Ne yazık ki sınavım olmayacak gibi, pek ümitli değilim.
Şimdi size bir şey sormak istiyorum, yarın boşanma davası açacağım eşimle konuştuk dava konusu olarak şiddetli geçimsizlik yazalım, böylesi detaylara gerek yok dedi. Şu an avukat tutacak durumum yok, zaten adamlar bir dilekçe yazmaya bile çok yüksek meblalar istediler, soru sorsam danışmanlık ücreti istiyorlar vs. yani bir avukattan detaylı bilgi alamadım, sizce boşanma dilekçesinde olayları olduğu gibi anlatmalı mıyım yoksa, şiddetli geçimsizlik diye yazıp geçmeli miyim ?
Eşim de boşanma konusunda sıkıntı çıkarmayacak, çocuğun velayeti, nafakasını filan belirteceğim ve düğünde takılan takılar dışında tazminat vs. de istemiyorum.
Bu ikisini yazıp, şiddetli geçimsizlik başlığı altında kestirip atmam, şimdilik eşim sorun çıkarmıyor ama olur da ileride yıllar sonra velayet davası filan açarsa, davaya etki eder mi? Ya da olayları olduğu gibi anlatmam etki eder mi?
Olayı olduğu gibi anlatmama sebebi de, aile nedeniyle evlilik birliği bozulduğu için hakim hemen boşanma kararı vermiyor, danışmana, psikoloğa filan yönlendiriyormuş, eşler arasında sıkıntı olmadığı için tekrar denensin diyr davayı uzatıyormuş filan. Biz bunları yaşamadan işi bitirmek istiyoruz. Sizce nasıl yapmalıyım ?