Olmayacak mı artık?

cobanyildizi_esra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
262
2
96
Tokat
Kızlar merhaba. Direkt konuya gireyim benim 1.5 yıllık bir beraberliğim var-dı. hiç küsmemiş hiç ayrılmamıstık. ta ki 3 gün öncesine kadar. Ben cok kıskanc bi insanım paranoya derecesinde. sevgilimle uzak mesfe ilişkisi yasıyoruz o beni seviyo ben onu seviyorum. defalarca bu kıskanclık meselesi yüzünden kavga ettik beni her defasında beni bukadar bunaltma kısıtlama diye beni uyardı bende hep söz verdm tamam diye cünkü cok sadık ve güvendiğim bi insan gittiği her yerde bana haber verir iznim olmayan seyleri yapmaz filan. neyse gecen haftalarda ben onun bulundugu sehire gittim. beni elimden tuttu okuluna götürdü tüm arkadslarıyla ortamıyla tanıstırdı herkes beni tanıyodu zaten. yanından ayırmadı ilgi alaka o bicim yani. neyse ben döndm kendi şehrime. bu cocuk sürekli sosyal paylaşım sitelerinde arkadslarıyla fotolar ekliyo paylasıyo ama kızlar yogunlukta. kızları tanıyorum evlerinde kaldım oraya gittiğimde aslında kıskanmıyorum ama bana kendi arkadaslarım sürekli hiç mi kızmıyosun sen bu cocuga bu ne böyle diyip beni fişekliyor. ama sevgilimde foto olayını abartıyodu tamam samimi pozlar değil arkadasca ama olsun. neyse ben gecenlerde buna patladım yeter diye. saydım saydım snra ayrıldım. geri dönmek istedim kabul etmedi. neymiş bana güvenmiyomus defalarca söz vermişim hep aynısını yapmışım. beni cok seviyomus ama artık olmazmış güven sevgiden önce gelirmiş. bide öyle bi gururu vardır ki onun ooof yani. kesin ve kati kelimeler kullandı. arkadaslara demişki bu yüzden ayrılmam biraz kıymetimi bilsin ayrı kalalımda demiş, ama ben özürler dileyip üstüne gittikce kendini bi şey sandı demekki arkadslara olmaz artık bitti filan diyomus. bi görseniz sudan cıkmıs balık gibi davranıyo bi fotolar ekliyoo dahada abarttı bana nispet yapıyo canımı yakmaya calısıyo. bende sessizliğe büründüm tek bi gönderme yapmıyorum paylaşım sitelerinden. sizce ne yapmalıyım dönecek mi bana. yoksa beklemiyim mi artık onu silsem mi takip etmekten vazmı gecsem bilemiyorum nasıl davranmalıyım. yeteri kadar özür diledm artık dilemek istemiyorum

Bir askin daha sonuna sahit olduk. Gecmis olsun. Sende gurur yapmalisin yoksa bundan sonra ki her bosluga dustugunde senin kollarina gelicek. Bak hatirlatiyorum sevdiginden degil seni ozlediginden degil. Yedekte oldugundan.

Sendeki kıskançlık normal, sevgilindeki rahatlık anormal.

Tabi ki arkadaşları vardır seni tanıştırması da güzel bir şey.

Ancak ne diye fotoğraf çektirip de her gün koyuyor anlamadım.

Ben asla böyle bir insanla yapamazdım.

Senin özür dilencek bir şey yaptığını düşünmüyorum.

Anlamıyorum bu genç nesili,ne demek iznim olmayan şeyleri yapmaz..
Evladım kaç yaşındasın sen,bu bunaltma halleri nedir böyle.
Tuvalete gitmek için demi izin alacak bu çocuk.

Bi nefes aldırın yahu uzak ilişki yaşamak zordur eminim ama koydugu fotolarda eminimki arkadaş ortamında normal fotolardır ne yapmasını bekliyosun bu genç yaşında kendini evinemi kapatsın. Ayrica aynı şehirde olsaydınız o fotolarda sende olurdun muhtemelen

"Benim iznim olmayan şeyleri yapmaz" demişsin, bu bile durumu anlatmak için yeterli sanırım. Yetişkin ve mantıklı insanlar bir şeyi yapıp yapmamak için izne ihtiyaç duymaz. Belirli bir yaştan sonra çocuklarımıza bile "izin" kelimesini kullanamayız.

Ne yalan söyleyeyim, ben sevgiline hak verdim. Hem bunalmış hem de artık senin sözüne güvenmiyor. Kendin demişsin zaten defalarca söz verip hep aynı şeyi yaptım diye. İnsanları kısıtlamaya çalışmak bir işe yaramaz. Ben üniversite çağında bir insanın hem kzı hem de erkek arkadaşları olmasını, onlarla gezip fotoğraf çektirmesini çok normal karşılarım. Sen bundan hoşlanmayabilirsin, olabilir ama bu konuyu aranızda halletmeniz lazım.

