- Konu Sahibi Kelebek2356
-
Valla bana göre insan önce kendini,bedenini ve ruhunu tanımalı.Kendini bedenini tanımayan nasıl çocuk yetiştirecek??bunun için de önce çocuk olmamalı önce bu konuyu halletmeli.O zaman daha sağlıklı olacak herşey bence.Biz anne olmadan önce bir insan sonra da bir kadın ve annneyiz.Bazı roller insanlığımızın ve kadınlığımızın önüne geçmemeli...vajınısmus hastalarının en buyuk korkusu ılıskı yasayamamaktan önce anne olamamak
buyuzden daha hassas yazarsak sevınırım :)
hamıleyken tedavı yıne devam edebılır vajınısmus ıcın
tabıkı en guzelı yenıp ondan sonra cocuk dusunmek
ama kısıye hangısının ıyı gelecegını bılemezsınız
:)
bu zamana kadar psikiyatriste g,itmediniz mi???Nasil hamile kaldim ah bende bilsem e tabi birlesme olmasada biseyler yasioruz allah istedi oldu diyelim kizlar.sizin sormaniz cok normal gittigim ozel hastanedeki doktor saskinliktan uc kere sordu iliskiye girmedin hic bise yapmadan nasil hamile kaldin diye yapmadm diyorum yine soruo.tesekkur ederim desteklerinize artik psikiatrist isini iyice dusundum gidcem
Canım benim cocuğun güzel bir duygu olduğunu kim inkar edebilir.Benim aslında söylemek istediğim önce sorunu hallet.O kadar iyi gelecek ki eşinle ilişkinde bile farklılık görebilirsin.Ben de vajinismus oldum çünkü ne olduğunu çok iyi bilirim :) Seni yetersiz hissettirir eşini farklı hissettirir.Yani bunu aşarsan çoook daha mutlu bir anne olursun diye tahmin ediyorum.Bi de benim gözümde o kadar küçüksüüün ki doğal olarak öyle yazmaktan kendimi alamadım :)Eger siz yasasaydiniz benim yasadiklarimi emin olun dusunurdunuz ben hic hamileyim diye yapmamistim o testi sadirdim ama cok sevinmistim daa duydugunuzun ilk gunu anne oluyosunuz icinizde biseyin varligi mutlu ediyo sizi o sizin ve esinizin bi parcasi diye dusunuyosunuz en buyuk mucize benim icimdeydi eger birgun cocuk dusunurde hamile olursaniz diceksinizki hakliymissin bosuna beklemisim bu kadar yanlis dusunmusum
Valla bana göre insan önce kendini,bedenini ve ruhunu tanımalı.Kendini bedenini tanımayan nasıl çocuk yetiştirecek??bunun için de önce çocuk olmamalı önce bu konuyu halletmeli.O zaman daha sağlıklı olacak herşey bence.Biz anne olmadan önce bir insan sonra da bir kadın ve annneyiz.Bazı roller insanlığımızın ve kadınlığımızın önüne geçmemeli...
evlılıgımın 1. haftası ben doktordayım hıcbırsey normal gıtmıyor dıyeNasil hamile kaldim ah bende bilsem e tabi birlesme olmasada biseyler yasioruz allah istedi oldu diyelim kizlar.sizin sormaniz cok normal gittigim ozel hastanedeki doktor saskinliktan uc kere sordu iliskiye girmedin hic bise yapmadan nasil hamile kaldin diye yapmadm diyorum yine soruo.tesekkur ederim desteklerinize artik psikiatrist isini iyice dusundum gidcem
Sizin icin ve diger arkadaslar icinde dua edicem rabbim en kisa zamnda versin kucaginiza cifter cifter insallhyav arkadaş biz o kadar uğraşıyoruz olmuyor, ALlah aşkına vajinusmusken nasıl başardınız bir sırrını bize de anlatın ya.
