- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
- Konu Sahibi Bittercoffee
-
Bir evlat için en dehşet verici ölse unutamıycağı bir durum.. ne diycem bilemedim inan.. ben şuna inanıyorum elimize iğne batsa ah diyoruz insan bile bile canını yakar mı ya o an kendilerini kaybediyolar sanırım yoksa aklı başında kimse yapamaz bunu kolay kolayAh keşke yapmasaydı. Son anda yavrusunu hatırlasaydı. .yazık olmuş. .
Allah geride kalanlara sabır versin.çok zor bir durum bu.
Demekki bu tip bunalıma girip intihar fikrine kapilanlar geride nasıl bir acı birakacaklarini dusunemiyorlar.
Benim bir arkadaşımın ablasının kocası da intihar etti.geride bir mektup bırakıp kendisini evinin bahçesinde ki ağaca asmis.üstelik cesedini oğlu bulmuş. Oğlu 17 yaşındaymış. Çocuk okulu bile bıraktı tramvayi atlatamadı..şu an babasından nefret ediyor onu hiç affetmem diyormus:- (
Acı ama ne yazık ki doğru söylüyosunuz..Haberi okudum birkaç gün önce işiyle ilgili problem olmuş ondan intihar ettiği yazıyodu
Eşine ve bebeğe üzüldüm Allah sabır versin
Sizde 1-2güne unutursunuz beynimiz böyle seyleri unutmaya programlı
İntihar fikri kişilerin bilinç altına yerleşiyor bir süre önce. .yani cinnet geçirme durumu değilse daha önce planlamış oluyorlar genelde..keske birileri farkedebilseydi..Bir evlat için en dehşet verici ölse unutamıycağı bir durum.. ne diycem bilemedim inan.. ben şuna inanıyorum elimize iğne batsa ah diyoruz insan bile bile canını yakar mı ya o an kendilerini kaybediyolar sanırım yoksa aklı başında kimse yapamaz bunu kolay kolay
Anlattığın gibi bi durum var aynen canım.. çok detaya girmeyim burda başka yerlere gitmesin konu.İntihar fikri kişilerin bilinç altına yerleşiyor bir süre önce. .yani cinnet geçirme durumu değilse daha önce planlamış oluyorlar genelde..keske birileri farkedebilseydi..
Çok acımasız olacak belki ama psikolojisi iyi olmayan kadınların hayatlarına bebek gibi müthiş bir sorumluluk almasını anlamıyorum. Şu işin iyi sonuç verdiğini hiç görmedim. O kadın da elbet böyle olsun istemezdi ama işte o bebe anasız kaldı bir kere.Öncesinde de geçirdiği ataklar varmış doğumla alakalı değilmiş bekarlıktan beri varmış ve ilaç kullanıyomuş dönem dönem.. ben de o bebeği düşündükçe kahroluyorum ya zaten
İçimden geçti ama dile dökemedim.. bebek ne kötü giden evliliği yoluna koyuyo ne de başka bi şey düzeltiyo.. sadece olan çocuklara oluyo... küçücük melek... gerçi nolucağımız hiç belli değil öncesinde bi sıkıntımız yokken bi anda biz de o duruma gelebiliriz.. Allahım korusun.. bir kez daha iyice anladım ki iş eş para kaynana bilmem ne hepsi boş sen iyiysen herkes iyi şu hayatta.. ben her şeyden daha kıymetliyim ben hep iyi olmalıyım ki evladım da iyi olsun mutlu olsun... evladına deli divane olan bir baba bile annenin yerini asla ve asla tutamaz...Çok acımasız olacak belki ama psikolojisi iyi olmayan kadınlarun hayatlarına bebek gibi müthiş bir sorumluluk almasını anlamıyorum. Şu işin iyi sonuç verdiğini hiç görmedim. O kadın da elbet böyle olsun istemezdi ama işte o bebe anasız kaldı bir kere.
