• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olmuyor olmuyor olmuyor :(

Ben de kpss hazırlanıyorum. Benim bölümüm de 95+ atıyor :) ama siz baya önceden çalışmaya başlamışsiniz ve bıkkınlık gelmiş de olabilir. Ben bir iki aydır falan çalışıyorum, konuları bitirdim sayılır. Sizin gibi 7-8 saat çalışma olayını son bir haftadır falan yapıyorum yani. Dediğim gibi biraz erken başlamışsiniz gibi geldi. Çok fazla konu yok çünkü. Şimdiye kadar iki üç kere biterdi o konular.
Hakkınızda hayırlısı olsun bence şöyle bir rahatlayın ve o şekilde devam edin. O masanın başında akşama kadar oturmakla da olmuyor çünkü.

Ben de kpss hazırlanıyorum. Benim bölümüm de 95+ atıyor :) ama siz baya önceden çalışmaya başlamışsiniz ve bıkkınlık gelmiş de olabilir. Ben bir iki aydır falan çalışıyorum, konuları bitirdim sayılır. Sizin gibi 7-8 saat çalışma olayını son bir haftadır falan yapıyorum yani. Dediğim gibi biraz erken başlamışsiniz gibi geldi. Çok fazla konu yok çünkü. Şimdiye kadar iki üç kere biterdi o konular.
Hakkınızda hayırlısı olsun bence şöyle bir rahatlayın ve o şekilde devam edin. O masanın başında akşama kadar oturmakla da olmuyor çünkü.
Aynen öyle kendimi zorluyorum hadi diyorum ama yok kafam almiyoki. Icinden istek gelmesi şart.. sizin bolumunuz ne? Bide burda aktif kpss grubu varmi bildiğiniz? Motive etmek amacli. Bi iki sayfaya baktim ama pek aktif değildi. Tabi millet de hakli ders calisiyolar da😂
Bilerek erken basladim çünkü ilk girisim temelim yoktu bi temel atmam gerekiyordu onu attim simdi ustune koyma zamani ama koyamıyorum sinirim bozuluyo :(

Aynen öyle kendimi zorluyorum hadi diyorum ama yok kafam almiyoki. Icinden istek gelmesi şart.. sizin bolumunuz ne? Bide burda aktif kpss grubu varmi bildiğiniz? Motive etmek amacli. Bi iki sayfaya baktim ama pek aktif değildi. Tabi millet de hakli ders calisiyolar da😂
Bilerek erken basladim çünkü ilk girisim temelim yoktu bi temel atmam gerekiyordu onu attim simdi ustune koyma zamani ama koyamıyorum sinirim bozuluyo :KK43:
Şimdi bölümünü söylemeyeyim canım tanıdıklarim olabiliyor, başka konularım da var sıkıntı olmasın :))
Aktif bir grup var mı bilmiyorum, hiç bakmadım. Sınav konuşmayı seven biri değilim buraya kafa dağıtmak için giriyorum :)
Stresli insanlar beni daha da strese sokuyor o yüzden gerek yok kendim takılıyorum, kendimi motive ediyorum ben :))
Allah yardımcıniz olsun, hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Matematiğin kötüyse bütün konuları öğrenmek için vaktini harcama çünkü olmuyor, ben çok denedim.
Konu seçerek çalış matematikte, illaki yapabildiğin konular vardır onlardan soru kaçırma yeterli.
Örneğin matematikte benim 30 soruda ortalama 10 netim vardı ve bunu hiç bozmadım. Bu sayısal mantık soruları falan kaçırılmaması gereken sorular. Tık tık yap, sana 3 net kazandırır.
Rasyonel sayılar keza aynı şekilde.
Bunun gibi basit birkaç konuya odaklan bunlardan soru kaçırma 10 net sana yeter.
Tabi diğer derslerden güzel netler çıkarman lazım.
Bunun dışında netlerle ilgili sakın canını sıkma sana şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki dersane denemeleri ve diğer satın aldığın yayın denemeleri her zaman seni zora hazırlar.
O yüzden soruları çok zordur.
Bak ben 2 sene önce dersaneye giderken 45ten yukarı net yapamazdım.
120 soruda 45 net çok az ama ben soruların zorluğunun farkındaydım moralimi bozmadım.
Ama kpss de 6net yapmıştım.
Geçen senede aynı şekilde evde kendim hazırlandım.
Satın aldığım denemelerden 55 yapardım ama gerçek sınavda76 net yaptım.
ÖSYM nin sınavları daha kolay olur ve soruları nettir.
Dersane denemeleri çelişkili olur.
Seni zora hazırlar.
Bu hep böyledir o yüzden canını sıkma.
Yüksek net yapanlara da inanma çoğu alıp evde çözüp getiriyor veriyor kağıdı sanki yüksek yapmış gibi.
Sen git denemelerine zamanını kullanmayı öğren.
Net sayıların olarakta KPSS nin çıkmış soruları olan denemeleri var al onları çöz.
Zamanla yükseliyor netler İnan bana. Dediklerimi de unutma.

