Ölüm Haklı ise ölmeli insanBk

Mabelizm

Sorma neden.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2020
302
378
18
39
Çocuk tacizcileri
Kadınları mahfeden ve çocuklarından ayıran
Bir insanın bütün hayatını hiçe sayan ve bitiren
Bir genç kızın bedeni ve kalbi arasında gelip giden
Eşi her fedakarlığı yapmış ama kıymet bilmeyen eşi hasta iken gidip başka kadınlarla zevki sefa içinde bulunan
Gencecik kızların hayatında travma ya sebep olan
Çocugunu taciz eden
Kızına işkence yapıp aylarca tecavüz edip eve kitleyen
Erkek çocuklara taciz tecavüz her haltı yapanlar
Bir kadını çaresiz bırakıp kadın kötü yola düşünce..... Diyen erkekler yada sebebi her kimse ölebilir mi acaba ? Lütfen ölsün.
Evet bencilsem bu benim sorunum. Topluma falan da kazandırmayı düşünemem bu tarz insanları. Ölüm yakıştıgı tek insan grubu.

O ayrı bir zavallılık ama ölümü hakettikleri bir gerçek.
Ölmek yerine "Allahım ne olur al canımı," diye çaresiz çığlıklar atacakları, acılarla dolu bir hayatı onlara daha münasip buluyorum. Ölmesinler, sürünsünler yani.

Ama bu çare mi? Çareleri konuşmak daha mantıklı.

Ölmek yerine "Allahım ne olur al canımı," diye çaresiz çığlıklar atacakları, acılarla dolu bir hayatı onlara daha münasip buluyorum. Ölmesinler, sürünsünler yani.

En güzeli bunların hepsini bir çöplükte toplayacaksın. Ne ekmek ne su. Yesinler birbirlerini, elalemin sabisine sübyanına kadınına kızına yapacaklarını birbirlerine yapsınlar. Ama çöplük olacak. Hoş çöpümü bile kurban ederim öylelerine ya neyse

I

Her insan tertemiz gelir dünyaya zamanla günahkar olur Ve bununla baş edebilecek tek olgu tek çare Allah tır. Biz çareler de tükeniyoruz maalesef.

Hayret.. yorumlarinda gayet dindar takiliyordun.
Simdi Allahmiscasina o veya bu kisi ölmeyi hak ediyor diyorsun :KK51:

O tarz insanlarin ölmesi uzun süreli bir cözüm getirmez ki.
O tarz insanlari topluma kazandiracaksin. Zihnindeki yanlislari anladiktan sonra kendisi gibi olanlara yardim edebilsin diye.

Normal bir insan o tür insanlara yardimci olamaz dogru duzgun cunku zihin farkliligi var. Empati dahi kuramaz yardimci olabilsin. Hos dahi göremez.
Psikologlar dahi zorlaniyor o tür insanlarla.

O tarz insanlari savunmuyorum ve kendimde sevmiyorum.
O tarz insanlara ancak ve ancak önceden kendisi gibi olan biri yardimci olabilir... tabi öldürülmezse daha önce.

Bu yüzden ben insanlarin öldürülmesine karsiyim :)

Hem nefret nefreti dogurur. O insanlar o hale gelene kadar kendileri bircok sey cekmis oluyor.
Yani kisirdöngü var ortada.

Yaaaani öldürmek care degil. Bosuna dünyaca yasak da degil. Hemen hemen her dinde de bosuna günah da degil.

Her insan tertemiz gelir dünyaya zamanla günahkar olur Ve bununla baş edebilecek tek olgu tek çare Allah tır. Biz çareler de tükeniyoruz maalesef.
Yanlış bir bakış açısı. İnançlı bir insansanız, sizi yaratan gücün, sizi bir çok zorlukla mücadele edecek kadar güçlü yarattığına da inanmalısınız. Bu beyni, bu vücudu, bu düşünebilme kabiliyetini bize ot gibi yaşayalım diye, rüzgar nereye savurursa oraya gidelim diye vermedi herhalde Allah. Hayat zor, çünkü hayatın anlamı mücadele etmek. Her mücadele zafere ulaşacak diye bir garanti yok ama herkes mücadeleyi bırakıp, işleri Allah'a havale ederse, düşünün dünyanın hali ne olur?

Yanlış bir bakış açısı. İnançlı bir insansanız, sizi yaratan gücün, sizi bir çok zorlukla mücadele edecek kadar güçlü yarattığına da inanmalısınız. Bu beyni, bu vücudu, bu düşünebilme kabiliyetini bize ot gibi yaşayalım diye, rüzgar nereye savurursa oraya gidelim diye vermedi herhalde Allah. Hayat zor, çünkü hayatın anlamı mücadele etmek. Her mücadele zafere ulaşacak diye bir garanti yok ama herkes mücadeleyi bırakıp, işleri Allah'a havale ederse, düşünün dünyanın hali ne olur?
Diğer Yaşam şartlarında söylediğiniz her cümleye katılıyorum ama bu tarz bir olay yaşamış ruh halinin sizin kadar olgun ve sakin düşünmeyeceğini belirtirim. Evet belki sınavdır bir tecavüze ugraması kızın ama bu sınavda kalıp intihar eden yavrularımız var. Mücadele noktasında bir damla gücü olmaz nefes almak işkence gibi gelir. Ha açlık dersen fakirlik dersen mücadele de sonsuz güçlü kalınabilinir.

