olmuyor galiba.yapamiyoruz.

gerçekten yaşadığınız hayat pek sağlıklı bi ortam değil psikolojiniz alt üst olmuş, yıpranmışsınız. eşinizin sürekli sizi hatalı kusurlu görmesi de cabası...
kesinlikle psikoloğa gitmelisiniz, hatta eşinizi de ikna edip aile terapisi almalısınız..
yapıcak başka bişey gelmedi aklıma:44:

Zaten her ne Olursa olsun erkekler hep dört dörtlüktur hep kendileri haklıdır bu hep boyle onların doğasında var bencillik ama sinirleriniz yüzünden bi doktora gitmenizi tavsiye ederim herseyden önce kendiniz için çünkü çok sınırlı olmak hiç iyi bisey değil bolca mutluluklar dilerim size umarım hersey istediğiniz gibi olur

Genelde evlilikte olaylar hep birbirine benzer, ama insanlar farkli tepkiler verirler ve o yüzden farkli seyler yasarlar.
Sizin cok sinirlendiginiz bir konuyu, baskasi hic galiye almaz, beriki küser susar, öbürü aninda bosanir vs
Bu yüzden psikologa gitmek cok faydalidir, bakis aciniz degisebilir olaylara. Esinize gerek yok, siz kendiniz madem imkanini var bir gidin konusun.
Bizede yazin neler söyledi, nasil devam etmeniz gerekiyormus.

Sizin "hasta, deli, sığır, öküz" olduğunuzu düşünüyorsa neden sizinle evli kalmaya devam ediyor ya? Ne terbiyesiz ve ahlaksız bir adam bu? Hem evliliğin iyi gitmesi için bir zerre kafa yormazlar hem de eşlerine olanca saygısızlığı yaparlar.
Yapacağınız iş, önce siz bir psikologa ya da psikiyatriste gideceksiniz tek başınıza, daha sonra yeterince güçlü hissedince aile terapisi konusunu açacaksınız, kabul etmez de başka çare bulamazsanız, yol vereceksiniz çıkıp gidecek hayatınızdan bu saygısız. Her evlilik yürüyecek diye kaide bir yok, boşanmak da dünyanın sonu değil. Siz bu hayata mutsuz olmak için mi geldiniz?

Son düzenleme:

Ne kadar zamandır evlisiniz?
Severek evlendiniz değil mi? Nasıl bu noktalara geldiniz, yani sizi bu noktaya getiren neydi?

Kimse kavga gürültü ortamında yaşamak için evlenmez. Ne erkek ne de kadın.
Bence dediğiniz gibi, önce siz bir psikoloğa görünün, bir danışın.
Uzmandan yardım almanız en doğrusu olacak.

Sebebine gelince, zaten siz farkındasınız, saygının yitimiyle büyük yıkımlar ortaya çıkabiliyor.
Eşiniz size saygısızca kelimeler sarf ediyorsa, insanın doğasında var olan birşey bu, otomatikman sizde aynı şekilde yanıtlar veriyorsunuz. Bu durumda saygı çerçevesi iyice aşıyor, güven zedelenmesine sebebiyet veriyor. En doğrusu bir uzmandan yardım almanız. Zaten uzman sizi gerektiği gibi yönlendirecektir. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur...

Ne kadar sıkınıtılı bir durum, ama en çok dikkatimi çeken size edilen hakaretler ve sizin artık hiç sevmiyorum onu, hiç heyecanlanmıyorum demeniz... Bu sevgi yeniden canlanırmı bilemem, işittiğiniz kötü sözleri içinize sindirebilirmisiniz bilemem ama bu sağlıksız ortamı düzeltmeden yaşamaya devam ederseniz sinirleriniz daha da yıpranacak. Aşırı siniriniz içinde hobilerinize zaman ayırmanızı ve uzun sahil yürüyüşleri yapmanızı(mümkünse) tavsiye ediyorum. İyi gelecektir

2.5 senelik evliyiz. eşimle çıkarak evlendik. o zamanda tartışmalarımız oluyordu. ama kapanıp gidiyordu.

eşimle beni bu noktaya getiren benim yanımda olmaması. benim karısı olduğunu hissetirmememsi. ailesini benden önce tutması. ailesine toz kondurmaması. ailesi bana laf söylerken. bizi izlemesi. annesi babası bana ağır laflar ederken sessiz kalması.

