Olsa Bitse

Bu şartlar yeni mi oldu eskiden mi konuşmuştunuz? Olay yeni ise

Eşin en önemli maddeyi kabul etmemiş aslında.Ben olsam o konuda diretirdim.O kayınvalide ile sabah akşam karşılaşmak istemezdim.Oradan ayrılıp başka eve geçseydiniz herşey daha kolay olurdu bence.Bunun için diret.Yoksa gelmiyorum de.

Başka eve geçmeyi ve diğer tüm şartları kabul ettiği takdirde bir kez daha denerdim.

Henüz bugün konuşuldu her şey.

Ev konusu şöyle konuşuldu, yapılan evlerden birisi eşim içindi, üç ay içinde taşınılacak duruma geliyor, üç ay sonra ya biz o eve geçeceğiz ya da onlar diğer eve geçecekler.

Eşim sadece bu konuda idare etmemi istedi. Dediğim gibi, cevap vermedim, biraz daha düşünelim dedim.

Düşünüyorum düşünmesine de. Bilemiyorum.

Ev konusu şöyle konuşuldu, yapılan evlerden birisi eşim içindi, üç ay içinde taşınılacak duruma geliyor, üç ay sonra ya biz o eve geçeceğiz ya da onlar diğer eve geçecekler.

Eşim sadece bu konuda idare etmemi istedi. Dediğim gibi, cevap vermedim, biraz daha düşünelim dedim.

Ben olsam geri dönmem oraya ya başka ev kiralasın ya da 3 ay daha beklesin.Herşey hazır olduğunda giderim.

En birinci madde kayınvalideden uzak durmak.Mümkün olan en uzak yerde oturmak ki herşeye burnunu sokmasın.Yok misafirim geldi yok torunumu özledim bahanesiyle evine uğrayamasın

Surekli_Karisik .!.:

Canım ev yapılsın taşınan tasinsin öyle geç diyorum ben. Çünkü burada çok konu okuduk üc ay sonra ayrilacaksa o ev emin ol kesinlikle ayrılmaz. Sonra üc ay sonra buraya konu açarsın

taylor taylor sizin dediğiniz gibi tek tek yazdım tüm şartlarımı, evden taşınmak dışında hepsini kabul etti, kimse gelmeyecek, karışmayacak, istemedikçe gitmeyeceğim vs.vs.. Ev konusunda da duruma göre taşınabilirmişiz de ama aynı evde devam etsek bile kimse "size ev verdik" diye konuşmayacakmış.

Tüm taleplerimi ailemi bir araya toplamak istiyorum diyerek kabul etmesine şaşırdım ama buna rağmen, anlaştık diyemedim.

Sebebini bilmiyorum ama dönesim gelmiyor. Sanırım hazmedemiyorum. Ona dönsem bile hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledim. Benden yana hiçbir beklentisi olmamasını da söyledim. Hepsine tamam dedi.

Hep karışığım, hep karışığım...

Sevgili minnie minnie ben de senin konularını çok iyi biliyorum, hatta evi terk ettiğin Zaman sana özelden mesaj atmıştım, sende kendimi gördüm diye, muhtemelen hatırlamazsın o kafa karışıklığıyla, senden birkaç ay sonra da ben patladım.

Benim bir çocuğum var, bu ilk ciddi sorunumuzdu. Başka soruna da gerek yok zaten ama.

Şimdi ne yapmam gerek? Oraya dönmek çok zor geliyor. İnanmak da öyle. Ailem bir kez dene, olmazsa en azından bir şans vermiş olursun, ileride çocuğuna "senin için denedim ama olmadı" dersin, diyorlar. Ben yeniden benzer şeyleri yaşamaktan korkuyorum.

