• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmayınca olmuyo :(

Kayınvaldenin giyimi yüzünden bu şekilde düşünmeniz çok yanlış.Ben de tesettürlüyüm hem de 10 yaşımdan beri ve isteyerek.tesettürün gereğini en iyi şekilde yerine getirmeye calışırım.o şekilde katıyım bu konuda.ama başkasının giyimine karışamam,laf edemem,yani kayınvaldemin giyimi beni ilgilendirmez neden ilgilendirsin ki.herkesin bi yaşam tarzı dünya görüşü vardır,insanları oldugu gibi kabul etmek hoşgörünün ta kendisidir.

hadi kadın genç olsa çok dekolte giyiyo,ailecek alışık değiliz annem babam çok rahatsız oluyo desen bi derece anlarım.çünkü muhafazakar insanların bu tarz giyim şekli olan biriyle aynı ortamda yüzyüze olması biraz zor.Ama kadın 70 yaşında diyorsun ve sadece kolsuz giyinmiş diyorsun bence bu durumda nişanlından ayrılmanı gerektirecek bir sebep yok.Hele ki seviyorsan...

kendi değişmek istemediği sürece hiç bir insanı değiştiremeyeceğimize göre,bence kayınvaldenizi o şekilde kabullenin...

yorumları okudum çok tuhaf buldum, evlenme bence çünkü 70 yaşında kadına sen kaynanalık yapacak gibisin, siz ailecek damadı sevdik ailesini istemeyiz gibi bi hava içindesiniz oğlan size iç güvey olarak gelirse ne ala yoksa ailenin burnundan getireceksiniz belli, kv adayının yaşı geçkin yarın bi gün bakıma muhtaç olacak sen kolsuz giydin diye evine falanda almazsın ne bileyim nerden tutsam elimde kalıyo

canm ben ona kapansın demiyorum.sadece biraz dikkat etsin.yoksa ne giydiği bni ilgilendirmez.herşey zor ilerlerken kısa kollu giymesi onu rencide etmez herkes nasıl ortayolu buluyosa oda orta yolu bulsa.ben ona bize gelirken kapansın demiyorum.yada niye açık demedim.konu lütfen sapmasın.mevzu açıklık kapalılık değil sadece benm ailemi biliyo az orta yolu bulmak niyet.

peki sen onlara ya da akrabalarına falan giderken başını açacak mısın orta yolu bulmak adına?

yorumları okudum çok tuhaf buldum, evlenme bence çünkü 70 yaşında kadına sen kaynanalık yapacak gibisin, siz ailecek damadı sevdik ailesini istemeyiz gibi bi hava içindesiniz oğlan size iç güvey olarak gelirse ne ala yoksa ailenin burnundan getireceksiniz belli, kv adayının yaşı geçkin yarın bi gün bakıma muhtaç olacak sen kolsuz giydin diye evine falanda almazsın ne bileyim nerden tutsam elimde kalıyo
Yok, arkadaşın ailesi de damadı beğenmiyor.Tipine takıklar...:19:

benim kv kapalı ben 28 yaşındayım şu an bana kapan falan dese çok fena çirkinleşirim hır çıkarırım huzur kaçırım ağızlarda tat bırakmam kaldı ki 70 yaşındaki kadından bahsediyoruz,milletin akrabası giyimi birikimi sizi hiç ilgilendirmez, adama sorarlar sen ne biriktirdin bu yaşa kadar diye, neticede yıllardır birliktesiniz sen ne yaptın, bugün akrabası yok diye hor görürsün akrabası olsaydıda canıma yettiler her gün birileri geliyo bla bla bla diye dert konuları açardın ben bazen kadınları anlamıyorum gerçekten,bende 9 senelik flörtten sonra evlendim eşimden başka kimseye vay birikim var mı ne nasıl yapılacak vs demedim, bazı kızlarımızdaki mantık şu erkek ailesi düğün yapsın eşya alsın maddiyata destek olsun ama sakın ha sık sık aramasın ikide bi gelip gitmesin hiçbi şeye karışmasın

biz kalabalık bir aileyiz bişi olunca birlik oluruz söz yaptık evde iki ev açtık üst katta amcamların evde erkek bizde bayanlar oturdu.biz 50 kişiydik.nişanlım tarafı abisi ablası eniştesi annesi geldi.akrabalık ilişkileri sıfır.bunda nişanlımın bir suçu yk ama aile çevre olmadan olur mu.

