Ölüm Korkusu

Spriing

Atatürk 🇹🇷
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2020
192
420
33
Merhaba;
Kendi hayatımı çok kısa özet geçip konuya giriş yapıcam.
Ben 24 yaşındayım.
Annem bekar biri. Yani boşanmış. Babamlagörüşmüyorum.
Küçüklüğümden beri annesine düşkün biriyim.
Zaman zaman onunla da illa ki sorunlarımız oluyor ama çözebiliyoruz çok şükür.
Benim hayatımdaki en önemli varlığım ve destekçim kendisi.
Birşey olmasın diye ne dualar ediyorum anlatamam.
Boşanma aşamasında ölüm tehditleriyle de yüzleştik.
4 yılı aşkın süredir ayrı 3 yıldır da bekar.
İyi bir çocukluk geçirmedim huzursuz bir aileydik.
Ve son 1 2 aydır annemi sanki kaybedicekmişim hissiyle sürekli iç içeyim.
Ciddi bir rahatsızlığı yok.
Yaşı 46.
Her gece sabaha annemsiz uyanma düşüncesi beliriyor.
Ayrı odalarda kalıyoruz.
Bundan bir kaç yıl önce geceleri horlayinca uyarirdim kafasını hareket ettirin ki ses azalsın hatta bazen benim uyumama bile engel olan bir ses oluşurdu..
Şimdi horlasın razıyım o ses bana umut veriyor. İçimi ferahlatıyor.
Bendeki durum bu denli kötü.
Psikolog önerilecek biliyorum ama benim biraz kendimi de törpülemem lazım.
Bu durumda olanlarınız varsa biraz destek verebilir mi ?
Ne yapabilirim nasıl düşünürsem bu düşüncelerden biraz olsun uzaklaşırım.
Çok rahatsızlık duyuyorum bu son hepimize yazılan birşey.
Ya ben veya o önce olur. Hepsinin bilincindeyim ama aşma konusunda kilit.
Fikir görüş sakinleştirmek için her yorumunuza açığım.

Merhaba;
Ben 24 yaşındayım.
Yaşı 46.
Ayrı odalarda kalıyoruz.
Bundan bir kaç yıl önce geceleri horlayinca uyarirdim kafasını hareket ettirin ki ses azalsın hatta bazen benim uyumama bile engel olan bir ses oluşurdu..
Allah'ım kimseye ne evlat acısı ne sevdiklerini kaybetme acısı yaşatmasın inşallah 🤲😢

Aminnn.
Cidden bile beni düşüncesi bu kadar yaralarken gerçeğini yaşamak daha çok korkutuyor.
Allah acısı olan herkese yardım etsin
Aynı korkuları yaşıyoruz benim de ailem en büyük desteğim en büyük korkum onları kaybetmek Allah'ım korkularımız la sınamasın

Kaygı düzeyiniz hayatınızı etkileyecek kadar yüksekse bir uzman yardımı alın. Ölümün de hayatın bir parçası olduğunu önce evlat daha sonra da anne acısı yaşayarak öğrendim. Allah aynı acılarla ve daha beterleriyle sınamasın diye dua etmek geliyor sadece elimden. Biz bu durumda aciziz. Anneler, babalar evlat acısı yaşamamak için evlatlar anne, baba, kardeş acısı yaşamamak için dua eder. Annenin duası kabul olsa evlat anne acısı yaşar, evladın duası kabul olsa anne evlat acısı. Yani ölüm gerçek gerisi fani.

