Haklısın danışmak lazım cidden.. İyi geceler :)Uzulmeni istemedim canım, kötü niyetim yoktu :) aşıların mutlaka yapılmıştır küçükken, en iyisi istersen bir saglik ocagina danis. İyi geceler..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklısın danışmak lazım cidden.. İyi geceler :)Uzulmeni istemedim canım, kötü niyetim yoktu :) aşıların mutlaka yapılmıştır küçükken, en iyisi istersen bir saglik ocagina danis. İyi geceler..
Kan aldırırken bile ayılıp bayılıyorum ama kısırlık falan bağışıklık sisteminin çökmesi vs ağır mevzular :/ siz annemisiniiiiz?
Öyle bi ananem dedem vardıki ben onların yanında büyüdüm değil hasta olmak parmağımın ucunda ben çıksa doktordaydık sanırım emanet gibi hissettikleri ve kıyamadıkları için :) bebekliğimden beri olan aşı kartlarım geçirdiğim hastalıkların kartları bile duruyor :) bide ben hastalıkları hep çok ağır geçiririm kızamıkçık su çiçeği falan da çok ağır olmuş bendeCanım geçirmediğinden nasıl emin oluyorsun? Çünkü aşılı olduğumuzdan çoğumuz bu hastalıkları çok hafif geçiriyoruz
Benim kabakulağım mesela ilkokuldaydım bademciğim şişmiş gibi hissetmiştim annem de sağlık Ocağı'na götürmüş demişler kabakulak sma bize bademciklerim gibi gelmişti farketmemiştik bile
Aynı şekilde kuzenlerim iki kardeş biri su çiçeği döktüğünde heryeri benek benekti
Kardeşi ise 2 3 taneyle atlattı
Belki de geçirdin ama çok hafif atlattın?:44:
Allah korusun ama ileri yaşta bağışıklık sistemi kaldırmadığı için kadınlarda ağır durumlar olabiliyomuş ve cidden dikkat etmek gerekli. Çocukken olduğumuz aşının tekrarlanması da gerekiyo olabilir. Nette de pek bilgi yazmıyor30 yaşındayım kabakulak hiç geçirmedim.su çiçeğini de 2 kere geçirdim biri çocukken diğeri de 18 yaşında bu umarım kabakulak hiç geçirmem ama çocuklarım ufak onlar geçirirken bana da bulaşabilir önlem almamız gerekli bence de.....Erkeklerde kısırlık yaptığını bende duymuştum ama bayanlar üzerinde ne gibi souçları var hiç bilmiyorum....
Siz baya hiçbirini geçirmediyseniz genel olarak bağışıklık sisteminiz güçlüdür heralde bişi olmaaaz :))Ne kabakulak ne kıZamık hiç bişe geçirmedim ben 21 yaşındayım geçirdiğim tek hastalık astım hastasıyım o da çok ağır değil.eee ne olcak bana şimdi:)
Yok benimki geleceğe tedbir :)) bu tür hastalıklar beni biraz korkutuyo :)yok bacım henüz nişanlıyım iki üç sene daha anne olamam muhtemelen.. sen gebe falan mısın? neden sordun ki?
Haklısın danışmak lazım cidden.. İyi geceler :)
Rica ederim sağlık ocağıyla konuşucam umarım yardımcı olurlar da bilgi veririm :)Bizide bilgilendir, merak ettim. İki minik paşam var onlarla uğraşırken sağlığımı cok ihmal ettim, neler neler bilsen; birden hatırlattın bana, tesekkur ederim :)
Olmadan gitmek yokmuşben birtek su çiçeği olmuştum
kızamık veya kabakulak olmadım yaşım 28
inşallah bu saatten sonra olmam
bende gitmem o zaman :) yaaa ben olmak istemiyoruuuuumOlmadan gitmek yokmuş![]()
Bende olmıcamben hıc kabakulak olmadım..ve buyuyunce gecırılen kabakulağın sıkıntılı bısey oldugnu duymuştum bende..
kucukken olmadım dıye,buyuyunce olmak zorunda mıyım..
olmıcam ben![]()
Evet yaşlılıkta bünye zaten hastalıklarla uğraşıyo gribi bile kaldıramıyo birde bu ağır bi hastalık olunca Aalah korusun..bişi diyimmi olmıyım diye uğraşıcağınıza olayım diye bakın er yada geç olacaksınız yaşımız hala o kadar geç değil kızamıklı birini bulsam ağzının içine düşcem o dereceyim şimdi olsam gene katlanırım çünkü ya 40 50 60 yaşlarında olsak çok çok daha riskli...