"ölüm saati değişmez" ?

ölüm zamanı değişmiyor ve herşeye biz kendi irademizle karar verebilip yolumuzu çizebiliyorsak, nasıl oluyor da seçtiğimiz yollla ölüm saaati aynı anda çakışabiliyorlar. senin düşünceni yargılamıyorum. çünkü bazen senin gibi de düşünüyorum..
ayrıca cevap için teşekkürler..

evet senin soylediginde mantıklı cnm hak veriyorum..işte dedigim gibi ölüm gunumuz belli ölen bir insan icin boyle olmasaydı oraya gitmeseyedi ölmezdi demek yerine ona sebep olan kosulları suclamak daha mantıklı geliyor bana mesela doktor hatasından ölen bir insan icin ben doktoru suclarım orda cunku o sebep olmus neden dikkat etmemisde umursamaz davranmısta o sebep olmus ölümüne veya bir araba carpmıssa ben soforu suclarım neden dikkat etmedi carptı diye hani demeye calıstıgım bu aslında..

kesinlikle katılmıyorumm. yanlış anlamayın bu benm görüşüm tartışmak degil amacım.

canım burdan konuşalım istersen burdan yazım bi mahsuru yoksa.

tabi ki.. benim çekincem dini bir kaos oluşturmak istemediğimden özelden konuşalım dedim ama.. tabi ki burdan da konuşabiliriz.

arkadaşlar amacım dini düşünceleri yargılamak değil, hayatı, hayatın gidişatını sorgulamak değil, sakın yanlış anlamayın, sadece fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. belki benim düşünemediğim ya da düşündüğüm şeyleri çürüten iddialar vardır..

bu dediğini çok yapıyorum cnmm..

Bende annemi kaybettim ve bende aynı düsüncelerle kafamı mesgul ediyorum sürekli..
Ama düsün düsün bir sonuca varamıyor insan, bir ablam bana kader konusunu cok düsünme, arastırma icinden cıkamazsın falan demisti.

özelden yazdım cnm. saol.

bazı arkadaşlarımız yazmış gittigi yeri veya doktoru suçlarım diye. bunları suçlamak bizim işimiz degil ölüm ALLAHtandır ... doktor böyle bişe olsun istermiydi hayır veya arabayı çarpan adam hayır tabiki. diyorm ya RAbbim ruhlarımızı yaratırken bizim nezman ölecegimizi kiminle evlencegimizi yazmış anlımıza. bunu naparsak yapalım degiştiremeyiz. söyle düşünün ozman doktoruda kimseyide suçlamaya gerek yok. bütün ömrümüz boyunca evde oturalım bize zarar verecek şeyleri kaldıralım ölmicekmiyiz yani hayır tabiki... kazada ölmessinde kalp krizi geçirirsin mesela. canım anlıyorum acını ama bu dünya İMTİHAN dünyası . hepimiz sınavdayız. yıllarca hasret kalıpda görmeden ölenler var neden öldü niye öldü daha görmemiştim bile diye yadırgıyamayızki ... okadar özel hastanelerde para dökenler var olmuyooo iyileşmiyo ama acı çekiyo hadii napabilirsin buna söyleeyin hiç bişe çünkü ALlah kaderini öyle yazmış degiştiremessin.göz göre göre bi köprüden atlayıpda aa kaderimde bu varmışda diyemeyiz.

ama bile bile zevk icin öldürenlerde var ben boyle anlatmak istedim veya adam sarhos basıyor gaza olabilcek tum tehlikeleri umursamadan gidiyor ve carpıyor simdi burda suclu kim tabi onları suclıycam o sebep olmus diye ben boyle dusunuyorum

Son düzenleme:
Ölüm saatini ne bir dakika geri nede bir dakika ileri alabilirsin ...

Bunun hakkında daha çok bilgi almak istiyorsan googleda hadisler seklinde ve ayetlerlede örneklerle bulabilirsin ..

Bunları merak etmen çok normal ..

canım düşüncen nee ??? tam anlamıyla söyleyemiyosun sanki çekiniyosun açıkla bizde ona göre yardımcı olalım ... yargılamak haddimize degil olabilir yanlışda olabilirsin.

biliyorum kaderdaşım, smuwilacım biliyorum. 1 ay var annelerimizin vefatları arasında..
düşünmemek elde mi cnm elde miii

aynen bende oyle diyorum o yapmasaydı yasardı diye bende dusunmuyorum ztn

yok demek istediginiz pis bi insan sırf kendi dalgası için insanları öldürüyosa haklısınız tabiki suçlanır ama o öldürmeseysi yaşıcaktı saten diyemeyiz. ölüm saati gelmiş ve o kişinin elinden ölecekti ve öldü.bukadar basit

köprüden atladığımızda ölüyorsak, "o an demek ki kaderimizde ölmek vardır " demeye çıkıyo ozaman böle düşürsek..

Allah'ın izni olmaksızın hiçbir nefis için ölmek yoktur O, süresi belirtilmiş bir yazıdır

Sizi çamurdan yaratan, sonra bir ecel belirleyen O'dur Adı konulmuş ecel, O'nun katındadır Sonra siz (yine) kuşkuya kapılıyorsunuz (6/2)

Her ümmet için bir ecel vardır Onların ecelleri gelince, ne bir saat ertelenebilirler ne de öne alınabilirler (tam zamanında çökerler) (7/34)

Oysa Allah, kendi eceli gelmiş bulunan hiçbir kimseyi kesinlikle ertelemez Allah, yaptıklarınızdan haberdârdır (63/11)

Ecel le alakalı birkaç ayet umarım aydınlatır seni..

köprüden atladığımızda ölüyorsak, "o an demek ki kaderimizde ölmek vardır " demeye çıkıyo ozaman böle düşürsek..

evt kaderimizde ölmek vardı öldük ama bile bilede kendini bi arabanın önüne atarsan buna kimse bişe yapamaz. intihardır zaten bu..!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…