Sorunsuz güzel bi evlilikleri varmış çiftin fakat kadıncağız genelde içine kapanık içine atan bi kadınmış öyle sizin düşündüğünüz gibi değil yani.. böyle durumu çok çok iyi olup da bi çıkmaza düşünce intihar eden biçok insan oldu çevremizde.. ama o duruma nasıl geliniyo en ufak bi fikrim yok.. hepimizin hayatında öyle dönemleri olmuştur.. bi dönem panik atak krizlerim bile vardı... ama iyileştim inanın ki yıllar oldu atak geçirmiyorum ilaçlarla bi yere varılamayacağını anlayınca zihniyetimi değiştirmeye karar verdim çoookkk çok zor oldu ama çok şükür atlattım.. bunun için de dışadönük olmak içine atmamak yaşam enerjinizi tazelemek gerekiyo.. ama o durumdaki çoğu insan hastalığını kabul etmiyo siz de biliyosunuzdur.. ben o dönem dine yönelmiştim ve beni bu kıvama o getirdi.. ben hep şuna inananlardanım maddi sıkıntı varsa bi şekilde atlatılıyo zor da olsa.. ama manevi sıkıntılar kolay kolay aşılmıyo.. Rabbim o yüzden önce sağlık huzur versin..Allah rahmet eylesin. Keşke insanlar psikolojik sorunları varken bebek yapmasalar. O yavrunun daha şimdiden hayatı boyunca taşıyacağı ağır bir yükü, bir acısı var. Kadının bunu düşünecek akli dengesi yerinde olsaydı, evladına böyle bir haksızlığı yapmazdı elbette. Keşke etrafında destek olacak, sorunların görecek birileri olsaydı. Kocası ne halt ediyordu mesela, karısının durumunu görmüyor muydu, insan düşünüyor.
Ne diyelim. Dünya acı şeylerle dolu. Bugün kahroluyoruz, yarın geçiyor. Öyle olmasa zaten hiçbirimiz yaşayamazdık. İnşallah bahtı güzel olur yavrunun.
Canim yaa cok uzuldum annemi gunlerdir gormuyorum cok ozledim insallah cennette bulusursunuz uzulme tamammiÇok alakasız kaçacak ama, okurken düşüncelerden düşüncelere dalıp gittim. Ben babasız, yalnızca annesiyle büyüyen birisiyim. Tüm ailenin sırt döndüğü, herşeyimle annemin ilgilendiği birisiydim. Öyle çok seviyordum ki, üniv. zamanında şehir dışına okumaya gittiğimde, onu çok özlerim korkusuyla annemi ikna edip onunla beraber gittim. Belki abartılı gelecek ama, arkadaşlarla gezmekten sıkılır, annemle cafede sohbet etmeye bayılırdım. Ne zaman hasta olsa grip dahi olduğunda ona kıyamaz ağlardım ve bana, seni mezun edip ayaklarının üstüne basıyor olarak görmeden bu dünyadan gitmem derken, mezun oldum, bankacı oldum, işe başladım, ve birgün eve geldiğimde...Annemi kaybettim. Çok değil bir kaç ay evelinden bahsediyorum. Evliyim, evde yaptığım her işte annemi hatırlıyorum. Yalnız olduğumda çocuklar gibi anne diyerek ağlıyorum bazen. fotoğraflarına sarılıp dualar ediyorum. Evlendiğim ilk zamanlar, yemek konusunda mütemadiyen sıkıntı yaşıyordum. O zaman annemi arayamadığım için internetten tarif okumak çok dokunmuştu. O sancı, annemi kaybettiğimdeki acıyla eş değerdi. Rabbim anne olan, annesi olan hepinize uzun ve sağlıklı hayat versin...
Canim yaa cok uzuldum annemi gunlerdir gormuyorum cok ozledim insallah cennette bulusursunuz uzulme tamammi
Canim cok duygulandirdin beni insallah.Allah sabir versin.amin diyorum duana..Telefonda fotoğraflarımız var, bu bayram ilk kez onsuzdum. Ellerini zoomladım, belki dakikalarca öptüm. Ağladım... Sonra elimi yüzümü yıkayıp çıktım hiç bir şey olmamış gibi. Şimdi gün geldi, fazla uyuyup onu daha az gördüğümün pişmanlığını bile yaşıyorum. Benim için de ziyaret et anneni. Şimdi tüm ilgimi kayınvalideme yönlendirdim. Sağ olsun, çok anaç. Onun dizlerine yatmak, saçlarımı sevmesi bile iyi geliyor Allah razı olsun hergün onu arıyorum ben de... Allahım annene cok uzun ömürler nasip etsin. En yakın zamanda git.. :)
Ah canım benim çok duygulandım.. ne kadar hayırlı evlatmışsınız.. annenizle layığıyla ilgilenmişsiniz..Çok alakasız kaçacak ama, okurken düşüncelerden düşüncelere dalıp gittim. Ben babasız, yalnızca annesiyle büyüyen birisiyim. Tüm ailenin sırt döndüğü, herşeyimle annemin ilgilendiği birisiydim. Öyle çok seviyordum ki, üniv. zamanında şehir dışına okumaya gittiğimde, onu çok özlerim korkusuyla annemi ikna edip onunla beraber gittim. Belki abartılı gelecek ama, arkadaşlarla gezmekten sıkılır, annemle cafede sohbet etmeye bayılırdım. Ne zaman hasta olsa grip dahi olduğunda ona kıyamaz ağlardım ve bana, seni mezun edip ayaklarının üstüne basıyor olarak görmeden bu dünyadan gitmem derken, mezun oldum, bankacı oldum, işe başladım, ve birgün eve geldiğimde...Annemi kaybettim. Çok değil bir kaç ay evelinden bahsediyorum. Evliyim, evde yaptığım her işte annemi hatırlıyorum. Yalnız olduğumda çocuklar gibi anne diyerek ağlıyorum bazen. fotoğraflarına sarılıp dualar ediyorum. Evlendiğim ilk zamanlar, yemek konusunda mütemadiyen sıkıntı yaşıyordum. O zaman annemi arayamadığım için internetten tarif okumak çok dokunmuştu. O sancı, annemi kaybettiğimdeki acıyla eş değerdi. Rabbim anne olan, annesi olan hepinize uzun ve sağlıklı hayat versin...
