Olmadı... Bebeğim benimle değilmiş... :(

İlkini hastane çektirdim,ikincisini bir yıl sonra özel bir yerde çektirdim...

Bende anlamadım ikisini yanyana koydu doktor bak ikisinde de görünüyor nasıl fark edilmemiş dedi...

Benim ilk tüp bebek denemem kimyasaldı ikincisi negatifdi.

selam inşallah daha fazla beklemeden hamile kalırsın
ama o transfere gitmek bile ne kadar zor biliyormusun bende tüp bebek tedavisindeyim ama bende rezerv azlığı var 3 sefer denedik sadece birinde yumurta toplandı..
ilk seferde yumurtalarım büyümedi diye iptal oldu adet görünce bi gittim bide baktık kocaman kocaman kistler ikincide doğal tüp bebek dendi az bi ilaçla 4 yumurta oldu toplandı 3 tanesi boşmuş sadece bitane sağlamdı oda döllenmedi üçüncüdede 1 tane yumurtam olmuştu oda erken çatladı yine iptal şimdi adet bekliyorum birde fsh yüksek
onun düşmesini bekledik aylarca yani çok zorlu bir süreç dediğim gibi benim için transfer bile bir hayal ama rabbim çokk büyük o ol derse olmazlar olur inşallah bizlerede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder

Canım çok geçmiş olsun sana da.

Allah yardımcın olsun,tez zamanda yüzünü güldürsün inşallah.

hayır canım 3 tanesini aynı dr. da denedik diğer 3ü de farklı dr.du ama hiçbiride yeniden rahim filmi istemedi... Amin canım hiç kolay değil ama bizimde sınavımız buymuş Rabbim sabır versin inş. hepimizede... Üstelik tüp bebekten önce 3 kerede aşılama geçirdim haliyle olmayınca dr.um rahim filmi istedi... Öncesinde söylediğimde gerek olduğunu sanmıyorum dedi ama varmış... Boşboşuna 3 aşılama geçirdim yani...

Hepimizin durumu birbirinden farklı işte... Benimde çok yumurta oluştuğundan ertelenmişti bi keresinde... Yaklaşık 40 kadar yumurta toplarız ama karında su toplaması olur hastanelik olursun demişti... İğne dozuda çok değildi ama vücut aşırı tepki vermiş... Rabbim bizimde yüzlerimizi güldürsün inş...

Canım özellikle bu süreçte Allah,işinin ehli,iyi,vicdan sahibi doktorlarla karşılatırsın hepimizi...

Boşu boşuna 3 aşılama demek,vücuduna yüklenen ilaç demek,umut demek,maddi-manevi çaba demek...

Canım özellikle bu süreçte Allah,işinin ehli,iyi,vicdan sahibi doktorlarla karşılatırsın hepimizi...

Boşu boşuna 3 aşılama demek,vücuduna yüklenen ilaç demek,umut demek,maddi-manevi çaba demek...

hiç sorma canım... ilk aşılamadan sonra dedik rahim filmi çekseniz diye, sizde bişey olduğunu sanmıyorum rahim filmi zor bi uygulama dedi bana... 2. ya da 3. aşılamada tutar kesin dedi...3. aşılamada da olmayınca rahim filmi çekildi ki kanalllar kapalı... Ve dr.un bana dediği şu oldu; aaa asıl sorun sizdeymiş... Ölür müsün öldürür müsün???

IMSI,ICSI,PGT VEYA PGD,VİTRİFİKASYON DONDURMA ... olmasına dikkat etmek gerek.

Bir çift, tüp bebek merkezine gittiğinde hangi soruları sormalı?

Öncelikle hemen bir tüp bebek merkezine gidip de tedaviye başlanması taraftarı değilim. En azından, 2-3 tüp bebek merkezini ziyaret ederek kendilerini en etkileyen, en hoşlarına giden merkezi seçmeleri en mantıklısıdır. Sorulması gereken sorulardan ziyade edinilecek intibalar önemlidir.

O merkez ciddi biçimde çalışıyor mu? Ekip çalışması var mı? Başarı oranları mutlaka önemlidir ama ekibin çifte karşı muamelesi nasıl? Kişilere özel bir tedavi planı çiziliyor mu? Bütün bunlar çok önemli kriterlerdir. Sonuçta bütün bunların sonunda o çift ilk görüşmenin ardından: “Biz buraya güveniyoruz, burası bizim tedavimizi başarıyla gerçekleştirebilir.” diyebiliyorsa o merkezde tedavilerini yaptırmaları gerekir.

