20 yasinda gencecik birine hic yakistiramadim boyle dusunceleri.. lutfen oncelikle aklindan bunlari cikart. senin olmenin kime ne yarari var? aglarsa anam aglar derler ya gercekten oyle.. ailenin disinda herkes en fazla 1 hafta aglar sonra unutulur gider oldugunle kalirsin.. olan ölene olur demisler.. oncelikle iliskine ve kendine cekiduzen vermelisin, benden sana bir abla tavsiyesi. ben 28 yasindayim, 5 bucuk yildir beraber oldugum sevgilimle daha 1 ay once evlendim. allah insallah sana da boyle guzel mutluluklar nasip eder (intihari dusunmezsen). erkeklere fazla yuz vermemek lazim. eger bir kere onlari hayatinin merkezine koydugunu belli edersen, sonra geri donusu cok zor. dedin ya iliskinin baslarinda cok mutluydum cunku asik degildim diye, malesef kizlar bir sure sonra birlikte uzun zaman gecirdikleri kisiye baglaniyor, saplanip kaliyor, sen belki hala asik degilsindir ama o aliskanlik sana onsuz yapamayacagin duygusunu hissettiriyor. oncelikle bu duygudan siyrilmani tavsiye ederim. Mevlana'nin su sozu hayat felsefen olmali: "Allah der ki: "Kimi benden çok seversen, onu senden alırım." ve ekler: "Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım." ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur.. Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya.. Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. En garibi de budur ya.. Öldüm der durur, yine de yaşarsın
" hayatta hickimse vazgecilmez degildir. ve hickimse senden, sana verilen bahsedilen bu guzel hayattan degerli degildir. benim de gencken sacma sapan insanlar icin olup bittigim oldu, aci cektigim oldu, ama hepsine suan guluyorum. insanlar neler cekiyor, ne hastaliklarla ugrasiyor, sense sorunlu bir iliskin yuzunden hayatindan vazgecmeyi dusunecek kadar acizsin. bence vazgecmen gereken tek sey o sorunlu iliskin. ya kendini duzelt, ya da iliskiyi bitir. kendini nasil duzeltebilirsin, oncelikle kiz arkadaslarin olmali. hicbir kiz arkadas erkek arkadasin yerini tutmaz. onlarla vakit gecirmeli eglenmelisin kafani dagitmalisin. ayrica hobilerin olmali, kendine zaman yaratmalisin. fotografcilik olur, dans olur, neyden hoslaniyorsan. hobiler senin kendinle bas basa zaman gecirmeni saglar. ayrica yeni insanlar tanirsin. sosyal cevren genisler. ev ortaminda huzursuzsan, evde de seni mesgul eden biseylerle ugrasabilirsin. benim de bir zamanlar evde sikintili gunlerim olmustu, ben keceden biseyler yapmistim ve kafami cok dagitmisti. oncelikle bunlari uygularsan birey olarak kendine olan guvenini geri kazanirsin. bagimli bir kiz arkadas olmaktan uzaklasirsin. emin ol sendeki bu degisikligi sevgilin de fark edecektir. ruzgari geri dondurmenin tek yolu bu. iliskinin ilk baslari guzeldir, cunku insanlarda merak duygusu cok olur. bir kitap gibi karsisindakini sayfa sayfa okumak ister. uzun iliskiler sonucu o kitap biter, artik arada gizem kalmaz. hersey ortadadir. ama tekrar gizem yaratmak elinde. sevgilinin her telefonuna kosarak cevap verme, sen arama, birak o arasin merak etsin. mesela fotografcilik kursuna yazildin, gidecegin gune kadar ona soyleme, bulustugunuzda "saat 7 de ayrilmamiz lazim, fotografcilik kursum var" diye yanindan ayril, "nereden cikti simdi bu, niye bana soylemedin?" derse "cok onemli birsey diil, nasil olsa soylicektim, unutmusum" gibi cumlelerle gecistir. merak uyandirmak erkeklerde her zaman iyi bir etki yaratir. bunlar benim sana olan tavsiyelerim. ben sahsen kendi iliskimi bu sekilde yuruttum. hala esimi aramam gun icinde, hep kendisi beni arar. bagimsiz ve kendi ayaklarimin uzerinde durabilen, her an gidebilecek bir kadin oldugumu her zaman ona hissettirdim. iste bu nedenle basarili bir iliski yuruttugumu soyleyebilirim. lutfen kendini olum gibi yanlis dusuncelere surukleme, henuz cok gencsin, keske ben tekrardan o yaslara donebilsem, o kadar guzel gunler var ki onunde, kiymetini bil... sevgiler.