Ben 32 haftalık hamileyim,19 haftalıkken spina bifida,hidrosefali,ayakta eğrilik olduğunu öğrendim,doğsa bile yaşamaz ya da sakat yaşar dedi dr.lar.Bu haftaya kadar ve hala sonlandır diyorlar,kafası büyüdü,anomaliler arttı ama devam ediyorum.Allah,bebeğime ne kadar ömür verdiyse o,başka bir şey söylemeye gerek yok.Hem araştırdım bu şekilde doğup uzun yıllar yaşayanlar var.Allah yardımcın olsun.
Ben 32 haftalık hamileyim,19 haftalıkken spina bifida,hidrosefali,ayakta eğrilik olduğunu öğrendim,doğsa bile yaşamaz ya da sakat yaşar dedi dr.lar.Bu haftaya kadar ve hala sonlandır diyorlar,kafası büyüdü,anomaliler arttı ama devam ediyorum.Allah,bebeğime ne kadar ömür verdiyse o,başka bir şey söylemeye gerek yok.Hem araştırdım bu şekilde doğup uzun yıllar yaşayanlar var.Allah yardımcın olsun.
Canım benim okuyunca direk kendimi gördüm sende şuan ne dicemi bilemedim inançünkü aynı senin anlattıklarını yaşadım bende aynı şeyleri dediler banada,ama inan 6 ay oldu dogum yapalı benim bebgimde dedikleri gibi hiç bişi yoktu kafası normaldi elini ayagını oynatıyo ve okadar güzel bi bebektiki ben görmedim gerçi sadece ressmini biliyorum bitek,tam melekti benim oğluşum ama dogumdan sonra 1 gün yaşadı kaybettim melegimi
birde özelden mesaj atamıyorum çok önce yazmışssın ama kusura bakma şimdi burda yakalayabildim seni bakındım çok ama
İnşallah benim bebeğimde sağlıklı doğar çok dua ediyoruz,doğuma az kaldı,neyle karşılacağız merak ediyoruz,kimi söylenenden daha hafif kimi tam söylendiği gibi ağır durumda olabiliyor.Peki bu kadar sağlıklı doğdu neden kaybettiniz bir şey söyledimi dr.lar.kusura bakmayın soruyorum,şu an aklımda binlerce düşünce var.
Teşekkür ederim cevabın için.
Bence bebeğinizi doğurmaya karar vermekle en doğru olanı yapmışsınız. Bir anne yavrusuna nasıl kıyabilir ki zaten. Bu bir imtihan ve siz doğru olanı yaptınız. Allahın verdiği canı almaya ancak Allah karar verebilir. İnşallah bir mucize olur yavrunuz sağlıklı doğar. Sizin için dua edeceğim.
Tıbbın da bilemeyeceği, açıklayamacağı şeyler olabilir. Bunun senin imtihanın olduğu çok açık. Benzerini ben de yaşadım. Bebeğin olür, yaşamaz, aldır dediler. Aldırmazsan engelli doğar, sezeryan dikişlerinle yoğunbakım kapılarında, ameliyathane kapılarında beklersin dediler. Aldırmayı hiç düşünmedim. Allah verdiyse, canını almak benim ne haddime dedim. Belli ki Rabbim beni imtihan ediyor, ondan gelene razı mıyım değil miyim... Şeytan da vesvese veriyor, " ya engelli doğarsa nasıl bakarsın*" diyor. İmanın güçlüyse hepsini kulak arkası edersin. Allah benim için de bebeğim için de en hayırlısını bilir dedim hep. Rabbim bana merhamet et diye dua ettim. Ümidimi hiç kesmedim. "Allahtan ümidini keseneler ancak kafirlerdir."(Yusuf 87)... 24. haftada maalesef bebeğim karnımda öldü. Yaşasa ve engelli olsa belki çok daha fazla üzülecektim. Ya da sağlıklı olsa bile belki hayırlı evlat olmayacaktı.“Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! ” (İnşirah-5/6) Rabbimin mutlaka bir bildiği vardır. O her kulu için en iyisini bilir....“Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır. Olur ki, siz bir şeyi seversiniz; ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır. Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Bakara 216)... Çok çok sabret canım, Allah sabredenleri mükafatlandıracağını müjdeliyor. Bunun da seni Allah'a yaklaştırmak için bir imtihan olduğu unutma...
