• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖLÜM KORKUSU

Anksiyete bozukluğu yaşıyorsun tatlım korkma. Kalbin çarpar
İştahın kapanır zayıflarsın. En az 6ay düzenli ilaç tedavisi alman lazım emin ol geçecek. Bende bir
Yakınımı kaybettikten sonra başlamıştı tedavi oldum geçti. İlaçlar başta hastalığı arttırıp bir anda düzeltiyor haberin olsun başlayıp bırakma. Ve seni tedirgin eden şeyleri kağıda yaz iyi gelecektir. Geçmiş olsun aynı şeyleri yaşadiğim için uzun uzuna yazdım. İyileşeceksin..

Bende ölüm korkusu yokta ölmesek iyi olurdu yaaaa olayı niye ölüyoruzki hem ölmesek hem yaşlanmasak ne güzel olurdu :27:
Bide ölürsem ya şunu yapamazsam ya bunu yapamazsam diyorsunda ölümü düşünmekten hayatını yaşıyamıyorsun zaten :KK12: yaşlanınca bu zamanlarını çok ararsın kıymeyini bil ah gençlik ah :110:

Ölüm korkun ölunce gecer merak etme :) ki bigun hepimiz ölcez yalniz degilsin ve ilac kullanmalisin.tabi dogru ilaci...

Arkadaşlar ,
1 Senedir yaşıyorum , acillere mi kaldırılmadım ambulanslar mı çağırılmadı.
Kalp krizi veya beyin kanaması sebebi ile öleceğimi düşünüyorum.
Hop oturup hop kalkıyorum. :KK34::KK34:
Psikiyatrlara da gittim , ilaçlar da kullandım ama bir faydası yok.
Bütün özel hayatımı etkiledi. Korkudan 6 senedir sigara içiyordum onu bile bıraktım.
Erkek arkadaşımla evlilikten konuşurken bile aklıma hep öleceğim geliyor.
Kalbim sürekli hızlı hızlı atıyor , arada sırada çarpıntılarım oluyor.
Bundan kurtulmanın bir yolu yok mu ?
Stresli bir hayatım var , evde işte ilişki de çok stres altındayım.
Kendimi bu düşünceler den nasıl uzak tutabilirim .
Artık çok yoruldum , çok tükendim.
Bu huzursuzluk beni yiyip bitiriyor.
:KK43::KK43::KK43:

panik atak olabilir misiniz? ben de bu illetle uğraşmıştım bir süre nefes alamıyordum ilaçlarla uyuyordum şimdi geçti çok şükür. doktor bana kendi kendini kontrol etmeyi öğrenmelisin demişti, kendi kendimi sakinleştirmeyi öğrendim. erkek arkadaşımla tanıştım o aralar onun desteğiyle epeyce iyileştim. panik ataksanız korkmayın pek çok insanda var ve tedavi edilebilir bir şey

O nedenleri yok etmek imkansız :)

Sevgiliden ayrılmam,ilaç kullanmam,sebepleri ortadan kaldırmam, ona yok buna yok..ne için konu açtığınızı biliyomusunuz? Ne gibi bir yardım talep ediyorsunuz? Okuyup üfleyelim mi burdan yoksa sinerji oluşturup totem mi yapalım?

Dipnot: panik ataklısınız

Canım sen panik atak=anksiyete bozukluğu yasiyorsun kolay değil ciddi anlamda çok zor ben hastalığın geçtiğine pek inanmıyorum evet öldürmuyor fakat surunduruyor ben 7 yıldır mücadele ediyorum bir bakıyorsunuz hiçbirşey yok çok sagliklisiniz tam bitti kurtuldum derken tekrar tetikler ilaç tedaviside oldum terapide aldım 1 ay hastanede de yattım psikiyatri bölümü millet deli gözüyle bakar ya işte otarzda çok yoğun olmasada binlerce şükürlerolsun biraz atlatdim kendini telkin et bunu birkere daha yyasadim öldürmedi yine oldurmicek deyip nefes egzersizi tavsiye ederim düşün ki ben ölucem diye ne evde nede dışarda tek basıma kalamiyordum şuan kalıyorum geziyorum tozuyorum biraz uzun oldu ama yalnız değilsin ve birgün hepimiz olucez vakit dolduysa yapicak bisey yok diye kendi telkin et ki hakikat bu neyse umarım yardımcı olabilmesidir Rabbim dusmanima vermesin bu hastalığı Amin.