Eğer çözüm bulmaya niyetliyseniz bir şekilde gönlünü alabilirsin. Ama eğer niyetin gerçekten daha olumlu davranmak değilse boş yere özür dileme derim, nihayetinde aynı noktaya dönersiniz.

bence de biraz fazla bunalmış gibi geldi erkek arkadaşınız.zaten bi gizlisi saklısı olsa, veya arkadaş grubunda kıskançlık duyacağınız bişey olsa böyle rahat sizi ortamına getirmezdi.bi çekincesi yok, gizlisi saklısı yok o sebeple istediği gibi arkadaşlarıyla da görüşüyor, saklamadığı için fotoğraf da koyuyor.bence kendinizi doğru ifade edip bir daha yapmayacağınıza söz vermelisiniz, seviyorsanız.

Paranoya dercesinde kıskancım diyorsun.Bu derece kıskançlıkla 1,5 senen hiç küsmemek ayrılmamak büyük başarı.
Yani şimdi problem facebook a fotoğraf yüklemesi mi? Herkesin hoşlandığı ilgi alanları farklıdır.Hoşuna gidiyordur fotoğraf yüklemek.Sosyalliğini mi kıskandın.Sen o seni fişekleyen arkadaşlarından uzaklaş bence.Canım bak,kimse kimseyi firenleyemez.Kimse kimseden sevgilisi de olsa izin almak,attığı adımın hesabını vermek zorunda değil.Hayat sonuçta herkesin kendi hayatı.Hele ki bir erkek baskıya hiç gelemez.Kimseyi çocuk gibi azarlayıp kızarak,yasaklar koyarak,ne yapıp yapmayacağına,sosyal paylaşım sitesine fotoğraf koyup koymayacağına sen karar verip elinde tutamazsın.AŞK MI YAŞIYORSUNUZ,YOKSA ESARET Mİ?
Gencecik insan,eşi dostu çevresi arkadaşları varYani senin dışında da bir hayatı var.Artık üstüne gitme.Hatalarını gör ve kendine güvenmeye başla.Kıskançlık,kararında olursa iyi.Ama aşırı kıskançlık,karşındakine güvensizlik değil,kendine güvensizlikten kaynaklanır.Barışmak için bile üst
ne gitmeBırak o da bir nefes alsın.Ayrılık kararı kalıcı olursa güle güle dersin.Barışırsa,kendi hatalarınla yüzleşip bir daha yapmazsın.

Sen çok baskıcı davranmışsın hatalısın ama erkek arkadaşına da hak veremicem.
Sen ne kadar kıskançsan oda o kadar rahat.
Biraz burnu sürtülsün de aklı başına gelsin vs demiş.
Seven insan bunu yapamaz ve bu kadar rahat olamaz.
Yeterince özür dilemişsin zaten artık sessiz kal.
Dönecek diye de bekleme.
Onu arkadaşlarının fotolarıyla başbaşa bırak.
Fazla rahat erkeklere hiç tahammülüm yok.

Arkadaşım bana benim bir hikayemi hatırlattın. Bi de benim gözümden bakar mısın lütfen.

Öyle kıskanç bir insan vardı ki hayatımda, ilk önce sosyal medyada problemler yaşattı profillerimi kapattım. Sonra okul arkadaşlarıma taktı, onlardan uzaklaştım. Sonra iş arkadaşlarıma takmaya başladı ofiste içime kapandım, kimseyle konuşmaz oldum. Hatta yemek salonunda bile kimsenin masasına oturmaz, yalnız başıma boş bir masaya otururdum. Sanki masamda bir bey oturursa suç işliyormuşum gibi hissetmeye başladım. Özgüvenimi ve neşemi kaybetmeye başladım.

Sonra ailem ile telefonda filan konuşurken garip davranmaya başladı. Ne diyorlar, şöyle bir cümle kullandı niye, neden güldün falan filan diye. Herşeyden şüphe duyan bir adam oldu. Artık o yanımdayken ailemi bile arayamıyordum, yapışık ikiz gibi olmuştuk zaten.

Sonra öyle bir patlama yaşadım ki, şimdi onun için hayatımdan uzaklaştırdığım herkesi hayatımın merkezine aldım. Onu tamamen hayatımdan çıkardım.

Daha başarılı, daha mutlu bir insan oldum.

Ve tüm bu süreçte en ufacık bir güven problemi yaşatmamıştım ona, ama o her konuda takılacak bir problem buluyordu. Bir gün bi baktım bir bardak çay içecek arkadaşım kalmamış. O zaman hayatımın en büyük ve en doğru kararını verdim ve 3 yılımı verdiğim adamı hayatımdan çıkardım. Kendine güveni olmayan bir adam için hayatımı heba etmeyecektim ..!

Bir de buradan bak lütfen...

Sevgiler.

