Ölmek istiyorum :'( dismorfofobi

Peki ne olsa kendinizi güzel hissedersiniz ,atıyorum saçlarınızı boyatsanız mı ya da estetik müdahaleler mi, öncelikle sizin kendinizi güzel bulmanız önemli

Bence senin hastaliginin temeli kkda atildi. Sarisin paylastigin resimler o kadar elestiriliyordu ki etkilenmissin demek ki.
Ben de nasil bu kadar elestidildigi halde resmini kaldirmiyor diyordum. Ozguveninin cok yuksek oldugunu dusunuyordum.
Demek ki bu kadar yuksek ozguven bile yikilabiliyormus.
Insanlarim gorunusune umarsizca yorum yapanlar umarim biraz olsun ders alir.
yok cnm kesinlikle etkilenmedim hiçibi kötü bişey demedi sarı saçın bana yakışmadıgını söylediler cocuklugumda atıldı temelleri böyle bir soruna dönüşte depresyon belirtileride var bende içimde öküz gibi bir sıkıntı flan tek başına değil yani.

İlaçlar etkisini ancak gösterecek, tedavinizi şakın olmuyor diye aksatmayın.
Güzellik göreceli bir kavram. Aklınıza çirkinim gibi düşünceler kendiliğinden düşse de bilinciniz her şeyi yenebilecek kadar güçlüdür.
Ne güzeller var iki bakar üçüncüde sıkar, önemli olan kültürlü, bilgili, kendini gerçekleştiren bir birey olmak. O zaman o kadar çekici olursunuz ki yanınızda dünya güzeli otursa sizin ışığınızdan sönük kalır. İlgi alanlarınızı genişletin. Okuyun, gezin, sosyalleşin. Yabancı diliniz yoksa dil öğrenin, hatta bir değil birkaç dil bilin. Ufkunuz genişlesin. Tedavi ile birlikte bu karanlıktan çıkarsınız o zaman.
çabalıyorum ben maneviyata daha cok güveneiyorum sıkıca sarıldım.

Şaka gibi ya. Bazı kullanıcıların cevaplarını okurken gözlerim kanadı. Teselli verirken bile kötüyü örnek vere vere teselli vermişsiniz.

Azıcık empati arkadaşlar. Gerçekten empati. Kadın, beni güzel olduğuma inandırın demiyor. Hastalığım var diyor. Gündüz kuşağı programına katılan kadınlar gibi davranmayın.

Umarım konu sahibi bu hastalığı yener. Psikolojik bir şey ama bunu hipnoz vs. yöntemiyle de çözebilirler. Psikolojide böyle bi şey olduğunu biliyorum.

Maalesef, insanların suçu bu. Herkes, bir şeyler hakkında fikir sahibi olsa da bunu dile getirmek zorunda olmadığını öğrenebilse keşke.

Çok kilo almışsın, çok zayıflamışsın, yok çökmüşsün, yok bakımsızsın... Sana ne yahu. İstediğini yapar. Ama milletimizde, insanımızda karışmama huyu yok ki. Karışmazsa çatlar. İlla, fikir verecek, çenesini tutamaz...
maalesef pskiyatriye gerçek hastalar değil onlaın hasta ettikleri gidermiş beni anladıgın için teşekkür ederim cnm

Öncelikle profesyonel destek almışsınız, ilaç kullandığınızdan bahsediyorsunuz, bu önemli bir adım. Ben de benzer bir durum yaşadım, banyoda elimi yıkarken kafamı kaldırıp aynada kendimle gözgöze gelmek istemediğim zamanlar oldu. Evden günlerce çıkmadım, nasılsa çok çirkinim deyip bakım yapmadım kendime. Biraz daha yaşım ilerleyince ne kadar çirkin olacağımı düşünüp inşallah o yaşa gelmeden ölürüm diye dualar bile ettim.

Uzman yardımı almadım, sizinki kadar ciddi değildi durumum, hala bazı şeylerden keyif alabiliyordum. Kitap okumak gibi mesela.

Kitap okumaya odaklandım, kendimi dışarıda kitap okumaya yönlendirdim, sonra havalar güzelleşince açık havada sahilde okumalar yaptım, yeni insanlarla tanıştım, yeni ortamlara reddedilme korkum olmasına rağmen girdim. O ortamlarda kabul gördükçe daha da mutlu oldum. Şimdi güzelim ya da çirkinim gibi konulara takılmıyorum. İnsanların ne düşündüğü umurumda değil. Kiloluyum, kilo vermeyi yalnızca genetik nedenlerden dolayı korktuğum şeker hastalığına bulaşmamak için istiyorum. Bir de beğendiğim bir kaç kıyafet var, onları giymeyi çok istediğim için :)

Lütfen öncelikle tedavi olduğunuz uzmana güvenin, eğer başarısız olduğunu düşünüyorsanız şansınızı başka bir uzmanla da deneyin. Ama sizin çabanız da çok önemli. Hayatta keyif aldığınız tek birşey bile olsa onu bulup ona tutunun. Spor olabilir, bahçe ekmek olabilir, yemek yapmayı öğrenebilirsiniz, kurslara gidebilirsiniz; her ne olursa olsun, tutunmaya bakın. Zorlayın kendinizi, denemekten zarar gelmez değil mi :) Eminim size hayatı sevdirecek birşey bulacaksınızdır. Bol şans dilerim.
eminim cnm Allah hangi derde şifa vermemiş ki bana da verecek buna inanıyorum elimden gelen çabayı esirgemiyorum iyi ki varsınız arkadaşlar.

