OLMAZ böyle komşuluk..........

• Konu Sahibi Konu Sahibi REYYAN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
R

REYYAN

Ziyaretçi
dostlarım ablam ev aldı :hulya: bir seneyi geçti .taşındığı zaman bir iki daire komşusu hoş geldine uğradı .şimdi aradan koca bir sene geçmiş diğer geri kalan 25 daire hoş geldine gelcekmiş boshayallersmile
ablam kabul etmek istiyor ama bana biraz ters geldi kabul etme diyorum bayanssulusmile
ay BÖYLE KOMŞULUK OLURMU birkez uğrayıp hoş geldin komşum bir ihtiyacınız varmı nasılsınız yada ihtiyacınız olursa bekleriz filan demesinler :sinifsinif: eh 2.kış gelmiş canları gezecek yer aramış hatırlamışlar .ben böyle düşünüyorum sizler ne düşünürsünüz bu durumda kabul etsinmi etmesinmi....kaydirigubbakcemile5

Eskiden miş komşuluk maaleseff 3 yıldır oturuyorum bir tane komşum gelmedi hoşgeldine düşündüğün zaman onlarada bazen hak vermiyor değilim ortam kötü kimin ne olduğu belli değil
Annemler de böyle birşeyle hiç karşılaşmamıştım gece kek yaparlar çağırılar hadi gelin kahve içelim derler vb... böyle büyüdüm dolasıyla benimde tuhafıma gitmişti ama alışttım artık

kabul etsin canım. ne var ki bunda...
artık genelde üzerinden epeyce zaman geçince gidiliyor. eskidenmiş o mahalleye her taşınana yardım etmek konuşmak. apartmanda komşuluklar daha az. bazı yerlerin komşulukları çok iyi olabiliyor amagenelde az işte. ben 9 aydır şuan oturduğum apartmandayım 15 daireyiz. kimse gelmedi hala. kaşılaşınca merhaba deriz o kadar.

Belki çalışan insanlar...Belki çoluk cocukdan vakit bulamadılar...
Belki pat diye gelmeyi sevmiyolardır...Ve bir cok sebeb ardı ardına sıralana bilir...
Ne var yani bunda... Gelsinler :hulya:

Çalışan,çocuklu kadınlar ayarlayamamıştır kendilerini.Madem gelmek istemişler geri çevirmek olmaz.:CüvCüv:
Bize de gelmişlerdi,3 -4 kişi gelcez dediler ,20 kişi oldular.ohaoldumsmileDuyan gelmiş,duyan gelmiş...Ton ton teyzeler vardı yaşıtlarım yoktu hiç .Evi gezdiler ,fotoğraflara baktılar,gittiler.kaydirigubbakcemile3

sevgılı komsucum yahu senı evde bulana aşk olsun bıkerem..:hulya:
sımdı dedıgın gıbı tum sıtedekıler ıle can cıger kankayımdır..
annemın yasında olmalarınaragmen super anlasırım bıgun evden cıkmasam evı ararlar nerde bu kız dıye..yaşıyommu bana bakarlar allahımhıc ayrılmak ıstemem burdan guclubacismile
nese allahdan ust katımdakı gazetecı bey ın ev boş evlenırsem anamın ustune cıkıcam kaydirigubbakcemile3 ..
sevgılı konu sahıbesı bence onyargılı davranıyosunuz bı tanıyın derım..
komsuluk olmadan zor olur hayat bana gore..

bu kadar mesele yapacak birşey değil bu..?
Gelsinler ne var,herkes ancak bir araya gelebilmiştir,tek tek gelmelerinden iyidir.

eskisi gibi komşuluk gerçekten yok artık.
helede büyük şehirde yaşıyorsanız dahada zor oluyor.
ben küçük bir yerde yaşadığım için apart.dakiler
taşındıktan 3-4 ay sonra hemen geldiler.

bence ablan kabul etsin
bir gün yorulacak ama olsun
kolay gelsin.