Babanızın tehtitleri sizi çok etkilemiş güvende hissetmiyorsunuz gibi geldi bana Allah eksikliğini göstermesin fakat olumlu düşünün kötü şeyleri cagaristirmayin gezin vakit geçirin annenizle

bendede zaman zaman deprem olurda aile fertlerimi kaybederim korkusu oluyor özellikle son yaşanan depremlerden dolayı.ama kendi kendime "evladını kaybeden bir sürü insan var ya da ailesinin çoğu ferdini yitiren insanlar var Allah kimseye kaldıracağından fazla yük vermez olacağın önüne geçemeyiz .bu hayatı öyle ya da böyle yaşayacağız"diye telkin verip tevekkül ve teslimiyet duygularıyla aklımdan atıyorum

Dağılmış bi ailede büyüdüm,bir dönem babam yüzünden korkularım vardı. Psikiyatriste gittim 1 yıl kadar ilaç kullandım faydasını da gördüm. Babam hala aynı adam ama benim korkularım yok oldu. Kendi kendinize dr. desteği olmadan yenmek istiyorsunuz anlıyorum ama bazı durumlarda çare bizde olmuyor ne yazık ki

Zaman zaman aileye düşkün herkeste yoğunlaşır bu duygu.
Bi pskolog bana , anneye aşırı düşkünlük kaygı bozukluğuna sebep olur demişti.
Nasıl düşkün olunmazki anneye ya bende bunu anlamıyorum.inşallah atlatırsınız

Kaygı düzeyiniz hayatınızı etkileyecek kadar yüksekse bir uzman yardımı alın. Ölümün de hayatın bir parçası olduğunu önce evlat daha sonra da anne acısı yaşayarak öğrendim. Allah aynı acılarla ve daha beterleriyle sınamasın diye dua etmek geliyor sadece elimden. Biz bu durumda aciziz. Anneler, babalar evlat acısı yaşamamak için evlatlar anne, baba, kardeş acısı yaşamamak için dua eder. Annenin duası kabul olsa evlat anne acısı yaşar, evladın duası kabul olsa anne evlat acısı. Yani ölüm gerçek gerisi fani.

Doğru söylüyorsunuz Allah hepimize her zorluğumuzda yardım etsin

Düşünmemeye çalışıyorum yoksa kafayı yerim 😢 iki de evladım var onlar için akıl sağlığım yerinde olmalı

Sanırım ben komple anneme endesksliyim diye bu denli fazla.

Babanızın tehtitleri sizi çok etkilemiş güvende hissetmiyorsunuz gibi geldi bana Allah eksikliğini göstermesin fakat olumlu düşünün kötü şeyleri cagaristirmayin gezin vakit geçirin annenizle

Gerçekten öyle yapıyoruz çok fazla vakit geçiriyoruz.
Ama bir gün onsuz olmaktan bir güne onsuz uyanmaktan çok korkuyorum.

bendede zaman zaman deprem olurda aile fertlerimi kaybederim korkusu oluyor özellikle son yaşanan depremlerden dolayı.ama kendi kendime "evladını kaybeden bir sürü insan var ya da ailesinin çoğu ferdini yitiren insanlar var Allah kimseye kaldıracağından fazla yük vermez olacağın önüne geçemeyiz .bu hayatı öyle ya da böyle yaşayacağız"diye telkin verip tevekkül ve teslimiyet duygularıyla aklımdan atıyorum

Bunu bende yapıyorum sonraki akşam sil baştan başlıyor.

Her yaşta oluyor o anneyi kaybetme korkusu.

Çok üzücü

Dağılmış bi ailede büyüdüm,bir dönem babam yüzünden korkularım vardı. Psikiyatriste gittim 1 yıl kadar ilaç kullandım faydasını da gördüm. Babam hala aynı adam ama benim korkularım yok oldu. Kendi kendinize dr. desteği olmadan yenmek istiyorsunuz anlıyorum ama bazı durumlarda çare bizde olmuyor ne yazık ki

Biliyorum ama zihnime biraz hükmeek istiyorum

Zaman zaman aileye düşkün herkeste yoğunlaşır bu duygu.
Bi pskolog bana , anneye aşırı düşkünlük kaygı bozukluğuna sebep olur demişti.
Nasıl düşkün olunmazki anneye ya bende bunu anlamıyorum.inşallah atlatırsınız

Bende bunu anlamıyorum. Babaların hepsi sevilmez insanlardı bana göre yıllarca böyle gitti bu düşünce. Sanırım hala bazı etkileri var. Her babanın içinde bir canavar var ama henüz ortaya çıkmamış olabilir diye yaklaşıyorum. Ama iyi babalar var bunu da biliyorum sadece zihnim kötü anıları hatırlayıp benim ihtimallerimi arttırıyor.