Bu konuyu senin açtığına inanamıyorum Turkish Delight Turkish Delight , açtığın konuları biliyorum, fotolarını görmüştüm gerçekten çok çok güzel bir kadınsın, karakteristik yüz hatların var. Rabbim tez zamanda şifa versin ve toparlanırsın inşallah
Canım benimki hastalık depresif bir süreçteyim ve düşüncelerim bozuldugundan sağlıklı düşünemiyorum yoksa benim düşüncelerim değil bunlar.

canim ben seni anliyorum, istemsizce kafana takiyosun Hayati kendine zindan ediyosun....
Yorumlarini okudum, sürekli benim elimde degil ben degil düsüncelerim gibi cevaplar veriyosun.
Ben buna katilmiyorum, sen cabalaman gerekiyoki aldigin ilaclar terapiler ise yarasin.
Sürekli elimde degil diye yasarsan zaten düzelmez. Düzelmek sadece ve sadece senin elinde. O düsünceler geldikce kafani baska seylerle oyala... eger iyi gelcekse özeldende yazisabiliriz.

maalesef bu bir takıntı, dunyanın en guzel kadını bile olsa beyindeki o dusunceler gitmiyor. böyle bir dismorfia yasayan bir arkadasım daha vardı. sebebi cok onceden yasadıgı bir olaymıs. ben de aynı sekilde surekli burnumu yaptırıcam dudagımı yaptırıcam su botoks su dolgu su estetik inanılmaz bir sekilde takmıstım. kaç doktora gittim hicbiri yapmadı cunku gercekten su an anlıyorum yuzum zaten estetikli gibi. hatırlıyorum milyarlr harcıyordum makyaj yaparken kendimi bambaska birine cevirmek icin aldıgım seyler malzemeler takma kirpikler o bu.. ama insan kendisi neye inanırsa o sekilde yasıyor ve konu sahibininki hastalık artık bu kendi kendine telkinlerle ya da cevrenin söyledikleri ile iltifatları ile estetik yaptırsa bile degisecek gececek bir sey degil. benimki sadece instagram deformasyonuydu belki de ama benim bile seneler surdu atlatmam sadece sosyal bir gorunmez baskıdan dolayı bunları yasamıs olsam bile. hepsi geciyor, birinin daha kolay birinin daha zor, birinin ilacla birinin terapiyle ama hafifliyor azalıyor ve geciyor.
ben tedavimi aksatmadan devam edeceğim bende düşüncelerim gittiği zaman dahi göğsümde yumru gibi tıkanmışlık hissi yaşıyorum depresyonda varmış uzmanımın deiğine göre.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben bu durumun çocuklukta yaşanan olaylarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Ben esmer bi kızım ve küçüklüğümde arkadaşlarım hep dalga geçtiler benimle, akrabalarım ailem hep karaböcek, kara üzüm gibi hitap ederlerdi bana:) tek kaştım ve pek sevimli bi çocuk değildim açıkçası. Ben liseye başlayana kadar hep kendimi çirkin hissettim esmer olmam ve kaşlarım yüzünden. Bi de şanssızlık bu ya yakın arkadaşlarım hep sarışın ve güzel kızlar olmuştur anasınıfından beri. Bende de kıskançlık oluşmuştu tabi. İnanılmaz kafaya takmıştım kendimi çok çirkin ve şanssız hissediyordum. Peki ben bunu nasıl yendim? Ortaokulun sonunda sbs sınavına girdim türkiye derecesi yaptım, bir sürü etkinliğe katıldım, kendimi geliştirdim sosyalleştim. Daha sonra üniversite sınavında güzel bir sıralamam oldu. Kurslara gittim. Çevremdeki insanların bana davranışları değişti. Kendimi daha başarılı ve sosyal hissetmeye başladım. Yani kendime değer vermem için tek sebebin güzelliğim olmadığını fark ettim. Bu arada kaşlar alındı, boyum uzadı 1.75 boyunda 90 60 90 bir kız oldum. Daha dün tanımadığım iki kadın yolda ne kadar güzelsin manken olsana sen dediler :) Ama artık umurumda mı? Değil. Benim kendime verdiğim değerin dış görünüşümle alakası yok çünkü artık. Belki siz de başka alanlarda kendinizi başarılı ve yeterli hissederseniz, dış görünüşünüzü kafaya takmaktan vazgeçersiniz. Bu kadar uzun yazmamın sebebi sizde kendi eski halimi görmem. Eskiden dert ettiğim şeyleri dert etmiyorum artık. Hala etrafta benden güzel bir ton kız var ama eskisi gibi kafaya takmıyorum. Bunu normalleştirdim.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben bu durumun çocuklukta yaşanan olaylarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Ben esmer bi kızım ve küçüklüğümde arkadaşlarım hep dalga geçtiler benimle, akrabalarım ailem hep karaböcek, kara üzüm gibi hitap ederlerdi bana:) tek kaştım ve pek sevimli bi çocuk değildim açıkçası. Ben liseye başlayana kadar hep kendimi çirkin hissettim esmer olmam ve kaşlarım yüzünden. Bi de şanssızlık bu ya yakın arkadaşlarım hep sarışın ve güzel kızlar olmuştur anasınıfından beri. Bende de kıskançlık oluşmuştu tabi. İnanılmaz kafaya takmıştım kendimi çok çirkin ve şanssız hissediyordum. Peki ben bunu nasıl yendim? Ortaokulun sonunda sbs sınavına girdim türkiye derecesi yaptım, bir sürü etkinliğe katıldım, kendimi geliştirdim sosyalleştim. Daha sonra üniversite sınavında güzel bir sıralamam oldu. Kurslara gittim. Çevremdeki insanların bana davranışları değişti. Kendimi daha başarılı ve sosyal hissetmeye başladım. Yani kendime değer vermem için tek sebebin güzelliğim olmadığını fark ettim. Bu arada kaşlar alındı, boyum uzadı 1.75 boyunda 90 60 90 bir kız oldum. Daha dün tanımadığım iki kadın yolda ne kadar güzelsin manken olsana sen dediler :) Ama artık umurumda mı? Değil. Benim kendime verdiğim değerin dış görünüşümle alakası yok çünkü artık. Belki siz de başka alanlarda kendinizi başarılı ve yeterli hissederseniz, dış görünüşünüzü kafaya takmaktan vazgeçersiniz. Bu kadar uzun yazmamın sebebi sizde kendi eski halimi görmem. Eskiden dert ettiğim şeyleri dert etmiyorum artık. Hala etrafta benden güzel bir ton kız var ama eskisi gibi kafaya takmıyorum. Bunu normalleştirdim.
bana kalsa dert etmem okb gibi sorunlar tepai ve ilaçla aşılıyor Allahın yardımıyla canım.Yoksa herkese göre herşey farklıdır,görecelidir.

