• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ölsem de gam yemem

Kızlar bende kaynana temalı konu açtım ya ,ölsem de gam yemem gayrı..Hindiiii bana bir yardımcı oluverin.
Kayınvalidemler başka bir şehirde yaşıyorlar ve bize kalmaya geldiler. Bendeniz 4 aylık hamileyim. Oturduğumuz evden toplu taşımalarla tam 2,5 saatte ulaşabildiğimiz bir görümcem var.Ve bu yolun tamamının ayakta olduğuna emin olabilirsiniz...ki bu yolculuğun herhangi bir yarım saatinde oturabilseydim eminim ki bu yıl milli piyangonun bana çıkma ihtimali vardı.Neyse en az 4 vasıta değişimi söz konusu..E anladınız işte arabada yok bizde..Pazar günü görümcemin kızının doğum günü var.Oraya gidicek kayınvalidemler..Bizi de çağırdılar..Ancakkk..ben bugün hediye alıp işten eve geldim .Hava buzzz..yorgunum..cumartesi sabah da çalışıcam.Kayınvalideme dedim ki anne ben gelemicem..Çünkü dedim ben hamıleyım yoruluyorum sımdı 2.5 saat gıtcez gecenin bi körü eşimle ordan tekrar dönmeye çalışcaz malum ertesi gün iş var..tek tatil gunum pazar evimin bi dolu işi var..Dedim ben hasta olursam biterim.Arabamız yok mazur görsünler ..Dedim eşime karışmam o isterse gitsin ama onunda gitmesi taraftarı değilim kıyamıyorum o da hemen hasta olup yoruluyor dedim. sadece hersey karşılıklı dedi..Bende kardesi bunu düşünemicek mi diye dusundum bozuldum.Kararsız kaldım ?
Valla gerçekten zor durum. Gitmek istemiorsanız gitmeyin tabiki. Ancak eşiniz bir araç bulamazmı acaba? Hani hem sizin hem kayınvalidenizn ulaşımı falan kolay olurdu. Sizde eğlenceyi kaçırmadınız. Ne bilim nerdesiniz fiyatlat nasıl ama r günlük araç bile kiralanabilir. Yada birinden bulabilirse falan. Yada bir taksiyle anlaşabilirsiniz. Mesafe tam ne kadar bilemiorum ama bi ücret karşılığı sizi alıp bırakabilir. Hatta anlaşmanıza bağlı gecede gelip alabilir. Toplu taşımayla 2 saat olan yerler bazen kişisel ataçla yarım saatlik bi yol oluverior.
Eğwr bunlatın hiçbiri uygun deilse o zaman tabisi gidemiceksiniz. Ama eşinize hiçbir şey demeyin. Ona kıyamasanız bileee....:-D

Valla gerçekten zor durum. Gitmek istemiorsanız gitmeyin tabiki. Ancak eşiniz bir araç bulamazmı acaba? Hani hem sizin hem kayınvalidenizn ulaşımı falan kolay olurdu. Sizde eğlenceyi kaçırmadınız. Ne bilim nerdesiniz fiyatlat nasıl ama r günlük araç bile kiralanabilir. Yada birinden bulabilirse falan. Yada bir taksiyle anlaşabilirsiniz. Mesafe tam ne kadar bilemiorum ama bi ücret karşılığı sizi alıp bırakabilir. Hatta anlaşmanıza bağlı gecede gelip alabilir. Toplu taşımayla 2 saat olan yerler bazen kişisel ataçla yarım saatlik bi yol oluverior.
Eğwr bunlatın hiçbiri uygun deilse o zaman tabisi gidemiceksiniz. Ama eşinize hiçbir şey demeyin. Ona kıyamasanız bileee....:-D

canım arac bı kee kıraladık ağzımızın payını aldık kazada yaptık cezada yedık ...eşimin araba kullanmasıda iyi değil açıkcası..emanet alamıyorum o yuzden.taksıyede versem en az 100 lıra.bebegıme para bırıktırmeye calısıyorum kıyamıyorum parama o para ıcın 2 gun calısıyorum.. ama çözümün doğru yanı eşime karısmıcam eşime karsı cok merhametım var.ama haklısın dedıgınızı yapıcam arkadasım

Düşük tehlikesi 3 ay sürer 3 aydan sonra bebek yerleşmesini tamamlar. O zaman çalışmayın evde doğumı bekleyin. Bana kalırsa gitmeye üşendiğiniz için giymiyorsunuz ve hamileliği bahane gösteriyorsunuz

tesekkur ederım cevabınız için. empatı yapmanızı beklemıyorum

Okadar yol cekilmezki..

