Ölüm kader mi?

Ölümün dakikası şaşmaz .. gitme vaktin geldiyse hicbirsey bunun önüne geçemez .. öyle olmasaydi küçücük kızım gitmezdi :/

Basın sağolsun , allah sabır versin .. yeğenlerine güzel bir gelecek diliyorum ..

Allah ailenize sabır versin, eşine dayanacak gücü versin.
Birbirinize çok destek olun, acınız çok çok taze ama çok klişe de olsa zaman gerekiyor.
Hiç bir zaman unutmayacaksınız acınızı ama zamanla o acıyla yaşamayı öğreneceksiniz.
Kadere çok fazla inanmam ama ölüm gibi ani ve açıklanamayan bir olgunun da kaderden başka birşey olabileceğini düşünmüyorum.
Abinizin eşini de kızını da psikoloğa götürmelisiniz, sizde ihtiyaç duyuyorsanız gidin.

Yakın zamanda trafik kazasında ağabeyimi kaybettik 35 yaşındaydı 8 yaşında bir kızı 20 gün sonra doğacak olan bir oğlu olacaktı oğlu ağabeyim öldükten 2 gün sonra doğdu. Bebegini hic goremedi. Hepimiz çok üzgünüz. Bu aci nasil gececek bilmiyorum. Paylaşmaya ihtiyacım vardi ölüm hakkinda bildiklerinizi benimle paylasirmisiniz?
ölüm doğum kadar normal bir olgu, kimin nerde ne zaman ne şekilde öleceğini bilemeyiz, ne yazıkki her ölüm zamanlı zamansız acıdır ama bunu engellemenin bir yolu yoktur. bu nedenle her anın tadını çıkarmak , sevdiklerimize sıkı sıkıya sarılmak, ufak şeyleri problem yapmadan hayatımızı yaşamamız gerekir.
sizin durumunuzda aile üyelerine büyük iş düşüyor, gelininizi, yegenlerınızı sahıplenın onlara bır yerlerde onlara destek olmak için her daim hazır olduğunuzu hissettirin..
sizin acınız büyük elbet ama bir eşin bir evladın acısı heleki babasını bilmeden büyüyecek bir bebğin acısı çok daha büyük o nedenle güçlü olun, destek olun, abinizi de güzel anın.

"Nerede olursanız olun ölüm size ulaşır; sarp ve sağlam kalelerde olsanız bile! Kendilerine bir iyilik dokunsa «Bu Allah'tan» derler; başlarına bir kötülük gelince de «Bu senden» derler. «Hepsi Allah'tandır» de. Bu adamlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamıyorlar!" Nisa Suresi 78.ayet.

Evet kaderdir tabi ki. Ani ve erken yaşta olması daha zor. Başınız sağolsun. Allah sabırlar versin.

Yakın zamanda trafik kazasında ağabeyimi kaybettik 35 yaşındaydı 8 yaşında bir kızı 20 gün sonra doğacak olan bir oğlu olacaktı oğlu ağabeyim öldükten 2 gün sonra doğdu. Bebegini hic goremedi. Hepimiz çok üzgünüz. Bu aci nasil gececek bilmiyorum. Paylaşmaya ihtiyacım vardi ölüm hakkinda bildiklerinizi benimle paylasirmisiniz?
bağdat'ın ünlü pazarında bir tüccar varmış. bir gün ona şaşkın şaşkın bakan bir yabancı görmüş ve o yabancının ölüm olduğunu anlamış. solgun ve titreyen tüccar pazardan kaçıp çok çok uzaklara samara şehrine varmış. orada ölüm'ün onu bulamayacağından eminmiş. ama sonunda samara'ya vardığında tüccar ölüm'ün dehşet verici silüetini onu beklerken bulmuş. "pekâlâ," demiş tüccar. "pes ediyorum. seninim. ama söyle bana, beni bu sabah bağdat'ta gördüğünde neden şaşırmıştın?" "çünkü," demiş ölüm... "seninle bu geceki randevum... samara'daydı."

