• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmayınca olmuyo :(

sinirlendim ...sanane ailene ne 70 yaşında kadının ne giydiğinden kardeşim madem rahatsızsın sevginin önüne geçiyor bunlar e ailende istemiyor ayrıl gitsin o zaman ailene uygun türbanlı bir kaynana bulun o zaman sende rahatlarsın sorunlar geçer biter

Arkadaşlar hepiniz yazmışsınız sağolun ama benm konum tamamen açıklık kapalılığa dönüşmüş.ben açık kimselere karşı değilim bu biline.Aksine benm çevremdeki tüm arkadaşlarım açıktır.Ayrıca kv ile çok sorunlar yaşadık biz konularıma baksanız anlarsınız yeni yeni aştık ve birbirimize ısınmaya başlamıştık.bana direk böyle yapması garibime gitti.çok konu açtım kv ile ama bu demek değildir ki kv ye takığım.aksine sorunlarıma halledebilmek için buraya konu açtım ben.ve sayenizde çoğu şeyi atlattık kv ile.
Ama bana böyle çok çıkışmanız yersiz.İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNSİN UMRUMDA DEĞİL SADECE BİZİMKİLERİ BİLİYO DAHA ÖNCEDE BÖYLE BİRŞEY OLDU BİLEREK ZITTINA YAPMIŞ DEMEK İSTİYORUM.NORMALDE ASLA KOLSUZ GİYMİYO.
7 yıldan bahsetmişsiniz o 7 yılda asla kolsuzla görmedim onu.ben birşeyleri toparlayıp orta yolu bulur muyum diye uğraşıyorum ama sağolun resmen beni açık düşmanı gibi gösterdiniz.ben kv yi değiştirme niyetindede hiç değilim.lütfen çarpıtmayın konuyu.sadece ailem binbir tembihle oluruna gitmeye başamışken oda aynı özveriyi göstersin istedim.gidip kapansın değil.7 yıldır hiç giydiğini görmüyoken giymesi.garibime geldi bunu bi anlatabilsem size.Bana o neler neler etti sadee nişanlımın hatırı için ses çıkarmadım ama sonradan tüm hatasını anladı ve ortayı bulduk hatta gidip elini öptüm.ve bi daha böyle şeyler yapmadı.

LÜTFEN AMA LÜTFEN KONUYU SAPTIRIP AÇIKLIK KAPALILIK MEVZUSU YAPMAYIN.ELBETTE BİLİYORDUM AÇIK OLDUĞUNU AMA YA DİRSEK GİYERDİ YA KISA KOLLU BİRDEN HİÇBİŞİ YOKKEN KOLSUZ GİYDİ.
BEN ONA KAPANSIN DEMEDİM.SADECE HERŞEY ZOR İLERLERKEN BİR ENGELDE O YAPMASIN DEDİM.NOLUR ÇARPTIRMAYIN KONUYU.
ben hayatta kayınvalideleri savunmuş insan değilim ama bu konuda haksızsın neden kabul etmemekte direniyorsun anlamadım ki?
konu açıklık kapalılık değil diyip durmuşsun da konuyu bu şekilde açan sensin. ilk mesajını alıntılayım istersen?
neden biz çarpıtıyoruz gibi görünüyoruz çözemedim
o kadar yazı yazıldı da hala kollu giyse ne olurdu diyebiliyorsun vallahi ben gerildim burada.
sen nişanlına ve kayınvalidene bir iyillik yap ve lütfen ayrılın. bunu kkda ilk defa diyorum.

ne kolsuz gömlekmiş arkadaş ayrılacak kıvama kadar getirmiş yani!

arkadaşım o zaman konuyu noktasını virgülüne kadar ayrıntılı bi şekilde yaz
ben senin bu konunu okudum sadece ve bu konuda kadının kolsuz giymesine takılmışsın
ben de dedim ki ne var bunda
sen diyosun ki konu bu değil daha neler neler var.
sadece senin için demiyorum bi çok konu var böyle, üye önce bi derdini anlatıyo. biz ona yorum yapıyoruz. onu haksız buluyoruz
bu sefer üye sizin bilmediğiniz daha neler var, siz bi tek buna takılmışsınız diyo
ee çünkü bi tek onu biliyoruz

ve son olarak şunu dicem. burda herkes senin iyiliğin için sana yol gösteriyo
eğer ki bizi dinlersen eminim nişanlınla da kayınvalidenle de çok mutlu olursun. istersen dene ve gör
biz senin mutlu ve huzurlu olarak bu yolda devam etmen için yapman gerekenleri söyledik
zaten buraya konu açmadaki amaç da bundan sonra nasıl davranılmalı nasıl bi yol izlenmeli şeklinde olmalı
ama sen belli ki kararını vermişsin. ve bizden gelen yorumlar seni tatmin etmedi
''sen haklısın bence de ayrılmalısın'' şeklinde bi cevap verseydik vicdanın rahatlıcaktı rahatla ayrılabilcektin

