"ölüm saati değişmez" ?

sağol cnm. türkçeye çevrilirken yorum da katılıyor ve çeşitli din adamlarımız çeşitli şekillerde açıklıyorlar..

köprüden atladığımızda ölüyorsak, "o an demek ki kaderimizde ölmek vardır " demeye çıkıyo ozaman böle düşürsek..

msjımı görmedin heralde ne düşündügünü tam anlamıyla anlatırsan yardımcı olabiliriz... galiba çöküntüdesin annenin yoklugundan dolayı sorularla boguşuyosun.

O an ölmek var nefesin bitmiş ecel gelmiş ama nasıl öleceğini köprüden atlayarak sen seçmişin olay bu ...

iştee olay buuuuuuuu ..! tşkler arkadaşım .. ne yolda gidersen o yolda ölürsün diye boşuna dememişler. sen seçmişsin o yolda ölmeyi ama saati Rabbim belirlemiş.

Canım benim Allah rahmet eylesin. Ben de 3 yıl önce elim bir tarafik kazasında kaybettim annemi. 49 yaşındaydı. O dönemlerde psikolojim bozulmuş ev ölüm sonrası cennet cehennem, kabir hayatı gibi kitaplarla dolmuştu. Yaşadıklarını anlıyorum annesizlik çok zor. Boynun bükük(( Geçecek demiyorum ama bu acıyla yaşamayı öğreniyorsun zamanla(( Rabbim sabırlar versin. Annem öldüğünde şehir dışından geliyordu 2 saatlik mesafe. Özel arçla geliyordu, herkes otobüsle gelseydi birşey olmazdı dedi. Bunu en çok söyleyen bir arkadaşının rüyasına girmiş annem. Sen de memlekete otobüsle gidiyorsun otobüsün devrilmeyeceği ne malum demiş( Ölüm saati değişmez birtanem. Allahım mekanlarını cennet etsin. Giden memnun ki yerinden dönen yok seferinden. Rabbim der ki'' kişinin öleceği yer ve zaman bellidir. Ve ben bir sebeple onu oraya gönderirim.'' Dua et bol bol. Onlara tek fayda sağlayacak budur. Rabbim tüm annelere rahmet eylesin, kabir ferahlığı versin :))) Anne şefkatiyle öptüm çeniii:)))

o seçim, o ölüm anına nasıl denk geliyor diye sorsam bi terlik fırlatırsın gibime geliyor..

ölüm saatin belli bunu degiştiremeyiz buya kadar tamam dimi. o seçimide kendin belirlersin , öleceksin ve ölüm seni orya çagırıyo bi anlık gafletle yaparsın bunu denk gelir .

o seçim, o ölüm anına nasıl denk geliyor diye sorsam bi terlik fırlatırsın gibime geliyor..

yok canım ne terliği daha sert bişeyler

Kaderde belli oluyo zaten adam depresyona gircek köprüden geçerken kendini atcak (ama kendini atmamakta elinde) ve ölcek.. Sebebi ne köprüden düşmek .. Eğer atlamasaydı sebebi ne olcaktı trafik kazası kalp krizi , saksı düşmesi kafasına ama o süre dolduysa fiş çekilir..

Canım benim Allah rahmet eylesin. Ben de 3 yıl önce elim bir tarafik kazasında kaybettim annemi. 49 yaşındaydı. O dönemlerde psikolojim bozulmuş ev ölüm sonrası cennet cehennem, kabir hayatı gibi kitaplarla dolmuştu. Yaşadıklarını anlıyorum annesizlik çok zor. Boynun bükük(( Geçecek demiyorum ama bu acıyla yaşamayı öğreniyorsun zamanla(( Rabbim sabırlar versin. Annem öldüğünde şehir dışından geliyordu 2 saatlik mesafe. Özel arçla geliyordu, herkes otobüsle gelseydi birşey olmazdı dedi. Bunu en çok söyleyen bir arkadaşının rüyasına girmiş annem. Sen de memlekete otobüsle gidiyorsun otobüsün devrilmeyeceği ne malum demiş( Ölüm saati değişmez birtanem. Allahım mekanlarını cennet etsin. Giden memnun ki yerinden dönen yok seferinden. Rabbim der ki'' kişinin öleceği yer ve zaman bellidir. Ve ben bir sebeple onu oraya gönderirim.'' Dua et bol bol. Onlara tek fayda sağlayacak budur. Rabbim tüm annelere rahmet eylesin, kabir ferahlığı versin :))) Anne şefkatiyle öptüm çeniii:)))

ölüm saatının degısmedıgıne ben de ınanıyorum .

olecegım zaman ve saat bellıdır .verecegımız sadakalar sadece yasam surecımız de bızı belalardan korur fakat ;

olum vaktı geldıgın de yapacak bırsey yoktur .herkese bır ömür biçilmiştır.zaman doldugun da ıse yapacak bırsey yok .

ancak benım de kafama takılan ; kısının ıntıkardan sonra olmesı kader olabılır mı gercekten ?

yanı ıntıhar etmenın gunah oldugunu hepımız bılıyoruz ,fakat neden alnımıza ıntıharla olum yazılsın kı:44:

msjımı görmedin heralde ne düşündügünü tam anlamıyla anlatırsan yardımcı olabiliriz... galiba çöküntüdesin annenin yoklugundan dolayı sorularla boguşuyosun.

gördüm cnm. evet çöküntüdeyim. sorular, sorunlar, vicdan azapları.. neler neler.. hele ki anasızlık.. onun o parlak gözlerinden mahrumiyetlik..

Allahım umarım sen kendini ne zannediorsun diye yorumlarla karşılaşmam

Kaderde adamın intihar edeceği bellidir ama kaderi yazan biziz.. Kaderin tanımı Allah’ın, olacak şeylerin zamanını, yerini vb. özelliklerini bilmesidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…