Ölüm korkusu yüzünden uyuyamamak

Shadygirl054

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2020
106
43
48
27
Merhaba öZellikle düzce depremi sonrasında prdaydım geceleri bi korku oluyor eskidende oluyordu ama yoğunlaştı. Kendimi ani bi kalo krizi geçirecekmiş gibi hissediyprum ve geceleri uyuyamıyorum kalbim hızlı atoyor ve ağeıyor bugün de uyuyamadım malesef ne yapmam gerekiypr artık çok yoruldum

Merhaba öZellikle düzce depremi sonrasında prdaydım geceleri bi korku oluyor eskidende oluyordu ama yoğunlaştı. Kendimi ani bi kalo krizi geçirecekmiş gibi hissediyprum ve geceleri uyuyamıyorum kalbim hızlı atoyor ve ağeıyor bugün de uyuyamadım malesef ne yapmam gerekiypr artık çok yoruldum
Doktora gitmeniz gerekiyor tabiki bunun neyini soruyorsunuz

Geçmiş olsun ,bir piskiyatriste gitmeniz gerekiyor yada piskolog anksiyete olmuş gibi ilerlemeden bir destek almanızı tavsiye ederim( kendim de destek aliyorum)

Ölüm bir son değil farklı bir boyutun başlangıcı ölümden değil bilinmeyenden korkuyorsunuz. Her bilinmezlik biraz korkutur insanı. Bize anlatılan yada belirli kaynaklardan okuyup anlayabildiğimiz kadar biliyoruz yada tanımaya çalışıyoruz "ölüm konusunu".
Hiç korkmuyorum diyen bile üzerine bir kaç dakika daha fazla düşünse korkabileceği konu bu. Buraya kadar korkunuzda bir sorun yok. Sorun ortada bir 'tehdit durumu yokken' ihtimaller üzerinden kaygılarınızın artması. Bazı geceler bir kere bir düşünce olarak gelir. Bazı geceler iki kez bir gün bir bakmışsınız beş dakika bu konuyu panikle düşünüyorsunuz ve gelinen nokta saatlerce uyuyamamak tırnak kemirirken kendinizi yorganın altında ölürsem şimdi ne olacak diye ağlarken bulabilirsiniz. Siz farketmeden hızlı şekilde artarak ilerleyebilir kaygı bozukluğu.
Çözümü ehemmiyet vermemek. Uzanın yatağa ellerinizi kollarınızı serbest bırakın kasmayın kendinizi. Kalp çarpıntısı mi başladı sürekli geçene kadar aynı şeyleri tekrar edin.
-Her şey normal daha önceki carpintilarim gibi bu da bir kaç dakika içinde geçecek.
Şeklinde geçene kadar sakin sakin tekrar edin. Nefes alış verişinize odaklanın. Carpintiniz geçince kalkıp bir su için ve kendinizle bir küçük çocuğa anlatır gibi anlatın. Zihninizden her geçen dusuncenin gerçeklik payı olmadığını bazen böyle anlar yaşayabilme durumunuz olabileceğini bunun sadece beyninizin olumsuz dusuncelere verdiği bir cevap olarak sizi koruma refleksi olduğunu ondan kalp çarpıntısı yaşadığınızı kendinize tekrar edin.
Kalp çarpıntısı,mide bulantısı,el/kol/bacak/ayakta titreme uyuşukluk/ateş hissi/baş dönmesi ve nefessiz kalma hissiyatı vs. bunlar kaygı bozukluğunuzun dışarı vuruş şeklidir. Kendinizi engellemeye çalışmayın durup nasıl geçtiğini izleyin ve sesli telkinlerinize odaklanın. Ataksız bir kaygı olur ise istisnasız her seferinde bu düşünce bana ait değil diyerek o an başka birşeyle meşgul olun.
Kafein ve şeker tüketimine dikkat edin.
Uykuya yakın saatlerde yağlı ve ağır yiyecekler kafein veya asitli içecekler tüketimini azaltın. Alerjik durumunuz yoksa yine uyku saatlerine yakın süt yoğurt kefir gibi ürünlere yönelin.
Deprem vs. videolarını bir müddet izlemeyin çıkarsa karşınıza bahsini açan olursa etkilendiğinizi konuyu değiştirmenin daha iyi olacağını söyleyin.
Geçmiş olsun.

Benzer şeyleri yaşayan insanlardan bilgi almak istedim yoksa biliyorum doktora gitmem gerektiğini yakın zamanda gidicem zaten
İşte bu yanlış
Diyelim ki benim böyle bir durumum var ve anlatıyorum size: ben ölümden o kadar çok korkuyorum ki avuçlarım terliyor kollarım uyuşuyor, yüzümün yarısı felçli gibi uyuşuyor çok korkuyorum, o anda kalp krizi geçireceğim bu gidişle, peki ya ölmez de felçli kalırsam, bir daha konuşamaz hareket edemezsem, altımı birileri temizlemek zorunda kalırsam diye çok endişeleniyorum. Böyle ataklar geçiriyorum her gece, artık uykum gelmesin diye kahve üstüne kahve içer oldum, yatak benim mezarım gibi sanki, seni çok iyi anlıyorum yaşamayan bilemez ahhh ah çok kötü çok
Ben çözüm bulamadım belki arkadaşlar yardımcı olur bende faydalanırım
Hah oldu mu, bilgi alabildiniz mi, faydalı oldu mu bari

Deprem sizde anksiyete bozukluguna yol acmis gibi. Tabi doktora gorunun. Ilac kullanmaya baslayabilirsiniz. Depreme gelince, bence en iyisi Marmardan kulliyen tasinmak.

Eskiden ölümden korkuyordum ama artik korkmuyorum.

Bir öteki taraf varda benim orada da bekleyenlerim var çünkü

Neyse konu sahibi yardım alın bu korkunuzun hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin.

Back
X