Olmadı... Bebeğim benimle değilmiş... :(

wiselight

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
59
2
36
Ankara
Arkadaşlar, 31 Aralık gününe bağlamıştım ya tüm ümitlerimi, kan testine gittim, birkaç saat sonra aradılar merkezden ve sonuç negatif.. Olmadı işte. Bebeğim benimle değilmiş. Zaten biliyordum bu sonucu ama yine de bir ihtimal diyordum ya hep, o ihtimalde bitti işte. Yıkıldım, çok ağladım. Düşündüm istemeden bebek sahibi olanları, bebeklerini kapı önlerine koyanları, çöp kutularına atanları, gözlerim doldu... Allahım bana da nasip edecek mi, bilmiyorum. Doktorum kesinlikle bir problem yok diyor, yüzde yüz ümitliyim diyor. Ama sonuç ortada, negatif!!! Bir ay dinlenme süreci var şimdi önümde, sonra tekrar başlayacak tedavi. Olana kadar devam diyor doktorum ama ne maddi imkanım kaldı, ne de manevi gücüm. Allahım sabır versin. Allahım nasip etsin. Allahım dularımızı kabul etsin.

Aynı şeyi iki kere yaşamış biri olarak üzülme demedim kimseye bu konuda çünkü biliyorum ki içinden kocaman bir şey kopuyor...

Allah'ın takdiri elimiz kolumuz bağlı ne yaparsak yapalım Rabbim vermedikçe boynumuz kıldan ince...

Biraz zaman ver kendine en azından yaza kadar bebek fikrini biraz uzaklaştır zaten hazır olduğunda içindeki ses hazırım diyor

Bende üzülme demeyeceğim ama şöyle düşün demekki doğru zaman bu zaman değilmiş bence doğru zamanda bebeğin olacak bende bu duyguyu yaşadım çok kötü biliyorum hiç bir söz kalbine merhem olmuyor ama canım ne olur biraz sabır et doğru zamanda alacaksın bebeğini kucağına inş.

Canım geçmiş olsun bende senden cevap bekliyodum diğer başlığına da yazmıştım... Hayrlısı olsun ne diyelim Rabbim 2. denemende nasip eder inş. Biliyosun bende 6 kez yaşadım bu deneyimi bi de benimkiler tutuyo ama sonra kaybediyorum Rabbim böyle bi duygu yaşatmasın sana inş. Az önce bi bebek gözaydınından geldim, orda herkes darısı sana dedikçe onlara inşallah dedim ama içimden artık düşünmüyorum dedim... Hayrlısı olsun canım...

Çok yakın bir zamanda negatifi görmüş biri olarak seni çok iyi anlıyorum canım.

Her ne kadar üzücüde olsa sabır etmekten,umut etmekten,elimizden geleni yapmaktan başka çıkar yolumuz yok.

Her yeni gün ve ay yeni umutların başlangıcı...

Allah ' OL ' der ve olur...

İnan...

cok teşekkür ederim. nasıl yasadın bu duyguyu 6 kere??? inan ben artık ağlamıyorsam, göz yaşım kalmadıgı içindir. iş yerimdeyim, herkese gülümsüyorum ama kalbim kanıyor. 1 ay sonra gideceğim tekrar. eger kist felan olusmamıssa hemen tekrar baslayacagız. ama kist olmussa bu sefer de kistlerin yok olması için bekleyeceğim Allahım sabır ver ne olur, bana ve bu duyguyu yasayan herkese.

bir sorum olacak. şuan regl kanamam basladı ama normalde ilk 3 gün yogun kanamam olurken şuan az az oluyor. bu anormal bir durum mu? bir aksilik mi var yoksa? sen bunları yasadıgın için cok aydınlatıyorsun beni. herşey için teşekkür ederim.

Allah yardımcın olsun arkadasım. ne zor bir durummus bu... dayanılmıyor bazen. sanki hiç bebeğim olmayacak gibi hissediyorum. sanki ben anne olamayacagım gibi. gerçi doktorum çok ümitli konusuyor ama onun mesleği bu, görevi bu. ümitsizim... hemde cok...

içinden ağlamak geliyosa ağla canım ama isyan etme sakın... Rabbim en iisini bilir bigün mucizemizi gönderecek inş... 6 kez nasıl yaşadım bende bilmiyorum RAbbim sabrını verdi hele ikizlerim beni mahvetti ama onlar cennette beni bekliyolar inş. Rabbim burda ayırdı orda ayırmasın ve kimseye yaşatmasın bu duyguyu herkes için acıdır evlat acısı ama sanıyorum bizim için 2 kat daha acı, çünkü bizim hadi deyince bebeğimiz olmuyo. binbir sıkıntıdan geçiyoruz hem maddi hem manevi bi de olumsuz sonuç olunca daha çok yıkılıyoruz...2. tedaviyi düşünüyosun madem bencede bekleme derim hemen yap yenisini...Kanamanın az olmasıda önemli bişey değil bence akşama ya da yarına artar... Değerin kaç çıktı canım? Bi de özel olmazsa tüp bebek yapmanızın sebebi nedir? Banada dr.um 2. ya da 3. denemede kesin tutar demişti genelde öyle oluyomuş ve benimde 3. de ikizlerim olmuştu... Ben tşk ederim canım elimden geldiğince aydınlatmak isterim istediğini sorabilirsin bildiğim kadarını söylerim sana...

Canım benim ne mutlu ki;doktorun bir problem yok diyormuş ... Allah korusun ya tedavisi güç bir sorun olsaydı,hersey çok daha zor olurdu,o nedenle halimize şükretmek gerek.İnan bana vakti saati gelince ya kendiliğinden ya da tedaviler vesile olacak,gelecek meleklerimiz.Umutsuzluğa kapılma,psikolojide çok çok önemli bu süreçte biliyorsu ki...