Tedavi yöntemi seçerken nelere dikkat edilmeli?

Hekim, tedavi yöntemi konusunda bilimsel ve tıbbi açıdan en önemli programı yapacaktır. Burada benim prensiplerime göre çiftin de karar mekanizmasına muhakkak katılması, paylaşması gerekir. Bilgilendirme çok önemlidir. Hangi aşamanın, hangi tedavinin niçin yapılacağının muhakkak çiftlere izah edilmesi gerekir. “Siz anlamazsınız.”, “Biz şunu yapacağız fazla da soru sormayın.” şeklinde bir yaklaşım yanlıştır. En cahil insanın bile kendi vücuduna yapılacak bir tedaviyi bilme hakkı vardır. En azından izah edilmeye çalışılması gerekir ve anlaşılması için de halk dilinde bunun izah edilmesi gerekir. Dolayısıyla çiftlerin karar mekanizmasına katılımı bana göre çok önemlidir.

Bu, tedavinin başarısını etkiler mi?

Tedaviye her zaman olumlu yaklaşmak, pozitif yaklaşmak çok önemlidir. Ancak bunun gerçek ötesi bir düzeye çıkması daha sonra negatif tepki yapar. Beklenti rakamlarının çifte abartmadan ya da küçültmeden, gerçekçi bir şekilde verilmesi gerekir. Ayrıca morallerini yüksek tutmalarını sağlamak psikolojik açıdan mutlaka faydalı olur.

Çoğul gebelikler bir merkez için başarısızlık kriteri midir?

İdeali tekiz gebeliktir. Belki ikizler de kabullenebilir bir sayıdır. Ancak üçüz, dördüz gebelikler hem annenin hem de bebeklerin sağlığı açısından riskli gebeliklerdir. O yüzden transfer edilecek embriyo sayısının çok iyi seçilmesini, çok fazla olmamasını tavsiye ediyoruz. Bu nedenle, çift tüp bebek merkezine başvururken çoğul gebelik oranlarını da mutlaka sormalı.

Merkez seçerken maliyet ve konfor açısından nelere dikkat edilmeli?

Çiftin, tüp bebek tedavisine başlamadan önce tedavinin kaça mal olacağını sorması ve detaylı bilgi alması gerekir. Sonradan çıkabilecek ek masraflar olabilir mi, olursa ne kadardır bunların önceden muhakkak bildirilmesi gerekir. Sonradan çıkacak sürpriz masraflar hem morallerini bozabilir hem de maddi açıdan zorlayacak sorunlara neden olabilir. Otopark olması, bekleme alanlarının düzeni, hasta giriş-çıkış düzeni de bu açıdan önemli unsurlardır.

Prof. Dr. Aydın Arıcı

canım benim ya inan çok üzüldüm Allah sana ve eşne sabır versin.bende söylemişimdir belki 3 kere negatif gördüm senin acını şuan hissediyorum arkadaşım. Rabbim en kısa zamanda tedavisizi nasip eder evlatlarımızı hepimize .kendini en kısa zamanda toparlarsın inşlh..

benim doktorum yazmış
evet kendisine çok güveniyorum...en azından amaçları para sömürmek değil biliyorum...

Arkadaşlar, yazdıklarınız ve paylaşımlarınız için içten tüm kalbimle teşekkür ediyorum. sayenizde bir çok konuda bilgi sahibi oldum. ben biraz daha iyiyim. gerçi aklıma geldikçe hala ağlıyorum ama ne yapalım, kısmet buymuş. derdimizi veren Rabbim, sabrımızı da veriyor. Allah hepimize bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Benden de rahim filmi istenmedi. acaba ben mi teklif etsem doktoruma?

Günaydın canım ii olmana sevindim... Bence bi sor dr.una rahim filmini... Banada ilk başta gerek görmemişti ama meğerse gerek varmış...

