Ölüm kader mi?

selcnfrhtchngr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
167
86
98
39
Yakın zamanda trafik kazasında ağabeyimi kaybettik 35 yaşındaydı 8 yaşında bir kızı 20 gün sonra doğacak olan bir oğlu olacaktı oğlu ağabeyim öldükten 2 gün sonra doğdu. Bebegini hic goremedi. Hepimiz çok üzgünüz. Bu aci nasil gececek bilmiyorum. Paylaşmaya ihtiyacım vardi ölüm hakkinda bildiklerinizi benimle paylasirmisiniz?

Çok zor bir acı. İnsan tutunacak teselli olacak birşeyler arıyor değil mi?

Sevdiği birini kaybedince hepimizin yaptığı gibi.

Ama nafile bu acı yaşanacak ve zaman iyileştirecek.

Öncelikle başınız sağolsun. Allah sabır versin.

Rabbim ruhlarımızı yarattığında alacağımız nefesin sayısını belirlemiş. Yalnız ne şekilde öleceğimiz ise bizim yaptığımız seçimlerle çiziliyor. Örneğin; 1000. Nefeste evet ölücez kesin net sağ yoldan gidersek kalp krizinden ölücez sol yoldan gidersek ayağımız takılıp düşüp ölücez. Çok fazla “neden,nasıl”ı düşünmemeye çalışın işin içinden çıkamazsınız. Bende annemi kaybettim 19 yaşımda en çok ihtiyacım olduğu zamanlarda. Ölüm emir evet ama kavuşmakta var. Allah evlatlarına hayırlı ömürler versin.

Yakın zamanda trafik kazasında ağabeyimi kaybettik 35 yaşındaydı 8 yaşında bir kızı 20 gün sonra doğacak olan bir oğlu olacaktı oğlu ağabeyim öldükten 2 gün sonra doğdu. Bebegini hic goremedi. Hepimiz çok üzgünüz. Bu aci nasil gececek bilmiyorum. Paylaşmaya ihtiyacım vardi ölüm hakkinda bildiklerinizi benimle paylasirmisiniz?
Ben onların uzun bir uykuda olduğuna inanıyorum. Kardeşim uyuyor uyancak mı bilmiyorum.

Allah sabır versin, rahmet eylesin.

Bu dünya elbet bitecek, ha bugün ha yarın.
Ebedi alemde inşallah sevdiklerimizle cennette buluşuruz.

Şuan size düşen toparlanıp o minik yavrucakları fazladan kucaklamak. Zor ama gözyaşlarınızı içinize akıtacaksınız bir süre.
Sizi ağlarken görürse büyük olan babasının kaybını çok ağır bir travma olarak geçirir.

Onu rahatlatmak biraz size düşecek.

Oda neşesiyle sizi rahatlacak inşallah.

Allah kalanlara sağlıklı uzun ömür versin inşallah.
Birde eşine Allah yardım etsin en büyük yük annenizde ve yengenizde. Lütfen ikisini de psikoloğa götürün.

Allah sabır versin. İnsan istiyor ki sevdikleri hep yani başında olsun. Başkasının başına gelince o acıyı anlayamıyoruz ama aileden biri olunca öyle bir oturuyor ki. Herkesin sınavı farklı malesef ki...

Bir söz var " biz doğan bebek için sevinip, ölen için üzülüyoruz ama tam tersi olmali diye...

Acı hiç bir zaman geçmeyecek ama zamanla yokluğuna alisicaksiniz. Rabbim muhtemelen o yawruyu sizlere acinizi bir nebze olsun dindirsin diye nasip etmiş... Siz onunla zaman geçirirken kafaniz dagilsin, kendinizi çok yipratmayin diye...
Gerçi ne soylesek boş ama
Rabbim sabır versin

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin...
Herkesin ömrü sayılıdır bu dünyada. Yaşadığınız durum çok zor. Kolay değil. İsyan etmeyin. Sabırlı olmaya çalışın...

Ağabeyinizin eşinin nasıl bir çöküş yaşadığını tahmin dahi edemiyorum :KK43:

Başınız sağ olsun.

Hala inanamıyoruz çıkıp gelecek gibi içim acıyor nasıl geçecek bilmiyorum 4 kardeştik tek erkek kardeşimizi kaybettik ve malesef hepimiz ayrı şehirlerde çalışıyoruz yengem psikolojik destek alacak annem ne olacak çok acı gerçekten

Tabiki kader canım abinin ölüm günü de bebeğinin doğum günü de değişmezdi başım saolsun hepiniz içinde imtihan allah sabır versin

Back
X