Ben zaten bunu yenmeden dusunmemistim ama oluncada diyemiyosun allahim ben hastayim once iiyilesiyim sonra diye ne yapsaydim siz soyleyin ama bi kerede onu icinde hissedince vajinismusu asip cocuk sahibi olmak istiyorum illaki vajinismusluyken olsun yapayim demedimkiCanım benim cocuğun güzel bir duygu olduğunu kim inkar edebilir.Benim aslında söylemek istediğim önce sorunu hallet.O kadar iyi gelecek ki eşinle ilişkinde bile farklılık görebilirsin.Ben de vajinismus oldum çünkü ne olduğunu çok iyi bilirim :) Seni yetersiz hissettirir eşini farklı hissettirir.Yani bunu aşarsan çoook daha mutlu bir anne olursun diye tahmin ediyorum.Bi de benim gözümde o kadar küçüksüüün ki doğal olarak öyle yazmaktan kendimi alamadım :)
yenıceksın canım sen kendını motıve etBen zaten bunu yenmeden dusunmemistim ama oluncada diyemiyosun allahim ben hastayim once iiyilesiyim sonra diye ne yapsaydim siz soyleyin ama bi kerede onu icinde hissedince vajinismusu asip cocuk sahibi olmak istiyorum illaki vajinismusluyken olsun yapayim demedimki
Siz nasıl kendi bildiğinizi yapıyosanız ben de kendi bildiğimi yapıyorum merak etmeyin :)Burda herkes kendi fikrini dile getirdiyse benimki de normal diye düşünüyorum.Konu sahibi neyi kale alacağını sizden daha iyi biliyordur diye tahmin ediyorum.kendı bedenını tanımayan nasıl anne olcak cumlesı konuyu bambaska yerlere getırıyor
siz kendı bıldıgınız gıbı yaparsınız
Iste ben hep boyle dusundugum icin gitmedim doktora kendimde bitiyor dedim sagolun dertlesmek iyi gelio insanayenıceksın canım sen kendını motıve et
gercekden bu muymus hepsı bumu dıceksın okadar kı acımıyormus megersem....
yasadım aynısını senı cok ıyı anlıyorum
bismillahSiz nasıl kendi bildiğinizi yapıyosanız ben de kendi bildiğimi yapıyorum merak etmeyin :)Burda herkes kendi fikrini dile getirdiyse benimki de normal diye düşünüyorum.Konu sahibi neyi kale alacağını sizden daha iyi biliyordur diye tahmin ediyorum.
Öğretmenlikte 6.yılım.Çocuk nedir çookk iyi bilirim.Nasıl aileden nasıl çocuklar çıkıyo gözüm kapalı gösterebilirim.Önce kendin diyorum tüm psikologların dediği gibi.Önce kendi bedenini ruhunu tamamlamak zorundasın.Vajinismus bilinçaltı bazı duyguların katı yaşanmasından kaynaklaınıyor.Yoksa eşini sevmediğinden değil.EMinim çok seviyodur ve çok da istiyordur eşini.Cinsellik hayatla iç içe hele ki insanın ruh dünyası ile.İnsanlar cinsellikte halledemedikleri sorunlarını biliçaltı yoluyla günlük hayatlarına taşıyor.Sonra eşiniz sorar "Neden böyle davanıyosun".Ya da niye bu kadar sabırsız bi annesin??
Ben hastayım demeyi bırakarak başlayabilirsin mesela :)Ben zaten bunu yenmeden dusunmemistim ama oluncada diyemiyosun allahim ben hastayim once iiyilesiyim sonra diye ne yapsaydim siz soyleyin ama bi kerede onu icinde hissedince vajinismusu asip cocuk sahibi olmak istiyorum illaki vajinismusluyken olsun yapayim demedimki
ılk kendınde bıtıyor kesınlıkle dogru fakatIste ben hep boyle dusundugum icin gitmedim doktora kendimde bitiyor dedim sagolun dertlesmek iyi gelio insana
Demişsiniz ya vajinusmus hastalarının en büyük korkusu anne olamamak diye.Ben buna istinaden yazdım.Siz demişsiniz önce anne olmak mı yoksa vajinismusu yenmek mi hangisi iyi gelir bilemezsiniz diye.Ben de önce bu sorunu yenmesinin daha sağlıklı olacağını kanıtlamak için yazdım bu kadar şaşırmamalıydınvajınısmus hastalarının en buyuk korkusu ılıskı yasayamamaktan önce anne olamamak
