Şuanda annenizi bir kenara çekip konuşsanız? Belliki babanız normal bir adam değil,annenize de çektiriyordur..annenizle başka bir şehirde bir hayata başlasanız,siz iş bulur çalışırsınız annenizde çocuğa bakar? İnanın niye daha önce yapmadık diye kendinize kızacaksınız..çünkü huzur paradan da rahatlıktanda çok daha önemli..hele de bizim gibi hayatında huzur nedir tatmamış insanlar için.
.bakın birebir yaşayan biri olarak söylüyorum hayatımda para sıkıntısı nedir bilmemiş,etiketine bakmadan alışveriş yapan bir insanken birkaç yıl cebimizde 50 tl olmadığı günler oldu..ama annemde diyor bende diyorum iyiki iyiki iyiki boşanmış..para kazanılır..huzur kazanılmıyor işte..varsa var yoksa yok..nolur korkmayın..bakın ben haybeye sallamıyorum hani yaşamayana kolay gelir ama bizde yaşadık..Benim babam sizinki gibi gerikafalı değildi ama o da ayrı bir psikopattı egosundan herkese eziyet eder,2 saat insanlar huzurlu olduğunda rahatsız olur bile isteye kavga çkarır,bizi oturduğumuz tüm semtlerde apartmanlarda rezil ederdi..annem ağzını açsa üzerine yürür vururdu,paşama ağzını açmayacaksın..o sırf canı sıkıldığı için sana hakaret edecek,aşağılayacak,haksız yere azarlayacak hatta başka insanların yanında rezil edecek ama senin ağzından "ama" kelimesi bile çıkmayacak..sıkıysa çıksın..direkt saldırır.Herkesi öylesine sindirmişti ki zaten kimse ağzını açmazdı o kendi kendine bağırır dururdu dolayısıyla dayak aşamasına pek fazla gelinmezdi..ama annem hep der onun psikolojik şiddeti,fizikselden çok daha kötüydü.Biz kurtulalı 5 sene olcak daha yeni kendimize geliyoruz,içimizde özgür hissetmeye başlıyoruz.Benim annem ne bir komşuya ne dışarı çıkamazdı,markete gittiği an aramaya başlardı eve gel bana yemek yap,acıktım acıktım,gel şunu yap..kadın yarım saat sokağa çıkamıyodu ama kıskançlığından falan değil modern bir adamdı sadece bencilliğinden herkesi kullanmak istemesinden ve parmağında oynatmasından..evde yatılı kadın vardı ama o yine anneme işkence yapıyordu çünkü hoşuna gidiyordu.yanındaki suyu kalkıp almaz bizi başka odadan çağırırdı.düşünebiliyomusun yanındaki sehpadaki su için bize defalarca seslenirdi öyle ruh hastasıydı.Kendini kral falan sanıyordu kendisi :)dünya onun etrafında dönerdi..gerikalan herkes onun kölesi..güya çocuklarına çok düşkündü..o iş düşkünüm deyip öpüp sevmeyle olmuyor.gerçekten seven adam öyle davranmaya kıyamaz zaten.yani bunları anlatmamın sebebi; herkesin bir hikayesi var,sanma ki burdaki herkes kolay hayatlardan geliyor ama cesaret edenler kurtulup hayatının geri kalanını mutlu geçiriyor,edemeyenler ölene kadar bu işkenceyi çekmeye devam ediyor.