Bosver ne dusunurse dusun , esinde senle ayni seyi soylesinn ..
Hediyeni almissin bejce yeterli telefonda acarsin ..
Oldu bitti :)

Ben de bunu anlamiyorum.. herkesin hamileligi farkli, bunyesi farkli.. kadin kaldiramayacak belli, kendini ve bebegini riske atmak istemiyor.. toplu tasima aracinda yer bulamiyorsa, tiklim tikis olma ihtimali de var.. ustelik 2.5 saat.. tutanacak yer bulamaz, birisinin dirsegi karnina carpar..

tesekkur ederım arkadasım benı anlamıssın bahsettıgım yer istanbul daha söze gerek yok yani.. çk zor bır hamılelık gecırıyorum. ve tabıkı bebegımı dusunuyorum sonra neden kendımı suçlayayım ..ınanın bazen etten duvarlara tutunuyoruz metrobuste arkamızı zor kolluyoruz. bılen bılıyor

Kimseye bir kötülük yapmadınız, durduk yere naz yapıyor da değilsiniz. Önce tabi ki kendinizi düşüneceksiniz. Aileler özel günlerde birlikte olmak isteyebilir de bu hamile bir kadını 2,5 saat yollara dökmenin sebebi olmamalı bence. O kadar yol olmasaydı bile, sırf yorgun hissettiğiniz için gitmeme hakkınız var. Can sizin canınız.

hah benım derdımde bu aslında hanı naz nıyaz demesınler ayıp demesınler esımde gıtmek ıstemezse yanlıs anlarlar mı ben fişekledim gibi..bende hep çalışıyorum gurbetteyım kımseyı göremıyorum annemı babamı bıle.bende ısterım ıkı eğlence iş dışı bişey ama gücüm yok işe zor gıdıyırum ben saol destegın ıcın arkadasım..içim rahatladı

3 kişiyseniz 4 vasıtayla gidilen bir yere taksi tutup rahat rahat gidebilirsiniz. Otobüsten daha uyguna bile gelebilir. Git gel 4x3x2=24 biniş yapar. 1,5 tl'den olsa 36 lira. Taksi daha fazla bile tutsa zaten kırk yılın başı gidicem demişsiniz. Bence gidilebilir. Tabi anlattıklarınız bahane değilse..

100 lira en az tutar taksı gıdıcegım yer donuste sadece esımle ben varım ..ne dıcez anne babasına parayı bölüşelim mi dicez..o parayı bebegıme bırıktırmek bıraz daha ıyı bısey almak ıcın kendıme çöp almıyorum ben..sizce bahane mi

Kızlar bende kaynana temalı konu açtım ya ,ölsem de gam yemem gayrı..Hindiiii bana bir yardımcı oluverin.
Kayınvalidemler başka bir şehirde yaşıyorlar ve bize kalmaya geldiler. Bendeniz 4 aylık hamileyim. Oturduğumuz evden toplu taşımalarla tam 2,5 saatte ulaşabildiğimiz bir görümcem var.Ve bu yolun tamamının ayakta olduğuna emin olabilirsiniz...ki bu yolculuğun herhangi bir yarım saatinde oturabilseydim eminim ki bu yıl milli piyangonun bana çıkma ihtimali vardı.Neyse en az 4 vasıta değişimi söz konusu..E anladınız işte arabada yok bizde..Pazar günü görümcemin kızının doğum günü var.Oraya gidicek kayınvalidemler..Bizi de çağırdılar..Ancakkk..ben bugün hediye alıp işten eve geldim .Hava buzzz..yorgunum..cumartesi sabah da çalışıcam.Kayınvalideme dedim ki anne ben gelemicem..Çünkü dedim ben hamıleyım yoruluyorum sımdı 2.5 saat gıtcez gecenin bi körü eşimle ordan tekrar dönmeye çalışcaz malum ertesi gün iş var..tek tatil gunum pazar evimin bi dolu işi var..Dedim ben hasta olursam biterim.Arabamız yok mazur görsünler ..Dedim eşime karışmam o isterse gitsin ama onunda gitmesi taraftarı değilim kıyamıyorum o da hemen hasta olup yoruluyor dedim. sadece hersey karşılıklı dedi..Bende kardesi bunu düşünemicek mi diye dusundum bozuldum.Kararsız kaldım ?
sen bizim iyi günümüzde yanımızda olmazsan seninde biz olmayız demiş yani...