buyuzden daha hassas yazarsak sevınırım :)
hamıleyken tedavı yıne devam edebılır vajınısmus ıcın
tabıkı en guzelı yenıp ondan sonra cocuk dusunmek
ama kısıye hangısının ıyı gelecegını bılemezsınız
:)
ozaman soyle ızah edeyımDemişsiniz ya vajinusmus hastalarının en büyük korkusu anne olamamak diye.Ben buna istinaden yazdım.Siz demişsiniz önce anne olmak mı yoksa vajinismusu yenmek mi hangisi iyi gelir bilemezsiniz diye.Ben de önce bu sorunu yenmesinin daha sağlıklı olacağını kanıtlamak için yazdım bu kadar şaşırmamalıydın
Uzlaşılmayacak bi durum yok ortada zaten,hadi uzlaştık say gitsin :) gözünden kaçmış olabilir vajinismusu ben de yaşadımozaman soyle ızah edeyım
vajınısmusluyken sunu dusunuyorsun
en azından hamıle kalsam dogumdan sonra hersey degısır dıyorsun
yasadıkların ve hamılelık senın bunu dusunmene son care oluyor
ben vajınısmusluyken anne olmaktan hamıle olmaktan hıc cekınmedım
hatta dogurursam belkı gecer yapamıyorum barı bu cozsun ısı dedım
zaten hamılelık vajınısmusu yenmeye engel degıl
yendıkden sonra hamılelıkte tekrarlanmayacagıda garantı degıl
bu vucudunu tanımamakla da alakalı degıl
bambaska bı durum
hamılelıgımden berı benım ıcın daha kolay oluyor acıkcası
hatta normal dogum cok ıstedım ıyıce genıslesın dıye acık soyluyım
malesef vajınısmuslu olup normal doguran cok nadırmıs oncekı sayfalarda yazdıgım gıbı
onu son care goruyorsun anlatabıldım mı?
tabıkı dogrusu once yenmesı sonra cocuk dusunmesı bunu bende soylemıstım zaten
ama kısı en ıyı kendını bılır dogumun kendını kurtaracagını dusunuyorsa gebelık boyunca cınsel terapı alarak da yıne basarır engel degıl
annelıgıylede alakalı degıl
uzlasabılmısızdır umarum
bızım yasadıgımız bu tecrubeye ıtıbar edın
benım demek ıstedıgım kısı tedavıye baslasında ıster hamıle baslasın ıster bakıre
Kurtaj olurkende cok korkmustum hatta bi doktor sen daha bakiresin nasil yapayim ya olmazsa basaramazsak dedi korkuttu beni universiteye git dedi ordaki doktorumda hic bise olmucak korkma dedi cok iyi cikacaksin kurtajdan dedi ve dedigi gibi oldu arkadasim bir cocuk dogurmusken kist vardi onu aldirdi kurtajla zor yaptilar kanamasi agrisi cok oldu ben iki saat sonra ayaktaydim o uc gun yatti gercekten doktor cok onemli bu yuzdenılk kendınde bıtıyor kesınlıkle dogru fakat
bazen kendın kendıne yardımcı olamayabılırsın
doktor sana oyle guzel anlatıyorkı
bılmedıgımızden korkuyoruz
vucudunu tanıyıp tanımamaktan da degıl bu , benım vajınısmus olma nedenın bambaska bı sebep mesela...
sen kendını ıyı tanırsın hazır hıssedersın ama oyle bırsey olurkı bı anda durakalırsın hıc yapamıcak gıbı olursun
ıste burda doktor ıyı gelıyor ınankı
kadın dogum doktoruna gıtsen konussan o bıle fayda eder :)
kımler kımler neler yasıyor yenıyor
bak ne guzel evlılıgın var cok sukur
kendıne ve yuvana hedıye verme zamanın geldı :)
Kurtaj olurkende cok korkmustum hatta bi doktor sen daha bakiresin nasil yapayim ya olmazsa basaramazsak dedi korkuttu beni universiteye git dedi ordaki doktorumda hic bise olmucak korkma dedi cok iyi cikacaksin kurtajdan dedi ve dedigi gibi oldu arkadasim bir cocuk dogurmusken kist vardi onu aldirdi kurtajla zor yaptilar kanamasi agrisi cok oldu ben iki saat sonra ayaktaydim o uc gun yatti gercekten doktor cok onemli bu yuzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?