Regl konusuna gelince benimde ilk gün çok azdı,ikinci gün tamamen çözüldü,üçüncü günüde kontrole gitmiştim.

Sizden kromozom testi istendimi?

sonucun kaç cıktıgını bilmiyorum çünkü doktor negatif deyince ben ağlamaya başlamıstım. sormadım bile. sadece tekrar deneyecek miyiz dedim, bir de ümitsiz mi durum diyebildim. tabi ki deneyeceğiz dedi, ben çok ümitliyim dedi. bizim durumumuz şöyle: eşimde sayı azlığı ve kalite bozukluğu var. hızları da yavaşmış. biz bu durumda iken tam 2 yıl önce gittik doktora. o zamanlar 1 yıllık evliydik. bize dedi ki doktorumuz, daha cok erken, bu kadar acele etmeyin. bebeğinizin olmaması için bir sorun yok dedi. bilirsiin erkekler bu konuda daha rahattırlar. eşimde duydun doktoru bir sıkıntı yok diyerek 2 yıl bekletti beni. bu arada askere felan da gitti 6 ay. gelince doktora bir gittik, ne görelim, sol yumurtalıkta 6 cm boyutunda çikolata kisti. ve bu 2 yıl önce yoktu. ya ameliyat olacaksın yada doğum yapacaksın dediler. bende tüp bebeği seçtim. tüp bebek tedavisinde kistin bir ehemmiyeti yokmuş. ama olmadı işte bebeğim bana hiç tutunamadı. bebeğim beni bıraktı ve gitti... senin acın cok daha büyük ama Allah veriyor demekki sabrını. Allah büyük. hani insanların birbirlerine ettikleri duaları kabul olurmus ya, ben sana da dua edeceğim. olur inşallah. hiçbir bayan bu acıyı yasamasın. Allahım hepimize nasip etsin. hayallerimizin bile üstünde bebekler versin Rabbim bize.

benim regl 2 günüm bugün ama hala cok az geliyor. kromozom testinden hiç bahsetmedi doktor. o nedir? yaptırmak gerekiyorsa yaptıralım.

benim regl 2 günüm bugün ama hala cok az geliyor. kromozom testinden hiç bahsetmedi doktor. o nedir? yaptırmak gerekiyorsa yaptıralım.

Canım bugün ya da yarın kontrol için doktora gitmeyecekmisin?Muayene olmanda fayda var.

Genellikle 2. veya 3. tüp denemesi öncesi periferik kanda kromozom analizi,duruma göre histereskopi isteniyor.Ama doktorun gerek görmemiş olabilir.Doktorunla görüşmeni öneririm canım.

Son düzenleme:

Ayy canım benim o kadar duygulandım ki inan Allah razı olsun dualar karşılıklı inan... Bizde de eşimde baş morfolojisi bozuk çıkmıştı ama dr. önemli bişey değil dedi... Benim sağ kanalım tamamen kapalı solda da kısmi yapışıklık varmış... Bi de pkos var bende ama kiloyla alakalı... 11 kilo verdim şimdi adetlerim düzeldi çok şükür hatta yumurtlama zamanlarımı bile biliyorum artık... dr.um normal yolla olur bebepiniz ama normal bi insan 4-5 ayda hamile kalıyosa sen 1 senede falan kalırsın demişti... Kısmet canım... Bebeğinin olması imkansız denenlerin bile normal yolla bebei oluyo bizimde olur inş... Dualarımdasın canım bigün birbirimize inş hamilelik haberlerimizi veririz...

doktor negatif sonucu vermek için aradıgı zaman bu regl döneminde değil, bir sonrakinde gel dedi. bende öyle yapacagım. gitmem mi geriyor yoksa? ama neden öyle dedi ki? bende bu yüzden 1 ay bekleyeceğiz diyorum. yani bir sonraki regl döneminde gideceğim için.

inşallah... inşallah...inşallah... iki arkadasım vardı tüp bebek tedavisi gören. tabi sebeplerini ve yaşadıkları aşamaları bilmiyorum ama birinin bir kız bir erkek ikizi oldu gecen ay. diğerinin de oğlu oldu şuan 3 aylık felan. Allahım bize de nasip eder inşallah.

Bence birinci denemede her tahlil yapılmalı histeroskopi (gerekliyse eğer ) kanda pıhtılaşma,genetik test ne gerekiyor...

Ben iki tüp denemesinde sadece rahim filmi çekildi tüp kapalı denildi..
İki deneme boşa gitti başka doktora gittiğimde rahim filmi istedi ve tam tahmin ettiğim gibi dedi aslında tüp tıkalı değilmiş sadece sıvı birikmesinden dolayı tüpün V şeklini almış dedi...Orada katılaşmış ve rahme konulan emriyo yu öldürüyor akan sıvı demişti...

Benim 3 negatif aşılama sonrasında da kist oluşmuştu o nedenle doktorum direkt 2. ya da 3. günü gel dedi.

Söylediklerim seni tedirgin etmesin,hepimizin durumu farklı farklı,doktorun öyle dediyse vardır bildiği.

Son düzenleme:

benimde mi öyle oluyo acaba? Benimde kanallar kapalı... sadece 1 kere rahim filmi çekildi başka da istemedi hiç bi dr. Benimde hep kimyasalla sonuçlanıyo 1 kere ikiz gebelik oldu... Sende nasıl anlaşıldı kanallarda sıvı olduğu?

Canım 6 deneyim yaşamışsın ve sadece 1 kere rahim filmi çekilmiş.:44:

Hep aynı doktoramı devam ettiniz bu süreçte?

Hiç kolay değil,Allah sabır ve güç versin,gönlündekini nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…