- Konu Sahibi MELEKANNESI35
-
MERHABALAR,
Buraya yeni üye oldum. Acımı ve bilgilerinizi paylaşmak istiyorum.
13/01/2012 tarinde 38.haftanın içindeyken planlanan doğum tarihime 4 gün kala ölü doğum yaptım. Nst ve ultrason kontrolü için hastaneye gittiğimde bebeğimin yaşamadığını söylediler. O anda dünyam başıma yıkıldı.ve acil sezeryana alındım. benim 10 yaşında bir oğlum var. Onuda sezeryanla dünyaya getirmiştim. Bu 2. doğumum ve kızım olacaktı. Ölüm sebebi saptanamadı. Böyle bir olay yaşayan varsa paylaşmak istiyorum.
merhaba, ben de 28.04.2011'de oğlumu 34 haftalıkken plasentanın erken ayrılması sonucu kaybettim. Acını bütün yüreğimle paylaşıyorum. Yaşamayanın anlayacağı bir şey değil. Hayat durdu, 9,5 aydır akmıyor. Ben de sezaryen oldum ve 1 yılın dolmasını bekliyorum. Umarım meleklerimizin kardeşleriyle hayata döneriz.
Buarada yanlış yere yazmışsın. Ben sana doğru yerin linkini yazayım, orada bizim gibi bebeğini kaybetmiş bir sürü anne var. Onlarla dertleşmek, yanlız olmadığını, birtek senin başına gelmediğini anlamak iyi geliyor.
Acın henüz çok taze.. Emin ol hiç birzaman unutulmuyor fakat bununla yaşamayı öğreniyor insan. Yeniden anne olacağım gün için yaşıyorum . Umarım sen de yeniden anne olursun
merhaba,
bana yazdığın için ve yönlendirmen için çok tşk.ederim. Gerçektende burada yanlız olmadığımı hissetmek bana iyi geldi. Senin ilk bebeğinmiydi?
evet benim ilk bebeğimdi. senin başka çocuğun var mı?
yaşım 31, hayat koşuşturmasında ancak sıra gelmişti, müthiş bir istek ve heyecanla istedik onu. ama kısmet olmadı[/QUOT
selam
benim yaşında bir oğlum var tam 3 sene bu hamileleğimi bekledim. kızım olacaktı
evet benim ilk bebeğimdi. senin başka çocuğun var mı?
yaşım 31, hayat koşuşturmasında ancak sıra gelmişti, müthiş bir istek ve heyecanla istedik onu. ama kısmet olmadı[/QUOT
10 yaşında....
allah sabır versın kızlar..ınanınkı ınsan herşeye alışıyor.benımde gecen sene 22 haftalık doğum yaptım ..tam alışmıştım hareketleırnı hıssetmıştım..bırden bebeşiğımın sakat olduğunu soyledıler..e 2gun içinde alındı.bunalıma gırdım kımseyle konuşmadım annemı bıle kıskandım eşime hep kızdım (sankı suçlu o) şuanda 38+6 gunluk hamıleyım yıne kızım olacak.doğumu beklıyorum heyecanla ne zaman sancım gelırse..canım senın bebeğının ölüm nedenını soylemedıler mı?araştırdın mı?genetıkcıye gonderdın mı? Su oranın nasılmış.bırde hareketlerı kesılmışmıydı fark ettın mı?bu haftalarda cok oenmlıymış hareket hıssetmeyınce hemen gelın dıyorlar.benımde içime kurt duşurdun ..o kadar elhamlıydım kı bu hamılelığımde anlatamam nasıl gectığını ılk aylar sureklı ağladım yenı yenı skaınleşıyordum bundada doğum telaşı korkutuyor.
allah sabır versın kızlar..ınanınkı ınsan herşeye alışıyor.benımde gecen sene 22 haftalık doğum yaptım ..tam alışmıştım hareketleırnı hıssetmıştım..bırden bebeşiğımın sakat olduğunu soyledıler..e 2gun içinde alındı.bunalıma gırdım kımseyle konuşmadım annemı bıle kıskandım eşime hep kızdım (sankı suçlu o) şuanda 38+6 gunluk hamıleyım yıne kızım olacak.doğumu beklıyorum heyecanla ne zaman sancım gelırse..canım senın bebeğının ölüm nedenını soylemedıler mı?araştırdın mı?genetıkcıye gonderdın mı? Su oranın nasılmış.bırde hareketlerı kesılmışmıydı fark ettın mı?bu haftalarda cok oenmlıymış hareket hıssetmeyınce hemen gelın dıyorlar.benımde içime kurt duşurdun ..o kadar elhamlıydım kı bu hamılelığımde anlatamam nasıl gectığını ılk aylar sureklı ağladım yenı yenı skaınleşıyordum bundada doğum telaşı korkutuyor.