Matematiğin kötüyse bütün konuları öğrenmek için vaktini harcama çünkü olmuyor, ben çok denedim.
Konu seçerek çalış matematikte, illaki yapabildiğin konular vardır onlardan soru kaçırma yeterli.
Örneğin matematikte benim 30 soruda ortalama 10 netim vardı ve bunu hiç bozmadım. Bu sayısal mantık soruları falan kaçırılmaması gereken sorular. Tık tık yap, sana 3 net kazandırır.
Rasyonel sayılar keza aynı şekilde.
Bunun gibi basit birkaç konuya odaklan bunlardan soru kaçırma 10 net sana yeter.
Tabi diğer derslerden güzel netler çıkarman lazım.
Bunun dışında netlerle ilgili sakın canını sıkma sana şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki dersane denemeleri ve diğer satın aldığın yayın denemeleri her zaman seni zora hazırlar.
O yüzden soruları çok zordur.
Bak ben 2 sene önce dersaneye giderken 45ten yukarı net yapamazdım.
120 soruda 45 net çok az ama ben soruların zorluğunun farkındaydım moralimi bozmadım.
Ama kpss de 6net yapmıştım.
Geçen senede aynı şekilde evde kendim hazırlandım.
Satın aldığım denemelerden 55 yapardım ama gerçek sınavda76 net yaptım.
ÖSYM nin sınavları daha kolay olur ve soruları nettir.
Dersane denemeleri çelişkili olur.
Seni zora hazırlar.
Bu hep böyledir o yüzden canını sıkma.
Yüksek net yapanlara da inanma çoğu alıp evde çözüp getiriyor veriyor kağıdı sanki yüksek yapmış gibi.
Sen git denemelerine zamanını kullanmayı öğren.
Net sayıların olarakta KPSS nin çıkmış soruları olan denemeleri var al onları çöz.
Zamanla yükseliyor netler İnan bana. Dediklerimi de unutma.
Senin bolumun neydi peki ? Atabdin mi?
Benim 90 uzeri puana ihtiyacm ondan matematikte 10 net yetmezki :KK43: o yüzden birakamıyorum.
Evet denemeler daha zor oluyo farkindayim ama ne bilim iste :KK43:

Illa kpss atanmak zorunda degilsin fabrikalara cw birak gida denetleme yerlerine git ozeldede cok guzel yerler var yeterki iste
Nasil istiyorum bi bilsen. Bi yil ozelde calistim sehir degistirnce ciktim mecbur. Yine ariyorum bulamiyorum bi türlü kucuk bi sehirdeyim bulsam ayirtetmicem caliscam

Düzenli olarak çalışıp bol bol deneme çözün.
Olmayacak birşey değil.
Umudunuzu kaybetmeyin.
İnşallah atanırsınız.

Yani yanlış anlamayın da bence hedeflerinizi gerçeğe uygun belirlemelisiniz. Üniversite de hesap makinesi kullanınca pratikliğiniz gider sadece matematik unutulmaz. Muhtemelen pek iyi değildi matematiğiniz şu an iyice köreldi. O zaman 6 ay değil 2 sene çalışacaksınız sınava. Kimse 6 ayda harikalar yaratmıyor temeli yoksa çünkü.