Kayınvaliden neden bu yaştan sonra kendini değiştirsin ki? Sırf gelinim tesettürlü, ailesi tesettürlü diye? Size gelirken giyim tarzını değiştirmesini istemeniz bana mantıklı gelmedii Benim erkek arkadaşımın ailesi de tesettürlü sayılır, rahmetli annem de öyleydi ama ben istediğim gibi giyinirim, bu ne ailemi ne de eşim olacak kişinin ailesini ilgilendirir. İkincisi aile' nin birikim yapmaması konusu maddi durumları çok iyi olsa '' biriktirilecek birşey olmazdı zaten '' normal gelirli bir aileyse şu şartlarda ancak geçinmeye yetiyor zaten. Bu konu neden bu kadar sorun oluyor anlamıyorum gerçekten? Bizde kendimiz yapıyoruz, hemde aileler biz şunu yapamayız, bunu yapamayız demediler, hatta yaptıklarımızdan haberleri bile yok. Üstelik sevgilimin babası abilerinin düğününü bir şekilde yapmıştır ama dediğim gibi hayat şartları adam daha emekli olamadı, çalışıyor. Ben üzülüyorum şahsen, bir düğün yapmak bugün en az masrafla 20-30 bin, tonlarca yükün altında ne kendi babamın ne de onun babasının ezilmesini istemiyorum. Onlar o yaşlarda o kadar borç ödeyeceğine, ben bu yaşımda Allahın izniyle hayli hayli öderim.

bize ilk yazdığın şeyler çok antipatik ve sinir bozucu geldi.şimdi farklı cümleler kurmuşsun.heralde ailenin etkisiyle ruh halin değişkenlik gösteriyor.ailenin bakış açısı çok bağnaz.onların takıldıkları şeyler,insanları aşağılamaları da(nişanlını yakıştırmamaları,tipini beğenmemeleri,kayınvalideni sırf kolsuz giydi diye ayıplamaları)dinle imanla bağdaşan şeyler değil.insanlar dini,müslümanlığı araştırmıyorlar,okumuyorlar.okusalar bilseler ve kendilerini geliştirseler bu durumda olmazdık.ama maalesef öyle bir toplumdayız ki bu ülkede senin ailen gibi müslümanlığı farklı algılayanlar var.ailene biraz mevlana felsefesi,biraz da buradaki bazı yorumları okutursan belki iyi gelir dicem amaa yok anacım bu kafa yapısı değişmez tıpkı 70 yaşındaki kayınvalidenin değişmeyeceği gibi.şimdi de aileni savunmaya geçeceksen rica ederim bunu yapma.görünen köy kılavuz istemez.sonuçta ailen biz ne desek boş.onları da diğer insanları da değiştiremezsin.

Konu biraz uzundu, her mesajı okumayamadım, yine de genel olarak göz gezdirdim.

Kayınvaliden için neler dememişsin ki? 70 yaşında kadın kısa kollu mu giyer, benim annem tesettürlü o bacak bacak üstüne atmış, yok ayıp, yok evlenme meraklısı gibi... Pes.

Başka konular var diyorsun, neler olduğunu bilemem. Ancak şu yazdıklarınla bile insanları yargılayıp, kınayıp, ayıplamışsın. Kayınvaliden "Neden bu kız tesettürlü?" diye sorun çıkarsa hoşuna gider mi? Ya da senin "Bize gelirken yarım kollu giyseydi." demen gibi "Bize gelirken başını örtmesin." dese? Sonra bu aileyle olur mu? Olmaz ama bunun kayınvalidenle bir ilgisi yok.