'Güven,sevgiden önce gelir' Çok doğru söylemiş sevgiliniz.
İnsan seviyorsa güvensizlik neden olur?
Yaptıklarının içinde tek doğrusu kurduğu bu cümle sadece!
Ama;
Ben kurduğu bu cümleyi size söylemiş diye beğenmedim.
Genel olarak bakıldığında olan şey güvenin sevgiden önce gelmesi.
Güven olmayınca ilişkilerde hep bir huzursuzluk,mutsuzluk olur.
Fakat ben kıskanmanızı anormal görmüyorum.
Ben de sevdiğimi kıskanırım,çok kıskanırım hem de.
Herkesten kıskanırım.
Ama güvenirim sevdiğime. Kıskanmak, güvenmemek değildir.
Ve ben sizin sevgilinize güvenmediğinizi düşünmüyorum.
Güveniyorsunuz ama kıskanıyorsunuz.
Ben bunu anladım.
Ama erkek arkadaşınız -güvenmemek- olarak adlandırmış kıskanma duygunuz.
Fotoğraf konusunu abartmış olabilir,sırf sizi kıskandırmak için yapıyor,eminim.
Ben 'Kesinlikle barışmazsınız' demiyorum.
İnsanlar neler yaşıyor da barışıyorlar. Hepimiz görüyoruz.
Ben sizin yerinizde olsam sanırım dayanamayıp son defa da olsa bir tane mesaj atardım.

Son düzenleme:

Geçmiş olsun, kıskançlık ve gereksiz bir durum yüzünden aşkı yitirmişsiniz.Takip etmekten ve kurcalamaktan vazgeçin derim. Yeteri kadar özür dilemişsiniz ve kabul etmiyorsa üzerine gitmeyin.

Resimlerde bir sorun yok, samimi pozlar değil, kızların evinde kalmışsın sorun görmemişsin

Kıskançlık dozu aştığı zaman bunaltıcı ve küçük düşürücü oluyor ve kaybeden kıskanç olan taraf oluyor. Öyle benim iznim olmadan bir şey yapmaz öz güvenlerine sarılırsan, yumuşak atın çiftesi pek olur. Gönlünü incitmemiş, için rahat etsin diye sana tolerans göstermiş ancak sen onun sahibiyim moduna girmişsin.

Arkadaşların bıdı bıdı yaptı diye ilişkini bitirmişsin. İnsanların ağzına bakarak aşk olmaz, sustalı maymun değil bu adamlar sabırda bir yere kadar, sevgide. İlişkiler iki kişilik, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla sevgilini arkadaşlarınla birlikte takip etmek ne kadar yakışıksız bir davranış uzaktan bir baksan anlayacaksın. Sevgilin arkadaşlarını dinliyor olsaydı kıyameti koparırdın.

Arkadaşlarına birer paket kına yolla şimdi, çok iyilik etmişler sana.

Sorunun sevgilinde olduğunu da nereden çıkardın. Öncelikle arkadaş çevreni değiştirmelisin. Sonra aslında sorun diye birşeyin olmadığını anlayacaksın.

Erkek arkadasimin face inde kiz arkadaslariyla cekildigi fotograflar beni rahatsiz etse, ve o da buna ragmen eklemeye devam etse, benim duygularima saygisi yok diye dusunurdum. Ki rahatsiz da ederdi bence beni. Hele ki surekli surekli ayni grupla fotograflarini koysa.. Onlari bana tercih edip bunu ayrilik nedeni haline getirmeme sebep olsa.. Yok ben benim duygularima onem vermeyen adamla yapamazdim..

Valla bence hesaplari dondurun gitsin arkadasim. Gercek dostlariniz sizi facebook disinda da bulur zaten. Hi sevgiline gelince, kacan kovalanir biraz rahat birak kafasini toplasin...

Kusura bakma ama ben olsam bende senden ayrılırdım
Ne demek iznim dışına çıkmaz
O senin çocuğun mu

erkek arkadaşınızın tapusunumu aldınız acabada bu kadar kısıtlama getiriyosunuz

ilişkilerde güven ve saygı sevgiden önce gelir.erkek arkadaşınız doğru söylemiş geleceğinizi düşünememiş ve bitmesi gerektiğine kanaat getirmiş.bırakın bu kadar paranoyaklığı yaaa iki tarafta yıpratılıyor malesef.

arkadaşlarınızın fişeklemesinede neden kandınız sevdiğiniz adama güveniyosanız.

Aşırı kıskanclık goteren kızları anlamıyorum. Ona boyle davranırken kndı ozguvensızlıgınızı ortaya koyuyorsunuz erkegın afedersınız ama bı tarafının kalkmasına vesıle oluyorsunuz. Kıskanıyorsanda bunu ıcınde belli et. Bı erkege rahat tavırlarla yaklasırsan bı saatten sonra oda farkına varırır ve senın ıstemedıgın seylerı yapmaz. Erkege kıskanclık yaparsan erkek havaya gırer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…