- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.203
- 498
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Adam kardeşinizi değil, kardeşinizin onu sevmesini seviyor. Yani adam kendini seviyor. Evliliği de bu yüzden bitti muhtemelen.Konu kız kardeşim ve bir türlü yolunda gitmeyen ve bir şekilde uzak dursam da beni dahil etmek zorunda bıraktıkları ilişkisi...
Kız kardeşim 24 yaşında, yüksek lisans yapıyor, iyi bir işi var. Erkek arkadaşı 32 yaşında kardeşimle meslektaşlar o da yüksek lisans mezunu ve iyi bir işi var. Adamın daha önceki ilişkisinden bir çocuğu var ve kardeşim bunu zorlansa da kabul etmişti. Erkek arkadaşı kardeşimin peşinden çok koştu kardeşim uzun süre kabul etmedi ama en sonunda kabul etti. Daha doğrusu yaklaşık 1 seneden fazla adam kardeşimin peşinden koşuyordu ne zaman kardeşim kabul edecek gibi olsa adam ilgisiz davranmaya başlıyordu. Sonra kardeşim rest çekip dengesizliği ile uğraşamam dediğinde adam pişman olup kapısında yatıyordu. Kardeşim tekrar şans vermemeliydi bence ama maalesef seviyorum diye dinlemedi ve tekrar bir ilişkiye başladılar. Son 6 aydır falan düzene girdiğini söylediği bir ilişkileri var ama son zamanlarda yine sorun yaşamaya başlamışlardı. En büyük sorun erkek arkadaşının onu çok sevdiğini söylemesi ama buluşup-görüşmek için çaba harcamaması. Yani kardeşim teklif etmese hiç demiyormuş buluşalım diye(kardeşim denemiş 1 ay boyunca 1 defa bile buluşalım dememiş ve işyerleri arasında 1 metro durağı var sadece, evleri de 15 dk mesafede), ve işte olduğu sürede kesinlikle iletişime geçmiyormuş ve cevap olarak da hep çok yoğunum diyormuş (burası bana normal geliyor ama kardeşim işteyken 5 dakikası bile mi yok diyor, en azından öğle arasında bir mesaj atabilir diyor). Boş günlerinde de işte çok yoruluyorum evden dışarı çıkmak istemiyorum diyormuş ama kardeşimi de eve davet etmiyormuş. Amaç vakit geçirmek olsaydı en azından davet ederdi, görüşmek için ben teklif etmediğim sürece hiçbir çabası yok diyor kardeşim. Kardeşim erkek arkadaşına doğum gününde hediye göndermiş, kardeşimi teşekkür etmeye aramamış bile mesaj atmış sadece. Sonra kardeşim doğum günü için seni yemeğe çıkarmak istiyorum demiş. Kardeşime o gün işim var, sonraki iki gün de şuna katılmam lazım, belki şu iki günden biri olabilir sana haber vereceğim demiş. Yani iş toplantısı mı ayarlıyor sevgilisi ile buluşma mı, ama ben bu kadar planlı programlı buluşulan bir sevgili ilişkisi duymadım.
En sonunda kardeşim sen benimle görüşmek için çaba sarf etmiyorsun diye patladığında erkek arkadaşı 'Ben 24 yaşındayken 7/24 beraber olduğum bir ilişkim vardı. Ama şu an olgun bir insanım ve ilişkilere bakış açım değişti. Artık bir insanı sevmenin ve sadece gerektiğinde yanında olmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. En fazla haftada 1 kere buluşmak bana uygun(ki onu da yapmıyor, yapıyorsa da zorla iki saat durup kalkıyormuş), daha fazlasını veya her gün görüşmeyi istersen bu konuda daha fazla yorumum yok çünkü daha fazla çaba harcayamam. Sen olgun olmadığın için anlamıyorsun, bu konuda sürekli sorun çıkarırsan beni yıpratırsın, ben ilişkide tutarlılık istiyorum ve sen sürekli bu konuyu gündeme getirerek bu tutarlılığı bozuyorsun. Kendini değiştir ve %100 tutarlı ol' demiş. Kardeşim de ben buluşmama konusunda rahatsızım ve sen ben böyleyim diye düzelmeye çalışmıyorsun aksine kendini değiştir diyorsun, benim mutsuzluğum senin umrunda değil demek ki demiş ve tamam tutarlı oluyorum diyerek her yerden engellemiş.
