamadan bu sefer baslıyo ben senın cocugunmuyum kuklan gıbı bısey oldum dıye,ara sıra ara gazı vererek calısmalara devam.

kesinlikle kızımı kayınvalide eline teslim etmemeyi öğretiyor kk bana. çok garip bayanlar var.
erkeklerin çocuk olduğunu kabul edince noluyor, kabul ediyorsunuz ve onu öyle seviyorsunuz. erkekler bayanlardan daha güçlü bilmiyorum farkındamısınız. erkeklere aaa bunda ne sen yaparsın, bak bunda kendini geliştirdin. de . gerisini izle :)

evet, bu gaz verme teknigi bazen ise yariyor gibi.. umarim zamanla buyuk degisiklikler gosterir.. ama bilmiyorum benim adam boyle kalirmi..bazen cocuk gibi.. bi ornek vereyim:

gecen gun Annemlerdeyiz yemek filan yedik ablamgil annemgil hep beraber..daha sonra misafir geldi annemlere..esim demisti zaten kalkalim biz yorgunum ben diye ,isten gelmiti tamam caylari vermeye yardim edeyim cikalim dedim.. bu lavaboya gitti sonrada cikmis hol de bekliyo beni .. dedim ki bi iceri ugrayip biz gidiyoruz hoscakalin desene ..

esim yapi olarak cekingen bir insandir..girisken degildir..gelenler yabanciydi filan tamam ama sonucta yani kendi dusunmesi gerekmezmi bu gibi seyleri..diceksinizki bunun olgunlukla alakasi yok saygi meselesi..ben cok takiyorum boyle seylere ama o takmaz.. aileme karsi samimi davranir normalde..yapmasi gerekeni yapar ama bazende boyle tuhaf iste

2.5 yıl önce aşkımla tanıştığımda baya baya olgundu. benden çook daha olgun çok daha mantıklı düşünürdü. 2.5 yıl sonra ise sanırı ben kendimi yetiştirdim yada bilemiyorum bazı cümlelerini saçma bulduğum oluyor ama olsun o kadar napim idare ediyorum :)

olgunlasmasini istedigim konular aslinda en onemlileri harcamalarina dikkat etmesi..yani alip satarken dusunebilmesi..ayrica daha ince fikirli olmasi buyuklerine karsi mesela..bizde buyuk gelince ayaga kalkilir bunun gibi seyler..tamam 100 yil oncenin adetlerini uygulamasina hic gerek yok ama saygi kurallari onemlidir..bilerek yapmiyor biliyorum ama cocuk gibi kalksana otursana alsana versene dedikce hic yapasi kalmayacak tum gidecek adam elden diye dusunuyorumbilmiyorumkismile

erkekler hamur gibi şeklini sen vereceksin .BENCE

Aynı fikirdeyim..

Erkeklerin çoğu komuta ile iş yapıyor malesef...Söylemeden anlamalarını, yapmalarını beklersek çok yıpranırız...
Eğer o kadar ince düşünüp hassas davranabilselerdi çocuk doğurup yetiştirme işi bizden daha fazla onların tekelinde olurdu....

erkekler teknik düşünürler. bizim kadar ince ve hassas değillerdir. bu yüzden çıkar her sorun.

mesela en basitinden o birşeyle meşgulken beni seviyor musun? deriz. o da evet der yada kafa sallar. biz hemen artık sevmiyorsun kestirip atıyorsun deyip hooop olay yaparız.

kendi doğum günlerini bile hatırlayıp kutlamazken onlar bizler en az 3 günü kutlarız. evlilk yıldönümü sevgililer günü,doğum günü,yılbaşı vs.

ben eşimi olduğu gibi kabul ettim. çocukluğuyla yanlışıyla.. hiç uğraşmadım değiştirmek için.
sadece çok aşırı sinirliydi bu durumunu frenledik. onun dışında rahatsız olduğum şeyi fark edip kendisi düzeltiyor.

Babam 50 yaşında mantıklı ve nerede ne zaman davranacağını bilen bir adam olmasına rağmen, bazen çocuk gibi davranarak annemi deli ettiğini gördüğümde fazla bir şey ummamayı öğreniyorum yavaş yavaş...
Dedikleri cümleden 2. bir anlam çıkarmamayı, fazla hassasiyet beklemeyi bırakmak lazım diye düşünüyorum.
Ve katılıyorum aysecinarliya erkekler hamur gibidir, zamanında şekillendirmesini bilirsek her odundan bir kalem çıkar 'yazı'mızı yazmak için. :1closedeyes:

eşimin olgun yönleride vardı hiç olgunlaşmamış doğru bulmadığım davranışlarıda vardı
9 yıldır hoşuma gitmeyen her konuda onu uyardım hala da uyarıyorum bazen tatlılıkla bazende sert çıkarakaklinialirimsmile
faydası oldu mu oluyor bence.şimdi 5 sene hatta 3 sene öncesine göre bile daha olgun
çok sinirli bir yapısı vardı ben birçok şeyi söylemeye çekinirdim yeni evliyken:kedi:şimdi konuşuyorum herşeyi canımı sıkan üzüldüğüm her konuyu paylaşıyorum
o eski siniri kalmadı alttan almayı öğrendi bu bile olgunlaştığını gösterira.s
yani erkekler olgunlaşır artık çokkkk odun değilse ama kadının sabırlı olması gerekboshayallersmile

Babam 50 yaşında mantıklı ve nerede ne zaman davranacağını bilen bir adam olmasına rağmen, bazen çocuk gibi davranarak annemi deli ettiğini gördüğümde fazla bir şey ummamayı öğreniyorum yavaş yavaş...Dedikleri cümleden 2. bir anlam çıkarmamayı, fazla hassasiyet beklemeyi bırakmak lazım diye düşünüyorum.
Ve katılıyorum aysecinarliya erkekler hamur gibidir, zamanında şekillendirmesini bilirsek her odundan bir kalem çıkar 'yazı'mızı yazmak için. :1closedeyes:

evet.. bu beni dusundurdu..cok haklisinkaydirigubbakcemile5

Olgunluktan bahsettiğiniz nedir?
Görgü kurallarındanmı bahsediyorsunuz yoksa?
Alış veriş yapmayı öğretmektenm?
anlayamadım ben
:uhm:

Olgunluktan bahsettiğiniz nedir?
Görgü kurallarındanmı bahsediyorsunuz yoksa?
Alış veriş yapmayı öğretmektenm?
anlayamadım ben
:uhm:

benim kastettiğim, olaylara bakış açısı ve dolayısıyla alınan hal ve tavırlar...hani dersinizki koca adam olmuş ,mantıklı tepkiler verir;ama bir bakıyorsunuz ki sanki 7 yaşında çocuk gibi tavırları, kaprisleri...kaydirigubbakcemile3

alışveriş yapmak,görgü kuralları vs zamanla öğrenilebilir şeyler...:)

Son düzenleme:
Back
X