100 lira en az tutar taksı gıdıcegım yer donuste sadece esımle ben varım ..ne dıcez anne babasına parayı bölüşelim mi dicez..o parayı bebegıme bırıktırmek bıraz daha ıyı bısey almak ıcın kendıme çöp almıyorum ben..sizce bahane mi
Peki birşeyi merak ettim yanlış anlamayın ama haftasonu olan doğum günü eşinizin değil de kendi yeğeninizin olsaydı yinede gitmez miydin?:KK64::KK64:

ya sanki doğum günü değilde düğünü var. o kadarda önemli değilmiş bence. hediyeni almşsn gitme boşver. hamilesin zaten ev boşalsn uzat ayaklarını keyif yap

Aman boşver 2,5 saatlik yolda ne işin var hamile halinle.Gidiş,dönüş 5 saat perişan olursun.

Gitmemen iyi olur, hem hamilesin hemde çalışıyorsun. Bunu anlamaları gerekir ama keşke eşini dile getirmeseydin sonuçta kardeşi gitsin gelsin, senin adına hediyeni de verirdi. Bence kayınvaliden o lafı o kısım için söylemiştir.

canım arac bı kee kıraladık ağzımızın payını aldık kazada yaptık cezada yedık ...eşimin araba kullanmasıda iyi değil açıkcası..emanet alamıyorum o yuzden.taksıyede versem en az 100 lıra.bebegıme para bırıktırmeye calısıyorum kıyamıyorum parama o para ıcın 2 gun calısıyorum.. ama çözümün doğru yanı eşime karısmıcam eşime karsı cok merhametım var.ama haklısın dedıgınızı yapıcam arkadasım
taksi normaşde o kadar yazıor olabilir ama anlaşma yapılabilir. Misal bulundugum ilçeden şehir merkezi nerdeyse 80 lira falan yazar ama taksiviyle anlaşıp 30a 40a gitmişliğim var:-D hani öyle bi anlaşma dedim. Ayrıca kayınvalidene ssöyle böylw böyle de onlarda katkıda bulunduklarını

Valla el.kadar cocugun (nedense yasini tahmin ettim :KK45:) dogum gunu diye

hamile halimle o kadar yola gidemem,

bi de yarin ise gidecem
,
hic kendinizi kasmayin,

karsilikliysa nolmus yani

gorumceniz de sizin cocugunuzun dogum gunune gelmeyiversin cok da fifi:KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:

bu gelinler köle .ne olursa olsun kayıtsız şartsız illaki o davete gidilecek .sen yollarda düşüp bayılsan amaaan şimdiki gençlerde çok nazlı derler hemen.ıyyyyy gıcık oluyorum ya.nolur anlayışlı olsalar.bana da denk gelmedi anlayışlı olanları malesef.normal şartlarda gitmemen gerekiyo o vaziyette tabi ama yeminliler bunlar geline eziyet olsunda ....

Valla el.kadar cocugun (nedense yasini tahmin ettim :KK45:) dogum gunu diye

hamile halimle o kadar yola gidemem,

bi de yarin ise gidecem
,
hic kendinizi kasmayin,

karsilikliysa nolmus yani

gorumceniz de sizin cocugunuzun dogum gunune gelmeyiversin cok da fifi:KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:
keşkeeeee ama nerde organizasyonu bizzat yaparlar sırf o öyle olsun şu şöyle olsun benim başımdada var tahmin ederim:KK53:

Eşinizin yeğeninin doğumgünü.
Kıyamıyorum gitmesin demek ne kadar mantıklı olmuş sizce?
Gidemeyecekse kendi yapardı açıklamasını.

Bunu insanların düşünüp söylemesi gerekirken siz söylemişsiniz bir de tehdit edilmişsiniz. Valla kimseyi hamile haliyle tek tatil gününde taa nerelerdeki evime çağırmam. Haftaiçiye denk gelseydi ne olacaktı? Böyle günler cumartesi akşamları yapılır ki insanlar tek tatil günlerinde eziyet çekmesinler. İnsanlar çok düşüncesiz. Kayınvalideni yakın görmüşsün, açıklama yapmışsın o da hiç utanmadan konuşmuş. Eşim isterse gelir deyip bıraksaymışsın keşke, sonra izin vermedin derler.

Back
X