Sonuç olarak her zaman olduğu gibi kardeşim görüşmek istemediği için erkek arkadaşı yine perişan aşık rollerinde, bana ulaştı yalvarıyor konuşmak için, anneme ve kardeşimin en yakın arkadaşına da ulaşmış benimle bir kere görüşsün sadece diye. Ben hayatımda böyle bir davranış biçimi ile hiç karşılaşmadım, ilişki içinde hiç ilgi göstermeyen adam kardeşim ayrılınca aşkımdan ölüyorum moduna giriyor. Ben erkek arkadaşına kesinlikle cevap vermedim ama kardeşim yine kanıp geri dönmeye meyilli diye korkuyorum. Çok yıprandı, nedense kestirip atsa da bir şekilde geri dönüyor. Ben de bir yere kadar müdahale edebilirim sonuçta yetişkin bir kadın kardeşim. Ama böyle bir ilişki olur mu sizce? Hazır ayrılmışken geri dönmemesi en doğrusu değil mi? Ben adamın kardeşimi sevdiğini bile düşünmüyorum. Yazdıklarınızı okutacağım kardeşime çünkü gerçekten artık en güzel yıllarını olmayacak bir ilişkiyi oldurmaya çalışarak geçirmesini istemiyorum.
Totalde kac yıllik bir "iletişim" icindeler?
Yas farki dolayisiyla yasadiklari/yasayacaklari problemleri bu zamana kadar orta hal bir sekilde halledemedilerse, bundan sonra da cok sey degismez.
Yas farkı dolayisiyla degilse yasadiklari, karakter farkliliklariysa da ayni yorum gecerli.
Adam eger ki cocuguna kendisi bakmiyorsa olgunum ben ya ayaklari bidi bididan baska sey degil bence. Asil olgun insan ne istedigini bilir ve hayatindaki insani daha fazla gormek ister.
Cocuga bakiyorsa bi ihtimal vakit sikintisi yasayabilir.
Adamın yedek kulübesi dolu gibi geldi bana
Aldattığını düşündüm sadece.
Gizlediği bişey var
Adam evli gibi
kadınlar olarak bizim hislerimiz çok kuvvetli. bu ilişkide bir terslik olduğu çok belli. benim fikrim o adam senin kardeşini temiz masum iyi niyetli bir kız olarak görüyor. kardeşinin yaşı küçük olduğu için istediği gibi manipüle edebiliyor. ileride evlenebilirim diye bakıyor ama hayatında başka bir kadın var ya da geçici ilişkileri var. kardeşine aşık değil. kardeşine evlenilecek kız olarak bakıyor. eğitimli masum temiz ileride olur diye bakıyor. sen "kız kardeşimi evine bile davet etmiyor" "1 ay görüşmüyorlar araları 15 dk" yazmışsın. normalde bu adam yalnız olsa sevgilisi ile sürekli görüşür dışarıda olsun evde olsun kardeşini çok yakından tanımaya çalışır. bu adam kesinlikle kendi hayatına senin kardeşini dahil etmiyor çünkü başka birileri var. biz adamı araştırdık baktık aldatmıyor diyorsan da mantık ilişkisi yaşıyor kardeşinle. aşık adam dağları deler mesafeleri aşar mutlaka birkaç günde bir görüşür,sürekli arar sorar sahip çıkar. aldatsa da aldatmasa da adam kardeşine aşık değil özetle.
Adam önce kendi tutarlı olsun sonra nutuk atsın. Ayrıca hayatında başka birinin olduğundan şüphelendim. İlişki mutlu olmak için yaşanır neden bu kadar zorlaştırılır anlamıyorum. Ve olgunluk adı altında resmen ilgisiz davranmış. Kardeşinizde bu gel gitlerle daha da takıntılı hale gelmiş galiba. Tekrar barışırsa aynı şeyleri yaşayacak ilerisi olmayacak bir ilişki. Tabi o da yetişkin bir kadın kendi tercihlerinin bedelini kendisi ödeyecek. Biz burdan ne desekte o yine bildiğini okuyacak bence. Umarım barışmak gibi bir hataya düşmez de önüne bakar bundan sonra
ağzımdan (klavyemden :)) aldınız resmen, bence de adam evli
çocuğunun annesi ile görüşüyor da olabilir bu, doğum gününde yanyana gelmemek, buluşmamak, aramak yerine mesaj atmanın başka bir gerekçesi olamaz.