dismorfia yanlıs bilmiyorsam insanın kendisine karsı yasadıgı bir uzaklasma, bir fobi, kendisini cirkin bulmak aptal bulmak her turlu sekilde insanın kendisinden uzaklasması sanırım. benzer bir vaka bir arkadasımın basına geldi. kücük yasta cocuk guzellik yarısmasına sokuyor kızı annesi, ve kız hayatı boyunca kendisinin sadece güzel oldugu icin tercih edildigini, güzelligin bir must oldugunu, guzel olmazsa hayatının bitecegini ve hep bu sekilde one cıkacagını, baska hicbir vasfı olmadıgını vb. dusuncelerine kapılıyor ve bu sekilde kendi benliginden uzaklasıyor cunku guzelligi sadece bir etiket, bir sıfat olarak degil kendisinin varolus amacı olarak goruyor guzelsem varım yoksam ben baska hicbir sey degilim, gibi.
maalesef bu arkadasımız da universitede iki kere intihara tesebbus etti, 4-5 kere falan hamile kaldı cocuk aldırttı, senelerce uyusturucu kullandı tedavi gördü, simdi de bu dismorfiası bipolar kisilik bozuklugu olarak devam ediyor. gercekten tedavisi nedir bilmiyorum ama su an kız evlenecek ve eskiden surekli evde oturup düsünceler icinde boguluyordu evlenecegi cocuk onu sosyallestirdi yeni insanlarla tanıstırdı yemek kursuna gitmeye basladı, bir sekilde baska sıfatlar kazanınca ve baska sekilde varolmaya baslayınca belki hafifledi, ama ilaclar kesinlikle ise yarıyor ondan eminim cunku onceden asla kimseyle tanısıp konusmayan bu kız su an evlenme asamasında, dusunmesi imkansız ama gercekten oldu bu
bir şekide bende hayatta tutunacağım biliyorum.

Konunun uzmanı değilim. Ama sizin de farkında olduğunuz gibi evet, bu bir hastalık, bunu anlayabiliyorum. Ve biliyorum ki derdi veren Allah size dermanını da verecek, iyileşeceksiniz.:KK200: Belki şu an için kendinizle ilgili olumlama yapamıyorsunuz; ama en azından hasta olduğunuzu kabul ettiğiniz gibi iyileşeceğinizi de kabul edin. İnançlı olduğunuzu vurgulamışsınız. Allah : " Ben kullarımı en güzel hâl üzre yarattım " demiyor mu?:KK200: Siz güzelsiniz, çok güzelsiniz, inşallah en kısa sürede bu hastalıktan kurtulur ve gerçekleri fark edersiniz. :KK200: Allah şifanızı tez elden versin...:KK200:
İnşallah kurtulurum canım inşallah çok istiyorum gerçekten.

Back
X