• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmayınca olmuyo :(

bu kadının milyarlarca parası olsaydı oğlu zengin olsaydı arabası evi olsaydı

nasılda kendini kabul ettirmek için şekilden şekile girerdin di mi elif

vay gözünü sevdiğimin parası...

elif bildiğinden şaşmayacaksan niye açtın bu konuyu.zaten sen de demişsin.olmayınca olmuyor.ayrıl hemen.ailene uygun,size layık birisiyle evlen,bir kaç sayfa okudum şiştim resmen.:ssz:

Ben bu insanları anlayamıyorum ya . Çok mu zor saygı duymak?
Arkadaşım, kv'den nasıl senin tesettürüne giyimine yaşamına saygı gösteriyorsa siz de aynı şekilde onun giyimine hayatına saygı göstermek zorundasınız.
Kısa kollu giyip gelmiş evlenme meraklısı gibi demişsin! (merak ettim kısa kollu askılı giyen herkes evlenme meraklısı mı?)
Ne kadar çirkin bir söylem. Terbiyesizce. Kocaman kadın hakkında ne çirkin bir yorum. Sizin herşeyden önce yaşından ötürü o insana saygı duymanız hürmet etmeniz lazım, kv'denize onun kişiliğine ve herşeyine.(iddia ettiğiniz gibi muhafazarkar bile aile iseniz size bunun terbiyesini vermemişler belli ki )
Madem öyle kendi çevrenizden sizin ve ailenizin onaylayacağı insanla hayatını paylaşmayı düşünmeliydin?Ayrıca nişanlınızın dediği gibi maddiyatçısınız. Hem siz hem aileniz.
Koskoca 7 yıl boyunca bu çocuk zengin para içinde yüzüyorduda şimdi mi yok ? ev altın düğün para gelir derdine düştünüz ?
Sen ve ailen asla olaya geniş pencereden bakamazsınız çünkü sizin için sadece sizin doğrularınız var!
Sen nişanlısına sürekli kv hakkında böyle konuşuyorsan adam yeter artık der nitekim demiş yani.
Nişanlın adına üzüldüm.
Bu kafayla seninle hayat geçmez yani...

68 yaşındayken evlenmeyi düşünüyorum demiş,olabilir yani,oğlu da evlenince tek başına kalacak,yalnızlık belli yaştan sonra bir kadın için de hiç kolay değil,evlendirme programlarında da görüyoruz,bunun adı evlenme meraklısı mı oluyor... kimin ne zaman evleneceğini kimse bilemez, belki sizin ailenizde de olacak böyle bir durum ileride...
sizin inanç,adet ve gelenekleriniz katı belli ki, adetimizi bilmiyorlar, nişana az kişi geldiler, düğünde şu kadar altın takılmalı, evlenmeden önce mutlaka ev alınmalı, kayınvalide kız evine gelirken kapalı giyinmeli... sanki siz gelin gitmiyorsunuz da kayınvalide size gelin olarak gelmiş, kız tarafıyken her şeye ve kayınvalideye bu kadar karışıyorsunuz da, bir de gelin alsaydınız ne olurdu acaba...(toplumdaki gelin almaya bakış açısı yönünden konuştum.) bu kadar katı düşünüyorsanız bu işin sağlıklı olması çok zor bence...

çok seviyorum ama istemiyo ailem.ve istemedikleri karşı çıktıkları tüm konularda haklı olduklarını birbir görüyorum.kapalı içten bir ailede yetiştim ve tesettürlü biriyim ben.kv içime sinmiyo 2 yıl beklicem. ve 8 buçuk aydır hergün kavga.

ne kadar yanlış cümleler... sen o insanın evine gittiğinde "ben açık biriyim, bunu bile bile evime kapalı geliyor, insan azıcık açılır, olmadı önden azıcık saçını gösterir." dese ne hissedersin? insanların kıyafetinden, aile ilişkilerinden size ne? bugün sıkı fıkı olursunuz akrabanızla, yarın bir şey olur siz de bozuşabilirsiniz. yaşınız oldukça küçük geldi bana. ya da hayata olgunlukla bakamıyorsunuz.

evleneceğiniz insana devamlı annesi ile ilgili olumsuz yorum yapmanız yanlış. hala sizinle görüşmesi bile bir mucize. istemiyorsanız adamın hayatını da karartmayın bence.

ayrıca hayata, insanlara ve olaylara bakışınızı değiştirirseniz her gün kavga da etmezsiniz. ve bu kadar eşya, ev, altın meraklısı olmanız, sayılara, çokluğa bu kadar takılmanız ne kadar dar görüşlü olduğunuzu gösteriyor. belki de ayrılmanız karşı taraf için daha hayırlıdır...

