Ölmeden miras paylaşımı.

esmerlice

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2018
143
115
18
31
Gelecek kötü yorumları şimdiden umursamayacağımı söylemek istiyorum. Son konumu okuyanlar bilir, annem tarafından ağır darp edildim. Bıçaklı saldırıya uğradım ve evi terk ettim. Yeni evleneceğim ve (henüz çalışmıyorum mezun değilim) bütçem yok. Annem ağır şekilde sinir hastası. Ve çoğu zamanda kafasında kurup yasanmış gibi olayları anlattığını biliyoruz. Örneğin evimizde bir şey kaybolsa bana senin arkadaşların gece gelip alıp gittiler diyor. Yani şizofreni olduğundan şüpheleniyorum. Kısa keseceğim, annem ölmeden mirasın paylaşılması gibi bir durum olabilir mi? Kendisiyle bir daha görüşmeyi düşünmüyorum. Sağı solu belli olmayan bir insan(!) Kendince beni cezanlandırmak için beni bir şeylerden mahrum bırakmak isteyebilir. Bugüne gelene kadar çok dişimi sıktım. Pazar alışverişe bile çıkmazdık ve her şeyden çok mahrum kaldım. O bir şeylere sahip olsun diye hep kendimden ödün verdim. Buda sorun değil, evlat ayrımı yapılması beni çok yıprattı. O yüzden bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.

Hayır, kendisi ölmeden mirası üzerinde hak iddia edemezsiniz. Miras bir hak bile değil bir beklentidir yasal olarak, anneniz ölene kadar neler olacağını bilemeyiz, malının tümünü elden çıkarabilir veya sizin açınızdan mirastan çıkarma veya mirastan yoksunluk sebepleri oluşabilir, belki de ölse bile mirasçısı olamayacağınız birinin muhtemel mirasını şimdiden paylaşamazsınız. Kendisinin de rızası varsa ivazlı mirastan feragat yapabilirsiniz. Yani şimdilik x miktar alıp ilerde doğacak tüm miras haklarından vazgeçmeye hazırsanız ve o da kabul ediyorsa noterde mirastan feragat sözleşmesi yapabilirsiniz.

Akıl saglıgınınn yerinde olmadigina dair rapor alınırsa ancak baska turlu olmaz

Akıl hastası, manyak bir şizofrenin(!) parasına da ihtiyacın yoktur diye düşünüyorum.
Tabi miras için deli raporu falan aldırmaya çalışmıyorsan annene...

ölmeden miras paylaşımı diye bir şey olmaz fakat anneniz yaşarken kendisi paylaştırırsa olur. o paylaşımı da siz beğenmezsiniz ölünce dava açarsınız( tabi siz annenizden önce ölmezseniz) eşit dağılım olur.bir diğer ihtimal ise annenizin akıl sağlığı yerinde değilse malı mülkü siz ve kardeşleriniz yönetebilir tabi doktor raporu ve mahkeme kararıyla. yapabilecekleriniz bunlar diye biliyorum.ama kendi kalbimle cevap verecek olursam: önce bu anneyi tedavi ettirirdim belli ki psikolojik olarak baya ağır hasta.iyileşmeye başladığında size davranışı da düzelecektir. onu bu şekilde bırakamazdım.ya da gerçekten görüşmek istemiyorsam durum o kadar vahimse bir anne kız bağı yoksa aramızda mirasıyla da hiç ilgilenmezdim kime bırakırsa bıraksın.

Son düzenleme:
Anneniz sağlığında yani hayatta iken ve sağlıklı beden ve ruh yapısına sahipken mallarını kendi tasarrufunda istediğine verebilir.

Anneniz yaşıyorken mallarını pay etmesi durumu da yine annenizin kendi rızasında yapılabilir. Bu da miras paylaşımı değil satıştır/bağıştır.

Noterde vasiyetname düzenlemesi ya da malların devri gibi durumlarda sağlıklı olması beklenir. Mal devrinde şart olmasa da şüpheli durumlarda sağlık raporu istenir.

Annenizin ruh sağlığı yerinde değil iken satış olursa bununla ilgili dava açabilir ve kazanabilirsiniz.

Annenizin ruh sağlığının yerinde olmadığı raporunu psikiyatri bölümü bulunan bir devlet hastanesinden alarak ve kendisine vasi atanması yoluyla (yani onun sağlığı yerinde değil onun yerine işlerini şu kişi görecektir) alabilirsiniz.

olumsuz yorum yapmaktan alamayacağım kendimi. bu kadar kötü bir anneye sahipsen malına da göz dikme? şizofren dediğin birinden gelecek mirası neden istiyorsun ki?
İnsanların neler yaşadığını bilemeyiz.
Para mal mülk içinde yüzüp, şampuan almayan, saç kestirmeyen, evine masraf olur diye misafir çağırmayan insanlar var. Bunlar çocuklarda çok yara açıyor. Arkadaşı evlilik arefesinde annesi bıçakla yaraladı mesela.
Çocukluğunda bu tarz şeyleri yaşayan biri mirastan feragat mi etsin? Çok kişi de beğenmiş yorumunuzu demek ben yanlış düşünüyorum. Yanlış anlamayın bana ilginç geldi.

annesini savunmuyorum. önceki konusunu okumadım ama özet geçmiş yaraladığına dair. asla savunmuyorum şahsen ben böyle bir anneye sahip olsam kaçıp kendimi kurtarmaya bakarım açıkçası mirasını da gözüm görmez kabul de etmem.

konuyu detaylandırır mısın??
istediğin mal mülk anneye mi ait?? eğer öyleyse dediğin zor yani. yaşayan birinin malını mülkünü alamazsın. doğrusu da bu hukuken.
ama mal mülk babadan kalmaysa alabilirsin?? ya da baba nerde bu konu da?? baba hayattaysa onunla bir konuşsan

akıl sağlığı ile ilgili rapor olursa vasi tayin edilir sanırım sonuçta yine de ölmeden miras paylaşımı yapılmaz.
hayatından sileceksen mirasını da istememelisin bence.
darp raporu aldın mı? şikayet ettin mi?

Akıl hastası, manyak bir şizofrenin(!) parasına da ihtiyacın yoktur diye düşünüyorum.
Tabi miras için deli raporu falan aldırmaya çalışmıyorsan annene...
Bir önceki konumu okursanız sevinirim.

Madem annen bu derece pskopat .
Onun parasından sanane ?
Çık git hayatından .

Bence bosver. Alsinlar o mirasi ........... sen kendi hayatina bak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…