İyi olan her ebeveyn anne veya baba farketmez (ben babadan ne yazık ki gulen biri olamadım) Allah çocuklarının başından eksik etmesin. Kötülerde olabildiğince uzak dursun.

Merhaba;
Ben 24 yaşındayım.
Yaşı 46.
Ayrı odalarda kalıyoruz.
Ah cnm benim bende babama oyleydim
.Horlamasi huzur verirdi.Hep kafamda ona bir sey olursa ne yaparim.vardi.Bir gun ben arabayla evden cikmisken babam karsidan geliyordu.Icimden gecen onu bir gun boyle son kez gorecem oldu.Her zaman ki dusuncelerimdi iste.Ama o gun bilmistim onu son kez ayakta saglikli gorusumdu.Sonrasi hastane adliye kosusturmalar.Ben boyle dusune dusune belki şerri cagirdim diyorum.Hayra el acmak lazim.Guzel dusunmek kadere inanmak ve duaya sarilmak lazim oyle daraltici dusununce.Annen cok gencmis daha bunlari dusunme yanindayken saril sarilabildigin kadar

Ben Anneciğim uyurken nefesini dinlerdim şükürler olsun varlığına Rabbim annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Şimdi evlendim yine çok düşkünüm hep annemden dönerken evime içim buruk. Günde en az iki kez ararım mesafem yarım saat düşkünüm yapım bu böyle yani

İki göğüs kafesi arasına yapılan hacamat insanı aşırı derecede rahatlatıyor özellikle bu tür stress, kaygı, panik atak gibi konulara. Ve maalesef ki ölüm insanları sınamak için bir imtihan. Tek olduğunu kabul ettiğimiz yaraticinin bize öğrettiği bütün ibadet çeşitleri ile yanlizca onu birlemekle beraber , Elimizden geldiğince etrafa faydalı, bolbol sadaka vererek, hasta ziyaretleri, gibi faaliyet yapmak insanı tamamen huzurlu yapar...herşeyin aşırısı zarar, orta halli olmak lazım

Benim de anne babam boşanmıştı. Babamla yaşıyordum. İşi gereği çok uzun süre eve gelmezdi. Her gittiğinde bir daha dönmeyecek gibi hissederdim. 😔😔
Hep döndü ama son gelişinden bir hafta sonra vefat etti :KK42::KK42:
Seni çok iyi anlıyorum ama aklına gelen başına gelir. İyi şeyler düşün, aklına getirme öyle şeyleri.

10 yasindaydim babam vefat ettiginde babamin acisi azaldiktan sonra aklima ilk gelen sey annem ölürse ne yaparim oldu ve geceleri uyuyamamaya basladim hep dua ettim annem ölecekse bende öleyim birlikte ölelim diye sabaha kadar uyuyamazdim 27 yasindayim hala uyuyamiyorum artik kronik uykusuzluk oldu, doktordan destek almadan bu olayi cozemezsiniz.

Bende de 99 depreminden sonra benzer şeyler olmuştu. Tanıdığımız insanlarin ailelerinden kayiplar olmuştu. Çok küçüktüm çok etkilenmiştim. Babam işi gereği şehir dışında oluyordu gece kalkıp anneme bakardım nefes alıp veriyor mu diye kontrol ederdim. Zamanla azaldı. O korku herkeste var bence ama gün içinde çok fazla aklınıza geliyor kafanızı meşgul ediyorsa bastırmaya çalışmaktansa destek almak daha iyi olur.

Back
X