Bi'akıl lütfen.
Eşim eline celp gidince tekrar konuşmak istedi son bi şans istedi ailemle konuştum durumu anlattım babam son bi kez dene istemezsen bu kapi sana her zaman açık dedi. annem çok gönüllü olamamakla beraber yuvamin da yıkılmasını istemiyor aslında .yani kısacası bi yandan yuvam yikilmasin istiyorlar bi yandan da onların da tıpkı benim gibi eşimin değişeceğine inançları yok.kimse değişmez bu bi gerçek geri dönme düşüncen varsa bile büyük umutlarla gitme ben öyle geldim.
Bazen hayatın ilişkilerin gidişatı zor iken bi araya anne v.s girince daha zor cekilmez oluyor.seni o noktada çok iyi anlıyorum ben şu an düzenli calisabilecegim bi iş arıyorum durum ne olursa olsun onceligim iş sen de dönmeye karar verirsen çalışma planlarindan vazgeçme aynen devam et gerektiği durumda kapıyı çeker gidersin

taylor taylor sizin dediğiniz gibi tek tek yazdım tüm şartlarımı, evden taşınmak dışında hepsini kabul etti, kimse gelmeyecek, karışmayacak, istemedikçe gitmeyeceğim vs.vs.. Ev konusunda da duruma göre taşınabilirmişiz de ama aynı evde devam etsek bile kimse "size ev verdik" diye konuşmayacakmış.

Tüm taleplerimi ailemi bir araya toplamak istiyorum diyerek kabul etmesine şaşırdım ama buna rağmen, anlaştık diyemedim.

Sebebini bilmiyorum ama dönesim gelmiyor. Sanırım hazmedemiyorum. Ona dönsem bile hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledim. Benden yana hiçbir beklentisi olmamasını da söyledim. Hepsine tamam dedi.

Sevgili minnie minnie ben de senin konularını çok iyi biliyorum, hatta evi terk ettiğin Zaman sana özelden mesaj atmıştım, sende kendimi gördüm diye, muhtemelen hatırlamazsın o kafa karışıklığıyla, senden birkaç ay sonra da ben patladım.

Benim bir çocuğum var, bu ilk ciddi sorunumuzdu. Başka soruna da gerek yok zaten ama.

Şimdi ne yapmam gerek? Oraya dönmek çok zor geliyor. İnanmak da öyle. Ailem bir kez dene, olmazsa en azından bir şans vermiş olursun, ileride çocuğuna "senin için denedim ama olmadı" dersin, diyorlar. Ben yeniden benzer şeyleri yaşamaktan korkuyorum.

Bi'akıl lütfen.

Hatalarını anladı mı peki eşiniz? Yani bakış açısı değişti mi acaba..
Mesela ileride yine bir mesele olursa annesinin etkisinde kalabilir mi? Yoksa karıştırmaz mı?
Bunları bilmek pek mümkün değil gerçi ama düşünceleri değişti mi olaylara bakış açısı en
azından o yönden yoklayın biraz..

İyice anlatın istediklerinizi.. hatta eskiden olan en ufak rahatsız olduğunuz şeyleri bile söyleyin
iyice öğrensin işine gelirse diye sonra yan çizmesin..

Canım ev yapılsın taşınan tasinsin öyle geç diyorum ben. Çünkü burada çok konu okuduk üc ay sonra ayrilacaksa o ev emin ol kesinlikle ayrılmaz. Sonra üc ay sonra buraya konu açarsın

Bu arada doneceksen bile evler bitmeden gitme üç ay daha beklesin eşin

eve dönme işini 3 ay sonraya erteliyorum o zaman derdim ben.

Konu sahibi kayınvalidesiyle oturmayacak ki. Ayrı evleri var zaten. Ama konu sahibi o evi eşinin ailesinin evi diye yine de isyemiyor. Doğru mu anlamışım Surekli_Karisik Surekli_Karisik ?

Bi'akıl lütfen.