Sen saygı duymadan saygı bekliyorsun, olmaz arkadaşım.

canım kollu kolsuz onu geçelim tamam, ama sen kvne takmışsın... kvye takmış olmak evliliği bunalımlardan bunalımlara götürecek çok zor bir durumdur, aşamazsan hiç mutlu olamazsın daha da kötüsü eşini mutsuz edersin.

kızkardeşimin kv hepimizi evlilikten soğuttu. melek gibi kızkardeşim yüzü hüzün dolu, gözler çukura kaçmış, hep mutsuz... onu öyle görmenin üzüntüsü bizi yoruyor. iflahımız kesildi sen de ona şöyle yap böyle yap, nasıl insansın onurun yok mu demekten ama o hiç bozmadı senelerdir hiçbir şey söylemeden sessiz sessiz çekiyor garibim... alttan alıyor her şeyi, anne anne diye hala saygısını esirgemiyor ve bir tatlı dil güler yüz görmemiş.

ben de senelerce bu hikayelerin içinde yaşadığımdan kvye karşı paranoyak olmuşum. ilk zamanlar bazı hataları oldu, beni çok kırdı gerçekten ve ben affetmedim. acaba şöyle mi etsem böyle mi etsem nasıl karşılık versem derken kafayı yiyordum nerdeyse. bana şimdi bunu mu demek istedi, nasıl mesafe koyarım...

ilk zamanlar gerçekten çok başka oluyor. oğlunu paylaşmak zor geliyor belki neye uğradığını şaşırıyor. hepimiz kadınız bunu anlayabiliriz düşünürsek. bence önemli olan o dönemleri atlatabilmek, travmaya çevirmemek. ben şu an şöyle düşünüyorum, kvyle arkadaş olmak zorunda değiliz ki? ilişkimizin ne olacağı belli zaten: kocamın annesi, kocam da onun canının parçası... kızkardeşimin kvsi gibi değilse, iyilik gördükçe azan, dünyanın en iyi insanının tepesine tepesine vuran bir canavar değilse bi şekilde yaşanır gider.
özetle canım, sen kv olayını bi çöz kafanda. öyle evlen. kötü olacak diye bakma, objektif ol. kayınvalide faktörü hakkında etraftan duyduklarını gerçekten unut.

Son düzenleme:
afedersiniz de buraya konu açılsa,kv başımı açmamı istiyor diye,kıyametler koparırsınız..ama siz 70 yaşındaki bir kadından gelini içn değişmesini kapalı giynmesini beklyorsunuz.
bence de ayrılın siz,kafa yapıları uyuşmaz ailelerin...

Son düzenleme:
neden bu kadar sıkılıyorsun ki annen baban bulsun sana iyi bir eş adayı birde annesinin kıyafeti sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki dış görünüş mü önemli nerden belli kapalı ama aranızı sürekli bozacak bir kayınvalideye düşmeyeceğiniz. kapalılıkla ilgileneceğinize insanların içleriyle ilgilenin ve ayrıca 70 yaşındaki kadının nasıl davranacağına siz mi karar vereceksiniz ister evlenme meraklısı olur ister başka şey davul bile dengi dengine diye güzel bir söz var bence siz denginize varın

sinirlendim ...sanane ailene ne 70 yaşında kadının ne giydiğinden kardeşim madem rahatsızsın sevginin önüne geçiyor bunlar e ailende istemiyor ayrıl gitsin o zaman ailene uygun türbanlı bir kaynana bulun o zaman sende rahatlarsın sorunlar geçer biter

O zaman da gönüller uymaz canım, en kolayı gönüllere uyanın anasını değiştirmek (kıyafetlerinden başlayabiliriz mesela) :37:
İnsanlar '' ben '' merkezli olmasa keşke, şunu da düşünse; kayınvalidesinin konu sahibesini değiştirmeye çalışması gibi.. Hoş mu olurdu?

Ki annemin kuzeni, gelini tesettürlü diye istememişti düşünün ne kadar yanlış bir düşünce, benimseyememişti 2 tane torunu var ancak benimsedi gelinini. :ssz:

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepiniz yazmışsınız sağolun ama benm konum tamamen açıklık kapalılığa dönüşmüş.ben açık kimselere karşı değilim bu biline.Aksine benm çevremdeki tüm arkadaşlarım açıktır.Ayrıca kv ile çok sorunlar yaşadık biz konularıma baksanız anlarsınız yeni yeni aştık ve birbirimize ısınmaya başlamıştık.bana direk böyle yapması garibime gitti.çok konu açtım kv ile ama bu demek değildir ki kv ye takığım.aksine sorunlarıma halledebilmek için buraya konu açtım ben.ve sayenizde çoğu şeyi atlattık kv ile.
Ama bana böyle çok çıkışmanız yersiz.İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNSİN UMRUMDA DEĞİL SADECE BİZİMKİLERİ BİLİYO DAHA ÖNCEDE BÖYLE BİRŞEY OLDU BİLEREK ZITTINA YAPMIŞ DEMEK İSTİYORUM.NORMALDE ASLA KOLSUZ GİYMİYO.
7 yıldan bahsetmişsiniz o 7 yılda asla kolsuzla görmedim onu.ben birşeyleri toparlayıp orta yolu bulur muyum diye uğraşıyorum ama sağolun resmen beni açık düşmanı gibi gösterdiniz.ben kv yi değiştirme niyetindede hiç değilim.lütfen çarpıtmayın konuyu.sadece ailem binbir tembihle oluruna gitmeye başamışken oda aynı özveriyi göstersin istedim.gidip kapansın değil.7 yıldır hiç giydiğini görmüyoken giymesi.garibime geldi bunu bi anlatabilsem size.Bana o neler neler etti sadee nişanlımın hatırı için ses çıkarmadım ama sonradan tüm hatasını anladı ve ortayı bulduk hatta gidip elini öptüm.ve bi daha böyle şeyler yapmadı.

LÜTFEN AMA LÜTFEN KONUYU SAPTIRIP AÇIKLIK KAPALILIK MEVZUSU YAPMAYIN.ELBETTE BİLİYORDUM AÇIK OLDUĞUNU AMA YA DİRSEK GİYERDİ YA KISA KOLLU BİRDEN HİÇBİŞİ YOKKEN KOLSUZ GİYDİ.
BEN ONA KAPANSIN DEMEDİM.SADECE HERŞEY ZOR İLERLERKEN BİR ENGELDE O YAPMASIN DEDİM.NOLUR ÇARPTIRMAYIN KONUYU.

Kimsenin konuyu saptırdığı yok, gayet yerinde yorumlar yapılmış. Konu sen nereden açtıysan oradan devam etmiş.

Daha önce pek çok konuyu burası sayesinde atlattık demişsin, ne güzel. Madem böyle bir güvenin var, yine burada yazılanlara kulak ver, "bana çıkışmayın" deme. Hala kol konusunda ısrar ediyorsun. Kısacası şudur; kayınvaliden önceden ister giymiş olsun ister giymemiş olsun, kimsenin ona laf etmeye hakkı yok. Bu konuda önceden laf edildiyse ya da bir tavır farkettiyse kadın inadına yapmış da olabilir evet, haksız da sayılmaz. Sanki kadın çıplak gelmiş gibi tepki gösteren ama buna anlayış bekleyen anlayışta hata var.

malesef öyle cnm herşeye bişi ifade ediyorum ailede ve bu bni yıpratıyo.kafaya takma huyum olmasa ama işte herşey rahatsız ediyo bni.her söyledikleri.amaan netakıcam diyemiyorum bi desem keşke.

Takabilirsin, düşünebilirsin ama yine de haksızsın

İnsanın kendi kendine ettiğini kimse kimseye edemezmiş, ona taktım, bunu düşündüm ömür boyu didinirsin, kayınvalidene de bir şey olmaz kendi kendine tepinirsin, biraz daha zorlarsan kaybedersin.

Bu kadar insan sana bir şeyler anlatmak için çabalıyor hala aynı yerdesin, bir sorunun olduğunu kabullenmeli ve onun üzerinde düşünmelisin. Hala şekilci değilim diye ısrardasın ama maşallah kadının bacak bacak üzerine atmasına bile olmayacak lafı ettin, bize bir şey demene gerek yok, al takkeni önüne düşün !

O zaman da gönüller uymaz canım, en kolayı gönüllere uyanın anasını değiştirmek (kıyafetlerinden başlayabiliriz mesela) :37:
İnsanlar '' ben '' merkezli olmasa keşke, şunu da düşünse; kayınvalidesinin konu sahibesini değiştirmeye çalışması gibi.. Hoş mu olurdu?