Eûzü bi kelimâtillâhit tâmmâti min ğadabihî ve ıkâbihî ve min şerri ıbâdihî ve min hemezâtiş şeyâtiyni ve en yahdurûn.

Manası: "Allah'ın gazabından, ikabından, insanların serrinden, seytanların vesvese ve aldatışlarindan ve yanıma gelmelerinden Allahü Teala'nın tam olan kelimelerine sığınırım."

ikab: ceza

Bu duayı her bu korkuya tutulduğunda ( korku duymadığın zamanlarda da) inanarak, ihlasla okumanı tavsiye ederim.. Tabi maddi olarak tedavini de kesinlikle aksatma.

Bu vesveseler, korkular herkeste var az yada çok yani sadece sende var diye üzülme.. Allah'a sığınıp, tedavini elinden geldiğince yaparsan kolaylıkla bu durumdan kurtulacağına eminim.

Allah yardımcın olsun kardeşim..
Allah razı olsun , dün gece sen ve senin gibi arkadaşların söylediklerini düşünerek atak geçirmedim.
Artık bu duayı da okucam.
Çok teşekkür ederim

Merak etme öldüğümüz zaman hiçbirimiz yapamadığımız hiçbir dünyalık için üzülmeyeceğiz. Ancak keşke ahiretimi dünyama satmasaydım diyebilmek için vakit bol olacak inşalah sonsuz ahirette pişman olanlardan olmayız o ayrı, Rabbim ölmeden uyandırsın cümlemizi.

Ha bir de nacizane fikrim Madem ölüm aklına geldikçe huzursuz oluyorsun şunu da yapayım biraz daha mutlu olayım ölmeden demek yerine birazda o tarafa hazırlık yap hiç şüphesiz ondan geldik ona döneceğiz.

Biraz olsun faydam dokunursa ne mutlu.
Evet , dediklerinizi bende düşündüm . Eğer ben vazifelerimi yerine getirirsem belki ölmekten korkmam...

bu dediklerin resmen panik atak hastalığının belirtisi bende yaşıyorum aynısını seni anlıyorum ben ilaç kullanıyorum ilaç kullanmak zorundasın herşey inan daha mükemmel olacak o zaman
en kısa zamanda başlıcam , Allah yardımcımız olsun

ölüm korkusu seninki kadar olmasa da ölümü kabullenememe şeklinde zaman zaman bende de oluyor. bu düşünceler bende en çok en boş zamanlarımda, kafama takacak şeylerim azaldığında daha stressiz zamanlarımda, kısaca en güzel günlerimde ortaya çıkıyor. kafaya takacak şey olmadığından taka taka ölüme takıyorum ben de. nasıl geçiyor dersen? takacak daha güncel bir sorunum varsa ölümü unutuyorum. ama sende tam tersi sıkıntıyla ortaya çıkıyor diyorsun. :/ sıkıntı içindeyken bende ortaya çıkan takıntı bütün ömrüm bu dertle mi geçecek diye düşünmek oluyor.
evet aslında uğraşacak bişeyim olduğunda gerçekten unutuyorum :)

Canım sen panik atak=anksiyete bozukluğu yasiyorsun kolay değil ciddi anlamda çok zor ben hastalığın geçtiğine pek inanmıyorum evet öldürmuyor fakat surunduruyor ben 7 yıldır mücadele ediyorum bir bakıyorsunuz hiçbirşey yok çok sagliklisiniz tam bitti kurtuldum derken tekrar tetikler ilaç tedaviside oldum terapide aldım 1 ay hastanede de yattım psikiyatri bölümü millet deli gözüyle bakar ya işte otarzda çok yoğun olmasada binlerce şükürlerolsun biraz atlatdim kendini telkin et bunu birkere daha yyasadim öldürmedi yine oldurmicek deyip nefes egzersizi tavsiye ederim düşün ki ben ölucem diye ne evde nede dışarda tek basıma kalamiyordum şuan kalıyorum geziyorum tozuyorum biraz uzun oldu ama yalnız değilsin ve birgün hepimiz olucez vakit dolduysa yapicak bisey yok diye kendi telkin et ki hakikat bu neyse umarım yardımcı olabilmesidir Rabbim dusmanima vermesin bu hastalığı Amin.
Beni anlayabilen insanları gördükçe çok mutlu oluyorum :KK9: İnşallah benim gibi bu hastalıkla uğraşan kim varsa tez günde sağlığına kavuşur...