Allah size de sizin gibi hayırlı evlatlar versin inşallah.. Rabbim cennetinde kavuştursun sizleri..Telefonda fotoğraflarımız var, bu bayram ilk kez onsuzdum. Ellerini zoomladım, belki dakikalarca öptüm. Ağladım... Sonra elimi yüzümü yıkayıp çıktım hiç bir şey olmamış gibi. Şimdi gün geldi, fazla uyuyup onu daha az gördüğümün pişmanlığını bile yaşıyorum. Benim için de ziyaret et anneni. Şimdi tüm ilgimi kayınvalideme yönlendirdim. Sağ olsun, çok anaç. Onun dizlerine yatmak, saçlarımı sevmesi bile iyi geliyor Allah razı olsun hergün onu arıyorum ben de... Allahım annene cok uzun ömürler nasip etsin. En yakın zamanda git.. :)
Allah size de sizin gibi hayırlı evlatlar versin inşallah.. Rabbim cennetinde kavuştursun sizleri..
Allah gönlünüze göre versin inşallah.. zaten evlat öyle bi şey ki.. yaralarınızı sarıyo.. o kokusu cıvıltısı varlığı her şeye değer.. Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin size..Canım, çok teşekkür ederim... Allah kalanlara sağlık ve sabır versin... inşallah bir evladım olur, güç kuvvet veren güzel bir yavrum... nasip.
Canım rahmetlinin ne derdi vardı tam olarak neden boyle bi travma gecirdi sen biiyo musun peki.cok merak ettim.insanoğlu herşeyi bilelim ki yakın çevremizde olursa Allah korusun onceden anlayabilelim.neydi onu intihara iten şey. Kimse durup dururken bunalima girmez depresyon ilaci kullanmazAllah size de sizin gibi hayırlı evlatlar versin inşallah.. Rabbim cennetinde kavuştursun sizleri..
Canım yanlış anladın sanırım, annem intihar etmedi. Hastalığa yakalandı, bir kaç gün içerisinde vefaat etti. Çok şükür ki Allah'ın verdiği cana kıyacak birisi değildi. Depresyon ilacı ve bunalıma girdiği kanısına nasıl vardınız onu anlamadım...Canım rahmetlinin ne derdi vardı tam olarak neden boyle bi travma gecirdi sen biiyo musun peki.cok merak ettim.insanoğlu herşeyi bilelim ki yakın çevremizde olursa Allah korusun onceden anlayabilelim.neydi onu intihara iten şey. Kimse durup dururken bunalima girmez depresyon ilaci kullanmaz
Kızlar moralim çok bozuk.. az önce inanılmaz bi haber aldım.. çok sevdiğim bi komşu ablam var tanınmış bi ailenin evladına bakıcılık yapıyodu.. bebeği çok sevdiği için resimlerini falan çeker gösterirdi.. 6 aydır bebekle beraber şu an 11 aylık bebek.. abla 1 haftadır evde yoktu az önce eşime kapıyı açarken onu gördüm ve biraz konuştuk.. nasıl berbat bi halde anlatamam..bebeğine baktığı kadının işleri biraz kötüye gitmiş ve öncesinden de bitakım ataklar yaşıyomuş kadıncağız depresyon ilaçları alıyomuş.. geçen cumayı c.tesiye bağlayan sabaha karşı eşiyle evladı uyurken silahla kendini vurmuş ağzına sokmuş beynini delip geçmiş kurşun.. o evin hali... o eşinin hali... bebek diyorum ama bebek bile hissetmiş yavrum başka bi ruh haline girmiş... gece gece dağıldım inanılmaz etkisindeyim.. uyku tutmaz bu gece beni... zaten gündem son 1 senedir berbat haber bile izlemiyoruz bu yüzden... nasıl bi ruh halindeyim bilemezsiniz.. kafam biraz dağılsın diye buraya yazıyorum işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?