bende dayanamayıp ailesine cevap verince benden kötü olmaması. falan filan aklıma geldikçe dahada sinirleniyorum. böyle yaptıkça ailesini düşman olarak görmeye başladım. bu seferde sen benim ailemi sevmiyorsun demeler başladı.

daha neler neler. sinirlerim iyice alt üst.

teşekkr ederm yorumun için. eşimin bana sarfettiği sözleri sindiriemiyorum tabikide. sindirsem bu durumda olmazdım.

bu ortamı nasıl düzelticem bilmiyorum.

teşekkr ederm yorumun için. eşimin bana sarfettiği sözleri sindiriemiyorum tabikide. sindirsem bu durumda olmazdım.

bu ortamı nasıl düzelticem bilmiyorum.

Peki bu durumun sizi rahatsız ettiğini, sarfettiği cümlelerin onarılmaz yaralar açtığını sizde söylediniz mi eşinize ?
Ama sakince, sinirlenmeden :26:
Gerçi içinizde ona karşı hiç sevgi kalmadıysa sürdürmeyin derim, ama biraz olsun seviyorsanız mücadele etmek gerek, en azından o zaman bile biterse ben elimden geleni yaptım dersiniz-içiniz rahat olur :26:

Bulunduğunuz ortamın ve geldiğiniz noktanın düzelmesi bana zor gibi geldi biraz.
Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi saygı ve güven yitimi.
Sen şu anda eşine saygı, sevgi ve güven duymuyorsun.
Sanki seni birisi almış, lök diye bu ailenin içine atmış gibi hissediyor olabilirsin.

Hepimiz benzer problemler yaşıyoruz eşlerimize dair.
Yeri geliyor bizi gerektiği yerde savunmuyor, ama burada en büyük problem ikinizin arasındaki iletişim.
Bunu oturtamadığınız belli, 2,5 sene ne kısa ne de uzun bir süre...
Fakat herşeyi o kadar kolay kestirip atmamalı bir insan, ortada bir hayat söz konusu.
Kendi hayatın ve eşinin hayatı, iyi kötü bir araya gelmişsiniz.
"Boşan gitsin" demek en kolayı, önce denemeli insan, bir umut varmı onu bir araştırmalı.
Sonrasında zaten boşanmak iş mi günümüzde, gidersin verirsin dilekçeni. 1-2 haftada hallolur.

Ben bir önceki tavsiyemi yineleyeceğim, bir ilişki uzmanı ile görüş.
Sana nasıl bir hareket ve yol izleyeceğin ile alakalı olarak daha uzman bir yardımda bulunur.
Eşinin saygı yitimi, senin saygı yitimin, bunlar evliliğin temel sorunları bence.
3. şahıslardan ziyade en önemli nokta burada...

Hakkında hayırlısı olsun inşallah...

Sana da gemiş olsun arkadaşım...

Benzer durumlardayız ama aile konusunda eşim yanımda oldu onu inkar edemem. Saygı konusuna gelince, seni çok iyi anlıyorum şimdi kafanda bi milyon soru vardır ve umutların tükendi sanarsın ama bir yandan da kendini onarmaya çalışırsın ve hatta bazen kendini beceriksiz, yetersiz görürsün aslında öyle değilsindir ama eşinin dedikleri karşısında darbe aldığın için seni bu duruma o iter.

Ben terapiyede gittim ama eğer eşiniz buna yanaşmazsa sonuç alınamıyor ya da alınan sonuç yeterli gelmiyor. Ama şunu farkettim kendime hobi vb. gibi meşguliyetler yaratınca, eğer çevrenizde de sizi güldürebilecek destek olacak arkadaşlarınız varsa bu bir nebze rahatlatıyor.

Eğer sürekli evdeyseniz deşarj olamıyorsunuz ve kavganızıda, eğlencenizide, avtivitenizide eşinizle yapmak istiyorsunuz ama şu bi gerçek ki buna yeterli olmadıklarından hayal kırıklığına uğrayıp her şeyi gözümüze batıyor ve strese giriyoruz.

ben hala tam anlamı ile bir çözüm bulamadım umarım siz en iyi sonuca ulaşırsınız...

kızlar peki psikolog mu, psikiyatri mi uygun olur.

görüşmeyi istiyorum fakat hangisine gideceğime karar veremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…