Anksiyete bozukluğu yaşıyorsun tatlım korkma. Kalbin çarpar
İştahın kapanır zayıflarsın. En az 6ay düzenli ilaç tedavisi alman lazım emin ol geçecek. Bende bir
Yakınımı kaybettikten sonra başlamıştı tedavi oldum geçti. İlaçlar başta hastalığı arttırıp bir anda düzeltiyor haberin olsun başlayıp bırakma. Ve seni tedirgin eden şeyleri kağıda yaz iyi gelecektir. Geçmiş olsun aynı şeyleri yaşadiğim için uzun uzuna yazdım. İyileşeceksin..
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim , bunu yapıcam :)

Bende ölüm korkusu yokta ölmesek iyi olurdu yaaaa olayı niye ölüyoruzki hem ölmesek hem yaşlanmasak ne güzel olurdu :KK53:
Bide ölürsem ya şunu yapamazsam ya bunu yapamazsam diyorsunda ölümü düşünmekten hayatını yaşıyamıyorsun zaten :KK12: yaşlanınca bu zamanlarını çok ararsın kıymeyini bil ah gençlik ah :110:
aynen bu şekilde korkularla zaman kaybettiğim için bende üzülüyorum :KK16:

panik atak olabilir misiniz? ben de bu illetle uğraşmıştım bir süre nefes alamıyordum ilaçlarla uyuyordum şimdi geçti çok şükür. doktor bana kendi kendini kontrol etmeyi öğrenmelisin demişti, kendi kendimi sakinleştirmeyi öğrendim. erkek arkadaşımla tanıştım o aralar onun desteğiyle epeyce iyileştim. panik ataksanız korkmayın pek çok insanda var ve tedavi edilebilir bir şey
Bende kendimle gerçekten büyük bir savaş veriyorum.

peki şunu düşündünüz mü ölmek sizi nie korkutuyor ? insan ölünce ne olacak biliomuyuz belki ölünce daha iyi şeyler olacak ? ölümün sizi bu kadar korkutmasına izin vermemekle işe başlamalısınız... hatta bir sürü extrem spor yapanların hayatlarını okudum hepsi siizn gibi başlamış ölümden korkarak sonra korkusuzluğa geçmişler asıl şey o sınırınızı aşmanız ...

peki şunu düşündünüz mü ölmek sizi nie korkutuyor ? insan ölünce ne olacak biliomuyuz belki ölünce daha iyi şeyler olacak ? ölümün sizi bu kadar korkutmasına izin vermemekle işe başlamalısınız... hatta bir sürü extrem spor yapanların hayatlarını okudum hepsi siizn gibi başlamış ölümden korkarak sonra korkusuzluğa geçmişler asıl şey o sınırınızı aşmanız ...
İşte o sınırı aşamadım 1 senedir :KK64::KK64:

aşıcaksınız emin olun sadece kendinize inanın böyle ölümü düşündüğünüzde şunu soyleyin kendinize " Allah ım benim yaşamam hayırlı ise beni yaşat ölmem hayırlıysa canımı al çünkü verende alanda SENSİN ..."

aşıcaksınız emin olun sadece kendinize inanın böyle ölümü düşündüğünüzde şunu soyleyin kendinize " Allah ım benim yaşamam hayırlı ise beni yaşat ölmem hayırlıysa canımı al çünkü verende alanda SENSİN ..."
Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim , gerçekten bana iyi geliyor aklıma daha az getiriyorum
Aklıma geldiği zaman da söylediklerinizi uygulayarak o kötü düşünceleri dünden beri yok ediyorum.
Gerçekten çok sağolun

Back
X