Yani yanlış anlamayın da bence hedeflerinizi gerçeğe uygun belirlemelisiniz. Üniversite de hesap makinesi kullanınca pratikliğiniz gider sadece matematik unutulmaz. Muhtemelen pek iyi değildi matematiğiniz şu an iyice köreldi. O zaman 6 ay değil 2 sene çalışacaksınız sınava. Kimse 6 ayda harikalar yaratmıyor temeli yoksa çünkü.
Sinava kadar 1 yil calismis olcam aslinda da yine de yeterli degil sanirim bilemiyorum.

Canim başladığımdan beri disipline olmakla ilgili sorunum olmadi genel olarak hergun oturup calistm zaten videolardan calistigm icin dershane eve gelmis gibi. Biraz daha yanlis sorularimin ustune egilip öğrenmem lazim pratik kazanmam lazim sanirim :KK43:

Evet ilk günden beri kendime bi kabataslak bide ayrıntılı program yaptim ona gore gittim ve konulari bitirdim hergun 7 8 saat calistim yaklasik. Su an da artik tekrara donuyorum basa döndüm konularda daha iyi otursun diye sinava kadar başa dön tekrar et soru coz deneme yap seklinde gitmeyi planlıyorum.
Ama bilmiyorum sınavda yapamiyorum :KK43: cok sinirimi bozuyo bu durum
Çözümlü soru çözmeni öneririm bol bol. Yanlış işarediklerinin cevaplarını okudukça daha çok aklına yerleşir. Deneme sonuçları moralini bozuyorsa bi süre deneme çözme sotu bankasından git sadece tavsiyem tabi bu. Birde sakın ama sakın pes edip bırakma

6 aydır kpss ye calisiyorum ama netlerim yükselmiyo matematikte çok önyargılıyım bunun da farkındayım kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyo.
Az once denemeyi yarım bırakıp çıktım o kadar moralim bozulduki :( gerçekten artik süphelenmeye basladim galiba bende problem var normal bi insan isteyip calisip basarabiliyoken ben neden yapamiyorum :( böyle olunca azim falan da kalmıyo ama çalışmak kendi parami kazanmayi cok cok istiyorum. Hayatimi düzene sokmak istiyorum olmuyo is konusunda hic sansli degilim. Bazi arkadaslarim direkt mezun olur olmaz girdi ben 1 yil sonra buldum calistim. Simdi issizim yine millet 3. Işini degistiriyo. Mutsuzum yani olduramiyorum tükendim artik. Yillarca verdigim emek bosa gitcek diye cok korkuyorum :( çevrenin sinir bozucu laflarini söylemiyorum bile zaten.
Kpss ye çalışırken böyle koyverişlerin olması çok normal. Bende de olmuştu. Ama pes ettikçe tekrar hırsla üstüne üstüne git. Kendine inan, çalış sadece, düşünme dışarıdan söylenenleri. Tıka kulağımı ya herkese. İnşallah hayırlısıyla olur

6 aydır kpss ye calisiyorum ama netlerim yükselmiyo matematikte çok önyargılıyım bunun da farkındayım kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyo.
Az once denemeyi yarım bırakıp çıktım o kadar moralim bozulduki :KK43: gerçekten artik süphelenmeye basladim galiba bende problem var normal bi insan isteyip calisip basarabiliyoken ben neden yapamiyorum :KK43: böyle olunca azim falan da kalmıyo ama çalışmak kendi parami kazanmayi cok cok istiyorum. Hayatimi düzene sokmak istiyorum olmuyo is konusunda hic sansli degilim. Bazi arkadaslarim direkt mezun olur olmaz girdi ben 1 yil sonra buldum calistim. Simdi issizim yine millet 3. Işini degistiriyo. Mutsuzum yani olduramiyorum tükendim artik. Yillarca verdigim emek bosa gitcek diye cok korkuyorum :KK43: çevrenin sinir bozucu laflarini söylemiyorum bile zaten.
Ben 5. Girişimde atandim

Sakincasi yoksa kac puan aldiniz?
Cografya ve anayasaya dokunmamam imkansiz benim 90 üstü almam lazim onlara dokunmazsam hayal olur :KK43:
Keske oyle bi seçenegim olsa matematikten 10 net yapip gecerdim
82 küsür almıştım tabi 90 zorunluluğu varsa biraz daha kasarsan olur ben kassaydım daha yüksek alabilirdim ki mattan yine beklediğim kadar yapamamıştım benim yanlışım yoktu ordan yırtmışta olabilirim netim aman aman değildi

Back
X