Diğer Yaşam şartlarında söylediğiniz her cümleye katılıyorum ama bu tarz bir olay yaşamış ruh halinin sizin kadar olgun ve sakin düşünmeyeceğini belirtirim. Evet belki sınavdır bir tecavüze ugraması kızın ama bu sınavda kalıp intihar eden yavrularımız var. Mücadele noktasında bir damla gücü olmaz nefes almak işkence gibi gelir. Ha açlık dersen fakirlik dersen mücadele de sonsuz güçlü kalınabilinir.
Savaşacak gücü kalmamış insanlar için de savaşabiliriz, onlara içine düştükleri karanlıktan çıkmak için yeni yollar gösterebiliriz. Mücadele sadece kendimiz için değildir ki. Tecavüz dediğiniz için oradan gireyim ben de, bu büyük bir travma, elbette bunu yaşayan sakinliğini koruyamaz. Ama travmanın üstesinden gelmek mümkün değil mi? Orada başka insanların mücadelesi devreye giriyor. Doğru insanlar bu şiddeti yaşayan insana el uzatsa, intiharı değil yaşamayı seçer muhtemelen.

Çocuk tacizcileri
Kadınları mahfeden ve çocuklarından ayıran
Bir insanın bütün hayatını hiçe sayan ve bitiren
Bir genç kızın bedeni ve kalbi arasında gelip giden
Eşi her fedakarlığı yapmış ama kıymet bilmeyen eşi hasta iken gidip başka kadınlarla zevki sefa içinde bulunan
Gencecik kızların hayatında travma ya sebep olan
Çocugunu taciz eden
Kızına işkence yapıp aylarca tecavüz edip eve kitleyen
Erkek çocuklara taciz tecavüz her haltı yapanlar
Bir kadını çaresiz bırakıp kadın kötü yola düşünce..... Diyen erkekler yada sebebi her kimse ölebilir mi acaba ? Lütfen ölsün.
Evet bencilsem bu benim sorunum. Topluma falan da kazandırmayı düşünemem bu tarz insanları. Ölüm yakıştıgı tek insan grubu.
taciz tecavüzcüleri bir kenara koyarsak diğerlerinin bir şekilde topluma kazandırılabileceğini düşünüyorum. yani eşi her fedakarlığı yapıp da kocası tarafından aldatılanları yazmışsın da eşi fedakarlık yapmayan kadın aldatılabilir anlamı mı çıkıyor burdan? yani iki türlüsünde de aldatılıyorsa boşanırsın. aldattıysa kanıtlar nafakanın tillahını alırsın olur biter. ölmesi şart mı? tabiki kadını yargılamak kötü sözler söylemek aşağılamak hoş değil ama onun yargısı da onu bağlar. biri bana o...u dese ben öyle miyim demek bu? bu söyleyenin kalitesini gösterir, kale almak zorunda değilim. benim için o kişi yok hükmündedir zaten ölmesi gerekli değil..

Tecavüz ağır bir travma, intihar eden çocuklar bu travmayı psikolojik yardımla atlatabilirdi belki ama toplum onları namusu iffeti kirlenmiş tecavüze uğramış diye parmakla göstermeseydi, namusu kızlık zarı dedikleri şeye indirgemeyip o çocuklar üzerinde bekaret, kızlık zarı baskısı oluşturmasaydı.

Açlık derseniz mücadele edilir evet fakat o da bir yere kadar, çocuklarınız günlerce aç kalsa, açlıktan ağlasa ve siz çocuklarınıza bir kuru ekmek dahi bulamasanız sonsuz güçlü kalabilir misiniz?

Yaşam boyu herkes bir şeyle mücadele eder, herkesin mücadele ettiği kendi için zordur, kimi yaşadıklarını kaldırabilecek gücü bulur kimi bulamaz.

Haklı ölüme gelince kıymet bilmeyen, eşi hastayken zevkine bakan erkeklerin bile ölmesini istemişsiniz, neden? Kıymet bilmeyen adamı boşarsınız gider ölmesi gerekmez, ki ölüm insanın eline verilmiş bir güç olsaydı herkes öldürmek istediği kişi için haklı sebep oluştururdu, çok şükür iyi ki bize verilen bir güç değil bu, gelinler eşiyle arasını bozan kayınvalide için, aldatan erkekler için, evli erkekle birlikte olan kadınlar için al sana ecel öl şimdi denirdi.

İsyanınız kötülüklere mi? Ona hepimiz isyan ediyoruz, kötüler hiçbir mazluma zarar vermeden kötülüklerinde boğulsun.