dogumdan hemen sonra ameliyata aldılar belinde zedelenme vardı plastik cerrahi bacagından parça alıp beline yapıştırdı çok başarılı geçmişti ameliyat ama rabbim ertesi gün aldı yanına sanırım narkoza dayanamadı 5 saat sürmüştü ameliyat çünkü,
Allah sabır versin,bir daha yaşatmasın canım.
amin canım benim amin insallah,sanada normal doğum vermemiş olmaları lazım sezeryan olucaksn dimi ne zman dogumun beni haberdar etmeni isterim durumlardan
Tabiki seninkiyle aynı şey degil ama banada yapılan bütün testlerde bebegimin %99 down sendromlu olucagını ve kesinlikle aldırmam gerektigini söylediler.Tabiki bir anne olarak bunu asla yapamazdım hep dua etdim rabbime sıgındım ondan gelen en hayırlısıdır dedim ve kabullendim.Şükrolsunki oglum şuanda 2 yaşında en ufak bir hastalıgı rahatsızlıgı bile yok.Öyle dedikleri gibi down sendromlu falanda dogmadı.Yani herşeyin hayırlısı allahtan inş senin yavrunda doktorların dediginn tam tersine çok saglıklı bir şekilde dünyaya gelir.
Evet sezeryan olacağım,zaten şu an kafası oldukça büyüdü 43 haftalık kafa ölçümü var,doğumum 28 şubat cuma günü,marmara ünv.olacak.inşallah doğuma iyi bir dr.girer,tabi eğer bebeğimin durumu denildiği gibi çıkarsa onada iyi bir dr.bulmamız lazım.tabi haberdar ederim inşallah.
evet sezeryan olacağım,zaten şu an kafası oldukça büyüdü 43 haftalık kafa ölçümü var,doğumum 28 şubat cuma günü,marmara ünv.olacak.inşallah doğuma iyi bir dr.girer,tabi eğer bebeğimin durumu denildiği gibi çıkarsa onada iyi bir dr.bulmamız lazım.tabi haberdar ederim inşallah.
Allah yardımcın olsun canım.Aynı şeyleri yaşadım biliyorum çok zor.Rabbim hayırlara çıkarsın.İnşirah Fetih ve Tarık surelerini bol oku
Evet canım biliyorum daha önce yazışmıştık,bebeğinde hidrosefali problemi olanlar diye bir konu açmıştım,bu konu başka bir arkadaşa ait ama burdan mesajlar gelince devam ettik.Fetih süresini okuyoruz ve yanında yaptığımız çok zikir ve dualarda var,eşim,ben ve çevremde ki çok arkadaşımın yaptığı dualarda var,Allah kabul etsin ve sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin İnşallah.
ilk bebeğin mi canım
ilk değil ikinci bebeğim,4 yaşında kızım var ama hala kardeşi olcağını söyleyemedik,yaşamazsa ona açıklaması çok zor olacak,çünkü daha geçen sene çok sevdiği dedesini kaybettik,babamla her an birlikteyti,alt katta oturuyorduk ve hala onu soruyor,kardeşi içinde aynı şeyleri yaşasın istemedim ama doğrumu yaptım bilmiyorum.
dogumdan hemen sonra ameliyata aldılar belinde zedelenme vardı plastik cerrahi bacagından parça alıp beline yapıştırdı çok başarılı geçmişti ameliyat ama rabbim ertesi gün aldı yanına sanırım narkoza dayanamadı 5 saat sürmüştü ameliyat çünkü,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?