Ya çocuğunun annesi veya başka biri var hayatında..
Kardeşiniz de kenarda duruyor işte.. Hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı böyleleri
Adam bir de bana da hasta gibi geldi.
Insan sevgilisinin annesini, kardesini arar mi ya,
Hani baska ulkede falan da degil ki engellemesi bir sey ifade etsin. 1 metro duragi diyorsunuz, git is cikisina gorus, git evibe cal zilini yani, sizi neden ariyor ki.
bu dusunce yapısında ınsanlar var tutarsız mutsuzluktan beslenen bır dedıgı dıgerını tutmayan asla cabalamayan yolunda duzenlı guzel gıtsın ama bunu sadece karsı taraf yapsın dıyen yanı ben durayım karsımda sureklı benım ıstedıgım sekılde benı mutlu etsın dıyen ınsanlar maalesef var
bu adamda bunlardan bırı
kardesınız bununla zamanını hıc etmek yerıne kendıne vakıt ayırsa daha ıyı keske burdakı yorumları kardesınız okusa
Kaçan kovalanır mantığı.
Kardeşin peşinde koştukça adam kaçıyor.kardeşin geri çekildiğinde peşine düşüyor,sonra o adam gene kaçacak
Evlenseler aynı evde nasıl evlilik sürer?hani sadece gerekli zamanlarda görüşmeleri gerekiyormuş ya...adam eve gelmeyecek mi?belki de ayrı odalarda oturacaklar.
Adam sadece macera arıyor.boş zamanını dolduruyor.zaten yaşı da büyük,çocuk da var,kardeşin de zaten pek çocuklu kişi istememiş..matah bişi olsa eşi boşamazdı. Çocuk varsa kadınlar kolay kolay boşanmaz. Artık kadına ne yaşattıysa.görüşmesin
Anlatımınızdan adamın kovalanmaktan, yalvarılmaktan hoşlanan biri olduğu düşüncesi oluştu bende, psikolojide bu durumun bir adı var mıdır bilmiyorum lakin adam aşık değil, aşık olunmaktan hoşlanan garip bir karakter, ona aşık olan kadın peşinden koşmaktan vazgeçince elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi ağlayıp gördüğü ilgiyi geri istiyor, kardeşiniz barışırsa yine aynı kısırdöngü yaşanacak adam kaçacak, ulaşılmaz çok aşık olunan muhteşem erkek profiline geri dönecek.
Umarım kardeşiniz barışmaz zira bu ilişki tamamıyla bittiğinde kardeşiniz yerle bir olmuş bir psikolojiyle uzun süre toparlanamaz bir hale gelir
Ya böyle bir adam için neden uğraşıyor ki kardeşiniz. Seversin aşık olursun bir ömür boyu beraber olmak istersin. Bu adamla bir gün olmasa diğer gün bitecek. Tam bir pislikmiş yazık değil mi o çocuğa. Bence günübirlik ilişkileri filan vardır bu adamdan bir halt olmaz. Zamanını ve enerjisini boşa harcamasın kardeşinizToplu cevap vereyim. Evli olmadigi konusuna eminiz. Annem, kardesim, ve adam hukukcu. Ayni alandalar, kardesim daha mezun olmadan annemle ayni is cevresinden tanisiyordu zaten kendisi. Ayrica cocugu oldugu kadinla bile evlenmemis, evlenmeyi onemsemiyor kesinlikle. Cocugun annesi yabanci, cocugu da alip ulkesine donmus ve 1 seneden fazladir cocugu gidip gormemis bile. Nafaka odemek harici cocugun annesi ile bir iliskisi oldugunu sanmam ama baska biri varsa beni hic sasirtmaz. En azindan bu hallerinin bir aciklamasi olur.