diğer konularda bişy diyemeyeceğim ama evlendikten sonra o olmayan akrabaları için şükredeceksin :34: akrabaları tıklım tıklım olsa dahi ellerini cebine atcaklarını kenetlenip size evlenmek için yardım edeceklerinimi sanıyorsun arkadaşım, kuru kalabalık ve bol lafları olcaktı her kafadan bi ses hepsi ortalığı karıştırcaktı, olmadığına bence şükretmelisin , ilerde nişanlınla değilde başka biriyle evlenirsen çok akrabası olursa anlarsın canim ne demek istediğimi

e başlarda damatlarını seviyolar vs diyodu, babanne bile yorum yapıyo yahu ilginç benim babannem eşimi düğünde gördü
Yok yok.Nişanlısını arkadaşa yakıştıramıyorlar baya bildiğin tipsiz diyorlar.Ama ailesi orta yolu bulmak adına lütfederek bu çirkin arkadaşı kabulleniyor sonunda.Karşılığında da konu sahibi ne olur kayınvalidem de kolsuz giymesin diyor.Hatta bir yorumunda bakın kısa kol demiyorum ona izin veriyorum...diye yazmıştı ki beni zıvanadan çıkardı o an...

daha nişanda böle kimbilir düğün zamanı neler yaşıcam.nişanlım burdayken böyle bide askere gidince kimbilir neler olur ya düşünemiyorum bile.evet ben evlenicem ama ailemin mutsuzluklarını gördükçe mutlu olamıyorum ben.çok ama çok kötüyüm ben.

Ailen senin mutlu olduğunu gördükten sonra neden mutsuz olsun ki :44: Kvnin kıyafetine takılma, Sen tesettürlü bi annenin evladısın onu tercih etmişsin.. Herkesin yetiştirilme tarzı çok farklı.. Zaten gelmiş 70 yaşına, kusura bakmayın ama yaşlı yani 150 yasına kadar yasıcak değil ya.. (Allah bilir ama) Yani diyeceğim ufak ayrıntılara takılmayan.. Hele söz nişan zamanlarında gereğinden fazla gerginlik oluyor iki tarafta da.. Bunlar geçici şeyler :34:

Zaten ipler gerginken kv'niz kolsuz kıyafetle gelmiş, bunu yazarken ciddi misiniz? Kolsuz kıyafetle gelmek size yapılmış bir hakaret mi?İsteyen istediğini giysin bırakın. Olayın kv'nizin kolsuz bluzuyla olan bağlantısı gerçekten çok komik.

Sen kim oluyorsun da 70 yaşına gelmiş bir insanın giyimine karışıyorsun.

Kadın kolsuz giymişse ne olmuş tek sorunun bu mu ?

Arkadaş sizin yaşınız kaç başınız kaç bir de evlilikten bahsediyorsun sen daha çocuksun be ne evlenmesi.

Sevince farklı dinler kaynaşıyorken, bizde de kolsuz bluz sorun olmuş :) İbretlik bir öykü gerçekten. Nasıl bir kafa yapısıysa?

Ben de şunu sormak istiyorum hemen hemen olay hep sizin ve ailenizin istekleri etrafında şekilleniyor. Ev alınsın ,takılar alınsın, kayınvalide daha kapılı giyinsin peki sizin ne kadar büyük ve yüce meziyetleriniz var ki karşı tarafa göstermediğiniz toleransı aileniz ve siz hep kendiniz için istiyorsunuz karşı taraftan büyük bir üstünlüğünüz var herhalde eğitim olarak, tip olarak, maddi yönde, görgü, kültür yönünden hangisi yani?

sende istemiyormuşsun gibi geldi bana öyle hissettim en mantıklısı da bu niye sıkıntı çekesinki eğer çok sevmiyorsan yada çok sevsen de bana kızmasın kimse ama erkekler kadınların katlandıklarına katlanıyormu? parasızlık kv ile problemler olacak çekeceksin evlenmeseydin o benim annem diyecek yalan mı? allah bahtını güzel etsin