ablamla konuştum kabul etti şimdide bir komşu hastalanmış daha sonraki hafta demişler bende bundan sonra hiiiiiç kabul etme dedim..benimde komşularım var hepsi şeker şerbet kardeşim ne bu bir sene olmuş şimdide haftaya olur canım ay inanamıyorum nasıl bu kadar sakin olur diyorsunuz böyle komşuluk eksik olsun

Niye bu kadar tepki veriyorsun anlamadım eyyancım..
Olabilir çok normal.. Artık herkes kendi hayat gailesine düşmüş durumda.. Belli ki hepsi birarada gelmek istemişler.. eee 25 kişinin uygun olacağı tek bir gün ayarlamak zor...
Sonuçta biröok başka sebep olabilir...
Biz de apartmanda topu topu 4 daireyiz ama 1 sene sonra birbirimize gidip gelmeye başladık.. ılla taşınır taşınmaz gelinecek diye bi kural yok...

annemlerle eski oturduğum evde çok eskiydik. bütün apartman birbirini tanırdı. yeni biri taşındığında hep beraber giderdik hoşgeldin demeye.
ama şimdi 3,5 yıldır oturduğum apartmanda biri taşınsa haberim olmaz çünkü çıkan kişiyi de tanımıyorum.
12 daireden 3-4 tanesiyle selamım var o kadar.

hee bende istemem taşındığımda tanımadığım bir sürü insan evime doluşsun.
önce 1-2 muhabbet edelim sonra belki ama tanışmadan istemem..lmaz:

Bence ablan bunada sukur desin kabul etsin. AH ah ben avustralyadayim 7 ay oldu tasinali burda yan komsumun suratlarini bile bilmem. Komsuluk denen hic bir sey yok. Yabanci memleket. Herkes kendi havasinda.

gelecek olan insanlara gelme denilir mi ayol
onlar 1 sene de gelmemiş ayıp etmiş
kabul edilmezse daha büyük ayıp bence

Bencede gelene git demek olmaz..
Ama onlarda bi garipmiş bari oturmaya gelicez deselermiş h.geldin yerine aradan koca ili kış geçmiş nihayetinde...

gelmesinler demeniz bi garip olmuş yani .. olsn bakmışlardır ablan sessiz sakin iyi biinsan bi kötulunu görmemişlerdir..hadi gidelim demişlerdir..

bende arıza komşunuz var sandımda daldım konuyaa..

benm yanımda var bitane komşum Allah duşman başına versin öle komşu
kar yağdı buraya adam evinin ustundeki karları benm pencerenin önune doldurdu..
ayrıca çirkefmi çirkef insanlar böleleri hemen gelse nolur 1 sene sonra gelse nolur...

dua edin inş ii birileridir..

ablam ve ben biraz farklı düşünüyoruz bana bu kadar zaman sonra gelen bundan sonrada gelmesin ama ablacım hiiiiiç aldırmaz ben onlarla görüşmem onlar ancak meraktan gelyor diyor ben yıllarca memleket memleket dolaştım ne insanlarla tanıştım ben galiba o eski komşulukları arıyorum.komşuluğa önem veriyorum

günümüzde komşuluk kalmadı kısaca tv. internet araya kocaman duvarlar ördü o sanal dünya insana iazletecek bağlayacak birşeyler buluyor...doğrumu kızlar

bi senedir hoşgeldine gelmek istiyoruz diyem komşularımızı çağırmadık sempatiksalakcinni
sevmediğimizden değil ama biz öyle sıkı komşuluk ilişkilerini sevmeyiz hiçte sorun etmeyiz. mesafe herzaman iyidir. 25 kişide otursun evinde gelceksede teker teker gelsin

haklısın canım ne deyim şimdi görünce slm versin yeter böylesine...

aman eksik olsunlar.
bende buraya ilk taşındığımda bir kaç kişi hşgeldine geldi,bidahada uğramadılar,çok yadırgamıştım.
şimdide iyikide gelen giden kapı komşum yok diyorum BENıM KAFA DENGı ARKADAŞLARIM YETER BANA.KOMŞUCULUK OYNAMAYI SEVMıYORUM...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…