ölümün kişiye yakışmamasından ziyade zamanı konusunda insanlar kendileri ile uzlaşamazlar. ne durumda ne yaşta olursa olsun ölüm hep vakitsiz gelendir. zira insanın dünya üzerinde bir gün öleceğini bilgisine vakıf olan tek canlıdır ve ölüm hayata dahildir, hayatın bir parçasıdır.

Başınız saolsun ben de çok genç yaşta abimi kaybettim henüz üniversite öğrencisiydi. Aradan 15 yıl geçti. Acı geçmiyor ama alışıyorsunuz. Dayanamayacak gibi hissederseniz yardım almanızı tavsiye ederim hayat daha cekilebilir oluyor. İlk 5 sene zor gececektir.

Allah rahmet eylesin, sizlere sabir versin, ne dedir bilmiyorum ama kaderdir diyebiliyorum ancak.

Rabbim peygamber sabrı versin sizlere, evet canım ölüm kaderdir ve günü, saati, yeri, sebebi değişmez

Başınız sağolsun. Acınız çok yeni şimdi. Ne desek teselli olmayacak ama her şey Allahtan. Nefesi o kadarmış. Allah sabır versin. Çocuklarına size uzun ömür versin.

O kadar naif bi soru ki içim acıdı. İnsan hep yapılabilecek bi şey var mıydı, neyi eksik neyi yanlış yaptık ki böyle oldu, bi şeyleri doğru yapsak sonucu değiştiremez miydik diye düşünüyo. O gün o saatte orada olmasa belki torunları olan yaşlı ve huzurlu bi adam olarak ölecekti diyosunuzdur belki. Ya da ne bileyim, ben diyodum en azından. Daha erken fark edilse, daha iyi bi doktor getirtmiş olsalar vs. vs.

Başınız sağolsun konu sahibesi. Ben kaderden pek anlamam. Ölenler daha iyi bi yere gidiyo mu, sanmıyorum. Ama zaman bi kere yazılır, yazılan hiçbi şeyi de geri alamazsın onu hepimiz biliyoruz. Giden için elimizden gelen bi şey yok o yüzden. Gücümüzü geride kalanlara harcamak lazım. Çok güzel iki tane yeğeniniz, kız kardeşinizmiş gibi sarıp sarmalamanız gereken abinizin eşi var. Siz onları iyileştireceksiniz, onlar da sizi. Çocuklara bakıp abinizin çocukluğunu göreceksiniz, onlar size bakıp babalarını görecekler. Acıyı, özlemi kabullenip mutlu olacaksınız bi noktada. Geçecek. Hayat böyle bi şey.

Allah sabırlar versin eşine size ailesine.Size düşen tek şey onun emanetlerıne iyi bakmak.Benım kardesim babamı hiç tanımıyor bıle 5 aylıkken öldü babam.Öleni unutmuyorsun sadece onun yokluguna alıstırmaya çalısıyorsun kendini.ÖLDÜM bittim diyoruz ama yıne de yasıyoruz.Allah acınızı yenı doğan bebekle biraz olsun hafıfletsın ınsallah

Doğumun, evliliğin ve ölümün değişmez diye biliyorum. Başınız sağolsun çok zor bir durum. Başınıza gelenleride sorgulamayın, onlarında yaşayacak bu kadar ömrü varmış.
Birde allahtan sabır dilemeyin.
Neden dilemesin? Daha çok dert gelir diye mi anlamadım

Allah sabir versin.
Her doğum bir ölüm getiriyor.
Cok sahit oldum bu duruma.

Allah rahmet eylesin. Nurlar icinde yatsin.

Evet, ben ölümün kader olduğuna inanıyorum. Allah sevdiği kulunu erkenden yanina alırmış.

Ölüm çok acıymış diyorum ki ne kadar basit şeyleri sorun ediyormuşuz meger şimdi öyle bir şey için üzülüp ağlıyorum ki geri dönüşü yok hic bir çaresi yok şimdiden çok ozledim

Back
X