Sizin "hasta, deli, sığır, öküz" olduğunuzu düşünüyorsa neden sizinle evli kalmaya devam ediyor ya? Ne terbiyesiz ve ahlaksız bir adam bu? Hem evliliğin iyi gitmesi için bir zerre kafa yormazlar hem de eşlerine olanca saygısızlığı yaparlar.
Yapacağınız iş, önce siz bir psikologa ya da psikiyatriste gideceksiniz tek başınıza, daha sonra yeterince güçlü hissedince aile terapisi konusunu açacaksınız, kabul etmez de başka çare bulamazsanız, yol vereceksiniz çıkıp gidecek hayatınızdan bu saygısız. Her evlilik yürüyecek diye kaide bir yok, boşanmak da dünyanın sonu değil. Siz bu hayata mutsuz olmak için mi geldiniz?[/QUOTE
çok doğru söylüyorsun aslında.
aramızda saygı denen bişey kalmadı. sevgidenden şüpheliyim zaten kendi açımdan. herşeyin doğrusunu o bilir. hep o haklıdır.
artık iyice soğudum eşimden.dün gece yine tartıştık. tartışmanın sebebide şu.
lavaboda elimi yüzümü yıkıyordum . birden geldi arkamdan napıyosun deyince birden irkildim. ay korktum falan dedim. ( normalde ani hareketlerden yada arkamdan gelip korkutunca sıçrıyorum. bu bir hastalığın belirtisi mi onuda bilmiyorum ) sende herşeye korkuyosun ne bağırıyosun falan diye terslemeye başladı.
sonra gelmiş hiç bişey olmamış gibi davranıyor. ben mutfağa geçtim bişeyler atıştırıcam. normalde beraber yeriz onuda çağırırım açsan gel diye. biraz tartışınca çağırmadın. beni niye çağırmıyosun aşkım falan demeye başladı.bu konuşuyor ben hiç oralı olmuyorum. hatta bilmiyormuş gibi birde soruyor ne oldu moralin bozuk gibi duruyor diye.
sonra bana diyorki benle hiç ilgilnemiyorsun. çok ilgisizsin. bu kadar mı sıkıldın benden diye. bende çok yorgunum ondan aklıma bieşy gelmiyor falan diye geçiştirdim.
oofff bilmiyorum yokuştayız zaten. arada bazı şeyler güzel gitsede geçmiş kötü olunca olmuyor.
Ne kadar zamandır evlisiniz?
Severek evlendiniz değil mi? Nasıl bu noktalara geldiniz, yani sizi bu noktaya getiren neydi?
Kimse kavga gürültü ortamında yaşamak için evlenmez. Ne erkek ne de kadın.
Bence dediğiniz gibi, önce siz bir psikoloğa görünün, bir danışın.
Uzmandan yardım almanız en doğrusu olacak.
Sebebine gelince, zaten siz farkındasınız, saygının yitimiyle büyük yıkımlar ortaya çıkabiliyor.
Eşiniz size saygısızca kelimeler sarf ediyorsa, insanın doğasında var olan birşey bu, otomatikman sizde aynı şekilde yanıtlar veriyorsunuz. Bu durumda saygı çerçevesi iyice aşıyor, güven zedelenmesine sebebiyet veriyor. En doğrusu bir uzmandan yardım almanız. Zaten uzman sizi gerektiği gibi yönlendirecektir. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur...
Ne kadar sıkınıtılı bir durum, ama en çok dikkatimi çeken size edilen hakaretler ve sizin artık hiç sevmiyorum onu, hiç heyecanlanmıyorum demeniz... Bu sevgi yeniden canlanırmı bilemem, işittiğiniz kötü sözleri içinize sindirebilirmisiniz bilemem ama bu sağlıksız ortamı düzeltmeden yaşamaya devam ederseniz sinirleriniz daha da yıpranacak. Aşırı siniriniz içinde hobilerinize zaman ayırmanızı ve uzun sahil yürüyüşleri yapmanızı(mümkünse) tavsiye ediyorum. İyi gelecektir
teşekkr ederm yorumun için. eşimin bana sarfettiği sözleri sindiriemiyorum tabikide. sindirsem bu durumda olmazdım.
bu ortamı nasıl düzelticem bilmiyorum.
2.5 senelik evliyiz. eşimle çıkarak evlendik. o zamanda tartışmalarımız oluyordu. ama kapanıp gidiyordu.
eşimle beni bu noktaya getiren benim yanımda olmaması. benim karısı olduğunu hissetirmememsi. ailesini benden önce tutması. ailesine toz kondurmaması. ailesi bana laf söylerken. bizi izlemesi. annesi babası bana ağır laflar ederken sessiz kalması.
bende dayanamayıp ailesine cevap verince benden kötü olmaması. falan filan aklıma geldikçe dahada sinirleniyorum. böyle yaptıkça ailesini düşman olarak görmeye başladım. bu seferde sen benim ailemi sevmiyorsun demeler başladı.
daha neler neler. sinirlerim iyice alt üst.
Sana da gemiş olsun arkadaşım...
Benzer durumlardayız ama aile konusunda eşim yanımda oldu onu inkar edemem. Saygı konusuna gelince, seni çok iyi anlıyorum şimdi kafanda bi milyon soru vardır ve umutların tükendi sanarsın ama bir yandan da kendini onarmaya çalışırsın ve hatta bazen kendini beceriksiz, yetersiz görürsün aslında öyle değilsindir ama eşinin dedikleri karşısında darbe aldığın için seni bu duruma o iter.
Ben terapiyede gittim ama eğer eşiniz buna yanaşmazsa sonuç alınamıyor ya da alınan sonuç yeterli gelmiyor. Ama şunu farkettim kendime hobi vb. gibi meşguliyetler yaratınca, eğer çevrenizde de sizi güldürebilecek destek olacak arkadaşlarınız varsa bu bir nebze rahatlatıyor.
Eğer sürekli evdeyseniz deşarj olamıyorsunuz ve kavganızıda, eğlencenizide, avtivitenizide eşinizle yapmak istiyorsunuz ama şu bi gerçek ki buna yeterli olmadıklarından hayal kırıklığına uğrayıp her şeyi gözümüze batıyor ve strese giriyoruz.
ben hala tam anlamı ile bir çözüm bulamadım umarım siz en iyi sonuca ulaşırsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?