Öncelikle Allah yolunu bahtını açık etsin ne olucaksa hayırlısı olsun hakkınızda.. bak güzelim benim ailem doğuda doğmuş doğuda yetişmiş oranın örf adetlerine göre kişilikleri şekillenmiş fakat evlenince Türkiyenin en batısına canım memleketime göç etmişler ben ve kardeşlerim izmirde doğduk ve büyüyoruz ailem zamanla izmire ayak uydurmaya başlamış evet bi tarafları hala orda olsa bile biz kardeşlerimle okuduk meslek sahibi olduk ve biz yardımcı olduk onlara bu arada benim annemde kapalı öyle tam takır tesettür değil 55 yaşında 3 çocuklu hanım bir bayanın normal bi şekilde kapalı hali bu şekilde tabir edeyim benim nişanlım ise göçmen ve doğunun hiçbir adetini bilmiyor evet çoook zorluklar çektik ilk başta evet benim ailem alışmak için çok zorlandı hatta açtığım konulardan okuyabilirsin isteme gecem doğunun saçma sapan adetleri yüzünden burnumdan geldi vazgeçtik mi HAYIR çünkü neden ben nişanlımı seviyorum nişanlımla anlaşıyorum 3 ay çok kötü dönemler yaşadım ama kv ile hep irtibat halindeydim kendi ailemi duymak istediklerini istediklerini anlattım onlara ve kv ancak o zaman anladı tamam ailen ne istiyorsa o olacak dedi çünkü beni gerçekten seviyordu şimdi mesela annelerimiz çok iyi anlaşıyor kv açık beyaz pant falan giyer bacak bacak üstünede atar kıpır kıpır konuşkan sevecen ve çok saf bi kadın annemin açık hali diyebilirim yalnızca dış görünüş ise sorun..ha bana ve nişanlıma düşen ne; sana tavsiyem nişan süreci hele uzun sürecekse aileleri çok sık bir araya getirmeyin biizmkiler nişandan sonra sandığımı getirdiler bu akşamda biz onlara gideceğiz bide bayramda görüşülür tamam yeterli kasımda nişanlım askere gidiyor zaten kısa dönem dönüncede yuvamızı kurucaz inş bak nişanlım mesela bize gelmedi daha hiç neden çünkü benim babam aksidir ne zaman ne diceğini bilmez boşver gelmeyiversin olabilecek bir sözde kırılacak kalpten daha iyidir gelmemesi 8 ayda 8 kez bence çok bile tek sorun kv ise sakın ayrılma afedersin ama kv ile değil nişanlınla eşinle paylaşıcaksın yatağını sofranı evini herşeyini.. Allah yolunu açık etsin

Sevince farklı dinler kaynaşıyorken, bizde de kolsuz bluz sorun olmuş :) İbretlik bir öykü gerçekten. Nasıl bir kafa yapısıysa?

eee hanım kızımız sıkılmış.üniversite bitmiş nişanlısı ookul zamanlarında duygusal boşlugunu doldurmuş, şimdi gözü açılmış beğenmiyor hatun.kulanmış atıyor işte hani bazı erkeklerin yaptıgı gibi.ne diyelim dönem böyle

insanları kıyafetleriyle yargılama lütfen canım
sen ona ''70 yaşında kadın açık giyiniyo, gencecik gelini bile tesettürlü insan bari en azından kısa kollu giyer'' dersen
o da sana ''ben 70 yaşında açıksam sen de genç halinle kapalı giyinsen de en azından başını aç'' der
onu olduğu gibi kabul et
diğer konuları nişanlınla aşabilirseniz devam edin. ama sırf kolsuz bluz yüzünden bitirme bence. yazık uzun bi ilişki..
benim müstakbel kayınvalidem kolsuz bluzunu da giyer, saçını sarıya da boyar, makyajını da yapar, 5 vakit namazını da kılar.
kayınvalidenin dine bağlılığını bu şekilde ölçemezsin.
bişey daha dicem
benim annem açık. abimin kayınvalidesi başörtülü. bi kaç haftaya düğün olucak. kadın geldi anneme dedi ki, sen düğünde kim bilir ne güzel olcan açıksın, ben çirkin olucam dedi.
annem de ''ben açığım diye dekolte giycek halim yok, ama başörtülülere de güzel şeyler var gel birlikte bakalım kıyafet sana'' dedi
''istemem sen daha güzel olcan işte'' dedi dünür.
bi başka olay da şöyle oldu. annem kınada gelinin arkadaşlarına dağıtmak için şal aldı.
dünür dedi ki ''bizim taraf kapalı ben başörtü alcam onları dağıtcam'' dedi
malesef bi taraf kapalı bi taraf açık olunca bu tarz sorunlar yaşanabiliyo. bana çok saçma geliyo. neticede hepimiz müslümanız. gereksiz bu tarz şeylere takılmak.

Aman ya yine konu sahibine laf saymayan kalmamış herkes ne kadar olgun, medeni, maşallah.

