olgunlasmamış erkegi adam etmek mümkün mü?

Yapı itibariyle bir kere bizim gibi ince düşünemezler. Sonuç odkalıdırlar detayları görmezler bile, çok düz mantıkları var.

Yetiştirilme, annelerinn her işlerine koşmaları, fazla sorumluluk almama ve toplumun onlara biçtiği rol. Yani toplum kadından beklediği şeyleri erkekten beklemediği için erkekler hem biraz çocuk hem de biraz odun olurlar :))

Gaz verme taktiği gerçeten iyi bir yöntem. Sen yaparsın, bu işte ustasın, bu sana çok yakışıyor, bak bu seni çok şık gösteriyor, mükemmel oldu gibi şeyler etkili olabilir, birde çok şey beklemek, ummamak gerekiyor, susmamak, istediğini kırmadan belirtmek lazım, yani ben üzgün durayım o beni anlasın olmuyor, olamıyor :)

Birde mesela birşey almak istiyorsunuz ikna etmek için alacağınız üründen kat kat pahalısını da suncakmışsınız. Bu mu diye ama bunun fiyatı pahalı haliyle ucuz ama sizin istediğiniz ürünü al diyecektir :) Belki birçok kişi biliyordur ama ben bir kitapda okumuştum bunu :))

Son düzenleme:
benim kastettiğim, olaylara bakış açısı ve dolayısıyla alınan hal ve tavırlar...hani dersinizki koca adam olmuş ,mantıklı tepkiler verir;ama bir bakıyorsunuz ki sanki 7 yaşında çocuk gibi tavırları, kaprisleri...kaydirigubbakcemile3

alışveriş yapmak,görgü kuralları vs zamanla öğrenilebilir şeyler...:)

Bencede alış veriş,görgü kuralları sonradan öğrenilecek şeylerdir,
Olgun insan, öncelikle bağımsız bir kişilik sahibi, omuzları üzerinde bir baş taşıdığının farkında olan ve o başın da düşünmek ve karar için yaratıldığını bilen, içerisinde bir yürek taşıyan ve bu yüreğin sevmeye ve nefret etmeye yaradığını bilen, " giydirilmiş kalas " gibi sıradan, olmayan insandır.

olgunluktan kastı görgü kuralları dışında tutarsak; bir adam için çaba sarfetmek bayağ meşakkatli bir iş..belli bir yaşa gelmiş mi ve nerde ne konuşacağını bilemiyorsa,tepkilerini ölçüp biçemiyorsa böyle adam ı" adam " etmeye didinmek bence pek akıl işi değil..zevkleri,giyimi-kuşamı,zamanla değişebilir-gelişebilir..fakat alt yapıda onu şu zamana kadar olgunlaştıracak şeyleri kendi bünyesine katamamış adamı demir gibi dövmek bıkkınlık verecek bir işboshayallersmile kazık kadar adama dur-sus-yapma...vs gibi emir kipleriyle onların düşünemediği şeyleri söylemek de yeri gelince çok yorucu bir iş oluyor...aman almıyım,mümkünse ..hamlarda bıktım:delphin:

Yok ben gider kendime direkt olgununu bulurum. Ne ugrasayım ki onunla hazırları varken.delikafadulden
Saka bir yane yapı meselesi bu pek degisecegini sanmıyorum bir insan 7'sinde neyse 70'inde de odur.. :delphin:

bende pek umutlu degilim malesef..:gitme: yorumlariniz cok guzel bu aada..ama malesef huy degismiyor galiba..yonteminide bulamadim henuz..yok ya benim adamda is yok..

ya bi insan kocasını bu kadar aşağılamaz bence çatal bıçak kullanmayı bir şeyler yemeyi ben öğrettim die.bilmiom ters geldi bana.eminim kavga sırasında da seni ben adam ettim eskiden çatal bıçak bile kullanamıyodun vs diyosundur.

Koca benim sanane dersem ayıp olur mu!kötükedihüso

Asla eşimide aşağılamadım o sizin anlayış biçiminiz!:olmaz:

Her konuya muhalefet olanlar çıkar zaten sizinle laf dalaşına girmeyeceğim.lülülülülülü

kesinlikle mümkün değil.düşünsenize ham meyve bile zamanı gelince olgunlaşıyor.benim eşimde olgunlaşmamış.uyarılarda bulunuyorum ama olgunlaşması kendisiyle paralel.üstelemiyorum.inanıyorum ki onunda hamlıktan çıkma zamanı birgün gelecek.:D

kimseyi değiştiremezsin tarafımdan defalarca denenip malesef hüsranla sıfır sonuç alınmıştır

Back
X