bizim bebeğimize otopsi yapılmadı.(eşim istememiş) herhangi genetik bir incelemede.ve ölüm sebebi de bulunamadı. Amniyo sentez olmuştum.sağlıklıydı.su azalması yok, kordon dolanması yok, plesentayla ilgili bir şey yok, kakasını yeme olayı yok..hareketleinin olmadığınıda hissetmedim. Rahim kasılmalarım varmış.bunları bebeğin hareketi sanmışım herhalde. Bu allahın takdiri diyorum.başkada bir şey gelmiyor elimden. Sende üzülme.herşey olacağına kendisi varıyor.biz bir şey yapamıyoruz.........sağlıkla alırsın inş.kızını kucağına ve ltf.bizler içinde dua et canım.
ilk bebeğini nasıl aldılar. Ve ne kadar sonra hamile kalabildin.bana yazarmısın. Amniyo sentez oldunmu?
bende otopsı yaptırmadım canım.ama genetıkcıde bırşey yapmıyorlar.benım bebeğimin belınde kese vardı.omurılığı dışındaydı.yaşama şansı yok dedıler.doğar doğmaz operıyasyonlar gecırecektı.belden aşağısı tutmayacaktı.netten bakarsan canım menıngosel dıye .benımde bulunamadı canım folıc asıt eksıklığı denıldı.doğumdan sonra gunde 3 defa folıc asıt içtim tam altıncı ayımda hamıleydım.6ay ara dedıler.cocuk hareketlerı cok oenmlı canım bende hemen tedırgın oluyorum hareketını hıssetmeyeyım.tabıkıde rabbım ne sınavlardan gecırıyor herşeyde b ır hayır vardır.en azından bızı bekleyen yawrumuz var.yenı bebeğim cok umut oldu bana hergun cocuk yuzlerı goruyordum.dışarda yanlarında kız cocukları annelerı kıskanmak.hamılelerden nefret etmek vb.şuanda ise kızım yenı bır umudum oldu.aklıma getırmıyorum tabı içimdende cıkmıyor canım.bu acıyı ceken bılıyor.dışardan bakıldığında tekrar olur dedıler olurda gıdenın yerı.oyle dıyenlere dıyeceksın senınde bır tane cocuğunu alsalar dıgerıyle ıdare et deseler ne yapardın dıyecen bır daha konuşmayacak.işh canım ınankı sureklı dua edıyorum rabbım olmayanlara da versın kımseye o acıyı yaşatmasın dıye.bebeğimi sunı sancıyla doğurtdular.sonrada kurtaj oldum.ama ınankı doğumdan kalan aklımda doktoru beklerken bebeğim bacaklarımın arasındaydı ve onun cansız bedenını hıssetmek cok acıydı .duşunkı doğum yaptım her yanım ağrıyor ama bedenımı yukarı kaldırdım bacaklarımdan cocuğum ezılmesın dıye.amıno sentez olmadım canım .benım herşey normaldı taramalarım bır sorun yoktu.ama 22 haftalıkken ulturasyonda gozuktu.
seni anlıyorum ama senin bebeğinde daha öönce saptanan bir anomali olmuş. bizde oda yoktu.ve doğduğunda da görenler.normal bir bebebk olduğunu söylediler. ancak tabiki içini bilemiyoruz. şua nda tabikide geri gelmeyecek.ama kızımı çok özlüyorum..çok.
evt saptandı canım.ama son aylardada hıç bırşey olmadığı halde senın gıbı yaşayanlar var.bende bır tanıdıkdan duymuştum ertesı gunu doğuma gıdecekken 1gun ance bebek anne karnında ölmüş.kapalı kutu elden bırşey gelmıyor kı.rabbım sana hayırlısıyla bır kız evladı versın.bu arada ben 39+1 gunluğum bu hafta sn ama hala sancım yokk.