Bende senın gıbı ılk denememde neatif sonuc almıstım , ıkıncı denemem bır yıl sonra oldu ama sonuc dıs gebelık ve 29 kasım transfer 10 aralık bhg testı sonuc pozıtıf ve çok mutluyum 24 aralıkta bır sancı ıle hasatenye gıttım 28 arlıkta kalp atıslarını duyayı umutetıgım bebek malesef yanlıs yerde buyumus hiç bir operasyom geçirmeden kurtuldum cok şukür.

Fakat bır sey ögrendım ılkınde olmadı ıkıncıde buyume oldu ucuncude olur umudum olustu ve nısnada bırdaha deneyecegım ama bu son olacak diyorum ama etrafatakı ınsnalarda dne bırkam aolur dıyor. Bende düşündum ınsnalar bebek aldırıyor camıye bırakıyor bız olsun dıye bukadar uğraşıyoruz hem maddı hemde manevı kayıplar hala hormonlarım yzunden aglıyorum ve kanamam da var vede ığnlerden kılo aldım .

Sana tavıyem ımkanıan varsa yenıdne dene umarım olur. Ama cok ısteme rahat olmaya calıs. başarılardilerim.

Cok teşekkür ederim arkadasım. Allah hepimize nasip etsin. Elbette olana kadar devam diyenlerdenim ama Allah nasip ederse olacak inşallah.

rabbim sabır versin arkadaşım üzülme demenin bi anlamı yok biliyorum bende iki kez yaptırdım negatif sonuç aldım ve kendımi toparlamam uzun sürdü ve bu duyguyuda çevremizdeki yaşamayan insanlar hiç anlamıyor şimdi üçüncü denemeyı yapıcam da negatif sonuç almaktan ve sonrasında kendımı toparlayamamaktan korkuyorum rabbim inşallah hepimize en kısa zamanda bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder sabır diyelim umudumuzu kaybetmeyelim zamanı gelince rabbim vericek biliyorum:)

Cook gecmis olsun canim Allah yardimcin olsun ama emin ol dayaniyor insan, ilk duydugunda negatifi sanki hersey bitti gibi geliyor artik yasamak istemiyorsun, hatta yemek icmek gülmek yasak diyorsun kendi kendine ama birkac gün sonra hersey normale dönüyor istesende aglayamiyorsun unutuyorsun sanki hic denememissin gibi geliyor ve tekrar denemek icin birseyler arastirmaya basliyorsun zaten rabbim o ilk anda duydugun üzüntügü almasa yasamak zor olur Rabbim sabrini verdigi gibi mükafatinida versin insallah hepimize. Istanbulda memorialde tedavi gören bir ciftle hotelde arkadas oldmustuk ve onlar 11 defa negatifi görmüsler o zamana kadar bir defa bile positif sonuc alamamis fakat 12 denemesi positif sonuclanmis okadar sevindimki anlatamam. Olacak insallah hepimizin olacak Rabbim isteyen herkese cifter cifter ve tez zamanda hayirli evlatlar versin.

26 kasım son adet tarihim 12 aralık yumurta toplanma tarihi15 aralıkta taransfer tarihim 12.gün kan tahlili sonucum 348 çıktı 2gün sonra tekrar yaptırdık 931 çıktı buna göre hamiyimmm ama bugün doktora gittik kese görmek için ama malesef göremedik nasıl kötüyüm anlatamam 6 yıllık evliyim zor kavuştum bebeğime derken yine ağlamak yine kahrolmak mı var kaderimde çok üzgünüm yine kan aldılar değerlerime bakacaklar.6 haftalık olduğumu söledi doktor ama son adet tarihine göre hesapladı geç döllenme olabilir dedi bu durum da olanlar varmı arkadaşlar ne olur cevap verin ben çokkkkkkk üzgünümmmmmm çokkkkkkkk yok beni bıraktı bebeğim...geç döllenme yüzünden görünmemiş olabilirmi kese kafayı yiyeceğim

Merhaba arkadasım, sanırım aynı durumdayız, transfer tarihlerimiz de yakın, benimki 19 ocaktı. 14 gün sonra benim de kan testim negatif cıkmıstı. ama 1 hafta sonra aşırı sancılı bir şekilde düşük yaptım. geç döllenme ile kanda pozitif cıkmamasına rağmen böyle olmus. Allah yardımcın olsun. Üzülme demiyorum çünkü cok üzülüyor insan. ama Rabbim sabrını veriyor. Olacak inşallah, dua et ve bekle. Olacak inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…