Ben yazdıklarını okuyunca dinden çok da dem vurmadığını, geleneksel olarak en azından biraz saygı duyup, yaşını başını almış bir insan olarak biraz daha usturuplu giyinebileceğini ve bu durumun seni üzdüğünü çıkardım.

Bence haklısın da.

Ama arada bunca fark varsa ve bu seni çok rahatsız ediyorsa, onların yaşamını değiştiremeyeceğine göre ya sen daha ılımlı yaklaşacaksın ya da çok geç olmadan sana ve yaşam tarzına daha yakın biriyle birlikte olabilirsin.

Benim için bu konuda saçma olan tek kısım uzun zamandır tanıdıgın insanın ailesini vb her şeyini bilirsin, madem rahatsız olacaktın neden bunca zaman olmadın?

eee hanım kızımız sıkılmış.üniversite bitmiş nişanlısı ookul zamanlarında duygusal boşlugunu doldurmuş, şimdi gözü açılmış beğenmiyor hatun.kulanmış atıyor işte hani bazı erkeklerin yaptıgı gibi.ne diyelim dönem böyle

Kolsuz giyinmesi sorun ama dini bütün ailenin maddi durumu olmayan dünürlerden ev,altın vs beklemesi sorun değil :) Örf adet demesin kimse herkes çocuğuna elinden gelenin en iyisini yapmak ister ama kız tarafı bu şekilde davranırsa yapacağından vazgeçer. Çocukları için birşeyler yaparsa aileler ne ala teşekkür edilir, yapmazlar veya yapamazlarsa da diyecek birşey yok, artık 21. yy dayız devir değişti. Eşler birlikte çalışarak borçlarını da ödüyor eşyalarını da alıyorlar.

Son düzenleme:
bütün konularına baktım,fedakar seni savunan bir nişanlıdan ve şekilci ailenden balka birşey göremedim.
annesinin emekli hemşire olmasına ne kadar da çok takılmışsın böyle,bütün konularda sıkıştırmışsın araya,"annesi hemşire emeklisi-açık" diye.
Ne güzel işte,gençliğinde onca insanın hayır duasını almış kadın.Eşi öldükten sonra oğluna bile muhtaç kalmamış,kendi emekli aylığıyla kavrulur gider.Sevinmeniz gereken bir durum bu aslında.
"Ailesi birikim yapmamış,nişanlım çalışıyo." bunda rahatsız olacak bi durum mu var? Asalak olmayan her insan zaten ailesinden bağımsız evlenebilmek ister,ki nişanlın da buna çaba gösteriyo.Bak BDV geçilmiyo eşim ana babasına bağımlı konularından...Akraba çevremde çok var babasının bi ev bıraktığı insanlar.Ne yani o ev mi kurtarıyo evlilikleri?Hiç alakası yok.
"annesine beni ezdirmiyo ama ah o annesi" kimse ailesini seçemez ki.Ne güzel size destek oluyo nişanlınız,neden bunu göremiyosunuz?
"askere gitçek gelecek derken düğün iki seneye uzayacak , bekleyemem" sıkıntılı bi nişanlılık geçirdiğiniz için haklısınız böyle düşünmekte,ama siz bilmiyo muydunuz bu askerliğin 15 ay olduğunu? Ona göre askerden dönünce yapsaydınız keşke sözü nişanı.hem sarkan ay da atla deve olsa yani.Kasımdan bahara ne var ki??
ve en can alıcı nokta
" tek sorun tipi...en büyük sorun tipi" pardon ama siz prenses torunu musunuz?
Ne kadar rencide edici bişey,adamın 7 yıldır yapmadığı kalmıyo hala tipi de tipi
kirpiye yavrusu pamuk görünürmüş
sanmıyomusunuz karşıdaki annenin de oğluna "yavrum ne güzel kızlar var,bu şişmanı ne yapacan" demediğini??? "ben yıllarca çalıştım,anası evde g. göbek büyütmüş,bi de beni beğenmiyolar" ya da " bu yaşımda giyindiğim giysiye karışıyolar,ne bağnaz insanlar" demediklerini???
adım gibi eminim sevgiliniz evde her gün bunları duyuyor ama sırf siz üzülmeyin diye size belli etmiyor,ama siz maaşallah kim doldurursa hemen soluğu çocukta alıyorsunuz,sorun çıkartmaya meyilli bir insansınız.
bu şekilde çevrenizin her dediğini duyar ve benimserseniz bu nişanı atsanız da mutluluğu yakalayamazsınız.Lütfen bazı şeyleri görmemeye ve duymamaya çalışın.
mutluluklar..

Back
X