allah sağlıkla kavuştursun bebeğine.kızınmı olacak?doğum yapınca mutlaka yazda.haberimiz olsun.ben merak ederim şimdi seni. Unutma sakın..
merhaba arkadaşlar, çok yaralı bı konuda buluştuk sizlerle, ilk defa yazıyorum bu siteye...benimde yaram var
gebeliğimin 23. haftasında antalyaya detaylı ult. gittim...oradaki prof dr. inanç mendilcioğlu( doktor ismi veriliyor mu burada bilmiyorum , verilmiyosa özür dilerim)
bebeğin gelişiminin güzel olduğunu fakat kalbinde sorunlar gördüğünü söyledi , sendromlu bebek olabilir hemen amniyosentez yapalım dedi..biz tabi hemen fethiyeye yaşadığımız yere döndük ve kendi doktorumuz bizi ankara üni. sinde prof dr. acar koç a yönlendirdi, işinin ehlidir diye...kurban bayramı tatilinin bitmesini bekledik duayla sabırladoktorla randevumuzda, kendisi hakkaten çok iyi bir dr. çok bilgilendirdi... ve deli gibi ağlayan beni, sakinleştirdi...bebeğin yaşama şansının olmadığını, kalbinde büyük bi delik olduğunu , akciğere giden damarının olmadığını, olan damarında çıkması gereken yerden çıkmadığını söyledi ve kapakçıkların kan kaçırdığını söyledi...ve inanın bu cümleler bıçak gibi geliyo insana deliyo resmen çözümün hamileliğinin sonlandırılması olduğunu söyledi...
2 gün sonra hastaneye yattım, amniyosentez yaptı, kordonundan kan aldılar ki genetik bi sorun varsa diye, kalbini durdurdular ve 2 gün sancı çektim allahımmmm kabustuuubeni sezaryen yapın diye yalvardımmm ama ölü bebek için seni riske atamayız dediler iyiki kesmemmişler..öldü normal doğum yaptım ...çok şükür genetik sonuç temiz geldi çokkkk şükürrrr ....ve doktor <ben böyle birden fazla anomalisi olan kalple ilk defa karşılaşıyorum, ben bu kalbi izninizle otopsi yapıcam< dedi, biz de yapın dedik çünkü bizim geleceğimiz için önemliydi bu sonuçlar...otopsi sonucumuz çıkmadı daha.6 ay çocuk yapmayın dediler....
içimiz rahattı bu kararı verdiğimizde çünkü çokkk incelediler bizi, kaçkere ultrasona girdiğimi hatırlamıyorum ve her bakan doktor da proftu ve 1 saat inceledi hepsi ayrı ayrı...çok riskli kısımdaydı bebeğim ve kız bebekti...çok hareketliydi çokkk..ultrasonu sevmiyodu çok uğraştırdı doktorları :)
bu operasyon olalı tam 3 hafta oldu....Allah hepimize sabır versin...Rabbim sağlıklı bebekler nasip etsin ve düşmanıma bile yaşatmasın bunu...ve benim gibi kalp anomalisi teşhisi konan bebişli anneler var mı aramızda?
Var canım var... Ben de bebeğimi 24 haftalıkken kalp yetmezliğinden kaybettim. Amniyosentez ve bir dizi tahlil yapıldı. Hepsinin de sonucu normal çıktı. Hiç bir anormallik saptanamadı. Bebekte neden böyle bir rahatsızlık olduğu açıklanamadı.
Allah kimsenin başına vermesin ama bunu yaşayandan başka kimse bilmez. Çok çok çok sabır gerektiriyor. Ölecek mi yaşayacak mı diye bir ay geçirdim. Herkesin bitti kurtuldun dediği ölü doğum sonrasındaysa hiç aklıma gelmeyen başka imtihanlar yaşadımBebeği defnettik göğüslerimden süt geldi. Kendi kendime kaldığımda yaşadıklarımı bir ben bilirim. Bİr de hep etrafımda olan hamileler var. Çok yakın arkadaşım da hamile. Benden bir ay önde gidiyordu. Şimdi onun bebeğine her baktığımda kendi evladımı hatırlayacağım. Ömür bıoyu sürecek br imtihanım var. Allah hepimize çok çok sabırlar versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?