Ben sevindim aslında. Tüm maddeleri kabul etmez diye tahmin ediyordum. Şu anki evden ayrılmanıza da gerek yok bence. Başınıza kalmayacaklarına söz vermişler. Niye düzeni bozasınız ki? Sözlerini tutmazlarsa o zaman taşınırsınız. Bunu da bu şekilde eşinize söyleyebilirsiniz.

Ben de aileniz gibi düşünüyorum. En köyü ihtimalle elimden geleni yaptım dersiniz.

Tüm maddeleri kabul etse de yine istemeyeceğinizi tahmin ediyordum. Onu da söylemişsiniz zaten, eskisi gibi olmaz diye. Bakarsınız, içiniz ısınırsa denemeye devam edersiniz. Isınmazsa, soğumuşum, yapamıyorum deyip geri dönersiniz. Ama bana eşinizi görünce, biraz güzel vakit geçirince biraz daha pozitif hissedeceksiniz gibi geliyor.

Bir daha eskisi gibi olmasın diye neler yapmalısınız, onları da elbirliğiyle konuşuruz.

Son düzenleme:
Ya aslında düşününce bu güzel bir haber Surekli_Karisik Surekli_Karisik

Siz çok hevesli olmayınca ben de çok teknik yazmışım. Sizin adınıza çok sevindim. Eşinizle devam etme ihtimalinde bundan iyisi olamazdı zaten.

Olursa olur, olmazsa olmaz. Giderseniz hayat boyu diye söz vermiyorsunuz ki. Gidip nasıl hissediyorsunuz bakarsınız. Artık istemediğiniz hiçbir şeyi yapmazsınız. Artık ondan vazgeçebileceğinizi biliyor, sizin de yönlendirmelerinizle belki bu sefer farklı olur. Belki ailesi de boşanma vs olmasın diye bu sefer farklı davranırlar.

Olmazsa da, kendinizi hiç kasmadan, cevval dört beş akrabanızı veya arkadaşınızı, avukatınızı vs çağırırsınız. Gelip sizi alırlar, deplasmanda gibi hissetmezsiniz. Ama bu en kötü ihtimal tabii.

Bu arada, eşinize söyleyin de size "haksızsın ama yine de kabul ettim" gibi şeyler söylemesin. Baştan söyleyin de neye deli olduğunuzu bilsin. Eşiniz bende herşeyi tek tek söylemek gereken, çöpü zaman kendi kendine akıl edemeyen biri izlenimi bıraktı. Onu da öyle kabul edip, her zaman isteklerinizi, ne yapınca delirdiğinizi vs açık açık gerekirse defalarca sakin sakin söyleyin bence.

Dediğim gibi her ne karar alırsanız alın, en kısa zamanda güzel haberlerinizi almayı diliyorum.

eve dönme işini 3 ay sonraya erteliyorum o zaman derdim ben.
Konu sahibi kayınvalidesiyle oturmayacak ki. Ayrı evleri var zaten. Ama konu sahibi o evi eşinin ailesinin evi diye yine de isyemiyor. Doğru mu anlamışım Surekli_Karisik Surekli_Karisik ?

penceremden penceremden

Evler ayrı ayrı evet fakat aynı sitedeyiz. KV ile konuştuğumda da bu konu dile geldi, o da "tamam artık karışmayacağız, senden hiçbir beklentimiz yok, evine dön yeter." dedi. Eşim de tekrar söyleyince, ben de bu yönde tavır alınca işe yarayacaktır diye düşünüyorum.

Gelin görün ki, yine de ailemle birlikte olmaya, buradaki rahatlığa ve huzura, eşimin ve müdahil hiç kimsenin olmadığı bir hayata öyle alıştım ki, gitmek istemiyorum.