Son düzenleme:
Ne kadar ilginç şeyler oluyor hayatta... Boşuna yaşamış olacaksınız onca şeyi. Çok üzücü. "Saygı" yoksa sevginin de bir önemi kalmıyor zamanla. İsabetli ve bir o kadar da geç bir karar olacak seninki. Nişanlın adına üzüldüğümü de belirtmek isterim. Kolay gelsin.

arkadaşlar ben kendi adıma söylüyorum bu konuya bi daha bakmıcam arkadaş fena halde kayınvalidesine takmış durumda açtığı konulara bakarsanız anlarsınız
yok böyle kaynana :(
kaynanam özür diledi :)
sanırım nişan atıcam filan diye bi kaç konusu var genel olarak hep kayınvalidesi üzerine yoğunlaşmış

haklisin arkadasim...

yahu burda ne kaynanalar okuyoruz ne eziyetler ediyorlar gelinlerine. senin ailen bukadar sorun çıkarmasına karşın hala kadın seni gelin olarak istiyor biraz şükretmesini bilin insanların yaşam tarzına takılıcağınıza :ssz: bende nerdeyse 1 senelik nişanlıyım benim ailem daha bikere gitmedi kvdemlere annem rahatsız tabi onunda etkisi var ama siz olsanız kesin ayrılırdınız bunun yüzündende herkes sizin gibi gelip gitme meraklısı olmaya bilir ben hiç değilim mesela ondan söylüyorum :34:

Birşey diyeyimmi size.. Kayınvalide akıllıymış ki sizin düşüncelere uyup sizin istediğiniz gibi giyinmiyor. Sizin konuştugunuz kişi 7 yaşında değil 70 yaşında siz henüz dış kapının dış mandalısınız siz kimsinizde ve nasıl bir cesaretle gidip konuşucam kendine çeki düzen versin diyebiliyorsunuz. Valla ben o kayınvalidenin yerinde olsam çoktan oğlumu dolduruşa getirip ayırırdım sizi.

Yetiskin bir insanin illaki evlenecegi kisinin ailesinden

ev araba para beklemesini aklim almiyor

E sen yapaydin birazda mal

Elenicez ev lazim vs diyorsun simdiden

Olmadi sizinkiler versin

Birak maddiyati kari koca yapin malinizi

Asla esimin ailesinden birsey almadik herseyi esimle yaptik

Aklimada gelmedi zorunda degilki

Ayrica giyim tarzina takilman ne garip

Ya oda ben kapali istemem kendim gibi olsun deseydi sen kirilmazmiydin

Sen evlilikteki mutlulugu farkli seylerde ariyorsun

Simdiden mutsuzsun evlilik daha zor olur

uzme nisanlinida

Bitir

İkinizde mutlu olacagi hayat arkadasinizi bulun

İnşallah senin gibilerden fazla yoktur şu yeryüzünde... sana ne!!! sevdiğin adamın annesi o onuda geçtim başında ki örtüyü Allah aşkı için takıyorsan eğer Allah aşkı için insanlara ılımlı yaklaşmalısın. Dinin en TEMEL DİREĞİ SEVGİ VE SAYGIDIR !

annesinin nasıl giyindiği ne seni nede aileni alakadar eder.

ayrılman onlar için iyi olacak. yazık birde nişanlın çabalıyormuş düğünü rahat yapayım diye.

sevgi olduktan sonra dağlar un ufak olur ama sen bir taşdan bile dağ kurmuşsun karşında. :19:

gene ben bir hafta önce bir konu açmıştım.ailem istemiyo diye.ne kadar sevsemde olmuyo kızlar.bu akşam bize geldi nişanlım ve ailesi annesi açık evet ama biraz insan dikkat eder bize gelirken zaten ipler gergin.kadın kolsuz kıyafetle gelmiş.herşeye gözyumdum sevgim için ama olmuyo.açık açık herşeyi yazıcam size.sizden başka kimse ile dertleşemiyorum.ailem hiç ama hiç istemedi hep haksız buldum onları. ama artı görüyorum gerçkekleri.ilk olan annesinin açık olmasıydı aile yapısı bu zamana kaar hiç birikim yapmamaları sadece nişanlımın çabalaması.sırf benim için herşeyi kabul ettiler.evet nişanlım çok çabalıyo ama olmuyo.bize gelmeleri gerektiini be söyelemeden gelmiyolar.adetleri bilmiyo ayağına yatıyo kv. nişanlımda ailem ne isterse maddiyatçı demeye başlıyo.şubatta askere gidicek ozaman kadar borçları bitireym die uğraşıyo gelince direk evlenmek için ama olmuyo.7 yıldır herşey süperdi 8 buçuk ay önce nişanlandık ve herşey değişti 2 günde bir ayrılık kelmesi girdi aramıza bi türlü huzur bulamadık anlıcağınız.ailem istemedi diye benim bildiğim erkek tarafı iyi olalım diye uğraşır ben demeden bişi yapmadı annesi inadına bide bugün bile bile kolsuz giymiş ve kadın 70 yaşında.bnm annem 45 yaşında ve tesettürlü bende tesettürlü biriyim.insan gelinim kapalı bari kısa koll giyim der bugün kolsuz giymiş.kapıdan girerken dank etti beynim napıyorum ben ya edim ailem haklı ben napıyorum dedim ece bıyu bi nişanlıma bide kv kıyafetine baktım davranışlarına.70 yaşında gibi değil afedersiniz evlenme meraklısı gibi.ailem haklı çok haklı benim iyi olmamı istiyolar.çok seviyorum hemde çok. acıda çekicem ayrılınca ama ben böyle iken hergün ağlıyorum.ailem istesin die.8 buçuk aydır istemiyolar babam anlayışlıdır ama o bile demeye başladı bugün ayıp öle giyinilirmi die.nişanlıma söyledim olmuyo diye uzun uzun yazdım.en yakın zamanda görüşüp bitirelim diye şuan uyuyo uyanınca okur.çok yakın iş arkadaşı sadıcı diyimonunlada görüştüm hep onun yanında ol yalnız bırakma ayrılınca diye.
inanın çıkmazlardayım sessiz sahipsizim nasıl atlatırım bilmiyorumm
:43:

acıkcası aılelerı karıstırmanız yanlıs suan nısanlı oldugunuz ıcın aılelerınız cok karısmıs durumda fakat ne o cocuk senın aılenle vlencek ne sen onun aılesıyle. bence kımse kımseyı dogru duzgun sey yapmasın sen kapalı olabılırsın o da oyle olabılır. evet belkı saygı gostermesı gerekıyodu gelırken ama sonucta o da dusunmus olabılır ben neden kendımı degıstrcem onlar benden kucuk gıbısıne yanı bı ton sey olmustur ınsanlar bırbırlerını kabul etmek zorundalar sonucta o konuda cok haklı degılsın aılem haklı falan yazmıssın cok ıcınızı bılemem tabıkıde ama kapalı acık terımlerını yanlıs buluyorum ben acıkcası onun harıcınde bence annesının bısey yapmaması cocugun kendının yapması daha ıyı evlenınce annesı kalkıp sana tek bı cene bıle yapamaz sonucta sız tırnaklarınızla kazıya kazıya bı gunlere gelceksınız bence 7 8 senelık ılıskıne yazık etme . eger kı aıleler hoslanmıyorsa evet gerektıgınde sadece gorusn bayram vs gıbı ozel durumlarda kımse kımseyı ayıplamaz kendı sevgıdıgın ınsandan aılelerınız ıcın ayrılmanız cok mantıksız ılıskıne yazık edersın oturun mantıklı bı karara varın hayatım

Valla arkadaşlar siz ne derseniz deyin konu sahibi arkadaş bildiğini okur bence yorum yapmaya bile gerek yok!

Cevap verenlerin %80i karşı fikirde bir şeyleri göstermeye çalışmış ama hep O nun dediği doğru.

Bence ayrılsınlar da kayınvalideyle oğluna yazık olmasın

Müstakbel kv nizin koluz bluz giymesine neden bu kadar takıldınız anlayamadım..........yani konunun geriye kalanını geçtim, nişanlınızla olan dertlerinizden çok bu hanıımın kolundan bahsetmişiniz.

Nişanlınıza acıdım. Uğraşıyor didiniyor ama size yaranamıyor. 70 yaşındaki kadına ne hakla karışıyorsunuz. Siz bir yuva kurmak değil de ailenizin içine birini dahil etmek niyetindesiniz sanırım. Nişanlınız gerçekten iyi sabretmiş. Pişman olacağınıza inanıyorum ve bunları tesettürlü biri olarak söylüyorum.