Ki annemin kuzeni, gelini tesettürlü diye istememişti düşünün ne kadar yanlış bir düşünce, benimseyememişti 2 tane torunu var ancak benimsedi gelinini. :ssz:

olmaz dı tabi o zaman da bangır bangır burda kaynananam türbanıma karışıyor diye dert yanardı valla uğraşamıcam kendi hayatı ailesinin kararları bulsun kendine göre

annenin kuzenide yalnış yapmış ama insanların kafasının içindeki düşünceyi görmek istediği şeyleri değiştirmek zordur bilrisin

olmaz dı tabi o zaman da bangır bangır burda kaynananam türbanıma karışıyor diye dert yanardı valla uğraşamıcam kendi hayatı ailesinin kararları bulsun kendine göre

annenin kuzenide yalnış yapmış ama insanların kafasının içindeki düşünceyi görmek istediği şeyleri değiştirmek zordur bilrisin

Bilmem mi? Bana göre önce insanlık, tesettürlüymüş değilmiş hiç önemli değil..
Arkadaşımın annesi de tesettürlü değil, kadın her türlü giyinir. Ama kayınvalidesi? Türbanlı bir bayan, ne yapsın şimdi arkadaşım kayınvalidesine bize gelirken baş örtünü aç demesi ne kadar mantıklı? Ya da arkadaşıma annen bize gelirken bize uygun şeyler mi giysin desin?

Hangi hakla ve kim olarak üstüne vazife görürsün böyle şeyleri? :ssz:

Bilmem mi? Bana göre önce insanlık, tesettürlüymüş değilmiş hiç önemli değil..
Arkadaşımın annesi de tesettürlü değil, kadın her türlü giyinir. Ama kayınvalidesi? Türbanlı bir bayan, ne yapsın şimdi arkadaşım kayınvalidesine bize gelirken baş örtünü aç demesi ne kadar mantıklı? Ya da arkadaşıma annen bize gelirken bize uygun şeyler mi giysin desin?

Hangi hakla ve kim olarak üstüne vazife görürsün böyle şeyleri? :ssz:

elbette kimsenin böyle bir hakkı yok kim nasıl isterse öyle giyinir... de bana niye soruyorsun bunları :31:

Konu açık - kapalı noktasına getirmeyin diyorsunuz ama açtığınız konuda temel tartışma noktası bu görünüyor.

Başka sebepler de olabilir ancak siz buraya konu açıp açıklamadığınız müddetçe biz bilemeyiz, öyle değil mi ?

Siz hatanızı kabul etmek istemiyorsunuz bir türlü.

Şöyle düşünün sizin aileniz belli ki muhafazakar ancak nişanlınızın ailesi bu görüşte değil yahut sizin kadar muhafazakar değil diyelim.

Siz kadına kapalı giyin baskısı yaparken iyi hoş, peki bu kadın size ben tesettürlü gelin istemem aç başını dese tepkiniz ne olurdu ?

Ayrıca kolsuz bluz ne zamandan beri terbiyesizlik sayılıyor anlamadım.

O zaman ben de terbiyesizin en önde gideni oluyorum :26:

İnsanların giyimini hele ki anneniz yaşındaki bir bayanın giyimini böyle yargılamanız, farklı anlamlara yormanız hiç hoş değil..

Herkes karşısındakine anlayış göstermek zorunda.

Onun sizin başörtünüze karışma hakkı yok, sizin de onun giyimine..

elbette kimsenin böyle bir hakkı yok kim nasıl isterse öyle giyinir... de bana niye soruyorsun bunları :31:

Yok sana sormuyorum canım en son alıntılama üzerinden gitmişti ya, direkt normal yoruma bağladım yoksa soru sorma amaçlı değil yani.
:1::34:

Son düzenleme:
Sen ve ailen,çevrenizdeki herkes size göre yaşasın,sizin dediğiniz doğrultuda hareket etsin,bir de desinler olsun.Mileet ne der kaygısıyla hareket etsin istiyorsunuz. (daha önceki konularından da bu sonucu çıkardım)70 yaşındaki insanı siz mi değiştireceksiniz.Veya bir insanın yaşam tarzı,alıştığı hayat,tavrı,tarzı bellidir,o yaşa gelene kadar kemikleşmiştir artık.Sen ailenle akrabalarınla kalabalıksındır içli dışlısındır,onlar da öyle olacak diye bir kaide mi var.Kolsuz giyiyor diye dikkat edecekmiş.Niye namussuzluk mu yapmış.SEn ve senin ailen kapalı diye,göstermelik mi kapatacak kendini.Bir insanı,inandığı şey için,görüntüsü için,malı mülkü için,kılık kıyafeti için yargılayan,derecelendiren hiiiiiç müslümanlıktan bahsetmesin derim her zaman.Nice kapalı ailelerin oğullarından dayak ve hakaret yemiş boşanmış gelinler de görüyoruz.
Sen bence ayrıl ve kendi aile yapına göre birini bul.

Back
X