Surekli_Karisik Surekli_Karisik bence son bir şansı hakediyor eşin.yani şöyle ki senin içinden gelmiyor evet çok kırıldın yaralandın üzüldün,ama herkesin ne olduğunu da gördün ve gösterdin..şans dediğim şeyse eşine kendini affettirme şansı...
şartlarını söyledin bu koşullarda dönerim ama eskisi gibi değilim beklentin olmasın benden dedin..
şimdi top eşinde..yapacağım diyor yuvamı da toparlayacağım,annemi de uzak tutacağım,hatta belki evin erkeği bile olmaya karar verip,kendi parası kadar yaşamayı öğrenir;)
şimdi bence dönüp çabasına bakman gerek..sen sadece dur bekle ve gör..bırak eşin çabalasın,annesini uzak tutmak için de,seni geri kazanmak için de..
kimse sana geri dön adamın kucağına atla demiyor diyemez de bu kadar ağır şeyden sonra...seni tekrar kazanırsa ne ala,bu çaba içnde yorulmazsa ne ala,annesini uzak tutarsa ne ala,yoksa için almadı veya eşim yoruldu bırakırsın gider..hem bu sefer işini gücünü bulmuş,kafan rahat gidersin...

Çoğu erkek oturup eşiyle konuşmaktan fikrine saygı duymaktan aciz kadın kendini ifade edebilmek için ya evden ayrılacak ya dava açacak çok mu zordu eşinin neden beraber oturmak istemediğini konuşmak anlamaya çalışmak.

Eşinden mi soğudun?

Ne yaparsa yapsın gözünde mi yok?

Bekarlıkmı hoşuna gitti?

Yoksa eski hayatımız tekrarlanacak herşeye karışacaklar diyemi korkuyorsun?

Eşin tabiki o 2 yıldır aşık olduğun adam gibi gelmez artık.Çok yanlış söylemleri oldu yanlış hareketleri oldu.Kayınvalidenin bu hareketi sayesinde bir aydınlanma yaşadın bence.Gözün açıldı..Hayatının kontrolünü eline aldın.Oradan ayrılınca derin bir oh çektin.

Yinede eşine son bir şans verebilirsin.Hani demiştin ya bana net davranırsa kabul ederim demiştin.

Gittiğin gibi memnun olmadığında da ailenin yanına geri gelebilirsin.Kaybedeceğin bir şey yok.

Herşey senin kontrolünde olmalı bundan sonra

Son düzenleme:
Kayınvalidelerle aynı yerde olduğunuzu sık sık görüştüğünüzü bildiğim için o ortamın sana iyi gelmeyeceğini düşünüyorum.

Eşin annesine aşırı bağlı ona yakın olması bana doğru gelmiyor.

Hadi sen görüşmesen bile torun var.Onu bahane ederler gibi geliyor.

Oturacağınız ev onlara uzak olsun.

Aynı yerde oturuyorlar sayısını hatırlamıyorum ama gün içinde sürekli görüşüyorlardı.Kayınvalidesi baskın bir karakter ya biz size gelelim ya siz bize gelin diye sürekli talepte bulunuyordu.Misafir geliyordu Sürekli karışık onlara gidiyordu falan.

Güya ayrı evdeler mıç mıç bir ilişkiydi.

Aynı yerde oturuyorlar sayısını hatırlamıyorum ama gün içinde sürekli görüşüyorlardı.Kayınvalidesi baskın bir karakter ya biz size gelelim ya siz bize gelin diye sürekli talepte bulunuyordu.Misafir geliyordu Sürekli karışık onlara gidiyordu falan.

Güya ayrı evdeler mıç mıç bir ilişkiydi.

Ben ilk konuda bu ayrıntıları kaçırmışım. Aynı sitede oturduklarını bile yeni öğrendim. O zaman daha can sıkıcı. Konu sahibi biraz da ondan gitmek istemiyor demek ki.

Aynı sitede olup bağımsız çekirdek aile olabilenler vardır. Ama konu sahibinin eşi ve ailesi bunu yapabilir mi bilmiyorum.

Başka bir mesajında yazdığın gibi herşey Surekli_Karisik Surekli_Karisik 'ın kontrolünde olmalı, başka türlü olmaz.

Back
X