Çok ayıp 70 yaşındaki kadını kıyafetiyle yargılıyor,eleştiriyorsunuz! Açık giyiniyor diye ne koca aradığı kalmış,ne oturması,kalkması! Sizi ne ilgilendirir? Size gelirken neden dikkat edecekmiş? Siz onlara giderken ay biraz açılayım da öyle gideyim mi diyorsunuz? Onlar size saygı duyuyorsa siz de saygı duymak zorundasınız!

haddinizi gercekten asiyorsunuz

yetmis yasindaki kadinin giyim kusamini elestirecek ustelik ailecek raddeye gelmissiniz

sizemi dustu o teyzenin terbiyesini yargilamak?

ayrica sekiz ayda sekiz kez gelmisler ve bu cok az diyorsunuz

vicik vicik iliskiler istiyorsunuz

ben olsam bende sizin ortaminizda olmak istemezdim

bencede bitirin yazik olmasin

Beni de ailem yetistirdi, bende ailem gibi dar bakiyorum demissin, o yuzden buradaki yorumlari cok iyi degerlendir diyeyim once..

Cok takildigin kayinvalidenin giyim tarzi. 70 yasindaki kadin icin, bari 2 yil kopruyu gecene kadar bize gelirken duzgun giyinsin demisin. 70 yasindan bahsediyorsun. 20kusur yasindaki sen empati kur. Yarin bigun oglun acik kiz istese, kiz ailesine yaranmak icin basini acarmisin? Hadi bas acmak uc bi ornek, pardesunu yada ferace mi ne onu cikarir daha normal giderim der misin? Derim diyosan ayril..

Aileme baktim aileme baktim diyorsun. E guzelim, senin ailen degil miydi nisanlini sirf tipinden dolayi istemeyen? Sen de dindar bi kiz oldugunu iddia ediyorsun. Simdi sen degerlendir kolsuz giyinmek mi daha gunah? Allahin yarattigi kulu begenmemek mi? Kolsuz giyinmek daha buyuk gunah dersen ayril..

8,5 ayda 8 kere geldi demissin. Az bulmussun. Burda bi kac baslik okusan bile anlarsin, hem de kadin oglu istenmedgi halde ve daha koskoca 2 yil oldugu halde dugune, cok ciddi soyluyorum, cok bile gelmis. Ne konustular bu kdr cok daha 2 yil varken?? Daha konusulacak cok sey var ama hic ilgilenmiyorlar diyosan ayril..

Ev, altin birikimleri yok diyorsun. Turkiyede ki bu yasam sartlarinda hangi aile oglum, kizim hadi evleniyo demeden birikim yapabiliyo? Senin ailen birikim yapti mi kizim/oglum evlenir ev alirim diye.. 28 yasindayim, ailemin birikmis bin lirasi yoktur. Millet zor geciniyo ne birikimi? Kadin emekli hemsire demissin. Aylik aldgi 1500 lirayla ne ewi ve 2 yil kalan dugun icin ne altini bekliyosun??? Ki ewi kendiniz alacakmissin, daha nisanlin askere gitmemis, allhkorusun olum var, ayrilik var ne evi daha? Ne bu ac gozluluk?? Bu kadar madfiyatciyim diyosan ayril bencede..

Her seyi gectim, 7 yil cikmissin bu adamla. Simdi kendisinden tek bi sikayetin olmamasina rahmen yok anasi, yok parasi diye ayrilacaksin. Cok dindardin dimi? Allaha, kolsuz giyinenlerden daha cok inaniyordun?? Kolsuzu gec, askili dahi giyinirim ama senin su yaptgini yapmaya korkarim.. Bi adamin 7 yilini almissin, umut vermissin, tip, kilik kiyafet, ev, altin nedenlerinden ayrilacaksin ya, allah islah etsin ne diyim..

Hah işte bu! Helal olsun.İçimden geçenleri yazmışsınız. Ben bu kadar güzel anlatamazdım

babam anlayışlıdır ama o bile demeye başladı bugün ayıp öle giyinilirmi die :43:

Babanızın dahi nişanlınızın annesi hakkında dedikodu yapması, onun giyimine kulp takması size garip gelmiyor mu?
(Kadınların giyimi hakkında konuşan erkekler bana hep çok itici gelmiştir. Hele bir de arkasından...)

Sizin söyledikleriniz toptan bir acaip zaten, yok kadın evlenmeye gelmiş, yok bacak bacak üstüne atmış...

İyilik bakan gözde olacak biraz da.

Nişanlınız belli ki size uygun birisi değilmiş, ayrılmanız herhalde isabetli olur.

Back
X