Merhaba. Kilit nokta burası olabilir. İyi meslek sahibi iyi kazanan biri neden ev arkadaşı edinir? Zaten eve az uğruyor, kafa dinlemek yalnız kalmak ister kişi. Arada bi yardımcı gelir toplar, sevgilisiyle rahat vakit geçirmek isteyebilir.
İyi aileden, iyi mesleğe sahip, darlamayan, arayıp sormayan bir bir kız arkadaş bana göstermelik gibi geldi.
Belki önceki sevgili de öyle olmuştur. Çocuk gerçekten var mı yok mu anlamadım bile.
Ev arkadaş kişisi gerçek sevgili olabilir.
Birincisi bu işi düzgün kariyeri olan işkolik adam neden ev arkadaşıyla yaşar? Üstelik 32 yaşında. 24 olsa diyeceğim ki okul yeni bitmiş düzenini kuracak daha öğrenci evinde falan. Bu adamın karakteriyle ilgili fikir veren şeylerden biri bence.
İkincisi kendi çocuğuyla bile maddi ihtiyaç giderme dışında bağı olmayan adamdan da ilgi beklememek lazım.
Üçüncüsü adamın altta yatan başka bir planı var. Adam biseksüel ya da gay olabilir. Evdeki ev arkadaşı ???
Dördüncüsü kardeşinizi sürekli manipüle ediyor. Bırakınca peşinde koşması falan inşallah kardeşinize benden vazgeçemiyor imajı vermiyordur.
Beşincisi doğumgününde hediye gönderdiğim insan normal bir arkadaşım olsa dahi telefonla arar bir teşekkür eder. Mesaj falan hayatın akışına ters. Sonra yetmiyor kardeşiniz doğumgünü yemeğine çıkartmak istiyor. Onda da beyefendi yok şu gün olmaz yok iki gün sonra oldu paşam oldu majesteleri sen kimsin ya der kapatırım ben olsam. Yani bunu yapan normal arkadaşım olsa iletişimimi tamamen keserim. Bir aşk ilişkisi içinde olan iki kişi arasında öyle işkolikmiş yok bilmemneymiş gibi açıklamalara girişmem. Çok uzaklarda aramaya gerek yok gerçekten hayatın akışına ters mi değil mi ona bir baksın kardeşiniz. 24yaşında gezip eğlenecek gülmekten yorgun düşecekken uğraşmasın bu malzingoyla. Alsın o çok güzel işini kariyerini tek başına bir ev bile tutamadığı sefil hayatında yaşasın madem tutarlı tutarlı adama bak. Bir de kıza ayar çekiyor yok buluşmayı isteme yok sevgililik bekleme e ben seninle niye beraberim o zaman desin kardeşiniz lütfen ama ya!
Çocuğunu bile görmemiş bir senedir. Kardeşinize karşı duyarsız olması gayet normal.Toplu cevap vereyim. Evli olmadigi konusuna eminiz. Annem, kardesim, ve adam hukukcu. Ayni alandalar, kardesim daha mezun olmadan annemle ayni is cevresinden tanisiyordu zaten kendisi. Ayrica cocugu oldugu kadinla bile evlenmemis, evlenmeyi onemsemiyor kesinlikle. Cocugun annesi yabanci, cocugu da alip ulkesine donmus ve 1 seneden fazladir cocugu gidip gormemis bile. Nafaka odemek harici cocugun annesi ile bir iliskisi oldugunu sanmam ama baska biri varsa beni hic sasirtmaz. En azindan bu hallerinin bir aciklamasi olur.
Umarım kardeşiniz bir an önce aklını başına toplar ve bu adamdan kurtulur zira olan su gibi kardeşinizin duygularına olur çünkü adam kendinden başka kimseye aşık değil, kendine olan aşkını da kardeşinizle besliyor, Allah'ım ne tuhaf adamlar var evlerden ırak.Evet katiliyorum kesinlikle. Benim annem cok guclu bir kadindir ve bizi de mutsuz oldugunuz iliskide bir dakika bile durmamamiz gerektigini belirterek yetistirdi. O yuzden kardesimin bu hallerine anlam veremiyorum. Su an bile terapi almasi gerektigine ikna etmeye calisiyorum. Hic kendi gibi davranmiyor, adam manipule ediyor surekli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?