Bu arada yenisiniz bilmiyor olabilirsiniz, dini içerikli konu ve yorumlar yasaktır bu sebeple konularınızı inancınız üzerinden yorumlamazsanız sevinirim.

Savaşacak gücü kalmamış insanlar için de savaşabiliriz, onlara içine düştükleri karanlıktan çıkmak için yeni yollar gösterebiliriz. Mücadele sadece kendimiz için değildir ki. Tecavüz dediğiniz için oradan gireyim ben de, bu büyük bir travma, elbette bunu yaşayan sakinliğini koruyamaz. Ama travmanın üstesinden gelmek mümkün değil mi? Orada başka insanların mücadelesi devreye giriyor. Doğru insanlar bu şiddeti yaşayan insana el uzatsa, intiharı değil yaşamayı seçer muhtemelen.

Katılıyorum. Ki bunun çok örneği var. Bosna katliamından sağ çıkan ama yüzlerce kişinin tecavüzüne uğramış kadınlar, çocuklar var. Doğru adımlarla hayata tutunmayı başarabilmiş.

Doğru zamanda, doğru bir adım hayat kurtarabiliyor.

Tecavuzculerin Işkence ile can çekişerek ölmelerini isterdim... diyeceklerim bu kadar başka da bu konu hakkında yorum getiremiyorum

Umarım birgün insanların daha adil daha insanca yaşadı bir toplum oluruz
Eğitime daha çok değer veririz adalet ve güç doğru insanların elinde olur

Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum, özellikle çocuklara yapılan zulümlere zerre taneciği kadar tahammülüm yok. Çocuklara her türlü zulmü yapanlar geberip gitse kılımı kıpırdatmam.

Tecavüz ağır bir travma, intihar eden çocuklar bu travmayı psikolojik yardımla atlatabilirdi belki ama toplum onları namusu iffeti kirlenmiş tecavüze uğramış diye parmakla göstermeseydi, namusu kızlık zarı dedikleri şeye indirgemeyip o çocuklar üzerinde bekaret, kızlık zarı baskısı oluşturmasaydı.

Açlık derseniz mücadele edilir evet fakat o da bir yere kadar, çocuklarınız günlerce aç kalsa, açlıktan ağlasa ve siz çocuklarınıza bir kuru ekmek dahi bulamasanız sonsuz güçlü kalabilir misiniz?

Yaşam boyu herkes bir şeyle mücadele eder, herkesin mücadele ettiği kendi için zordur, kimi yaşadıklarını kaldırabilecek gücü bulur kimi bulamaz.

Haklı ölüme gelince kıymet bilmeyen, eşi hastayken zevkine bakan erkeklerin bile ölmesini istemişsiniz, neden? Kıymet bilmeyen adamı boşarsınız gider ölmesi gerekmez, ki ölüm insanın eline verilmiş bir güç olsaydı herkes öldürmek istediği kişi için haklı sebep oluştururdu, çok şükür iyi ki bize verilen bir güç değil bu, gelinler eşiyle arasını bozan kayınvalide için, aldatan erkekler için, evli erkekle birlikte olan kadınlar için al sana ecel öl şimdi denirdi.

İsyanınız kötülüklere mi? Ona hepimiz isyan ediyoruz, kötüler hiçbir mazluma zarar vermeden kötülüklerinde boğulsun.

Bu arada yenisiniz bilmiyor olabilirsiniz, dini içerikli konu ve yorumlar yasaktır bu sebeple konularınızı inancınız üzerinden yorumlamazsanız sevinirim.
Çokta dini yöne verilmek istemem aslında herkesin inancı kendinedir. İsyan asla değil benim yazdıgım belki ihtimal olabilir idam gibi. Evet her kötülük yapıldı herşey duruldu şahıslar senelerce bu eziklik altında yaşayıp duruyorlar. Ve onu bu hale getiren varlık sağ ve o bunu biliyor.
Bu çok zor Bi durum aslında bunu ne sen ne de ben anlayabiliriz. Topluma kazandırmakmış. Neyi kazandıracağız niçin?
Daha fazla tahribat versin diyemi? Asla bu düşünceyi kabul etmiyorum ve de bir pisliğin ortadan kalkması yeni bakteriler olmasını engeller. Kaynana yı konuya nasıl dahil ettiniz orasını kavrayamadım.
Ben hasta iken eşim çocuklarına bakmayıp başka zevklerinin peşinde koşuyorsa ölebilir. Çünkü ben ona güvenerek evlenmişim dir çocukların sorumluluğu ondadır.
Belkide idam olması çoğu suçu azaltabilir.
Ben çocuk yetiştiriyorum ve hergün tedirgin oluyorum acaba çocuklarımın başına bişey gelecekmi diye.
Aslında tecavüze ugrayan bir çocugun annesi olmadıgımız için bu kadar rahat konuşabiliyoruzdur belkide.

Back
X